Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Felsefe > Etik, Estetik, Sanat, Politika, Bilim & Eğitim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 02-10-2017, 11:08
Karaiskakis Karaiskakis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

kartopu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
AKP doğmandan da Dinciler ateistlere kuralsız savaş açmışlardı. Aleviler sapkın, çingeneler insan bile değil, komünistlerin katli vacip ve bu kesimlere süresiz cihat ı hep dinciler yapmıştı.
Katılmıyorum. Bilakis İslamcılar, devletin bürokratik ve askeri mekanizmasını ele geçiren Kemalist ideolojinin sahip olduğu anti-demokratik bir laikçilik anlayışının kurbanı olmuşlardır. Türbanlı mazlum kızların üniversite kapılarında zulme uğradığı bir düzenden bahsediyoruz ki buna benzer bir misal olarak bir dönem Amerika'da zencilere yönelik uygulanan ırkçılık gösterilebilir ancak. Bu sebeple eğer son 80 yıllık Türkiye tarihi tahlil edilecekse bu durumda karşımıza çıkacak manzara, Müslümanların zalim değil, mazlum ve mağdur oldukları, olacaktır. Mazlum türbanlı kızlarımız, bu ülkenin zencileri olmuşlardır her zaman. Çünkü, Türkiye'de türbanlı olmak, Amerika'da zenci olmaktır.

Sivas olayı olduğunda AKP yoktu.
Evet, Başbağlar'da 33 mazlum Sünni ve Müslüman katledilirken de AKP yoktu.

İşte yukarda saydıklarım bu dünyada hep vardı ve dincilerin de hep katliam yapmak için sebepleri vardı.
Niye, seküler bir anlayışa sahip olan kişi ve güruhların katliam yaptığı hiç görülmemiş bir şey mi? Mesela Yahudi soykırımı, Stalin'in Kırım Tatarlarına uyguladığı soykırım, laik Batı'nın Afrika'da yaptığı sömürü hep seküler anlayışların yön verdiği olaylardır. Mesela İslam uygarlığı döneminde bu ölçüde bir insan katliamının yaşadığı tek bir dönem bile olmamıştır. Demek ki dinler ile toplu katliamlar gibi insani trajediler arasında kurmaya çalıştığınız mukayese anlamsız ve delilsizdir.
Alt 02-10-2017, 13:40
Vefik Sami Vefik Sami isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

@Baskuylu;

Şahsımla alâkalı söylediklerin, emin ol umurumda değil.
Ben, kendimi biliyorum.
Senin, ne yapmaya çalıştığını da görebiliyorum.

Kişilik üzerinden mugâlâta ederek, karakter tahlili güzellemeleri yaparak, hedef saptıramazsın. Bu forumda herkes her şeyi eleştirir. Sıradan bir üye olarak benim, forum kurallarına uyulduğu müddetçe kimin ne yazdığı ile ilgilenmek, üzerime vâzife değildir. Sen, İslâm ile ve müslümanların kutsayıp değer verdiği kişilerle ilgili subjektif yargılamalar yapıyorsun. Misâl; "İslâm köle ve cariye hukuku kullanarak, köleliğe karşı olmadığını kanıtlamıştır" demen bir gerçeğin ifâdesidir. Bunu Kur'andan âyet göstererek ve hadisler aktararak desteklemen de mümkündür. Fakat; sen kalkıp, "İslâm insanın köleleştirilmesini onaylayan dünyanın en aşağılık dindir" dersen, "Onaylama" kısmını doğru aktarırken, yaptığın "aşağılık" nitelemesi sana âit bir yargıdır. Bunları biririnden ayıramayacak kadar "kör-câhil" birinin kendisini "Devrimci" olarak tanımlaması "komik ötesi" olurken, bir de "Tıpı bitirdim" vecizen, ortaya çıkan komediyi târifsiz hâle getirmektedir.

Her ne ise.
Sen, nereyi ve neyi bitirirsen bitir.
Ama; benim içinde yaşadığım topluma dokunma.
Eleştir, sözüm yok.
Fakat; küfretme.

Çek o pis ellerini üzerimizden !..
Alt 02-10-2017, 18:38
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Karaiskakis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Katılmıyorum. Bilakis İslamcılar, devletin bürokratik ve askeri mekanizmasını ele geçiren Kemalist ideolojinin sahip olduğu anti-demokratik bir laikçilik anlayışının kurbanı olmuşlardır. Türbanlı mazlum kızların üniversite kapılarında zulme uğradığı bir düzenden bahsediyoruz ki buna benzer bir misal olarak bir dönem Amerika'da zencilere yönelik uygulanan ırkçılık gösterilebilir ancak. Bu sebeple eğer son 80 yıllık Türkiye tarihi tahlil edilecekse bu durumda karşımıza çıkacak manzara, Müslümanların zalim değil, mazlum ve mağdur oldukları, olacaktır. Mazlum türbanlı kızlarımız, bu ülkenin zencileri olmuşlardır her zaman. Çünkü, Türkiye'de türbanlı olmak, Amerika'da zenci olmaktır.
İslam da Ne kadar masumiyet var görülmekte. Bu ülkedeki turban ABD deki zencilerle aynı ayardamış
Bu ülkede kimsenin ibadet etmesi yasaklanmadı Turban işte bu günkü siyasal dinciliğin temelleri idi Bu işi ABD -AB -MİT ve Feytullah Gülen organize etti.

Sonuçlarını bu gün almaktayız.

Sn Kraiskakis. Dincilerde seküler hiç merak etme her kes kasasını dolduruyor başkasına haram olan onlara helal oluyor başkasına yalan olan onlara selam oluyor.

Başbağlar olayı hiç onaylamadığım bir eylemdir.
Konu katliamsa içinde dincide var bazı örgütlerde yani devlet kadar toplu cinayet işliyorlar.

O zaman armudu elmadan ayıracak yine dincilerdir. Din siyasal bir talep olduğu sürece elinde kan dilinde yalan vardır.
Dini siyasetten ayırmak sizin gibi taraftarlara düşer nasıl ayıracaksınız merak ediyorum doğrusu.
Alt 02-10-2017, 18:50
Üye

bilgivehis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili kartopu söylediklerin elbette tamamen doğru ama başlık konusuyla alakasız.
Biz dincilerin nemenem olduğunu tartışmıyoruz, içinde dürüst dindarların olabileceğini düşünerek saygı çerçevesinde tartışmak daha uygun olur diyoruz.
O dürüst dindarın gün gelip bu forumda ateist olarak yazmayacağı ne malum?
Bizler de zamanında dürüst dindar değilmiydik?
Sn bilgivehis
Ben bu forumda saf dindarları hiç eleştirmedim Hatta savundum Tanrı insandır diyen din anlayışı Alevi Bektaşiliktir yani islamdır. İslamın Türkçe yorumudur.

Ama İslamın arapça yorumu siyasal islamdır İçinde ticaret ve siyaset vardır. İşte ben onu anlatmak istemekteyim.
Elen Hak diyen Hallacı Mansur Alevilerin baş tacıdır.

Elbette dürüst olan dindar vardır değişim de olacaktır ama değişim yüksek derece eleştiriden çıkar.

Ama İslam dendiğinde siyaset gelir akla yapılan İslam siyaseti de görülmektedir.
Bende islam yapıldım ailem tarafından öyle eğitildik öyle öğretildik değiştikse bir şeylerin farkına vardığımız içindir.
Alt 02-10-2017, 19:08
Karaiskakis Karaiskakis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

kartopu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
O zaman armudu elmadan ayıracak yine dincilerdir. Din siyasal bir talep olduğu sürece elinde kan dilinde yalan vardır.
Dini siyasetten ayırmak sizin gibi taraftarlara düşer nasıl ayıracaksınız merak ediyorum doğrusu.
Demokratik siyasette toplumsal talep ve beklentiler, politik fraksiyonlar vasıtası ile kendisini ifade ederek, halkın teveccühü ile yönetim mekanizmalarında kendisine yer bulabilir. Bu doğrultuda bir toplumda dinsel olan değer yargıları bir karşılık bulabiliyorsa, bunun siyasi yansımalarının olması olağandır. Sen kendini bir solcu olarak adlandırıp, politik olarak kendini ifade etme, örgütlenme hakkını kendinde görüyorken, aynı hakkı muhafazakarlara tanımıyorsan sen solcu değil, gizli bir faşistsin demektir.

Ben bu forumda saf dindarları hiç eleştirmedim Hatta savundum Tanrı insandır diyen din anlayışı Alevi Bektaşiliktir yani islamdır. İslamın Türkçe yorumudur.Ama İslamın arapça yorumu siyasal islamdır İçinde ticaret ve siyaset vardır.
Bu cümle, turandursun forumda ifade edilmiş en ırkçı cümle olabilir. Bir kavramı, inancı, güruhu etnik kavramlar üzerinden salt iyi veya kötü olarak vasıflandırmak tam anlamı ile ırkçılıktır. Aynı şekilde insanları mezhepler üzerinden kategorilendirmen (bektaşilik iyidir ama sünnilik kötüdür şeklinde), senin mezhepsel bir taassup anlayışına sahip olduğunu göstermektedir. Başbağlar soykırımının faillerininde benzer bir mezhepçi anlayışa mensup olduğunu hatırlatmak isterim sana...

Ben bu forumda saf dindarları hiç eleştirmedim Hatta savundum Tanrı insandır diyen din anlayışı Alevi Bektaşiliktir yani islamdır.
Yani diyorsun ki Müslümanlar ancak benim inandığım gibi inanırlarsa onlara saygı gösteririm. Ya Bektaşi olurlar ya da onlara düşman olurum. Bu sözünü ettiğin ve yücelttiğin o ''insan sevgisi''ne pek uygun düşmüyor ama. Unutma ki IŞİD'de kendisi gibi inanmadığı için binlerce insanı düşmanlaştırarak, onları öldürüyordu.
Alt 02-10-2017, 20:05
olayyeriinceleme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
olayyeriinceleme olayyeriinceleme isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Foruma yeni kayıt oldum. Yaşınız anladığım kadarıyla bayağı ilerlemiş. Ancak idrakte gözden kaçırdığınız nokta/lar olduğunu düşünüyorum. Asıl hüner bu insanların varlığı üzerinden ve bu insanlara yaklaşırken edilecek hesap değil, değişimin ve dönüşümün parçası olmaktır. Bilginin ışığını o bahsettiğiniz "sorgulamayan" ve/ya neden(?) kabul ettiğini merak etmeyen insanlara ulaştırana dek çalışma ve fedakarlıklarımıza devam etmek temel gayemiz olmalıdır. Bulunduğumuz her noktadan ışığımızı dağıtmaya devam ederek ömrümüzü tamamlamak içinde bulunduğumuz topluluğa, daha yaşanılabilir bir dünyaya esas teşkil etmektedir. İslami ilimler ve araştırmalar üzerine mürekkep kokan masalarda geçirdiğim yıllarım da bana bunu öğretti. Zaten söz konusu da inanç olunca (aslen) size o kadar da geniş yelpazede bir seçenek kalmaz.

Ho hooo hooooooo!
Alt 02-10-2017, 23:55
Vefik Sami Vefik Sami isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

olayyeriinceleme´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Foruma yeni kayıt oldum. Yaşınız anladığım kadarıyla bayağı ilerlemiş.
Bana sanki forum üyelerinden birisini hatırlattınız.
Ne var ki elimde kanıt olmadan iddialar öne sürerek kendimi gülünç duruma düşürmek istemem.
Bu nedenle evvela "hoşgeldin" diyeyim.

Doğrudur, Yaşım epey geçkince.
Fakat bunun forum kurallarına aykırı bir yönü olmadığı gibi yazmama da mâni değil.
Yaşım sizi neden ilgilendirdi ?

Ancak idrakte gözden kaçırdığınız nokta/lar olduğunu düşünüyorum. Asıl hüner bu insanların varlığı üzerinden ve bu insanlara yaklaşırken edilecek hesap değil, değişimin ve dönüşümün parçası olmaktır.
Benim "Değişim ve dönüşümüm bir parçası olma" gibi bir amacım yok. İnsanlara merâmımı düzgünce anlatabiliyorsam, bu bana yetiyor. Artık daha fazlasını, sizin gibi genç, pratik zekâlı, idealist kimseler yapsın.

Bilginin ışığını o bahsettiğiniz "sorgulamayan" ve/ya neden(?) kabul ettiğini merak etmeyen insanlara ulaştırana dek çalışma ve fedakarlıklarımıza devam etmek temel gayemiz olmalıdır. Bulunduğumuz her noktadan ışığımızı dağıtmaya devam ederek ömrümüzü tamamlamak içinde bulunduğumuz topluluğa, daha yaşanılabilir bir dünyaya esas teşkil etmektedir.
Beylik sözlerin câzibesi insanı etkiler. Kötü tarafı; anlıktır, kısa sürede unutulur gider. Hiç susamamış birine, dünyanın en temiz suyunu ikram etseniz, nezâket icâbı bir-iki yudum alıp bırakır. Ya da hiç ilgilenmez. Ama; günlerce çölde kalmış ve artık susuzluktan ölecek duruma gelmiş birine, çamurlu su verseniz, gözünü kırpmadan içer. Anlatmak istediğim şey şu: İnsanlar ne ile ilgili ise ona dikkat eder. Sizdeki "Bilgi ışığı"nın muhatabınız ilgilenmediği müddetçe bir kıymeti yoktur.

İslami ilimler ve araştırmalar üzerine mürekkep kokan masalarda geçirdiğim yıllarım da bana bunu öğretti. Zaten söz konusu da inanç olunca (aslen) size o kadar da geniş yelpazede bir seçenek kalmaz.
Öğrendiklerinizden, birikimlerinizden istifâde etmek, beni memnun eder. Benim de İslâm üzerine pey araştırmalarım oldu. Fakat; Arapçam olmadığı için ilk kaynaktan okuma imkânına sâhip olamadım ma'alesef.
Alt 03-10-2017, 07:34
Üye

Sürekli başbağlar dan bahsederek ne anlatmak istiyorsun Bu eylemi desteklemediğimi açıkladım sanırım, hatta karşıyım.
Ben hiç bir dine inanamam. Alevi Bektaşilerin tanrı tasavvur doğru bir tanrı anlatımıdır ve katılıyorum.
Tanrı, doğa evrendir, evrenin aklı da insandır. Bence doğru tanrı anlatımıdır.

Arabın anlattığı tanrı ticaret iktidar siyasettir. İhsan Eliaçık bile Muhammedin dini kerbeleda bitti diyor. Yani iktidar mücadelesi ne muhammed tanıdı ne onun sevdiklerini hepsini kesti biçti sadece iktidar için.

İşte IŞİD bu günün islamın Arapçasıdır. Aslında kerbelada başladı bu islam anlayışı.
Bana göre İslam inanmayanların meselesi değil savunanların meselesidir. Kim açıklayacak kerbelayı kim açıklayacak IŞİD i.

Benim açıklamam ırkçılık mış. Hangi ırkın temsilcisiyim. Beyaz mı Siyah mı yoksa Sarı ırkın mı temsilcisiyim.

Yani diyorsun ki Müslümanlar ancak benim inandığım gibi inanırlarsa onlara saygı gösteririm. Ya Bektaşi olurlar ya da onlara düşman olurum.

Hayır öyle demiyorum Siyasal islam insanlık için tehdittir diyorum. Ticari islam tüccar dır diyorum babasını bile satar.
Alevi Bektaşilikte Elen Hak tır diyorum.

Önerilen Siteler