15-03-2007, 07:04
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Re: Atatürke Hakaret Edenlere
Bir ulkenin hele bu kendi ulkesiyse geriye gitmesini seyretmekten baska birsey yapamamak cok aci. 60 senedir izliyorum, bunun ilk on senesinin farkinda olmadim, ama o internet sayfalarinda gosterilen, cagdas turkiye resimlerini bizzat yasadim, gozlerimle gordum. Vatan caddesinde kutlanan, 19 mayis torenlerine Istanbulun cesitli okullarindan katilan gencler hala gozlerimin onunde. Erkek ve kizlar yan yana, mini etek diyebilecegimiz kisalikta uniforma giymis, piril piril gencler. Icleri cosku ve gururla dolmus oldugu yuzlerine akseden talebeler. Tertemiz giyimli, kibar, sanki birbirleriyle saygi yarisi icinde. O zaman da acti bu millet, o zaman da zordu gunluk hayat. Ama bir umit vardi herkeste, gelecege guvenle bakiyordu.Ne bir cember sakalli ne de kara carsafli kimseyi goremezdin Istanbulda.
*Bir de bugune bak. Adim Adim ilerlerken batida medeniyet, tekrar dinin hortlatilmasiyla gelinen su noktaya bak. Oyle birileri turemis ki, belki sizler alistiniz devamli ic ice yasamaktan dolayi ama ben yurdumu ziyarete geldigim zamanlar saskinliktan agzim acik seyrettigim turler. Nereden cikti bunlar yahu, kimler musade etti bu guzelim insanlarin bir iki oy ugruna *bu derece yozlasmasina?
*Benim Turkiyem degil bu, sanki sessizce birileri zaptetmis ulkemi, degistirmis halkimi benim.
*Ben eski dostlarimi, insanlarimi isterim.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|

16-03-2007, 01:16
|
|
Üye
|
|
|
|
Vartor haksızlık etme lütfen. Bilim adına Müslümanca yetişmiş Türk gençliği sayılarla, gavurların bulduğu bilimsel buluşlarla bizlere Kuran da mucizeler sunma yarışı içindeler. Onların bu buluşları sayesinde memleketimiz ve İslam dünyası çağı yakalamasa da vicdanlarında mutlular. Bunu Kuran demiş diyerek dünyaya meydan okuyorlar. Sen neden bahsediyorsun..? Bundan büyük ilim olur mu hiç?
|

16-03-2007, 01:54
|
|
|
Evet, Türkiye'nin acı gerçekleri söylediklerinizde yatıyor. Ne yazık ki eğitim sistemi onyıllarca yavaş yavaş çökertildi. Sınıf geçmemenin, mezun olmamanın neredeyse olanaksız olduğu bir düzene ulaştık. Öğrenciler hiç bir şey bilmeden mezun oluyorlar. Peki bu kimin işne geliyor?
Bu çöküş her sektörde ve her düzeyde ortak bir oluşun halinde. Yaparken ancak planlı davranarak eğitim birliğine ve çağdaş bilim düzeyine ulaşmak olasıyken, bozarken hiç bir plana gerek yok. Ortalama lise mezunu cahil. Ortada serseri mayın gibi dolaşıyor. Ama zeki Anadolu çocuklarına çeşitli olanak tanıyarak, parasal yardım yaparak kandıran dinciler onlara her çeşit dini eğitim ve şartlanmayı veriyorlar. Bu durumda görüntü dinci öğrencilerden yana olmaya başladı. Sitemizde tartışmaya gelen dincilerin genel görüntüsü onların bilimden habersiz olduklarını ortaya çıkarıyor. Ama genel ortalama böyle. Evrim tartışmaları ile ilgili forum beni bayağı üzdü. 'Bilimsel olan nedir, nasıldır' artık bu bilinmez olmuş gitmiş. Onun için bahsi geçen evrim sitesinin kurulması çok önemli. Antimuhammed senin gibi acı gülemiyorum bile.
Vartor'un o 60 senesini ben de yaşadım. Ama her an hınçlanarak. Bir şey yapamamanın acısını çekerek. Birşey yapıp da kendini harcarsan da yararı yok ki. Onun için bu sitede çeviri falan çabalıyorum. Böyle yazıp biraz gevşiyorum.
İyi ki varsınız.
|

16-03-2007, 02:33
|
|
Üye
|
|
|
|
Değerli dostum bende bu sitede kendimi buluyorum. Mutlu oluyorum karınca kararınca verdiğim, yazdığım her cevaptan. Ama ben normal hayattada mücadele ediyorum bunlarla. Hiç çekinmeden, sakınmadan. Onların elinden kurtardığım çok genç vardır. Gelip bana abi ''Allah senden razı olsun'' diyorlar. Dikkatinizi çekiyorum Tanrıyı unutturmak değil amacım.. Onları dinsiz kılmakta değil.. Sadec dogmalardan, duygusal mantıktan arıtmak. Evimdeki onlara göre uygun olabilecek bir kitabı veririm ellerine. Beraber olunca mitoloji anlatırım... Evren hakkında konuşurum.(Tabiki bilimsel verilerle). Annesi babası hacı hoca olup benim sayemde güzel sanatlarda reim, heykel okuyan çocuklar var. Ağabeyinin düğününde anne babaları Kürt teröristlere ağıtlar yakarken, onlara karşı gelip Türkiye hepimizin, bölmeyelim, burada iki insanın mutluluğunu kutluyoruz sizin yaptığınız nedir diyen gençler var etrafımda. Ülkü ocaklarından kopup abi şimdi onlara uzaylı gibi bakıyorum diyenler var... Neden varlar.. Birisinin onlara yol gösterdiği için varlar. Suç boşta kalıp, kendilerine çıkış yolu arayıp tarikatların, ocakların eline düşen gençlerimizde değil. Suç sende, bende, yeri gelince Atatürk' üm, ulu önderim diyen ama hiç bir şey yapmayan herkeste.
|

16-03-2007, 05:28
|
|
Üye
|
|
|
|
sevili arkadaslar
Bende sizler gibi gencken o saygi sevgi dolu turk genclerinden biriydim.zengin degildik ama gelecege umitle bakiyorduk.Lise yillarimizda okulda olsun, okul disinda olsun bogazin kahvelerinde bir araya gelir,kizli erkekli Ataturkun bize miras biraktigi cumhuriyetimizi *nasil ilerletecegimizi
gelecek nesile nasil bir Turkiye birakmak istedigimizi saatlerce konusurduk.Hepimiz modern dusunceli ozgur dusunceli genclerdik.Dinle hic bir iliskimiz yoktu.Sonra ne oldu bu turk gencligine?
Ben anlayamadim.35 sene oldu Turkiyeden ayrildigim ve her gelisimde biraz daha umitsizlige dusuyorum Turkiyenin gelecegi karanlik.Her tatile gelisimde Istanbulumu taniyamiyorum.
Nereye gitsem ,carsafli turbanli kadinlar, sakalli entarili adamlar.konustuklari zaman agizlarindan allah, peygamber,namaz niyazdan baska bir sey cikmiyor.Kendimi dogup buyudugum Istanbula degilde yanlislikla Bir orta dogu ulkesine gelmis gibi hissediyorum ve bu beni cok uzuyor.
Bende Vartor gibi eski insanlarimi eski arkadaslarimi ariyorum.Ama artik onlar yoklar.
Vartor galiba bizim gibiler senin benim yaptigimiz gibi baska ulkelere goc ettiler.
Din bezirganlari turk gencliginin beyinlerini 1500 senelik sacma sapan masallarla yikadi.
Turkiyeyi bir seriat ulkesi yapmak amaclari. Ne aci bir sey bu .Elimizden gelen bir sey yok maalesef.uzulmekten baska.Lanet olsun Ataturke hakaret edenlere.Lanet olsun Turkiyeyi bu hallere dusurenlere.Ben sahsen ailemden bir cok genci aydinlatabildim ama ne yazikki cogunluk olan
islamcilardan korktuklari icin sessiz kaliyorlar.
Hepinize sevgiler arkadaslar
i
aklı olmayanın dini yoktur
|

16-03-2007, 06:48
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sonra ne oldu bu turk gencligine? *sylvia
* * * * Türk gençligi 70 li yıllarda Atatürk'ün gençlige hitabesini uygulamaya kalktı. Gaflet ve dalalet içerisinde olan yöneticilere bagımsızlık ve demokrasi istemiyle karşı geldi. Sonuç 80 darbesi ve darbecilerin ABD güdümünde adım adım yeni bir islami toplum yaratma girişimleri,
egemen sınıfların da destegiyle islami tarz bugünkü halini aldı.
* * * * Kimseyi suçlamamak gerekiyor, bu bir yönetim tarzı. ABD nin ve onun işbirlikçilerinin iti ite kırdırma taktigi. Önce bu ülkenin en duyarlı evlatlarını yok ettiler. Ya öldürdüler, ya pasifleştiler, ya da zindanlara attılar. Sonra tüm duyarlı kesimleri ezdiler ve düşünemeyen, eleştiremeyen, sorgulayamayan bir toplum ve gençlik yetiştirebilmek için din derslerini zorunlu hale getirdiler. Sonuç 2007 Türkiyesi.
* * * * *Her ne kadar bizler artık genç sayılmasak da o gençlige hitabeyi hala uygulamaya çalışacak yüregimiz ve azmimiz var, tabii gençlerle , genç kalanlarla birlikte.
* * * * *Onun için degil mi ki bu birlikteligimizden rahatsız oluyorlar, her geçen gün yeni bir saldırıya ugruyoruz. Atatürk falan umurunda degil egemenlerin, memleket gerici olmuş, bilim üretememiş hiç umurlarında degil. Düşünün kü apronda deve kesen adam bir uçak mühendisi. O teknolojiyi biliyor ve dünya çapında uygulayabiliyor. Yani sadece işini yapan, düşünemeyen, sorgulayamayan, itaat eden ve bunun karşılıgını alan bir robot.
* * * * * Yolumuzun uzun olacagı anlaşılıyor, biraz da çetrefilli. Ama olsun güzel bir mihmandara sahibiz. Bu siteye her girdigim zaman sol üst köşeden bana gülümsüyor. Demek ki ugraşımı onaylıyor ve bundan memnun görünüyor.
* * * * * *Güzel dostlar var, hepsi taşın altına ellerini sokmak istiyor. Kendilerine ayıracakları zamanı, burada üretmek için harcıyorlar. Bundan da mutlu oluyorlar. O halde ne gam. Bir yolda fedakarlık temelinde birleşince yol çok kısalıyor. Sonu görülüyor.
* * * * * * Maddiyat ve gericilik ile beslenen güçlerin, bilimle donanmış fedakarlık sinesine karşı yapabilecekleri hiç bir şey yoktur.
* * * * * * Torunlarımıza bagımsız, demokratik, müreffeh ve aydınlık bir Türkiye bırakabilmek dilegiyle .
* * * * * *saygılarımla
|

16-03-2007, 06:52
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili antimuhammed,
Ben de elimden geldigince etrafima cocuklugumdan beri anlatmaktayim. Gercek su ki iki tanesini kurtarabiliyorsun belki ama geride milyonlarca kaliyor. Tek tek egiterek sonuc alamayiz. Koklu degisiklik, egitim sisteminin bilime yonelmesiyle, cehaleti kokunden kaziyarak ancak bir sonuca varilabilir. Bunun icin de toplu halde mucadele etmek gerekir. Aydinlarimizi devamli suclayan bir Aziz Nesin vardi bir zamanlar. Olene kadar tek basina mucadele etti, hapishanelerde surundu, ac kaldi, yilmadi. Kac tane Aziz Nesin var aramizda dersiniz?
* *Sevgili burlap ve sylvia hislerimi derhal anladilar cunku ayni ideolojiler icinde buyuduk. Din tartisilmazdi bile aramizda cunku gundelik hayata karismamisti o zamanlar. Koylu bile yobaz degildi, yerine gore hareket etmesini bilir, zekasiyla sasirtirdi benim diyenleri. O nesil nereye gitti nasil kayboldu bir turlu anliyamiyorum.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|

16-03-2007, 08:36
|
|
|
Sevgili vartor,
Köylü gene aynı köylü ama belini kırdılar, köyde barınamaz, geçinemez hale getirdiler. Köyde karnını doyuramayan şehre göçüp varoşlarda bu yobazların kucağına düşüyor. Şehirlerdeki yobazlığın onda birini köylerde göremezsin. Bu nedenle bir sürü yasa çıkarıp insanları göçe zorluyorlar, topraktan ekmeğini kazanamasın diye uğraşıyorlar. Sana basit bir örnek vereyim, Karadeniz köylüsünün en önemli geçim kaynağı olan ürünlerden biri fındıktır, 2006'da fındık üzerine oynanan oyunu hepimiz gördük ama herkes unuttu gitti. Halbuki köylü fiskobirliğe teslim ettiği 2006 ürünü fındıktan henüz bir kuruş alamadı. Zaman zaman haberler çıkıyor fındık paraları ödendi, borç kalmadı diye ama hepsi 2005 ile ilgili. 2006 ürününden daha kimse para alamadı. Bu şartlarda insanlar varını yoğunu satıp büyük şehirlere göçüyorlar ve bu madrabazların oyuncağı oluyorlar. Atatürk'ün klişe gibi görünen lafları vardır, biri de "köylü milletin efendisidir" sözüdür. Bu sözlerin ne anlama geldiğini yaşayarak, bir bir anlıyoruz. Gerçekten büyük adammış, ama ben o kadar umutsuz değilim, zira bunları gören üç-beş kişi değil, oldukça önemli bir kesim. İnsanlar uyanıyor yavaş yavaş ve neler döndüğünü anlıyorlar.
|

16-03-2007, 10:28
|
|
|
Sevgili antimuhammed,
Seni uğraşlarım için tebrik ediyorum. Ben ne yazık ki sadece yakın çevremde uğraşabildim. Yaklaşmayı becererek başkaları ile de uğraşmak gerekli.
Sevgili Sylvia,
Vartor ile sen bize nazaran daha çok kaynar suya birden atılan kurbağa durumundasınız. Biz olayları reddetmekle beraber suyumuz yavaş ısıtıldı, gördük ama o kadar yaygındılar ve herkes o kadar ilgisizdi ki bireysel karşı çıkşlar içinde çaresiz gibi kaldık.
Ben eskiden teknoloji çok daha hızlı ilerliyor, öyle bir nokta gelecek ki artık dinin safsata olduğunu herkes anlayacak diye düşünürdüm. Artık yaşadığımız dünya - Amerikanın da etkisi ile - bu düşünceyi bıraktırdı. Şimdi içerde dinci olmayan, ama insanı tepeden çıkartan bir tufeyliler grubu var. Postmodern küresel işbirlikçi misyonerlerden bahsediyorum. Bunları okudukça tiksiniyorum. İnsanımızın herşeye ve kendisine de yabancılaşmasında bunlar büyük rol oynuyorlar. O insan zaten küçücük yakın çıkarlarını düşünüp uzaktaki gerçek çıkarına yeğ tutuyor, bazan da uzak çıkarlarının farkında bile değil.
Neyse, hepiniz sağlıcakla kalın...
|

16-03-2007, 11:22
|
|
|
Hep merak etmişimdir.Acaba Mustafa Kemal Atatürk kendisi için bir şey istemiş miydi ?
Hani son günlerin popüler sözcüğü varya "Kendim için bir şey istiyorsam namerdim" diyen.
"Benim naçiz vücudum ELBET bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."
"Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en hakiki mürşit ilimdir fendir. "
"Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye muhalif değiliz. Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyor, kaste ve fiile dayanan taassupkar hareketlerden sakınıyoruz. "
"Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz."
"İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan mürekkeptir. Kabil midir ki, bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünlüğü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki, bir cismin yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça öteki kısmı göklere yükselebilsin ?"
"Anaların bugünkü evlatlarına vereceği terbiye eski devirlerdeki gibi basit değildir. Bugünün anaları için gerekli vasıfları taşıyan evlat yetiştirmek, evlatlarını bugünkü hayat için faal bir uzuv haline koymak pek çok yüksek vasıflar taşımalarına bağlıdır. Onun için kadınlarımız, hattâ erkeklerimizden çok aydın, daha çok feyizli, daha fazla bilgili olmaya mecburdurlar; eğer hakikaten milletin anası olmak istiyorlarsa."
"Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın."
"İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!"
"Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir. Ben milletimin en büyük ve ecdadımın en değerli mirası olan bağımsızlık aşkı ile dolu bir adamım. Çocukluğumdan bugüne kadar ailevî, hususî ve resmî hayatımın her safhasını yakından bilenler bu aşkım malumdur. Bence bir millete şerefin, haysiyetin, namusun ve insanlığın vücut ve beka bulabilmesi mutlaka o milletin özgürlük ve bağımsızlığına sahip olmasıyla kaimdir. Ben şahsen bu saydığım vasıflara, çok ehemmiyet veririm. Ve bu vasıfların kendimde mevcut olduğunu iddia edebilmek için milletimin de aynı vasıfları taşımasını esas şart bilirim. Ben yaşabilmek için mutlaka bağımsız bir milletin evladı kalmalıyım. Bu sebeple milli bağımsızlık bence bir hayat meselesidir. Millet ve memleketin menfaatleri icap ettirirse, insanlığı teşkil eden milletlerden her biriyle medeniyet icabı olan dostluk ve siyaset münasebetlerini büyük bir hassasiyetle takdir ederim. Ancak, benim milletimi esir etmek isteyen herhangi bir milletin, bu arzusundan vazgeçinceye kadar, amansız düşmanıyım."
"Biz kimsenin düşmanı değiliz. Yalnız insanlığın düşmanı olanların düşmanıyız. "
"Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir."
Hangi insaf ve vicdan sahibi birisi Mustafa Kemal Atatürk için MİLLETİNE ve VATANDAŞLARI olan bizlere çalışmayıp kendisini düşündüğünü söyleyebilir.
Çevremde yaşayan herkese seni yukardaki gibi tanıdığımı,hiç korkmadan haykırıyor ve senin bu ULVİ fikirlerinin ben ve çocuklarımda yeşerip meyve vermesi için elimden gelenin ötesinde çabalıyorum.
Şahsen İZİNDE değil ÇALIŞIYORUM ATAM.
|