Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 13-02-2007, 21:58
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: TÜRKLER NASIL İSLAMLAŞTIRILDI

[align=justify:3055409233]Türkleri yüceltmek, üstünleştirmek gibi bir hataya düşmeden "Türklerin müslümanlaştırılması"
konusunda 1-2 noktaya temas etmek istiyorum.

Araplar, kılıç zoruyla Türkleri müslüman yapmaya çalıştılar ama kılıç zoruyla yapamadılar.
670 yılında saldırılara başladılar. Aylarca, yıllarca sefer üstüne sefer düzenlediler. Şehirleri bastılar. Yağma yaptılar, yaktılar, yıktılar. Türkler yine müslüman olmadı.
O dönem parçalanmış ve Çin egemenliğinde olmalarına rağmen kanları, canları, malları
pahasına direndiler. Zaman zaman Arapları püskürttükleri de oldu.
3 yıl, 5, yıl, 10 yıl Arap akınları karşısında teslim olmadılar.

Curcan katliamında 40-50 bin Türk insanı öldürüldü. Yine kabullenmediler.
Talkan katliamında aynı şekilde. 40 bin Türk katledildi. İstanbul'dan Adapazarı arası
mesafe kadar yol boyunca ağaçlara kafaları kesilmiş cesetleri astılar.
Türkler yine taviz vermediler.

Çocukları esir alındı. On binlercesi köle ve cariye olarak götürüldü. Yine müslüman
olmadılar. Araplar her eve bekçi koydular. Namaz kılmayanı tespit edip öldürmek üzere.
Yine teslim olmadılar.
Onlarca yıl geçti. Savaş üstüne savaş, istialalar, işgaller, katliamlar. Tık yok.

Tam 60-70 yıl boyunca sürekli Arap baskısını, zulmünü, katliamını, vahşetini yaşadılar.
2 tam nesil, neredeyse 3. kuşak zamanında büyük olasılıkla siyaseten ve ezeli
düşmanları Çin'e karşı ittifak amacıyla müslümanlığı kabul ettiklerini açıkladılar.

Müslüman olan Türk halkları değildi aslında. Dönemin yöneticileriydi. Halkın
benimsemesi ise *yüzyılları bulmuştur. Üstelik kendi inançlarını İslam inançlarıyla
yoğurarak ve geleneklerinden, törelerinden vazgeçmeyerek.
Bugün dahi Şaman adetleri sürdürülmektedir.

Siyaseten aldıkları karar neticesinde başarılı da oldular. Kısa zamanda önemli mevkileri
ele geçirdiler. Zamanla kendi devletlerini kurdular. Üstünlük sağladılar ve Arap
egemenliğine son verdiler.

Türklerin müslüman olması konusunda farklı görüşler var.

Örneğin İslami kesim;
"Türkler müslüman olmasaydı, tekrar ayağa kalkamayacak, yok olacaklardı." diyor.

Atatürk demiş ki;
"Türkler müslüman olmasaydı, İslamiyet Musevilik gibi küçük bir bölgede hapsolur,
Arap dini olarak kalırdı. Türkler sayesinde dünyaya açılmıştır."

Bir rektörümüz demiş ki;
" Anadolu İslam olmasaydı, böyle geri kalmaz, bilimde teknolojide daha ileri olur,
kalkınmış, gelişmiş bir ülke olurduk."

Her şık, her kesim için doğruluk ifade edebilir. Siz kendi doğrunuzu seçin artık.[/align:3055409233]
Alt 05-03-2007, 21:30
Saleyte Saleyte isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Güncel Islam karsitlarinin ellerindeki malzeme sacmaliklarla ve hakaretlerle dolu.
Cogu Islam karsitlari hiristiyanliga hizmet etmektedir ve bu sebeble gercek Türk müslümanlarini aydinlatmak imkansiz oluyor.

BARIS ISTERSEN SAVASA HAZIR OL
-Si vis pacem, para bellum-
Alt 15-03-2007, 01:46
beelzbb beelzbb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

beelzbb - MSN üzeri Mesaj gönder beelzbb - YAHOO üzeri Mesaj gönder

http://www.biyografi.net/DetaySon.asp?HABERID=19 şu saatte bunu okudum ve kafam karıştı ancak hoş bir karışıklık...

Değerli üyelerimizle paylaşma gereği duydum.Keyifle okumanız dileğimle
Alt 15-03-2007, 02:13
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

İşte bu noktayı araştırmış olan tarihçilerden Hüseyin Hüsamettin Efendi, Şerh-u Esmai'l Mürselin isimli kaynağa dayanarak tam 24 adet türk asıllı peygamberin ismini nakletmektedir. (6) Bu peygamberlerin ne zaman yaşadıkları, tevhid mücadeleleri, gösterdikleri mucizeler ve hangi boylarda görev yaptıkları şimdilik bilinmemektedir. Bilinen tek şey; İslam dinini tebliğ ederek Türk milletinin üzerinde kalıcı etkiler yapmaları ve bu cengaver milleti Sevgili Peygamberimizin yoluna hazırlamış olmalarıdır * * * * *beel in alıntısından

* * * yapma beel etme

* * * *24 tane peygamber saymış ama ne zaman, nerede yaşadıkları, ne yaptıkları şimdilik bilinmiyor. İyi de ismi nasıl biliniyor, nerede geçiyor bunlar. Sadece isim var ama kendileri yok. Şimdilik bilinmeyecek ne zaman bilinecek, biri uydurdugu zaman.

* * * * Ama bilim gökten inmiş kitaba benzemez, veri ister adamdan, yazıt ister, belge ister.

* * * * O makaleyi incele bir tane kaynak yok. Hepsi yukarıdaki gibi. İsmi var ama kendi yok.

* * * * Oguz han süt emmiş de Allah demiş ama ne hikmetse yanında dipnot ve kaynak yok. *Sen aklı başında adamsın, inan gene de ama araştırıcı ol. İlla ki inancımı kanıtlayacam diye ugraşma ve bunlar gibi safsatacılara da itibar etme.

* * * * *Türklerin zorla islamlaştırıldıgının kaynagı ise bizzat islam tarihçileri. Palavra degil yani.

* * * * * Onu da bırak islamiyet öncesi çin tarihi var, Türkler üzerine bilgileri buradan alıyoruz. Onu da geç ne Oguz Han'ı. Selçukluların atası Selçuk Bey bile büyük ihtimalle ilk başlarda Musevi. 100 yaşına kadar yaşadıgı rivayet ediliyor, daha sonra müslüman olması mümkün.

* * * * * * Cahiliye dönemi şiirleri ile ilgili bir başlıgım vardı, orada yazmıştım. Türklerin kahramanlıgı degil, barbarlıgı işlenir şiirlerde ve Türklerden korkar Araplar.

* * * * * * Neresine cevap vereyim ki bu adamın. Yapma etme bin senelik , binlerce senelik tarih ortada. İlla bir şeye bakacaksan onlara bak. Kendini de başka yerde komik duruma düşürebilirsin.

* * * * * * saygılarımla
Alt 15-03-2007, 16:38
beelzbb beelzbb isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

beelzbb - MSN üzeri Mesaj gönder beelzbb - YAHOO üzeri Mesaj gönder

dilaver";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İşte bu noktayı araştırmış olan tarihçilerden Hüseyin Hüsamettin Efendi, Şerh-u Esmai'l Mürselin isimli kaynağa dayanarak tam 24 adet türk asıllı peygamberin ismini nakletmektedir. (6) Bu peygamberlerin ne zaman yaşadıkları, tevhid mücadeleleri, gösterdikleri mucizeler ve hangi boylarda görev yaptıkları şimdilik bilinmemektedir. Bilinen tek şey; İslam dinini tebliğ ederek Türk milletinin üzerinde kalıcı etkiler yapmaları ve bu cengaver milleti Sevgili Peygamberimizin yoluna hazırlamış olmalarıdır * * * * *beel in alıntısından

* * * yapma beel etme

* * * *24 tane peygamber saymış ama ne zaman, nerede yaşadıkları, ne yaptıkları şimdilik bilinmiyor. İyi de ismi nasıl biliniyor, nerede geçiyor bunlar. Sadece isim var ama kendileri yok. Şimdilik bilinmeyecek ne zaman bilinecek, biri uydurdugu zaman.

* * * * Ama bilim gökten inmiş kitaba benzemez, veri ister adamdan, yazıt ister, belge ister.

* * * * O makaleyi incele bir tane kaynak yok. Hepsi yukarıdaki gibi. İsmi var ama kendi yok.

* * * * Oguz han süt emmiş de Allah demiş ama ne hikmetse yanında dipnot ve kaynak yok. *Sen aklı başında adamsın, inan gene de ama araştırıcı ol. İlla ki inancımı kanıtlayacam diye ugraşma ve bunlar gibi safsatacılara da itibar etme.

* * * * *Türklerin zorla islamlaştırıldıgının kaynagı ise bizzat islam tarihçileri. Palavra degil yani.

* * * * * Onu da bırak islamiyet öncesi çin tarihi var, Türkler üzerine bilgileri buradan alıyoruz. Onu da geç ne Oguz Han'ı. Selçukluların atası Selçuk Bey bile büyük ihtimalle ilk başlarda Musevi. 100 yaşına kadar yaşadıgı rivayet ediliyor, daha sonra müslüman olması mümkün.

* * * * * * Cahiliye dönemi şiirleri ile ilgili bir başlıgım vardı, orada yazmıştım. Türklerin kahramanlıgı degil, barbarlıgı işlenir şiirlerde ve Türklerden korkar Araplar.

* * * * * * Neresine cevap vereyim ki bu adamın. Yapma etme bin senelik , binlerce senelik tarih ortada. İlla bir şeye bakacaksan onlara bak. Kendini de başka yerde komik duruma düşürebilirsin.

* * * * * * saygılarımla
Sevgili Dilaver Abi bu yazıyı sadece tesadüf eseri buldum.Evet tespitlerinizde haklısınız.Sadece yazı ve hiç bir şey ispatlama gayesinde de değilim.Akşam Deniz Gezmiş yazdım arama motorunda onun emperyalizme karşı verdiği mücadeleyi okuyordum.Diğer başlıkları da tıkladım hakkındaki ve çok ilginçtir ki karşıma apansızın bu yazı çıktı ve sonuna kadar da okudum.Paylaşayım dedim.Farkındaysanız işte gerçek bu okuyun filan da yazmadım.Sadece hoşuma gitti dedim.Türk örfleri ile islam anlayışının benzerliklerine dikkat çekiyordu aslında yazı.Ben sadece bu boyutuyla değerlendirdim ve hoşuma gitti.

SAYGILAR beni anlamış olman dileğimle
Alt 15-03-2007, 20:05
Üye Değil

Sevgili beelzbb,

"Şerh-u *Esmai'l *Mürselin" isimli eseri google'da arattığın zaman aşağıda verdiğim üç link çıkıyor. Aramayı tüm sonuçları gösterecek şekilde tekrarlattığında 140 adet, ağırlığı çeşitli forumlarda olmak üzere aynı yazının kopyaları var, yani bu yazıyı birisi yazmış, 140 kişi de alıp başka yerlere taşımış (T.D. forumu varmıydı, dikkat etmedim ). Hüseyin Hüsamettin Efendi ise 1869-1939 yılları arasında yaşamış, Amasya tarihi ile ilgili araştırmalar yapmış, 12 ciltlik Amasya tarihi kitabını yazmış bir tarihçi imiş ama adı geçen eseri yazmış mı, yazmamış mı, yazmışsa neden arapça bir isim vermiş, en azından google'da böyle bir bilgi yok. Bence bir yazıyı çok beğensek te doğruluğunu biraz araştırmadan inanmamakta fayda var. Hele de teknolojinin bir tık ötede olduğu bir dönemde.

Bu arada, konu ile ilgili google'dan daha ileri bilgisi olup da bizleri aydınlatacak arkadaşlar olursa, en azından ben kendi adıma sevinirim.

google sonuçları:

biyografi.net te binlerce ünlünün biyografisi var!...İşte bu noktayı araştırmış olan tarihçilerden Hüseyin Hüsamettin Efendi, Şerh-u Esmai'l Mürselin isimli kaynağa dayanarak tam 24 adet türk asıllı ...
www.biyografi.net/DetaySon.asp?HABERID=19 - 78k - Önbellek - Benzer sayfalar

Açik Istihbarat: Eshab-ı kiram arasında Türkler varmıydı?Şerh-u Esmai'l Mürselin isimli kaynağa dayanarak tam 24 adet türk asıllı peygamberin ismini nakletmektedir. (6) Bu peygamberlerin ne zaman ...
http://www.acikistihbarat.com/Forum/...p?TID=817&PN=1 - 56k - Önbellek - Benzer sayfalar

İLAHİYAT AKADEMİK PAYLAŞIM FORUMU :: Başlık görüntüleniyor - GENEL ...320- Muhammed Ali Kutub – İrhasat Nübüvve Hatemi’l-Mürselin Muhammed (as) ... 402- Fuad Salih es-Seyyid – Mu’cem el-Elkab ve’l-Esmai’l-Müsteare ...
akademya.kayyo.com/viewtopic.php?t=16 - 641k - Önbellek - Benzer sayfalar
Alt 11-03-2012, 12:26
istatistik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
istatistik istatistik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Güncelleme...

Dinler çoğunluğun korkusu ve azınlığın kurnazlığı üzerine kuruludur. (Stendhal)

SERBEST KALEM

Önerilen Siteler