olayyeriinceleme´isimli üyeden Alıntı
Foruma yeni kayıt oldum. Yaşınız anladığım kadarıyla bayağı ilerlemiş.
|
Bana sanki forum üyelerinden birisini hatırlattınız.
Ne var ki elimde kanıt olmadan iddialar öne sürerek kendimi gülünç duruma düşürmek istemem.
Bu nedenle evvela "hoşgeldin" diyeyim.
Doğrudur, Yaşım epey geçkince.
Fakat bunun forum kurallarına aykırı bir yönü olmadığı gibi yazmama da mâni değil.
Yaşım sizi neden ilgilendirdi ?
Ancak idrakte gözden kaçırdığınız nokta/lar olduğunu düşünüyorum. Asıl hüner bu insanların varlığı üzerinden ve bu insanlara yaklaşırken edilecek hesap değil, değişimin ve dönüşümün parçası olmaktır.
|
Benim "Değişim ve dönüşümüm bir parçası olma" gibi bir amacım yok. İnsanlara merâmımı düzgünce anlatabiliyorsam, bu bana yetiyor. Artık daha fazlasını, sizin gibi genç, pratik zekâlı, idealist kimseler yapsın.
Bilginin ışığını o bahsettiğiniz "sorgulamayan" ve/ya neden(?) kabul ettiğini merak etmeyen insanlara ulaştırana dek çalışma ve fedakarlıklarımıza devam etmek temel gayemiz olmalıdır. Bulunduğumuz her noktadan ışığımızı dağıtmaya devam ederek ömrümüzü tamamlamak içinde bulunduğumuz topluluğa, daha yaşanılabilir bir dünyaya esas teşkil etmektedir.
|
Beylik sözlerin câzibesi insanı etkiler. Kötü tarafı; anlıktır, kısa sürede unutulur gider. Hiç susamamış birine, dünyanın en temiz suyunu ikram etseniz, nezâket icâbı bir-iki yudum alıp bırakır. Ya da hiç ilgilenmez. Ama; günlerce çölde kalmış ve artık susuzluktan ölecek duruma gelmiş birine, çamurlu su verseniz, gözünü kırpmadan içer. Anlatmak istediğim şey şu: İnsanlar ne ile ilgili ise ona dikkat eder. Sizdeki "Bilgi ışığı"nın muhatabınız ilgilenmediği müddetçe bir kıymeti yoktur.
İslami ilimler ve araştırmalar üzerine mürekkep kokan masalarda geçirdiğim yıllarım da bana bunu öğretti. Zaten söz konusu da inanç olunca (aslen) size o kadar da geniş yelpazede bir seçenek kalmaz. 
|
Öğrendiklerinizden, birikimlerinizden istifâde etmek, beni memnun eder. Benim de İslâm üzerine pey araştırmalarım oldu. Fakat; Arapçam olmadığı için ilk kaynaktan okuma imkânına sâhip olamadım ma'alesef.