Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Önerdiğimiz Başlıklar

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-11-2013, 15:58
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Süpersin sn.sodomo,süpersin

İlk mesajlarda belirtilen Ali Yılmaz'a ait makale linkte;
http://eskidergi.cumhuriyet.edu.tr/makale/373.pdf

Linkte ilginç bilgiler var ve bu bilgileri zaten sn.sodomo analiz etmiş..

Muhammed'in cini var..Bu cinin ismi Cebrail..Cebrail bir cin ama asıl niteliği şeytan..(Adem'i kandıran İblis'in devamı niteliğinde bir şeytan..)

Muhammed'e vahiy ileten Cebrail bir şeytan..

Muhammed kendi statüsünü yükseltmek maksadı ile şeytan olan cinini,bir kerte yükselterek melek yapıyor..Bunu da ''şeytanım müslüman oldu'' diyerek yapıyor..

Yani Kuran denilen kitap,aslında şeytanın sözlerinden ibaret..

Muhammed'in kendisini şiirlerle hicveden kişileri öldürtmesi,şiirlerin o zamanki toplumda ne kadar önemli kabul edildiğini gösterir..Şiirlerin kayıt altına alınması da,Muhammed'in vahiy katiplerine vahyi yazdırması şeklinde lanse edilmiştir..(Yani Kuran filan yazdırılmıyordu,şiirler/sözler kayıt altına alınıyordu veya unutulmaması için ezberleniyordu..)Muhammed'in uzun zaman kendi başına dağda inzivaya çekilmesi ve sonrasında yaşananlar,Muhammed'in dengesini kaybetmiş birisi olduğunu kanıtlar..

Bu arada belirttiğim linkte,yazarın ilginç bir bilgisi var..Gerçekten ilginç
Şöyle;
Araplar şairleri "اﻟﺤﻲ آﻼب" (kabilenin köpekleri) olarak isimlendirirlerdi
Alt 26-12-2013, 17:45
Rafizi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Rafizi Rafizi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yine bu konuyla ne denmek istemiş anlayamadım. Yani maksat nedir ?

Yani, inanın ki, niyetim alay etmek degildir. Sadece, konuyu açan arkadaşımızın maksatının ne olduğunu anlayamadım. Tamam, digelim ki, İslam öncesinde de insanlar "cin"leri biliyordular. Zaten İslam öncesinde insanlar melekleri de, Allahı da, şeytanı da biliyordular. Yani, "bir şeyler İslam öncesinde biliniyordusa, Muhammaed bu bilgiler sayesinde Kuranı kendisi yazmış"mı demek istiyorsunuz ?
Alt 26-12-2013, 17:47
Rafizi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Rafizi Rafizi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Şimdi " Muhammede büyü yaptılar" , "Muhammed kendini hicz eden şairleri öldürtdü" ve s. bu gibi bilgilerin sağlam kaynakları yok..BU da bir başka durum )
Alt 06-08-2014, 14:57
Ozden Kurt Ozden Kurt isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Dilcilere göre, "kur'an" kelimesi, "kara'e" fiilinin ism-i mef-ul'üdür..

mef'ul ise, fiilden (yapılan işten) etkilenen kişi veya nesneyi gösteren kelimedir..
Nasıl ki Yazdı (كَتَبَ / ketebe) fiilinin mef'ulü "yazılmış" anlamına gelen "مَكْتُوبٌ / mektub" kelimesiyse,
aynı şekilde; okudu (قرأ / kara'e) fiilinin mef-ulü de "okunmuş" anlamına gelen "kur-an" kelimesidir...

Örnekse: Bir şairin yazdığı şiire "مَكْتُوبٌ / mektub", okuduğu şiire "قرآن / kur-an" denilebilir..
O halde şiir yazan şaire katib (yazıcı), okuyana ise, kar'i (okuyucu) diyebiliriz..

islam öncesi şairlerin okudukları şiirler için "kur-an" ifadesi kullanıldığına dair bir belgeye henüz rastlamış değilim. fakat bu şekilde bir isimlendirme lingustik açıdan pek ala mümkündür.

Formülümüz şöyle: Fiil + Fail = Mef'ul
- kara'e + kar'i = kur-an
- okudu + okuyucu = okunmuş
Bir başka örnek:
- ketebe + katib = [COLOR="blue"][COLOR="blue"]mektub
- Yazdı + yazıcı = yazılmış

Buna göre "kur-an" lafzının, mevcut mushafın ilk ayetiyle doğrudan ilişkili olduğunu düşünebiliriz. zira ikra lafzı, kara'e (okudu) fiilinin emir kipidir. ikra emrini yerine getiren muhammedin okuduğu şeye de kur-an denilmiş olmalı.. Eğer ki ilk emir "ikra (oku)" değil de, "uktub (yaz)" şeklinde olsaydı, muhatemelen muhammedin eylemi sonuçunda ortaya çıkan şey "kur-an" değil, "mektub" olacaktı !

velhasılı, islamın kutsal kitabının özel ismi zannedilen kur-an, aslında özel isim değil, ancak "okunmuş" manasında genel bir isimdir (cins isim). Zaten konuyla ilgili ayetler de bunu net şekilde ortaya koyuyor:
Yunus 15:
Ayetlerimiz onlara açık açık okununca, bizimle karşılaşmayı ummayanlar, 'Bundan başka bir Kur-an getir' dediler.

Bu ayette görüldüğü gibi müşrikler, hz Muhammede başka bir kur-an getirmesini söylüyorlar. Eğer ki "kur-an" özel isim olmuş olsaydı, bu istek pek ala anlamsız olurdu.

üstelik "Bize başka bir kur-an getir" diyen muhalifler, Muhammedin peygamber olduğuna değil, Şair veya Kahin olduğunu düşünüyorlardı. Demek ki o dönemde hem şairlerin, hem de kahinlerin okuduklarına kur-an denilmekteydi. Yani onlar kar'i (okuyucu) olarak kabul edilmekteydiler... Bu tür bir isimlendirmenin lingustik açıdan da doğru olduğunu yukarda belirtmiştim...

Sonuç olarak şöyle düşünebiliriz:
Mevcut sosyokültürel yapı içerisinde okuyucu olmak büyük önem taşımaktaydı. Bu önemli şahsiyetlerden oluşan cemaate de kar'iyyun (okuyucular) denilmekteydi... Aslında söz konusu Kar'iyyun cemaati için, orta asya toplumlarındaki şamaniliğin, arap toplumundaki tezahürü de diyebiliriz; Nasıl ki kehanet, müneccimlik, şiir, şifacılık gibi hususlar, şamanizm'in alt başlıklarıysa, yine aynı konuların araplardaki üst başlığı Kar'iyyun olmalı...

Alak suresinin 1. ayetiyle ilgili, sahih kaynaklarda yer alan çok meşhur bir rivayete göre, cebrail gelip muhammede OKU dediğinde, Muhammed "Ben okuma bilmiyorum" diye cevaplamıştır. Oysaki "BİLMİYORUM" diye tercüme edilen kelime, orjinal (arapça) metinde yer almaz. Arapça bilenler verdiğim linkten kontrol edebilirler:
http://www.hadis.resulullah.org/index.php?s=oku&id=2787
Esas metinde geçen ifade "MA ENE BİKAR'İYYUN" şeklindedir. Bilindiği gibi "İYYUN" arapçada mensubiyet ifade eder. örnekse:
ma ene arabiyyun: Ben arap değilim
ma ene türkiyyun: Ben türk değilim
ma ene mekkiyyun: Ben mekeli değilim

Aynı şekilde kar'iyyun sözcüğü de okuyuculara mensubiyeti ifade etmektedir ! Yani aslında "Ma ene bikariyyun" diyen muhammed, "Ben okuyuculardan değilim" diyerek, KAR'İYYUN cemaatinden olmadığını söylemek istemiş olmalı.
Alt 06-08-2014, 15:30
Isaac Schneider Isaac Schneider isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Müslümanken dini bozuyolar diye Arap kültürüne mesafeli yaklaşıyordum ama dinden çıkınca doğu kültürlerine merakım arttı önyargımı kırdım, yazı çok bilgilendirici olmuş teşekkürler.
Alt 06-08-2014, 16:21
Isaac Schneider Isaac Schneider isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bir de sorum var Arap tanrıları yunan tanrıları gibi birbiriyle savaşıyor mu?
Alt 07-01-2019, 05:18
Engse Hohol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Engse Hohol Engse Hohol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

RTÜK Cin kelimesini yasakladı, cin yerine 3 harfliler denilecek !

"RTÜK yasakladığı için söyleyemiyorum çocuğun içinde 3 harfliler olduğu söylenmiş" diyen Müge Anlı, yayına bağlanan ve cin ifadesini kullanan psikiyatristi uyardı; "başımızı RTÜK ile belaya sokmayın, iki saattir boşuna mı 3 harfli diyoruz biz, cin demeyi yasakladı RTÜK, cin demeyin !

islamın yıkıma uğraması karşısında müslümanların, el-lah'ı ayakta tutundurabilmek için yalanlar söylemeleri kaçınılmazdır. hohol : aesir
Alt 07-01-2019, 05:27
Turdur Turdur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Engse Hohol´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
RTÜK Cin kelimesini yasakladı, cin yerine 3 harfliler denilecek !

"RTÜK yasakladığı için söyleyemiyorum çocuğun içinde 3 harfliler olduğu söylenmiş" diyen Müge Anlı, yayına bağlanan ve cin ifadesini kullanan psikiyatristi uyardı; "başımızı RTÜK ile belaya sokmayın, iki saattir boşuna mı 3 harfli diyoruz biz, cin demeyi yasakladı RTÜK, cin demeyin !
Bu kelimeyi kullanmasınlar, bu iyi bir karar.

"İçinde ışığı olmayan insanlar, kalabalığa karışıp ışık edinmeye çalışırlar."
Arthur Schopenhauer
-
"İtin kuyruğuna basma, arkandan havlar durur."
Tecrübe
Alt 07-01-2019, 05:34
Üye

Sırf bu kararla kalınsa iyi olabilirdi ama devamı gelecek. Sorgu melekleri ingilizce bilmedikleri için kabirde ve mahşerde sıkıntı çıkmasın diye akp ingilizce ders saatlerini kaldıracak müfredat 'dan. ve daha bi sürü uygulama var bunun gibi islami ayar bekleyen. kabirde geçmez mahşerde geçmez ingilizceyi cübbeli dile getirmişti, meclise gelmesi an meselesi.

islamın yıkıma uğraması karşısında müslümanların, el-lah'ı ayakta tutundurabilmek için yalanlar söylemeleri kaçınılmazdır. hohol : aesir
Alt 11-01-2019, 19:54
Üye

Usa - Nasa cin besliyormuş - cin çalıştıran nasa!

Ömer özkaya anlatıyor : Turgut özal'ın yardımcılarından Yalçın koçak bey'in yaşadığı bir hadise;

Nasa çalışanı bir amerikalı yalçın koçak'a geliyor.
- Yalçın bey, ben nasa'da çalışıyorum. sizden ricâm, sakarya'da tanıdığınız bir hoca varmış, beni ona gönderir misiniz?
- Yalçın koçak "konu nedir" diyor nasa çalışanı amerikalı'ya.
Nasa çalışanı "biliyorsunuz uzayda bir hayli uydularımız var ve bunlar zaman zaman arızalanıyorlar. biz bu uyduların tamirinde cinlerden istifade edebilir miyiz? ben sakarya'da ki hocanızla bunu konuşmak istiyorum" diyor.

Yalçın koçak nasa çalışanını hemen sakarya'da ki cinci hoca'ya götürüyor!

Önerilen Siteler