Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dünya Dinleri, Mitoloji & Antik Uygarlıklar > Dünya Dinleri > Alevilik

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-11-2017, 15:29
Turdur Turdur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Dijwar. Chp içinde ki Alevi sayısının % 70 üstü olduğunu okumuştum. Verdiğiniz rakam ile bu rakam uyuşmuyor. Hdp içinde ki Alevileri eklersek sizin dediğiniz rakam çok az.
Chp % 26 Hdp % 10 diye düşünürsek ve Chp %70 Hdp yarı yarıya Alevi seçmenden oluşuyorsa yaklaşık 16 milyon Alevi nüfusundan rahatlıkla bahsedebiliriz.
Chp'ye oy atan bir çok tanıdığım Alevi kökenli değil. Nüfus olarak 16 milyon diyebiliriz ama gücünüz daha yüksek.
Alt 16-11-2017, 15:35
bilgivehis bilgivehis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Dijwar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Alevilerin intikam alamayışı, hümanistliğinden değil elbette. Gücümüz yok.
Bu tam olarak değil, kısmen doğru.

Yahudiler belki Alevilerden de az idi, ancak onlarda hümanizm söz konusu olmadığı için o azınlığına rağmen ezelden beridir dünyanın hakimidirler.
Alevilerde intikamdan çok hümanistlik, insan sevgisi ve uzlaşı ağır basar, bu yüzden bütün güç kendilerinde olsa dahi öyle bir şeye girişecekleri çok zayıf bir ihtimaldir.
Üstelik Aleviler, örgütçülükte, liderlikte son derece ileri olmalarına rağmen sırf bahsettiğim nedenden dolayı bir devlet kurmamışlardır.
Hani istemediklerinden değil, anlayışları doğal olarak izin vermemiştir...

Dijwar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Aleviler sayıca az olduğu gibi kendi aralarında da binlerce parçaya bölünmüş durumda.
Aleviler için bunun çok bir anlamı yoktur, istediklerinde bir araya geliyorlar, gelirler, önemli konularda zaten ayrılmazlar.
Bazı çıkarcı kişisel davranan Aleviler elbette vardır ama bütünü bağlamaz...
Alt 16-11-2017, 21:49
Dijwar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dijwar Dijwar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Turdur´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Dijwar. Chp içinde ki Alevi sayısının % 70 üstü olduğunu okumuştum. Verdiğiniz rakam ile bu rakam uyuşmuyor. Hdp içinde ki Alevileri eklersek sizin dediğiniz rakam çok az.
Chp % 26 Hdp % 10 diye düşünürsek ve Chp %70 Hdp yarı yarıya Alevi seçmenden oluşuyorsa yaklaşık 16 milyon Alevi nüfusundan rahatlıkla bahsedebiliriz.
Chp'ye oy atan bir çok tanıdığım Alevi kökenli değil. Nüfus olarak 16 milyon diyebiliriz ama gücünüz daha yüksek.
Ben üniversite yıllarında çok uzun bir dönem gençlik kollarındaydım CHP nin. Tabi şimdi nasıl bilmiyorum ama o dönemler üniversite öğrencileri resmi kayıt olamazdı partilere, gayri resmi çalışırdım yani..
O süreçte gençlik kollarının çok toplantısına katıldım, hem gözlemlerim hem de duyumlarıma göre, gençler arasında doğru düzgün alevi yoktu.

CHP de anket yapılsa, sanırım Aleviler azınlıkta kalır ama Alevilerin en fazla kümelendiği parti CHP olduğu için çok göze batıyor. CHP nin 70 i nin alevi olması büyük bir şehir efsanesidir. Tunceli hariç hiçbir şehirde bu yüzde yakalanmaz

Ayrıca HDP seçmeninde alevi oranının yarı yarıya olması bana olası gelmedi. HDP, ağırlıkla Sünni Kürtlerden oy alıyor. Ezici çoğunluk öyle
Gerçi ben de CHP den HDP ye geçenlerdenim ve Aleviler partide var ama 10 da 1 oranındayız,hadi 10 da 2 olsun ama yarı yarıya nedir kardeşim.
(Gene Tunceli istisnadır)

Kişiliklerinde devrim yapamayanlar, devrimci olamazlar
Mahir ÇAYAN
Alt 23-11-2017, 02:19
Turdur Turdur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Dijwar;

Türkiye nüfusunun %15’i Alevi
Toplam Alevi sayısı: 12 milyon 521 bin 752.
Alevilerin yüzde 73’ü CHP tercihini kullanmış. (Alevi oylarını çıkınca CHP % 9 ile baraj altı kalıyor)

Sonuçlar Aralık 2012 tarihli

Haber kaynağı : http://www.halkinhabercisi.com/alevi...hpye-oy-vermis

Önerilen Siteler