kartopu´isimli üyeden Alıntı
Sn Nihilist
Liberalizm in en iyi temsilcisi A.Simith gibileridir amaçalı sermayenin sınırsız engelsiz küresel çapta büyümesi ve dünya hakimiyetini kurmasıdır.
Size, Manifestoda burjuvalar ve proleterler bölümünde geçen bir sözcükten bahsedeyim.
Şöyle. Burjuvalar işçilerden İşçiler burjuvalardan kurtulmak ister ama burjuvalar bunu işçilerden daha çok ister.
Bu cümleyi ben şöyle yorumluyorum İşçiler devrim yaparak burjuvaların mülklerine el koyar ve onlardan kurtulur. Ya burjuvalar bunu işçilerden daha fazla niçin ister. Ne yaparak kurtulabilir.
Bence bu gün zamanımızı anlatan basit gibi görünen ama hiç te basit olmayan bir sözcük. İşte Robot, işte yapay akıl, işte insansız fabrikalar, burjuvanın işçiden kurtulmak istediği hayalin gerçek oluşu.
,
Aynı veya benzeri A. Simith e ait bir söz Kapital 3 ün cildinin ön sözünde geçer ENGELS ona cevap verir mümkün değil der. Ama mümkün oluyor işte.
Evet sermaye birikimi (büyük bölümü) artık değerden oluşur robot ve yapay akıl sisteminde artık değer olmuyor peki ne olacak kapitalizm kendini komünizm e teslim mi edecek Bana göre kapitalizm dünyayı yıkar da gider kendisi ile birlikte. Yeniden kölelik sistemine dönüş bile yapar. Katliam yapar.
Onun için sosyalist sistemde en önemli şey demokrasi olmalıdır özgürlükler sadece vaatlerde kalmamalıdır devlet denilen esaret sisteminden insanlar en kısa zamanda kurtulmalıdır.
Bunu içinde insanın kabe si yine insan olmalıdır. Biz devlet ve insan ı tartışmalıyız Devleti kutsamamalıyız.
Tartışmakta amaç birbirini yenmek değil bilediklerini öğrenmektir.
|
sn kartopu
sondan başlayalım.
tartışmakta amaç birbirini yenmektir.
ama nevrotik biçimde ego tatmini için değil.
düşünceyi test etmek ve geliştirmek için.
bu sözün bana söylenmesinden rahatsız oluyorum.
tarzımdan kaynaklı olsa gerek bilmediğimi öğrenme mücadelesi vermek yerine ego tatmini peşinde olduğum sanılıyor.
bunu geçiniz.
senelerdir şu forumda birçok insandan birşeyler mutlaka öğrendim.
ama iki kişiden iki güzel şey öğrendim ve düşünce dünyama katabildim. diğerleri malumattan öte katkı sağlamadı.
birincisi enerji kavramı kafamda bulanıktı. spartakus sayesinde bu bulanıklığı aştım.
ikincisi nihilizmimin temeline öz denilen yanılsamanın yokluğunu koyarak aksiyolojik hiçlemenin ötesine geçebildim.
bu katkı da pyhroon'dan geldi.
kimden bi katkı gelirse ben o katkıyı alırım.
ha, kapitalizm dünyayı yıkar gider. elbette mümkün.
sadece işçi değil kapitalistin kendisinin yaşadığı yabancılaşma da dikkate alınınca bu sözünüze itiraz edilmez.
katliam yapar mı , zatren yaptı yapıyor yapacak.
devrim katledilmeye hazır olanların ağzına alabileceği bir kavramdır zaten.
burjuvalar işçilerden daha çok kurtulmak ister istemesine de.
her arz kendi talebini yaratır derler.
burjuvanın ürettiğini kim neyle alacak o zaman.
üstelik bu durum emperyal sömürüden hisselendirilerek susturulmuş bir işçi sınıfı yerine belki daha devrimci bir aylak sınıfı üretebilir.
demokrasi zırva bi kavram.
ne için kim için.
lorenz eğrisi diye bişey var iktisatta.
o eğri içbükeydir.
o içbükeylik ortadan kalkmadan demokrasiden bahsedilemez.
birilerinin karar verme hak ve sorumluluğunu devrettiği yerde demokrasi olmaz.
sosyalist sistemde demokrasi olmaz tıpkı kapitalist sistemde olmadığı gibi.
benim anladığım demokrasi sadece komünist yaşama biçiminde olur.
ve komünizmin iki büyük düşmanı vardır, kapitalizm ve sosyalizm.