Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-03-2007, 08:44
Üye Değil

Standart Re: Neden Ateistsiniz?

eslemtu ;

Sorduğun o topic aşağıda oku ve hafıza tazale
http://www.turandursun.com/modules.p...hlight=eslemtu

Topicte içinde seninde olduğun üç arkadaşımızda Müslüman.Allah,Kur'an konusunda kendilerini aynı inancı taşıdıkları İDDİASINI sözlerle tanımlayan,Yani sözlerle kendilerini Müslüman olarak tanımlayan arkadaşlarımız;kavramlar ve onlara ilişkin bilgiler ve duygularda fikir birliğinde değiller ama ne hikmetse ?
Bu ayrılığın sebeblerini bulduğunda bilki,kimseye sormak gereğini bile hissetmeden insanlar neden ateist anlayabileceksin.
Sana bir soru yöneltmiştim hatırlarsan.Yahudiler ve Hıristiyanlarda ateist mi diye ? Ama konunun derinliğini anlayamadığından,sathi üretimlerden kaynaklı cevap vermiştin.Üç değişik İslam anlayışından ikisi bile ateist,belki üçüde ateist bir dördüncüsü olsa.Hatta öyleki 73 te 1 bile diyebiliriz değil mi ?
İyide o BİR kim işte mesele bu di mi ?
Herkes O bir kendini sanıyor.Oysa göz ve kulak ile algılanan şeyleri "Akledip" "Düşünmek" bir ONLARA mehsus değil değil mi ?
Onun için sen iyisimi spartacus'u dinle ve Hebelehübü'ye(H.H) karşı gelip ateist olma
Maazhübtel mafir filan olursun üzülürüz sonra.Mafir olmak önemli değilde İNSAN lığı kaybetmemek gerek değil mi ?

Sevgili mep bu "esmeltu" (Cemalce wink) arkadaşa son yazımdı.Özel mülkiyete bir daha girmem söz
Alt 16-03-2007, 10:15
mep
Üye Değil

"İslam'ı * tahkiki * olarak * bildiğimi * söylemek * isterim.Anadan * babadan * taklit * yoluyla * değil,tahkik * yani * araştırma * yoluyla..

Psiko abi ben bu abimin Bildiğini sandığı şeylerle burada laf kalabalığı yapmasını anlıyamıyorum
Yukarıdaki lafa bak.Sor şimdi abime,Hristiyanlığı ne kadar biliyorsun?Yahudiliği ne kadar
biliyorsunda? İslamın doğru olduğuna hükmediyorsun.Neyi araştırdın sende İslamı seçmene
sebeb oldu? Kolaymı sanıyorsun İslamı araştırmayı?Diğer Dinlerde senin inandığın
Allahın dini değilmi?Tahrif olmuşlardır diyorsan,İslamın tahrif olmadığına delilin neydi ki
İslamı kabul ettin? Sor şimdi bunları abime vereceği alakasız cevaplara bak ondan sonra!
Alt 16-03-2007, 12:46
Üye Değil

Eslemtu,

"Kadın bu duygularını tanımadığı erkeklere karşı değil,kocasına göstermelidir.Yoksa erkekte her gördüğü güzel kadınla birlikte olmak ister..Erkekte de güzelliğe karşı bir yönelim vardır...O da bu özelliğini hanımına saklamalıdır"

Yazın konusunda bir şeye daha kafam takıldı. Burada bahsi geçen kadın anladığım kadarı ile evli kadın oluyor değil mi?
Alt 18-03-2007, 23:30
ESLEMTU ESLEMTU isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

hiç incil veya tevrat okumadın herhalde;peygamberlere olmadık ahlak dışı isnadlar yapan;bir din nasıl olabilir?bir sunağın yapımı ve kimlerin yapacağı ayrıntılarıyla açıklanmış bir kitap hakkında ne düşünebilirsin?

Gayb kimsenin haber veremeyeceği bir alandır..Ve Kur'an'da gaybi haberler vardır..Tevili yani açıklaması gelmiş olanlar vardır;açıklaması sonucu gelecek olanlarda vardır?Burada şnu sormak istiyorum?İçinizden gaybden haber verecek bir kişi var mı?
Alt 18-03-2007, 23:33
Kıdemli Üye

neutirno yazı çerçevesinde insanda avr olan içgüdüler hakkında bildiklerimi aktardım.Evli veya bekar farketmez..
Alt 18-03-2007, 23:39
Üye Değil

ESLEMTU";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Burada şnu sormak istiyorum?İçinizden gaybden haber verecek bir kişi var mı?
ESLEMTU kardeş,

Ben varım, ne öğrenmek istiyorsan sor, sana gaybden her türlü bilgiyi vermeye hazırım.
Alt 18-03-2007, 23:54
mep
Üye Değil

Eslemtü abi gayb nedir? önce ona cevap ver!
Alt 19-03-2007, 00:02
Kıdemli Üye

YFLN farzedeklimki aristo döneminde yaşıyorsun..nedena risto dönemimde yaşadığını anlamadıysan söyle ben anlaayım sana..bana güneş sistemine ait kaç tane gezegen olduğunu söylermisin?Dünya dönüyor mu?Duruyor mu?
Alt 19-03-2007, 00:09
Üye Değil

Anlaşılan ESLEMTU kardeş soruları hazırlıyor, biraz zaman alacak. Artık sabah veririz gayb haberlerini.
Alt 19-03-2007, 00:14
Üye Değil

Pardon, Eslemtu kardeş soru göndermiş de benim bilgisayar yetişememiş.

Eslemtu bu soru gayb dünyasından değil, hile yapıyorsun ama cevap vereyim:

Güneş sistemine ait 17 gezegen vardır ve dünya aralıklı olarak bir durmakta, bir dönmektedir.

Önerilen Siteler