Kitap gibi denemez. Sifir'in eski hali bir yerde mevcut. İsteyene link verebilirim.
Tıpkı "Chat" olayı gibi sohbet etmeye yönelik bir yer. Fakat sosyal medyanın bunları etkilememesi gerektiğini düşünüyorum çünkü:
1) Burada Anonim durumdayız. Ben mesela DEAŞ ile filan dalga geçen videoları istediğim kadar paylaşabilirim. Kimse gelip beni alnımın ortasından vurmaz. AKP'de kolay kolay tutuklayamaz.
- RUsya ve TR gibi ülkelerde Twitter'e çok fazla yazı yazılmaz. Soluğu hapishanede alırsınız. Diğer ülkelerde de, anonim olmak her zaman daha iyi. Kimsenin beni açık açık tanımasına gerek yok.
2) Buralarda trollük yapmak aslında daha zor. Her şey Moderatör'e bakıyor. Troll olduğunu "hissettiğin" kişiyi aatabilirsin. Gene gelirse gene atarsın.
-Diğer tarafta 100,000 'i bulan gruplar / tartışmalar vs olabilir. Ama kimin düzenlediğini / nasıl organize edildiğini bilemiyorsun.
/Dİğer başlıkta anlattım. Donald Trump'u Ruslar destekledi örneğin. Hillary skandallarını da onlar çıkardı, Facebook / İnstagram üzerinden troll operasyonu yapıp Trump soytarısını da bunlar iktidara getirdi
/ Yani Forum veya (bulabilirseniz) chat odası veya diğer anonim chat / paylaşım ortamları her zaman için iyidir. Bunlardan şaşmaya gerek yok.