Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Öneri, Düşünce & Eleştirileriniz

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 24-12-2017, 18:06
Leonardo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Leonardo Leonardo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart İnternet Ortamında İletişim

Bu foruma yazma alışkanlığı bende 15-16 yaşlarımdan kalma, internetin ilk çıktığı ve o zamanlar Raksnet gibi chat odalarının olduğu dönemlerden kalmadır. O zamanlar aşırı ilginç gelirdi, oturduğum yerden dünyanın diğer ucundaki insanlarla filan konuşabilmek sihir gibi bir şeydi.

Sonralar Sıfır Forum diye bir yer vardı. 3-4 sene katıldıktan sonra ayrıldım. Bir de bu sene diğer bir forumda bulundum. Çok ilginç şeyler oldu:

- Komik olacağını düşündüğüm başlıklar silindi.
- Siyasal açıdan yakın olacağımı varsaydığım kişiler tam tersi siyasal görüşlü insanlarmış.
- Kimsenin ne olduğunu tam olarak anlamadım.

Gerçek hayatta yüz ifadesi var, beden var, sosyal sınıfını biliyorsun, giyimini kuşamını, konuşma biçimini görüyorsun.
Son gittiğim yerde yaklaşık 1 sene uğraştıktan sonra, kiminle konuştuğumu bile tam öğrenemedim.

Bir de bu troll faaliyetlerinin kapsamını da tam öğrenemedim. Ama internette felsefe / siyaset konuşulan Türkçe ortam da bulamadım.

Bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama galiba hükümet sol odaklı fikir alışverişini istemiyor. O yüzden mevcut bloglar ya siyasal açıdan nötr olmak zorunda, ya da türlü saldırılara uğayıp (direk kapatılamadıklarında) veya içeri troller üşüşüyor ve siteyi kullanılmaz hale getiriyorlar. 10 sene önce Sıfır Forum vardı. O rada öyle olmuştu. Bu sene gittiğim "Ateist Forum" denen yerde gerçek ateistlerin ve sol görüşlülerin atılmasına ve AKP'li / MHP'li kişilerin sözünün geçmesine tanık oldum.

Yani zaten artık çok da bağımlı olduğum bir konu değil. Ama bu tür platformlarda halen iletişim kurma / fikir paylaşma / yeni insanlarla tanışma şansımız var mı? Ben o kadar da emin değilim.
Alt 24-12-2017, 19:40
Engse Hohol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Engse Hohol Engse Hohol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sıfır forumu bilirim. Yaziyaz.net forumu gibi sağlam bir forumdu.
Yaziyaz.net solpaylasim.com olarak değişti ve yoluna bu ad ile devam ediyor.
Ama sıfır forum, kapandıktan sonra açtığı arşiv hasat.org'u da kapatmış.

Benim de ilk tartışma yaptığım forum, dünya dinleri forumu idi. Uzun süredir kapalıydı.
Dünya dinleri forumu yeniden açılmış ama benim kalbim soğudu, yapamam bi daha. Ve oralar yeşillenmez bi daha. Sen gençsin anlaşılan Leonardo. Hayal kırıklığın varsa bile deneyim olarak yanına tut. Kârındır elbet.

islamın yıkıma uğraması karşısında müslümanların, el-lah'ı ayakta tutundurabilmek için yalanlar söylemeleri kaçınılmazdır. hohol : aesir
Alt 26-01-2018, 00:47
Üyeliğini Sonlandırmış

Gencim ama bakınız 15 sene önceki olayları anıyorum

Nicelizm / Sifir'ın iyi yanı "nötr" bir forumdu. Yani o dönemin Warez / anarşizm çizgisinde bir yerdi. Bazı "sol" siteler gibi yanlı değildi.

İyi de düzenlenmişti çünkü nedense kıro gelmiyordu. Genç kişiler için gayet eğlenceli idi.
Ama troll olayı son dönemde orada da vardı. Millet boş boş gelip sonunda bırakıyordu.

Ateizme saygım var. ama ben başka yer bulamadığım için buradayım.

ben mesela "felsefe forum" araması yapıyorum. "islami forum", "parapsikoloji forum", "komünist forum" filan çıkıyor.

Bir de "felsfe ekibi vardı 5-6 sene önce. O bile gitmiş. Herkes Twitterci olmuş.

/Twitter'e de yazmam 1)
Yazsam bile Türkiye'de yazmam 2).

Gerçek hayatta birilerini bulacaz artık
Alt 26-01-2018, 00:55
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Leonardo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Gencim ama bakınız 15 sene önceki olayları anıyorum

Nicelizm / Sifir'ın iyi yanı "nötr" bir forumdu. Yani o dönemin Warez / anarşizm çizgisinde bir yerdi. Bazı "sol" siteler gibi yanlı değildi.

İyi de düzenlenmişti çünkü nedense kıro gelmiyordu. Genç kişiler için gayet eğlenceli idi.
Ama troll olayı son dönemde orada da vardı. Millet boş boş gelip sonunda bırakıyordu.

Ateizme saygım var. ama ben başka yer bulamadığım için buradayım.

ben mesela "felsefe forum" araması yapıyorum. "islami forum", "parapsikoloji forum", "komünist forum" filan çıkıyor.

Bir de "felsfe ekibi vardı 5-6 sene önce. O bile gitmiş. Herkes Twitterci olmuş.

/Twitter'e de yazmam 1)
Yazsam bile Türkiye'de yazmam 2).

Gerçek hayatta birilerini bulacaz artık

Kiliseleri denedin mi sanalin disinda? Epey eglenecegine eminim.
Alt 26-01-2018, 10:20
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Engse Hohol´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sıfır forumu bilirim. Yaziyaz.net forumu gibi sağlam bir forumdu.
Yaziyaz.net solpaylasim.com olarak değişti ve yoluna bu ad ile devam ediyor...
Yazıyaz net te bende yazmıştım bir zamanlar o forum u hala unutamıyorum. Bana göre mükemmel bir forumdu.
Solpaylaşım bir siyasi görüşün probaganda alanı hiç Yazıyaz a benzemiyor.
Alt 26-01-2018, 21:32
Üyeliğini Sonlandırmış

Natan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kiliseleri denedin mi sanalin disinda? Epey eglenecegine eminim.

- Anlamadım.
Alt 27-01-2018, 11:20
Russell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Russell Russell isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Facebook ve twitter çıkana kadar bu forumlarda yazılanların rastgele bir araya gelmiş, bir kitap gibi bütünlüğü bulunmayan ve literatür olarak ciddiye alınmaması gereken yazılar olarak görüyordum fakat zaman ilerledikçe bu ortamlarda yapılan tartışmaların günümüz facebook ve twitter dünyasına göre çok daha derinlikli ve bilgilendirici olduğu fark ettim.

Facebook ve twitter ile kıyaslayınca o eski forumların içeriği ister ateizm ister başka konularda olsun Türkçe literatürde gelecek nesiller için bir kaynak vazifesi görebilecek nitelikte ama maalesef forum sahipleri bu mecraları bırakınca içerikleri yayında tutma zahmetine de girmiyorlar. Zamanında ateizm.org iyi bir şey yapmıştı; ateistforum iki kere sıfırlandı ama ikisinde de arşivi yayınladılar. Bu arşivler bende mevcuttur isteyen olursa yükleyebilirim.

Kuran'ı okuyup anlayana gayrimüslim, anlamayana müslüman denir.
Alt 27-01-2018, 18:21
Üyeliğini Sonlandırmış

Kitap gibi denemez. Sifir'in eski hali bir yerde mevcut. İsteyene link verebilirim.

Tıpkı "Chat" olayı gibi sohbet etmeye yönelik bir yer. Fakat sosyal medyanın bunları etkilememesi gerektiğini düşünüyorum çünkü:

1) Burada Anonim durumdayız. Ben mesela DEAŞ ile filan dalga geçen videoları istediğim kadar paylaşabilirim. Kimse gelip beni alnımın ortasından vurmaz. AKP'de kolay kolay tutuklayamaz.
- RUsya ve TR gibi ülkelerde Twitter'e çok fazla yazı yazılmaz. Soluğu hapishanede alırsınız. Diğer ülkelerde de, anonim olmak her zaman daha iyi. Kimsenin beni açık açık tanımasına gerek yok.

2) Buralarda trollük yapmak aslında daha zor. Her şey Moderatör'e bakıyor. Troll olduğunu "hissettiğin" kişiyi aatabilirsin. Gene gelirse gene atarsın.

-Diğer tarafta 100,000 'i bulan gruplar / tartışmalar vs olabilir. Ama kimin düzenlediğini / nasıl organize edildiğini bilemiyorsun.
/Dİğer başlıkta anlattım. Donald Trump'u Ruslar destekledi örneğin. Hillary skandallarını da onlar çıkardı, Facebook / İnstagram üzerinden troll operasyonu yapıp Trump soytarısını da bunlar iktidara getirdi

/ Yani Forum veya (bulabilirseniz) chat odası veya diğer anonim chat / paylaşım ortamları her zaman için iyidir. Bunlardan şaşmaya gerek yok.
Alt 27-01-2018, 18:47
ilahimasal ilahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

"DEAŞ" ne ? Biryerler de duydum gibi ! Birilerinin ağzına benziyor.
Alt 27-01-2018, 19:03
Üyeliğini Sonlandırmış

Fabula´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
"DEAŞ" ne ? Biryerler de duydum gibi ! Birilerinin ağzına benziyor.

- Ben genelleme ve benzetimleri severim.
Düşünce olarak DAESH, AKP, Fetö, El-Nusra, Sudi-Arabistan, Almanya'daki Salafist hareketler, İran, Taliban gibi hareketleri birbirine yakın ve aynı yerde duran yapılar olarak görme eğilimindeyim.

Amerikalılar gibi "ılımlı islam" Kavramına da pek inanmam. Din düşmanı değilim ama Laikliğin hem Müslüman hem de diğer ülkelerde katı bir biçimde uygulanmasından yanayım.

Önerilen Siteler