Leonardo´isimli üyeden Alıntı
Ortalama Müslümanın algısı şudur:
https://sorularlaislamiyet.com/savas...keler-nelerdir
- Siz o zaman bu algıyı değiştirmek istiyorsunuz. Kuran'ın göründüğü kadar masum olmadığını savunuyorsunuz.
T.Dursun'da temelde bunu yapmıştır.
Ben daha çok YNÖ gibi yorumcuları okurum. İslamı algılayışım da öyle. T.Dursun'u ergenlik döneminde okudum. Sonra da pek elime almadım.
Ben farkındaysanız, daha çok siyasal İslamı çökertmeye çalışırım. Yani "Siyasal İslam doğru İslamdır" anlayışına karşıyım.
Ateizm ayrı bir tartışma konusu. Bir de ben onu tartışamam. Çekilmek zorunda kalırım çünkü dini bilgim ona yetmez.
Bilmem anlatabildim mi? 
|
Hayır,ben bir şey savunmuyorum..Turan Dursun'da bir şey savunmadı veya bir şeye saldırmadı..Bilineni gösteriyoruz sadece,hepsi bu..
ÖLDÜRÜN ifadesi,çok basit bir ifade ama bunu anlamak mesele işte..Burada toplumsal normlardan filan kurtulup,bağımsız bir şekilde düşünebilmelisiniz ki,bu basit ifadenin aslında ne anlama geldiğini anlayabilesiniz..ÖLDÜRÜN ifadesi bir emirdir..Bunun yorumlanmasına,müfessirlere veya fakihlere danışılmasına gerek yok..Bu ifade,tarihsel bir ifade de değildir..Bu ifadenin ardında savunma(?) amaçlı yapılan islami cihat anlayışı filan da yoktur..Çok basit bir emir bu..Kafirleri öldüreceksiniz..Kuran,nasıl öldüreceğinizi veya ne zaman öldüreceğinizi açıklıyor işte..Tek tek istenirse,ayetleri getiririz konuya..
Bu basit gerçeğe rağmen,siz çok iddialı bir şeyler yazıp,sonra da ''dini bilgim yetmez'' diyorsunuz..Madem bilmiyorsunuz,bilir gibi davranmayın bari..