Nihilist´isimli üyeden Alıntı
bak arkadaş
farkındaysan yazmıyorum bu başlığa.
birçok başlıkda olduğu gibi sulandırılan başlıklardan yorgunum artık.
sen ise ısrarla hep bana göndermeler yapmaya devam ediyorsun.(yok can ne, yok mürit, yok kutsalına dokunmak falanlar filanlar)
trajıkomik düzeysizlikten ibaret göndermelerini gormezden geliyorum.
bi daha adımı mümkünse anma.
hele de birtakım öneklerle birlikte hiç anma.
yoksa bu başlıkta yazan birçok gerzeği sabaha kadar buraya esir etmesini de bilirim.
ama değmez diyorum ve yoluma bakıyorum.
sen de kendi yoluna bak.
uğraşabileceğiniz birisi değilim.
bak bu kibir değil.
gerçekten oynarım sizle.hem de her türlü.
ama artık bu tarzdan da sıkıldım.
insanlara bişeyler katmak isterdim. ama niyetleri yok.
herkes nevrotik olmuş.
ben sevmem nevrotikleri.
|
- Fabula için söylüyorsan standart komünist ideoloji paylaşımı yapmış. Ters bir durum yok. (Zaten Saroz diye birinden alıntı yapmış)
Şu var: Ben bu söylevlerin tamamının (150 yıl sonra) halen geçerliliklerini 100% koruduklarına inanmıyorum.
ben sağ-sol çekişmesine yani patron - proletarya çekişmesine inanırım. Ama ben şuna da inanırım mesela Lutanza'da geçen sene sürekli grev vardı. Millet gideceği yere gidemeyip hava alanlarında mahsur kalıyordu. Bu sizin sözünü ettiğiniz "sınıf çatışması" olayıdır ve ben buna inanıyorum.
Ama ben şuna da inanıyorum: Mesela emeğe değer verirsin. Patron tabi ki daha çok kazanır, sonuçta patron, ama Hava yolu çalışanları da, düzgün maaş, izin süreleri + emeklilik alabilmelidir. Böyle olunca toplum daha sağlıklı olur. En katı liberaller bile bu dediğime karşı çıkamazlar.
2) "Doğa mücadelesini kazanmak" ne mesela? 1950'lerden fırlamış bir laf. Ben temiz enerjilere geçiş için umutluyum, "doğa ile mücadele" diyorsunuz? - Ne alaka?
- İki biz hiç bir şey kazanmadık. Hatta ABD bile kazanmadı. Evi olmayan, açlık çeken insanlar var. Eğitimsiz insanlar var:
- ABD'de Avrupa'daki kolektif eğitim sistemi olmadığı için fakir çocukları okulda adam dövmek + uyuşturucu satmak dışında bir şey öğrenemiyor.
- Bu son örneğe bir bakın. Mesela hepinize doktor lazım değil mi?
- Epki ama kolektif eğitim sistemin yoksa, doktor olacak kişinin babasında da para yoksa, o doktoru almış ve uyuşturucu satıcısı / çete üyesi yapmış oluyorsun. Burada çelişki yok mu?
- Yani ben karşılıklı olarak birbirine muhtaç durumda olan iki ideoloji görüyorum. Tabi her ikisinin de olabilmesi için evvela cumhuriyet / hukuk devleti olman gerekiyor.