Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-03-2007, 19:51
AYATA AYATA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Re: TANRI KURAMLARI...

Zigurrat ışık hızının en büyük hız olması belkide şu an içindir, düşünce ışıktan hızlıdır... gelecekte yıldızlar arası giden uzay araçları hızı değilde boyutları kullanacaktır bu konu şu sırada sık sık tartışılmaktadır... bilimin bizi şuan bizi *getirdiği nokta burası sadece, bilim ilerledikçe, şu anki bilgide eskiyecektir...

KURAM-3

Â* Vasken çok iyi bir bilim adamı idi ama yaşadığı galakside ve hatta evrende anlaşılamıyordu, herkesten ve her şeyden nefret ediyordu ve de o kararını verdi... mikro kozmos düzeyinde kendi evrenini yaratacak ve yönetecekti...maddi bir evren olmalıydı bu kuramlarını ve kurallarını kendi koyduğu bir evren, laboratuarına çekildi ve çalışmaya başladı çok basitti ilk önce büyük patlamayı yaratmalıydı, besit bir rasiin atomunu kontrollu olarak patlatması gerekiyordu sonrasını anlar yani zaman hallederdi. Zevkli bir şey olacaktı bu, düşünen varlıklar olacakmıydı acaba, olursa kendini Tanrı olarak onlara empoze etmesi pek de zor olmayacaktı... kendi evreni ne güzel ve heyecan verici bir deneyim.............. Â*Her şey ne kadar kolay gelişmişti... biraz kırılganda olsa mikro kozmosun an alt seviyesindeki basit bir galaksinin besit bir yıldız sisteminde ortaya çıkmıştı düşünen varlıkları, onlara insan adını verdi... onlarla çok güzel oyunlar oynuyor bazen kafalarını karıştırıyordu ama her şey çok güzel devam ediyordu...milyonlarca varlık gelişmişti onun isteminin dışında ama basit müdalaleri evrenin yok olmasınıda engelliyordu. işte... bu çalışması ona galaksisinin en büyük bilim ödülünü kazandıracakmıydı düşündü biraz, yok yaa dedi bu alt tarafı basit bir deney işte...
Alt 21-03-2007, 20:24
Üye Değil

Insanlarin gelecekte su olacak gelecekte bu olacak fikirleri genelde yanlis cikar.

Videolardaki araclar yine tepkime gucunu kullaniyo anladigim kadariyla, ama hem enerji kaynagi hemde araclarin aerodinamigi bilinenlerden cok ustun.
Alt 21-03-2007, 20:42
mep
Üye Değil

Hans von eiberg *adıyla yazan bi şarlatanın
kitaplarını okumuştum.Uçan dairelerden söz ediyor ve onlar
bizi gelecekten ziyarete gelen torunlarımız diyor ve hatta
Kuran daki bazı ayetlerle ilişkilendirip,Kuran'ında bize bunu
haber verdiğini filan söylüyordu.
Respendial abim belki gizlenmelerinin nedeni gelecekten
geliyor olmalarıdır.
Alt 21-03-2007, 21:00
Üye Değil

Gelecek diye bisi yok, o dev gibi kureler manyetik alanlarinin neticesi olarak donup duruyo birbirinin etrafinda. Biz buna zaman demisiz. Boyutta mantiksiz bir kavram, hicbiyerde gorulemeyen bulunamayan canlilara (melek cin virt zirt) bir aciklama getirebilmek amaci ile bulunmustur.

Boyut nedir arkadaslar? Bosluk var ve kureler donuyo, bu boyut denen sey bu sistemin neresine nasil yakisir? Boyut, boyutlararasi bunlar cok guzel sozcukler peki mantikli bir aciklamasi yada dayanagi da var mi? Fizik ve geometriye gore bir aciklama getirilebilir mi boyut kavramina.
Alt 21-03-2007, 21:02
Üye Değil

ufo lar insanların uydurduğu boş hikayelerdir, bu tür bir gezegenler arası seyhat
aracı *mümkün değildir, bizim galaxsimizde dünya benzeri bir atmosfere sahip
başka bir gezegen yok, o halde başka bir güneş sistemindenmi geliyorlar, buda
mümkün görünmüyor, *daha uzak bir galaxi'de hayat olabilir ancak dünya ile
benzer *atmosfere sahip olduğunu nerden biliyoruzki bizimle aynı şartlarda yaşayan
canlılar hayal ediyoruz, hem bu araçların hepsi neden tepsi gibi, yada uzaylıların hepsi
neden uzun kulaklı korkunç ve çirkin, insan işte uydurduğu şeylere belli zaman sonra
kendiside inanıyor .
Alt 21-03-2007, 21:12
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Bu topiği sevdim Sirius-B ismiyle müsemma, bir de respendial (ufo görgü tanığı) .Bilimkurguyu
severim. Ben de kıyısından köşesinden bulaşayım bu topiğe.Neutrino'da geç kalmaz o da gelir.

Carl Sagan'ın bu konuda söyleyeceklerini bir dinlemenizi isterim :

* 'Ziyaret edilip edilmediğimiz konusuna benden daha fazla ilgi duyabilecek birini düşünemiyorum.'
* ....
* 'Uzaylılarla karşılaşmaya duyduğumuz hevesin ne denli büyük, kabullenmeye hazır olduğumuz standartın da ne denli düşük olduğunu gösteren en iyi örnek "tahıl daireleri" olsa gerek...'

*"Sık sık 'Dünya dışı zeka olduğuna inanıyor musunuz ?' sorusu ile karşılaşıyorum. Verdiğim yanıt
standart savları içeriyor: uzayda çok sayıda yıldız var, yaşam molekülleri her yerde mevcut;
milyarlarca ifadesini de kullanmayı da unutmuyorum *kuşkusuz. Sonra da evrende bizden başka
zeki varlık olmaması görüşünün benim için çok garip olduğunu, ama henüz olduğunu kanıtlar
yönde güçlü verilere de rastlamadığımızı belirtiyorum
* Genellikle ardından şu soru geliyor: 'Kişisel görüşünüz nedir ?'
* Ben de kişisel görüşümü az önce belirttim diyorum.
* 'Evet anlıyorum, ama içgüdüleriniz ne diyor size ?
Ama benim düşüncelerimi içgüdülerim yönlendirmiyor. Dünyayı anlamak konusunda ciddi isem,
ne denli haz verici olursa olsun, düşünmek için beynimden başka bir aracı devreye sokmam.
Gerçekten bir kanıya varmak için kanıtı beklemenin hiçbir sakıncası yok; sizi temin ederim.'

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 21-03-2007, 21:21
Üye Değil

"ufo lar insanların uydurduğu boş hikayelerdir, bu tür bir gezegenler arası seyhat aracı *mümkün değildir, bizim galaxsimizde dünya benzeri bir atmosfere sahip
başka bir gezegen yok, o halde başka bir güneş sistemindenmi geliyorlar, buda
mümkün görünmüyor,"

Ilk olarak UFO gayet masumane bir ifade, "Bilinmeyen ucan cisim" anlamina geliyor. Gordugun gibi bizde bilmiyoruz arastiriyoruz. UFO kelimesi Van Golu Canavari kelimesine gore cok daha makul ve mutevazi bence.

Neden mumkun gorunmuyor? Aya gitmek mumkun gorunuyor muydu? Yada dunyanin yuvarlak olup boslukta durdugu.

"daha uzak bir galaxi'de hayat olabilir ancak dünya ile
benzer *atmosfere sahip olduğunu nerden biliyoruzki bizimle aynı şartlarda yaşayan
canlılar hayal ediyoruz,"

Neden dunya ile ayni atmosfere sahip olsun? Tepkimenin kurami basittir

"hem bu araçların hepsi neden tepsi gibi, yada uzaylıların hepsi
neden uzun kulaklı korkunç ve çirkin, insan işte uydurduğu şeylere belli zaman sonra
kendiside inanıyor."

Neden? Insan hayalgucu tepsi gibi bir gemiden oteye gidemedigi icin mi? Yoksa gorulen cogu aracin boyle olmasi mi? Uzaylilar icin yine ayni sey gecerli. 1950 lerden once populer uzayli tanimi antenli kucuk yesil adamken "Grey's" denilen tarif bu tanimin yerini aldi. Bu acaba insanlarin hayalgucu mu yoksa 1950 lerden beri gorulen UFO'lar mi?
Alt 21-03-2007, 22:17
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sn. frodo,

Bu konuda en sözü dinlenir isimlerden biri de sizin ismini vermiş olduğunuz; Carl *Sagan'dır. Sagan'ın COSMOS belgeselinde kendisinden bu konu için bir de formül aktardığını biliyorum. Yanlış hatırlamıyor isem Drake denklemi. Netteki araştırmamda bulduklarım ise;

Bir galaksideki uygarlık sayısına N dersek, N şu şekilde bulunur;

N = R . Pp . Pe . Ne . Pl *. Pi . L

Burada; R, galaksideki yıldız sayısı; Pp, galaksideki bir yıldızın gezegen barındırma olasılığı; Pe, galaksideki bir yıldızın yaşamaya elverişli gezegen barındırma olasılığı; Ne, galaksideki bir yıldız sistemindeki yaşama elverişli gezegenlerin sayısı; Pl, bu gezegenlerden birinde yaşamın gelişme olasılığı; Pi, bu gezegende evrim sonunda teknolojik uygarlığa ulaşma olasılığı; L, teknolojik uygarlığa erişmiş zeki varlıkların yaşam süresidir.

Samanyolu için bu denklemin sonucu en kötü ihtimal 10 ile en iyi ihtimal ile 10.000.000 uygarlık arasındadır. Tüm varsayımları eler isek elimizde 1 kalır. Yani Samanyolunda tek uygarlık olma ihtimalimiz de yok değil.
Bu teoriyi Fermi paradoksu ve hayvanat bahçesi varsayımı izlemiş.
Kaynak ( http://humanity.ankara.edu.tr/~unat/yu/ddy.htm )

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın
Alt 21-03-2007, 22:27
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

1993 yilbasinda saat sabahin 4'u gubu iki arkadasim ve kardesimle beraber basimizin uzerinde cevresinde mavi beyaz arasi isiklari olan bir arac gorduk *

* * sevgili respendial

* * ben neler görüyorum o kadar şişeden sonra bir bilseniz, siz gene ufo görmüşsünüz. Son derece normal, şişede durdugu gibi durmuyor meret. Hem de yılbaşı gecesi. * *

* * şakaydı *

* * saygılar
Alt 21-03-2007, 23:10
Üye Değil

respendial çok alıngan gördüm seni *

insanların % 80 i cinlere perilere inanıyor, ufo larada inanmaları gayet normal. bizim galaximizdeki *bir çok gezegene dahi gitmek mümkün değilken galaxiler arası seyahat
pek mümkün görünmüyor. hem diyelimki o güneş sistemlerinde de hayat var, ama
neden bizim gibi olsunlarki, yani nerden biliyoruzki seyahat etmek istediklerini, belkide
böyle bir merakları olmadığı için galaxiler arası seyahat edebilcek bir teknolojiye kafa
yormadılar, çoğalıp işgal etmek bizim doğamızda var, ya onların böyle bir yönleri
yoksa, biz bilgi birikimi diğer doğanlar aktaracak *kadar uzun yaşıyoruz, ya onlar
daha az yaşıyorsa, insan ömrü 8 ila 10 yıl arasında olsa idi bu teknolojik gelişmeye ulaşabilirmiydik, biz gezegenimizin şartlarına göre evrilmişiz, onların gezegeninde ses
dalgalarını iletecek bir ortam yoksa neden kulaklara ihtiyaç duysunlarki, belkide radyo
dalgaları ile iletişim kuruyorlar nerden bilebilirizki, *yada renkleri kullanarak iletişim
kuruyorda olabilirler. *bizim hayal gücümüz dünya ile sınırlı olduğu için uzaylı
görenlerin hepsi ağzı burnu olan uzaylılardan bahseder.

insan işte, 40 derece sıcakta siyah bir kutunun etrafında dönmek için 2000 euro veren
insanlar varken ufo *görenleri hoş görmek lazım.

Önerilen Siteler