Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Felsefe > Dil, Mantık & Zihin Felsefesi

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 11-06-2021, 14:35
copernicus copernicus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

İnsan öldüren ve katledene ne diyoruz?
O kentte hiç masum ya da kadın çocuk yok muymuş?

Hutbede hiç dua eden imam işitmedin mi?

"İçimizdeki beyinsizler(kurular) yüzünden yaşları helak etme ya rabkisi(!)... " Beyin vermediyse suç nasıl beyinsizde oluyor, orasıda ayrı bir soru ayrıca... Neresinden tutarsan tut zırvalıktan başka bir şey değil...

Öfkelendimi kuru yaş demeden atom, hidrojen bombasını yolluyormuş işte. Muşlu geçmiş zaman. Yerseniz!.
Alt 11-06-2021, 15:44
"ictenlik" - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
"ictenlik" "ictenlik" isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

copernicus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Öfkelendimi kuru yaş demeden atom, hidrojen bombasını yolluyormuş işte. Muşlu geçmiş zaman.
copernicus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yerseniz!.
Tamam tam bu ifadeyi kastediyordum ne yazacağımı bilemedim. Bilememe sebeplerinden biri o

daha geniş bir taslak almak istedim ama toparlayamadım görüş farklarımız oluyor,.

Sitchin Tevrat'ı yorumladı ve uzaylı tanrılar diye bir iddia başlattı. Biz ayrıca bir şeyler okuduk. Bunu bu forumda ve bir kaç forumda daha tartışmaya açmayı denedik ancak ciddi tepkiler aldık ve vazgeçtik. Diğerlerimiz uçuk komplolar olarak gördü.
Yani bu olayların tarihin bir aldatmacası ama yine de bu öykülerin gerçek tarihin bir eki ve parçası olup olmayacağını sorgulayanlardanım.
Teistle zaten bu bakış açısına yakın sürdürülen bir diyalog da zaten o soruların gücü olduğuna inanıyorum

Kurandaki ifadesiyle bir an da kökten kesilmiş hurma kütüğü gibi donarak dokunduğu her şeyi küle çeviren yakan (donduran) bir rüzgar/fırtına tarafından öldürüldüler. Yıkım bittiğinde kentte insan kalıntısı bile yok sadece mesken kalıntıları görülebiliyordu.

Tanrı kentleri yaktı yıktı içindeki tüm insanları öldürdü.
Öfkelendimi kuru yaş demeden atom, hidrojen bombasını yolluyormuş işte. Muşlu geçmiş zaman.

Peki buraya şuradan geldim. Başka bir ortamda bir dindar benimle çelişmeye kalktı ve tüm çabalara rağmen ortalama bir iletişim bile sağlayamadım ve sonuç olarak bilgi, felsefe, bağımsız ya da alternatif düşüncelerin gücü olabileceğine dair kişi neredeyse hiç bir izlenim edinemedi ve en son tabiri caizse kişiyi başımdan da savamadım. Bulaşmış olduk. Bir felsefe gurubu ve kişiyi baştan ortalama/vasati bir okur yazar olarak düşünüyorsun ve muhtemelen bunun ötesinde bir saflıkta ya da bugüne kadar hiç bir karşı bilgilendirme almamış olmalı..

Bana neden bana karşı düşmancasın dedi.
Ona düşmanca olmadığımı anlattım ve cehennemde bizi yakmakla ve kızgın ateşe atmakla tehdit eden tanrı dostça ve biz düşmancayız öyle mi dedim? Ne yani senin dostluğunu ve ilgini kazanmak ya da senden saygı görmek için güç-gövde gösterisi yapıp bana itaat edin deyip tehdit edilmen mi gerekiyor? dedim.

Bana dedi ki: sen yanlış anlamışsın."O bizi yakmakla tehdit etmez."
Başka türden açıklamalar aldım.

Bu görüşmenin devamı olarak karşı tarafa dün ilk soruyu sordum ve bugün hala yanıt bekliyorum. Yani buraya tam oradan geldik bekliyoruz. Daha önce facebookta beni bunaltanlara sordum kıvırıp gidiyorlar bilmiyorum ne olmuşsa olmuş diyen var ancak iki taraflı üyelik olan bir forum da soru için yanıta zorlama şansı daha yüksek...

Tanrısının üç kent dolusu insanı yaktığıyla yüzleşmeli, daha bu dünyada öteyi beklemeden

Bu anlattığımın Babil öyküsüyle, Nefilimle vb bir kaç şeyle daha birleşerek bu içeriklerin en zayıf noktası olduğunu düşünüyorum. Hatta yeniden bakıyorum ve Kuran kesinlikle Tevrat'ın gizlenmesi susturulması işlevi görüyor ve köle hukuku, dili

Bir kere bu kişiler Kuran okuduklarını iddia ediyor ve Kuran da en yüksek felsefe olduğunu söyledi. Kuran okumasını test ediyoruz

Bunun örnek devamı şu

Davut Golyat (Calut) efsanesi nedir?
Calut nasıldı?
Yani 4 metrelik bir dev mi? Bu şeyin insana benzer bir şeyin dünyaya geldiğine mi inanıyorsun?
Peki bunu tanrı mı getirdi?
Nasıl getirdi ve ne için getirdi?

Kuran Tevrat'ı tahrif ediyor

ya da kuran kölelerin Tevrat'ı anlayamaması, bilgiye erişememesi için vb. olabilir.
Bir olasılık bilgi yaygınlığı olmadığı için bilgi elit azınlık bir Rahip grupta olabilir.

Tevrat'ın köle alt sınıflar için uyarlanmış formu olabilir.

Benim gibi tersten okursanız tam öyle bir izlenime kapılıyorsunuz.

3 kitap olursa mit ya da tarihsel zırva demek daha kolay.

Şurdan bakın çok kolay

Seçerek Musevi olunuyor mu?
a Hristiyanlığı seçti ve b Müslümanlığı seçti ?
Hiç ünlü bir figürün Tevrat okuyup Musevilik seçtiğini gördünüz mü?
Bir siyah çıkıp Tevrat okuyup hak yol Museviliktir dedi mi? Musa'nın yoluna kimseyi davet etti mi?
Paradigma nasıl da tıkanıyor dinden çok bir kontrol grubu, girilip özdeşilmiyor

Tevrat okuyan bir kişi o iki kitabı bilirse okursa alt sınıflara ve kölelere atılmış verilmiş uyarlanmış bilgi çöpleri/parçaları görür
En zor karmaşık yerlerin elendiği ve asıl kaynağın kendinde olduğuna kesin ikna olur

Hiç bir müslümanın Tevrat okuyup hak din söz budur dendiği duyuldu mu? Dinsizleşiliyor.

Bir Musevi'nin herkesi Musevilikte birleşmeye çağırdığını gördünüz mü?
Bu sorunu çözer mi?

Tevrat'a inandım diyen var mı?

Musa'dan çok Musa'cı olunuyor mu?

Tevrat üzerine bir kargaşa var mı? Hiç gördünüz mü?

Sen "hiç Hristiyanla müslümana tebliğ yapan Musevi gördün mü?"

Afrika'ya din götüren Musevi var mı?

Müslümana kendi kitabını tebliğ eden Musevi var mı gel benim dinime geç. Gel bu dini seç diyor mu?

Bu size bir şey anlatıyor mu?

Herkesin yanıldığı ya da herkesin kaybettiği gün neyin olduğunun önemi yok

Konu "ictenlik" tarafından (11-06-2021 Saat 16:44 ) değiştirilmiştir.
Alt 11-06-2021, 16:53
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yıkılıp yeniden inşa edilmesi gereken bir etkinlikdir felsefe.
Bu başlıkda, gayet üretken ve gereğinde radikal olduğunu bildiğim dostum içtenliğin yıkım için bir perspektif sunacağını düşündüm.

Ama o yıkıcı saldırı ortada yok.
2500 yıllık dedikodu artık masanın üzerinden süpürülmeli. Düşünme eyleminin kendisi üzerine konuşmaya başlanılmalı.
İnsan tekinin kavrama eşiği, analitik düşünceye ve bu düşüncenin ürettiği boş seslere yüzyıllardır yaşama ve dedikodu üretme şansı tanıdı.

Hala daha gözleme taban vermemiş içi boş soyutlama ve boş bir kavram olan tanrı ve hayali eylemleri üzerinden iletişim kuruluyorsa
Felsefeden çıkılmamış imha hareketi başlamamış
Dolayısıyla ihtiyacımız olan yeni felsefenin inşası başlamamıştır.

Felsefe hakikat arayışı falan değildir.
Politik bir araçtır
Şu ana kadar da egemenlerce bu amaçla kullanılmıştır.
Egemenler hakikat arayışı ve dünyayı anlama
maskesi altında aslında dünyayı kendi isteklerine göre zaten değiştirdiler ya da değişimine katıldılar.

Yönetilenler o felsefeden çıkıp onu yıkıp kendi felsefelerini inşa edebilmek istiyorsa postmodern dinler üzerine zaman harcama lüksüne sahip değiller.
Alt 11-06-2021, 18:43
Üye

Khaos´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu başlıkda, gayet üretken ve gereğinde radikal olduğunu bildiğim dostum içtenliğin yıkım için bir perspektif sunacağını düşündüm.

Ama o yıkıcı saldırı ortada yok.
.
İlk gönderiyi önerme önerme incelemeyi, ele almayı öneriyorum
Tekrardan..

2500 yıllık dedikodu artık masanın üzerinden süpürülmeli.
Dedikoduyu gizemli tarih parçaları olarak ele alanlardanım
Süpürmenin yolunun da ne efsane ne din değil de gerçek ve tarih parçaları olarak ele almayla mümkün olacağını savunacağım

Felsefeden çıkılmamış imha hareketi başlamamış
İlk gönderiyi tek ayrı ele alıp yeniden incelemeyi öneriyorum

yoktan var vardan yok olamaz o halde var yaratılmamış ve yokedilemez olmalıdır deriz

Tek dediğimiz şu. bazılarımız tanrı temeline indirgiyor. bazılarımız madde vb temeline indirgiyor. hiç indirgemeyin.
Her şey sonsuz ezeli (öncesiz) olabilir mi dedim. Başlamamış zamansız varoluş.
ve bence önermelerim onu sağlıyor
Masaya bu düşünceyi koymadan hesaplaşamayız.

bu tanrı yok demek olur ve kesin olarakta yok demek olur
hiç kimse bir nedenselliğe yüklenemez
hiçkimse determinizmi suçlayamaz
oluşun koşullarına suç yükleyemez
Felsefe hakikat arayışı falan değildir.
Politik bir araçtır
.
Sizin gerçekliğinizin yıkılamaz olduğunu kim söylüyor ya da kabullerin

Yönetilenler o felsefeden çıkıp onu yıkıp kendi felsefelerini inşa edebilmek istiyorsa postmodern dinler üzerine zaman harcama lüksüne sahip değiller.
Kavrama ilgi verilmiyor. Başlamama ve oluşmasız varoluş fikrine geçit verilmiyor.
Kavram üzerine durup düşünüp sorgulanmıyor.
Burada madde ezeledir demekten sözetmiyoruz.

Hiç bir zaman öncesi ve başlangıcı (bu anlamda temeli kökeni) olmayan varoluş ve gerçekliklerden sözediyorum

Nedensellik yok
Determinizm yok
Başlangıç yok
Madde yok ,öznede yok
Her ne varsa o. Her ne oluyorsa o.

Felsefeden çıkabiliyor. Buradaki sorun ya dil aracı ya iletişim aracı.
Ben çıkış olduğunu düşünüyorum.

Çıkışla ilgili sorunun özgürlükler ya da uyku gibi bir şey mi bilmiyorum...

Sevilmeyebilir ama okuduğum bir kaynak. Uzakdoğu nondualizmi . Maharaj'ın Ben O'yum un da der ki?
Neden göreceli bakıyorsun ki yani daha objektif ya da mutlak bir bakış noktasını neden denemiyorsun?
Bunu yanıtlayan kişi yaşamın rutinlerine vurgu yapıyor. Yani bir an da herşeyi gören bilen kişi olmak istemediğine/istemeyeceğine yani dişini fırçalayıp yaşamına devam etmek istediğine..
Belki de sorun odur...

Kimse objektife dönüşmek istemiyor olabilir mi? Zaten subjektivite bu demek değil mi?

Nesnelleşirsen keyif alamazsın, bilgi otomatına dönmek gibi olur

hiç bir zaman yani geçmişte bir kaynağı kökeni başlangıcı bulunamayan sonsuz bir zaman ve varoluş kurgusuna vurgu yapıldı
yani madde özne zaman hiç bir şey cinsinden indirgenmeyen başlamamış oluşlar ve sonsuzluk
ve öncesizlik cinsinden bir sonsuzluk bu

ne madde ne özne ne patlama hiçbir şey cinsinden hiç bir başlama
ve hiçbirşey cinsinden bir sonsuzluk

bu tanrı yok demek olur ve kesin olarakta yok demek olur
ve kimse ne tanrıyı ne determinizmi ne de maddeyi suçlayamayacak
nedenselliği aradan kaldırıyoruz
dış koşullara suç atamazsınız

özneler savaşı birleşme olur
ya da dönüp subjektvitenin varlığı kabul edilip biz böyle iyiyiz denip üçgünlük zaman denilip savaşa devam
farketmiyor

Alt 11-06-2021, 22:20
copernicus copernicus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Seçerek Musevi olunuyor mu?
a Hristiyanlığı seçti ve b Müslümanlığı seçti ?
Hiç ünlü bir figürün Tevrat okuyup Musevilik seçtiğini gördünüz mü?
Bir siyah çıkıp Tevrat okuyup hak yol Museviliktir dedi mi? Musa'nın yoluna kimseyi davet etti mi?
Paradigma nasıl da tıkanıyor dinden çok bir kontrol grubu, girilip özdeşilmiyor

Kast sistemi. Ananı babanı iyi seçersen elitsin.
Alt 11-06-2021, 22:42
Üye

Lütfen aşağıda bu gönderide #1 #3 ve #4. gönderilerden aldığım bu bölümü ve yazıyı hatırı sayılır bir kaç matematikçi ile paylaşalım. ve Türkiye forumlarında istediğiniz yerde asıp tartılaşım.

Bilgi bilinci ya da saygısı olan herkes bence er ya da geç şu sonuca erecek...

ya herşey her zaman ve (yani) baştan beri var ya da hiçbir şey

lütfen;

Eğer bu sonucu üretemiyorsa sadece yeniden düşünmeli

Şimdi buradaki yanılgı şu:
Bir şey gözucunda ve onu görmüyorsun. Oraya diğerleri baktı sandırıldın

Önermelerden anlayan matematikçilere sunun. Anlayacaklar.

Burada;

POST 1

Hiçbir-şey yoktan var ve vardan yok olamaz, o halde bir-şeyler hep -her zaman- (ya da geçmişten bu yana) varolmalıdır.

(Neden bir şeyler varolmalıdır. ? Neden sadece "bir şey" ler? Neden sadece "tek" "bir şey"ler? ve Neden sadece "bir şey"lerin "Tek"'i ?)

(Tek nedir? Bir nedir? Şey nedir?)

(Neden geçmişten bu yana? ve geçmişten bu yana ne demektir? )

(İkincisi olmayan -kendi- 'bir midir' 'tek midir' 'sıfır mıdır')

(İkincisi olmayan sayılır mı?)

Hiçbir-şey yoktan var ve vardan yok olamaz, o halde bir-şeyler (ilk özne kapsamında tanrı, ilk madde, ilk durum ilk alan -önceki durum ve yer kapsamında hiç vb) her zaman -ondan önce- varolmalıdır

Hiç-bir-şey yoktan var ve vardan yok olamaz, o halde bir-şey, bir-şeyler ya da çok-şeyler her zaman varolmalıdır.

Hiçbirşey yoktan var ve vardan yok olamaz o halde bir şey, bir-şeyler ya da çok-şeyler ya da tüm şeyler (tüm her şey/ler) (olduğu gibi) her zaman varolmalıdır.

Bir şeyler baştan beri varolabiliyorsa çok şeyler baştan beri varolabilir

Çok ya da tek bir şey baştan beri varolabiliyorsa neden tüm herşey baştan beri varolamıyor?

Baştan beri ne demektir? Baş var mıdır? (Başın varoluşu hipotez midir?)

Bir ya da çok şeyler baştan beri varolabiliyorsa, tüm şeyler (tüm herşey/ler) baştan beri varolabilir .

Bir şeyler hep varolmalıysa (hep vardıysa) nasıl bir başlangıçtan sözedeceksin? (yaratım ve oluşma farketmez)

Bir şey/bir şeyler her zaman varsa bir başlangıç yoktur.

Bir şey/bir şeyler ya da çok-şey ya da tüm-herşey her zaman varsa bir başlangıç yoktur.

Aslında hiç ya da tek-bir-şey bile baştan beri varsa aslında bir başlangıç yoktur-(farketmez?)

Bir şeyler her zaman varolmalıdır o halde bu bir şeylerin varolması başlangıçtan öncedir ve o halde başlangıçtan önce bir şeyler vardır
Başlangıçtan önce bir şeyler varsa başlangıç çelişik

Başlangıçtan önce bir şeyler varsa başlangıç, sabit değil, başlangıç değildir

Hiçbir-şey yoktan var ve vardan yok olamaz o halde bir başlangıç varsa bile başlangıçtan önce bir şeyler hep -her zaman- varolmalıdır.

Başlangıçtan önce bir şey varsa başlangıç yoktur ya da başlangıçtan öncekinin başlaması öbür başlangıçtan öncedir o başlamışsa başlangıcın kendi çelişkilidir. Başlangıcın kendi çelişikse

Hiçbir-şey yoktan var ve vardan yok olamaz o halde bir başlangıç, oluş varsa bile başlangıçtan, oluştan önce bir şeyler hep -her zaman- varolmalıdır. O halde başlangıç başlangıç ve oluş oluş değildir

Bir başlangıç yoksa hiç bir şey oluşmamıştır.
Varolmamıştır çünkü yok değildi.

Bir-şeyler her zaman varolmalıysa ilk-şeyler olamaz bu varlık (ilkler) çoğaldı demek olacak

Bir kere herşey hiçşeyden "hep ve her" (şey) olamaz. hiç adı üstünde hiçtir her adı üstünde herdir.

yani "hiç-bir-şey" değil "her-bir-şey" hiçten ve yoktan var ve yok ya da her olamaz.

Bir kere hiç her olamaz yok var olamaz

Hiçbirşey hiçten her ye da hep ve hep ve herden hiç olamaz o halde herşey hepti

Her-bir-şey hiç-bir-şeyden türeyemez o halde her-şey her-şeyden türememiş . Türemeksizin var.

Eğer hiçbirşeyden bir herbirşey olsaydı yoktan var da olurdu.

Eğer hiç şey her şeye diyalektik olarak dönüşüyorsa bu dönüşüm sonsuz ama mantıksız

Doğrusu şu değil mi?
Herşey yoktan varolamaz o halde herşey hiçbir zaman yok değildi ve herşey her zaman var

http://turandursun.com/forumlar/show...38&postcount=1
POST 2

Varlıkta; Önceki Baştaki İlk Özne ,Önceki Baştaki İlk Tanrı, Önceki Baştaki İlk Madde, Önceki Baştaki İlk Hiç, Önceki Baştaki İlk Bilinmez Durum, Önceki Baştaki İlk Patlama (Ya da İlk ve Son Evren) Cinsinden İlk Hareket ve İlk Neden/İlke (Nedensellik) ya da Herhangi İlk Önceki En Baştaki İlk Durum Tekilliği ve Buna Dair Başlayarak ve Sonradan Oluşarak Gelişerek Varlıklaşma Çözümlemesi Hataları ve Yanılgısına Dair

Hiçbirşey yoktan varolamaz derken aslında tümherşey yoktan varolamaz diyoruz
Yani şu an varolan tüm herşey ve biz yoktan varolamayız ve yoktan var-olmadık diyoruz.
Yani aslında bu cümle apaçık.

Hiçbirşey (ya da her şey) varolmadı çünkü (ya) herşey (ya da bir şeyler) vardı.

İki önermeyi kontrollü bir şekilde bölün.

(Daha önce) Bir şeyler mi vardı
(Daha önce) Herşey mi vardı.
İkisini de sınayın..

(Bir nedir? her nedir? ikisi olmayanın bir'i olmaz. Çokluk olmaksızın 'bir' sayamazsın sıfırdır. Çokluk kümesinin indirgeme ya da başlangıç elemanı bir'dir. ama birim ya da indirgeme doğru kavram)

(Ama ille de her şey yoktu diyeceksek herşeyi oluşturacak "bir şeyler" vardı demeliyiz. O da çelişiktir tıpkı Tanrı gibi)

Hiçbir şey (yoktan ya da varlık ve kendi olmayandan) varolmadı herşey vardı ve yerindeydi. Kuşkuya yer bırakmayacak şekilde.

Tümherşey sadece ve sadece tümherşeyden ya da tüm herşey cinsinden olandan varolabilir

Tümherşey yoktan varolamaz o halde tüm herşey ya da tüm herşey değilse de bir şeyler önceden beri hep varolmalıdır diyoruz

Yani tümherşey her zaman ve hep varolmalıdır dersek bence sorunu çözüyoruz ama demezsek ve araya bir hiç seti, tanrı seti ve ilk başlangıç seti çekersek;

Tümherşey var değildi ama birşeyler de yok değildi (vardı) deriz

Soru:Varolan nedir? O bir şeyler nedir?

Cevap Din: Tanrı vardı.
Cevap Bilim: Hiçlik ya da bilinemez/tanımlanamaz ön durum vardı.

Ve tümherşey daha önceden tümherşey değildi ve birşeyler (hiç bilinmeyen tanımlanmayan) formundaydı ve birşeylerden tümherşey oluştu deriz ki

Bir şeyler vardı ve bir şeyleri (tüm şeyleri) oluşturabilir deriz

Ama bu durumda bir şeyler (hiç ya da tanrı) yine ezeli ve sonsuz öncesiz olacak.
Yine oluşma kavramı zamanla çelişecek ve bir şeylerin başlaması yine de çelişkilidir ve yoktan türemediğimizi ve ezeli bir şeylerin oluşunu mutlak kabul edeceğiz.
Ezeli bir şeylerin oluşunu mutlak kabul bizi ezeliyeti kabule götürecek. Bu da başlangıçsızlık demektir.
o halde ilk hareket bir yanılgıdır. varsayım.

Yani ezeliyette bir hareket ya da ilk hareket öne süreceğiz ki bu saçmadır.
Ezeliyette ilk hareket saçmadır. Oluş saçmadır. Başlangıç saçmadır.

Eğer hiç ezeli diyorsan hiç ezelidir.
Yine başlangıç kavramı ve zaman kavramıyla yine çelişeceğiz.

Yani hiç ve ilk patlamayı ele alalım.
Tanrının tanrısı gibi hiçin hiçini aramalıyız. Patlamanın patlamasını... Öncesini.

Hiçte sonsuz belirsiz bir süre içinde varlığın oluşumu/çekirdeği bekledi de bekledi mi?

Varlık oluştu demek saçmadır bu hipotezdir.

Tek bildiğimiz varolduğumuz, var olduğu gerçeğidir. Yok ya da hiçe dair hiç bir bulgu yok. Hiç'te bir insan varsayımı Tanrı gibi . Başlangıçta öyle.

Başlangıç ya da diğer incelemeler hipotez olarak ele alınmalı

Sonuç olarak; oluşma ve zamanın-oluşun başlangıcı ya da varlığın/evrenin ilk kez başlaması ve oluşması ya da ilk ve tek evren oluşu gibi zamana dayalı başlangıç hipotezleri ve çözümlemeleri kesin olarak çelişiktir.

Bir tek evrenin varolması ya da başlangıcının çözümlenmesi denenmesi üzerinden varlık/olma çözümlenemez.

Evrenin başlangıcı çözümlense bile ki bize göre yine başka bir evren içinde doğuştan başka indirgeme ve çözümleme hata olacaktır. Bunlar bize varlık'a dair herhangi net bir ipucu vermeycektir.

Sözde evrenin başlangıcı varlığın başlangıcı demek değildir ve analitik olarak varlığın başlangıcı bulunamaz, tutarsızdır/çelişiktir.

Evren evren, varlık varlık içinde doğar gelişir, kendinden (kendi cinsinden) türer başka şeyden türeyemez.

Türemeler başlangıçsızdır ve başlayamaz ve başlamamıştır.

Varlığın herhangi cinsinden, kendi olmayan cinsten ilk tekili indirgemesi yoktur. Olamaz. Sonradan çoğullanmamıştır.

Varlık için doğru kavram; sonsuzdan beri/bu yana sonsuz ve ilksizden beri ilksizdir,

bu ikisi arasındadır.

Başka zaman çerçevesi anlamsız.

Öncesiz sonrasız ve ilksiz başsız ve başlangıçsız varlık her zaman daimdir.

Zaman geniş hep/her zamandır. Önce sonra kavramı sınırlıdır ve ya da önce sonranın ne en sonu ne de ilk başı var.Yok..

http://turandursun.com/forumlar/show...40&postcount=3
POST 3

Hiç Hiçlik Hiççilik Kavramına Dair Fikirlerim

Var <--> Yok (Var'ın karşıtı Yok'tur)
Hiç <--> Hep/Her (Hiç'in karşıtları dilimizde Hep ya da Her'dir)

Var yoktan gelemez, türeyemez deriz, termodinamikten bahsederiz. Aynısı.
Her hiç'ten gelemez türeyemez olmalıdır.

Zıtlıklar ya da karşıtlar, bunlar birbirine göredir ya da bir diğerini tanımlanmaksızın tanımlanamaz.

Hiç kavramı çok basitçe bana göre uzundan bahsetmeksizin kısa kavramının yapılanamamasında olduğu ve ve uzunun kısayla bağlı oluşu gibi, aynı an da tanımlanışı/tanım görüşü gibi her ve heple bağlı aynı an da var.

http://turandursun.com/forumlar/show...41&postcount=4

Konu "ictenlik" tarafından (11-06-2021 Saat 23:27 ) değiştirilmiştir.
Alt 11-06-2021, 23:39
Üye

Khaos dostum lafın tamamı deliye denir denir
Ben yukarıdaki gönderiyi bir tık genişlettim ve baktım ki her yeniden ele aldığımda daha okunamaz içinden çıkılamaz hale gidiyor

Yeni bir biçim versem değişmeyecek

Kitap kadar da çalışabilirim

Bence bize göre genç mental etkinliği yüksek arkadaşlar bir gözden geçirsin

Buradan aynı sonuçları yakalayamazsak ben bir şeyler yazacağım ve deneyeceğim

Yani yeni bir yolunu mutlaka arayacağım

Başka bir yolunu

ama matematik ama felsefe ama ontoloji üzerine durmuş biri dürüstse
yani dindarın ayete yaslanması gibi oto ön bilim ayetine vb yaslanmayacaksa saf kendi mantığıyla bunu çözümleyip üzerine duracaksa bize-buna bir selam artık çakmalı deriz

Öyle görünüyor...

Lafın tamamı beli bu yani .Daha iyi bir dil yok. bundan iyisi ya da sonrası varsa matematik

Hiçbir şey değil! (yani hiçbirşey yoktan varolamaz değil lafın doğrusu bu!)

Varolan şeyler yoktan (gelemez) varolamaz o halde varolan şeyler (vardı) yok değildi

Herbirşey (tümherşey) yoktan ya da hiçten gelemez

Varolan şeylerin daha önceden yok ya da hiç olduğunu kim söylüyorsa
Varolan şeylerin dayanağının tanrı ya da hiç olacağını kim öne sürüyorsa
Bir başlangıcı kim öne sürüyorsa onlar kanıt getirmeli, toplamalı, bulamayacaklar
Bizim öyle bir iddiamız yok

Varolan şeyler durgundu ilk hareket etti diyen de

Varolan şeyler hiçte indirgenmiş yatıyordu ve ilk patlamayı bekliyordu diyende

Tıpkı dindar gibi bize açıklama yapmalı o sonuca nasıl erdi

Başka sorumuz yok

Durum bu

Tıpkı Tanrı gibi başlangıç dayatmasını (öne sürmesini) bunu anlayıp kavrayıp ortadan kaldırmalarını bekleyeceğiz

Yani dindara kanıt sağlanamadığı gibi ona da kanıt sağlanamaz

Oturup çözümlemeli ve aklına inanmalı güvenmeli diğerlerine değil

Başlama gibi bir sonucu mantıkla üretemez doğrulayamayaz bunu herkes görebilir

Bunun varsayım varsayma olduğunu en azından farkedebileceksin

O halde başlangıç hipotezi ve teorisi deriz

O teori gitmeden tanrı kovulamayacak

Bilim bunu besliyor

Şunu anlamalılar başlangıç bir varsayımdır. Başlangıçsız (ilk zamansız, ilk hareketsiz sonsuz) varlık olabilir .mümkün.

İki uçlu inceleme ve sınama gerekir

Bunun ikinci seçenek olarak ele alınması, bilimsel tanım görmesi ve ele alınıp masaya koyulması lazım hepsi o..

ya da teorileştirilmeli. Başlangızsızlık Teorisi gibi bilmiyorum anlamam.

Buna benzer bir şey basıldığında (üç beş denklemle bilemem) (ilk etapta ilgi görür tepki görür onu da bilemem ama) Galileo Kopernik muhabbeti gibi 30 yıl da geçse bilimi sallar.

Başlangıç hipotez olmalı ve başlangıcın anticileri çoğalmalı .. yanılıyorsunuz.. bunu birileri ortaya atıpta kaçabilir bile.. tıpkı kuantum gibi.. buna güvenmeden bile ve bunu anlamadan bile tıpkı kuantum gibi
buradaki bilim değil

Yukarıdaki lafa gelelim
bilim biraz politiktir olsun.

Bilimi de özne örgütlüyor. Subjektif özne-lerin seçimleri ve objektifi tanımlama ya da buna erişme çabası.
Öznenin özgür iradesi seçimleri ve istekleri: subjektivite
Subjektif özne
Bu tip bir gerçeği sağlamak bizi ne yapar? Kafa mı karıştırır belki sorun o; o halde.

Teizm Ateizm -- Teist Ateist
Başlangıççılar -- Abaşlangıççılar ..

Bu ikinci sorunu çözecek.

Yani Fizikçi ve Matematikçiler bakmalı...
Kuram yapmalı..
..

Yani madde diye bir başlangıç formu da olamaz, özne diye bir başlangıç formu da olamaz, hiç diye bir başlangıç formu da olamaz

Ezeliyet (Hipotezi desem hipotez değil varsayım olmayan bu yoksayılmazsa )

Nedensellik ve ilk hareket ,çökmüştür, yok

Hiç bir şey ama hiçbir şey bizim nedenimiz değil

Bir neden ve kökenimiz yok

Sonsuz varoluş

Amacımız yok

Bu nasıl yazılabilir

Ontoloji biter Kozmoloji ve sosyal politika başlar hukuk başlar

..
Hiç bir şeyin neden olmaması ya da nedenin hiçbir şey olmasını düşün
"Nedenin hiç olması ya da nedenin (hiç) olmamasını düşün"

Bu ikisi aynı şey...
Aslında zaten hiç bir nedeni yok diyor

Hiç bir yer ve zamandan başladı.. Aslında başlamadı

Varoluş hiçbir yer ve hiçbir zaman ve hiçbir maddeden (ve gerekirse hiçbir özneden) başladı diyelim
ve bölelim

Hiçbir var . Hiçbir nedir?

Bunlar hiç olmadı hep oluyor deriz. sentez.

Aslında hiç değişmiyor aynısı.

Gelecekte bitmiyor -sonsuz ama -biz- ölüyoruz sınırlıyız.

Biz kimiz neyiz nasılız? Sorununa ve sorusuna geliriz.

Hiçbir şey değil ama herşeyin parçasıyız.

Neden?köken?kaynak? varolmanın sonsuzluğu ve başlangıçsızca var ve hazır bulunuşu ve sonsuz daim olacağı gerçeği
Olmak...
...

İnceleyen görecek..

Konu "ictenlik" tarafından (12-06-2021 Saat 00:55 ) değiştirilmiştir.
Alt 12-06-2021, 01:17
Üye

Standart Son 2 yoruma ek

ictenlik";649738]

Khaos dostum lafın tamamı deliye denir denir
Ben yukarıdaki gönderiyi bir tık genişlettim ve baktım ki her yeniden ele aldığımda daha okunamaz içinden çıkılamaz hale gidiyor

Yeni bir biçim versem değişmeyecek

Kitap kadar da çalışabilirim

Bence bize göre genç mental etkinliği yüksek arkadaşlar bir gözden geçirsin

Buradan aynı sonuçları yakalayamazsak ben bir şeyler yazacağım ve deneyeceğim

Yani yeni bir yolunu mutlaka arayacağım

Başka bir yolunu

ama matematik ama felsefe ama ontoloji üzerine durmuş biri dürüstse
yani dindarın ayete yaslanması gibi oto ön bilim ayetine vb yaslanmayacaksa saf kendi mantığıyla bunu çözümleyip üzerine duracaksa bize-buna bir selam artık çakmalı deriz

Öyle görünüyor...

Lafın tamamı beli bu yani .Daha iyi bir dil yok. bundan iyisi ya da sonrası varsa matematik

Hiçbir şey değil! (yani hiçbirşey yoktan varolamaz değil lafın doğrusu bu!)

Varolan şeyler yoktan (gelemez) varolamaz o halde varolan şeyler (vardı) yok değildi

[B][COLOR="Red
Diyor ki
Herbirşey (tümherşey) yoktan ya da hiçten gelemez[/COLOR][/B]

Varolan şeylerin daha önceden yok ya da hiç olduğunu kim söylüyorsa
Varolan şeylerin dayanağının tanrı ya da hiç olacağını kim öne sürüyorsa
Bir başlangıcı kim öne sürüyorsa onlar kanıt getirmeli, toplamalı, bulamayacaklar
Bizim öyle bir iddiamız yok

Varolan şeyler durgundu ilk hareket etti diyen de

Varolan şeyler hiçte indirgenmiş yatıyordu ve ilk patlamayı bekliyordu diyende

Tıpkı dindar gibi bize açıklama yapmalı o sonuca nasıl erdi

Başka sorumuz yok

Durum bu

Tıpkı Tanrı gibi başlangıç dayatmasını (öne sürmesini) bunu anlayıp kavrayıp ortadan kaldırmalarını bekleyeceğiz

Yani dindara kanıt sağlanamadığı gibi ona da kanıt sağlanamaz

Oturup çözümlemeli ve aklına inanmalı güvenmeli diğerlerine değil

Başlama gibi bir sonucu mantıkla üretemez doğrulayamayaz bunu herkes görebilir

Bunun varsayım varsayma olduğunu en azından farkedebileceksin

O halde başlangıç hipotezi ve teorisi deriz

O teori gitmeden tanrı kovulamayacak

Bilim bunu besliyor

Şunu anlamalılar başlangıç bir varsayımdır. Başlangıçsız (ilk zamansız, ilk hareketsiz sonsuz) varlık olabilir .mümkün.

İki uçlu inceleme ve sınama gerekir

Bunun ikinci seçenek olarak ele alınması, bilimsel tanım görmesi ve ele alınıp masaya koyulması lazım hepsi o..

ya da teorileştirilmeli. Başlangızsızlık Teorisi gibi bilmiyorum anlamam.

Buna benzer bir şey basıldığında (üç beş denklemle bilemem) (ilk etapta ilgi görür tepki görür onu da bilemem ama) Galileo Kopernik muhabbeti gibi 30 yıl da geçse bilimi sallar.

Başlangıç hipotez olmalı ve başlangıcın anticileri çoğalmalı .. yanılıyorsunuz.. bunu birileri ortaya atıpta kaçabilir bile.. tıpkı kuantum gibi.. buna güvenmeden bile ve bunu anlamadan bile tıpkı kuantum gibi
buradaki bilim değil

Yukarıdaki lafa gelelim
bilim biraz politiktir olsun.

Bilimi de özne örgütlüyor. Subjektif özne-lerin seçimleri ve objektifi tanımlama ya da buna erişme çabası.
Öznenin özgür iradesi seçimleri ve istekleri: subjektivite
Subjektif özne
Bu tip bir gerçeği sağlamak bizi ne yapar? Kafa mı karıştırır belki sorun o; o halde.

Teizm Ateizm -- Teist Ateist
Başlangıççılar -- Abaşlangıççılar ..

Bu ikinci sorunu çözecek.

Yani Fizikçi ve Matematikçiler bakmalı...
Kuram yapmalı..
..

Yani madde diye bir başlangıç formu da olamaz, özne diye bir başlangıç formu da olamaz, hiç diye bir başlangıç formu da olamaz

Ezeliyet (Hipotezi desem hipotez değil varsayım olmayan bu yoksayılmazsa )

Nedensellik ve ilk hareket ,çökmüştür, yok

Hiç bir şey ama hiçbir şey bizim nedenimiz değil

Bir neden ve kökenimiz yok

Sonsuz varoluş

Amacımız yok

Bu nasıl yazılabilir

Ontoloji biter Kozmoloji ve sosyal politika başlar hukuk başlar

..
Hiç bir şeyin neden olmaması ya da nedenin hiçbir şey olmasını düşün
"Nedenin hiç olması ya da nedenin (hiç) olmamasını düşün"

Bu ikisi aynı şey...
Aslında zaten hiç bir nedeni yok diyor

Hiç bir yer ve zamandan başladı.. Aslında başlamadı

Varoluş hiçbir yer ve hiçbir zaman ve hiçbir maddeden (ve gerekirse hiçbir özneden) başladı diyelim
ve bölelim

Hiçbir var . Hiçbir nedir?

Bunlar hiç olmadı hep oluyor deriz. sentez.

Aslında hiç değişmiyor aynısı.

Gelecekte bitmiyor -sonsuz ama -biz- ölüyoruz sınırlıyız.

Biz kimiz neyiz nasılız? Sorununa ve sorusuna geliriz.

Hiçbir şey değil ama herşeyin parçasıyız.

Neden?köken?kaynak? varolmanın sonsuzluğu ve başlangıçsızca var ve hazır bulunuşu ve sonsuz daim olacağı gerçeği
Olmak...
...

İnceleyen görecek..

İlk hareketin olmayacağı kanıtlanabilir mi mesela?

Şimdi ben mantık temelinde bunun bunun tutarsızlığını gördüğümü iddia ediyorum.

(başlayan biter hareket eden durur. çok basit. başka ilke yok.. mantık dil temelinde başka kanıt yok .uzatmaya da gerek yok: bu yeterli
Bu mantık okuryazarına ilk hareketin olmadığının kanıtıdır felsefe böyle işler.
Başka hiçbir tanı bundan güçlü değil.)

harekete başlayan durur. başlayan hereket durur. başlamamış hareket bitmez

Ne yapılabilir mesela? Bilmiyorum ama bir örnek vereyim

Şimdi bir kaç matematikçi bunu incelemeli düşünmeli bence ama diyelim yazdık

Varlıksal Ezeliyet (Varolmasal Öncesizlik, Başlangızçsızlık ve İlksizlik) Kuramı

Oluşsal İlksizlik Sonsuzluk Kuramı

Sonsuzluk İlksizlik İlişkisi

Peki termodinamik deniyor ve deniyor ki ;
hiçbir şey yoktan var ve vardan yok olamaz
bunun gibi

Başlayan her şey biter ve hareket eden her şey durur.
Harekete başlamış harekete geçmiş her şey bir enerji gerektirir değil mi?
İlk harekete gebedir. Durgun harekete geçemez..
O termodinamik ilkesi gibi bu açıklanmalı. Nasıl yapılacaksa.

Hareketin sonsuzluğu ilksizliği ve ilk hareket olmaması

Hareketin başlamamış olması. sonsuz hareket; ilksiz hareket ve başlamamış hareket.

"Hareketsizlikten hareket doğamaz"

Durgun harekete geçemez..ve durgunluk devinemez. Başka bir tanıya gerek yok..

O halde durgunluk yoktu. o halde hareketsizlik yoktu.

ilk hareket yok. tanrıyı ortaya koyan ney?
durgunluk olduğu.. tanrının enerji yüklediği ve bir şeylerin başladığı hareket ettiği geliştiği .. tanrı ilk hareket ettirici.
İlk hareketi ortadan kaldır. Başlamayı ortadan kaldır . Tanrı yok.

Oluştu gelişti dendiği sürece (bu eristik) tanrıyı araya sokarlar arkadaş bak bunu anla.
Bu sistemin açığı gibi, bir sisteme sızan virüs.
Bu güvenlik açığı. İki yönlü.

Oluştu gelişti demezsen sokamaz.
Başladı sürüyor demezsen iddia edemeyecek... bunu anla yapılandır tanrı biter

Başlangıç delik, nedensellik vurgun. Bu iki deliği kapat içeri giremez. Teizm biter. Kimse savlayamaz.

Bugün sana saçma zor geliyor kuram yapılansın 30 sene sonra yok işte.

Oluşmadan var. Başlamadan var-sürüyor. İl kez kez doğmadı ve ilk hareket içinde yok
Kimse senden bir açıklama isteyemez ve eristik göçer.
Şu an halihazırdaki açıklamadan karmaşık değil aksine bir basit olanı.

Buna bilimsel karakter verilecek.

Hareketin Temelsizliği (İlksizliği ve Başlamamışlığı) Kuramı

Büyük patlamayı ya da evrimi eleştirmeyecek. Şu yönden eleştirecek.
Bunun ilk patlama (ya da son patlama) olması ve bunun tek evren olması olanaksız diyecek.
Tüm evrenler patlayarak doğar ve doğduğu ve başladığı için ölür biter de diyelim.
Bu gelecekte bu evren ,şu an yaşadığımız evren yok anlamına gelir
ama biz varız
Bu mutlak bir yokluk olamayacağı anlamına gelir çünkü biz varız.
O halde bu başka evrenlerin doğacağının ve birbirine bağlı oluşun aynı zamanı/mekanı paylaşmanın kanıtı
ve hiç bir zaman son evren ya da mutlak yokluk olmayacak onun da kanıtı.
Gelecek için zamanın sonsuz oluşunu kanıtladık.
Geçmiş içinde aynı

Hiç bir şey yoktan doğamaz ve hiç bir şey yoktan batamaz
Hiçbir şey yoktan vara doğamaz vardan yoka ölemez batamaz
Var yokun içine giremez; yokun içinden var doğamaz
Var varın içinden çıkıp yoka batamaz

zaman sonsuz varlık sonsuz

Evren doğuyorsa ölür
Başlıyorsa biter
Biri doğuyorsa onu doğuran koşul ikinciyi de doğurur
Tersi olsa bir bilim ve yasadan sözedemeyiz . o zaman gözlemi aklı kaldırıp atağaız.

Sonsuz big bang ve sonsuz büyük patlama olmalıdır bunu bu açıdan incelemeliyiz.
Ha paralel evren, kuantum teorileri bunu yapıyorsa bilmem ben bilimsen anlamıyorum ama etrafta ve ortalıkta bu kadar bilgisel karmaşa gezmesi o hal de, öyleyse gezmemeli..

Hiç --- Varlık --- Hep

Hiç --- varlık --- çiH

Yani varlık parantezi hiç le açılıp başlıyorsa ya hiç onu geri yutmalı saçma...

VarlıkkılaV - kendinin içinde kendi ve sonsuz. .sadece kendi ve varlık..

Konu "ictenlik" tarafından (12-06-2021 Saat 02:07 ) değiştirilmiştir.
Alt 12-06-2021, 03:19
Üye

Standart Bu yorum üstteki 3 yorumla bağlantılıdır

Ama o yıkıcı saldırı ortada yok..

Lütfen tekrar oku (yukarıdaki mesajları da çok ayrıntılı biçimde incelemeni ve gerekirse sorular sormanı rica edeceğim) ve bunu yinelersen yazmaya devam edeceğim

"ictenlik"´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Varoluş ya da Varlık

Oluşmadan oluşmaksızın var ve başlamadan var-sürüyor.
İlk kez doğmadı ve ilk hareket içinde yok
Kimse senden bir açıklama isteyemez
Şu an halihazırdaki açıklamadan karmaşık değil aksine bir basit olanı.

Ben bu mekanikle beş yıl tartışma sürdürdüm. Olanları söyleyeceğim.

Sana başlangıç olduğunu dayatacak. Varolan her şey başlamaya muhtaç diyecek.

Bilimin bunu kabul ettiğini söyleyecek.

Big-bang'ten bahsedecek (dindar yapacak bunu)

Defalarca kez karşılaştım.. Dindar bilim ipine sarıldı. Defalarca...

O halde bilim dinle işbirliği yapıyor.

Tanrının ezeli oluşu başlamayla çelişir. Ezeli bir şey başlayamaz. Ezeliyet bir başlangıç değildir o halde tanrı bir neden değildir çünkü başlatamaz ve kendi başlangıç değildir ya da başlangıçta da değildir. Bu çelişik.
Bunu söylüyorsun. Başlangıcı bilim de kabul ediyor. Big-bang diyor. Dindar.

Bilimi arkasına alıyor. Gördüm.. Kaç kez:.. (Defalarca kez aynı şeyi yaşadım. Tam o an da. Resmi bilimi savunan birinden hiç bir farkı yok ve bir an da arkadan çıkmış sopa ya da başka biri ya da abisini ekibini çağırma, ona havale gibi. Birebir his bu. Testedin.)

İkili koruma ve güç setiyle (güçlendirmeyle) karşı karşıyasın. (Mekaniği test etmeyen anlayamayacak.)

(Beni bilim koruyor diyor resmen dindar. Benim abim o diyor. His bu; oluşan manzara. )

O halde bilim dinle işbirliği yapıyor.
Bilim başlangıcı dinden daha güçlü koruyor ve savunuyor ve dinin açığını kapatıyor.
O halde bilim işbirliği yapıyor - işbirlikçi

Makaniğimi test edin. Size söyleyebileceğim başka hiç bir şey yok. Yerinde görün.
IP Man'in tek elle dövüştüğü sahne gibi. Her sorunun cevabını baştan biliyorsun. Hiç bir terslemeye gerek yok. Çelişkisiz. Kişi seni çelişkiye düşüremez. Kendinle hiç çelişmezsin. Hiç çelişmez. Hiç bir çelişki yaşamazsın. Basit gelir ama hep aynı şeyi söylersin. Çok basittir.

Gelen sorular ve tepkiler benim yaklaşık cevaplarım

Varoluş nasıl oluştu başladı?
Varoluşta daha önceden yokoluş (olmayış) değildi o halde olmayandan olana dönüşmedi ve bu anlamda başlamadı ve oluşmadı. Bu anlamda varolma ezelidir. O halde başlamadı o halde oluşmadı. Başladığını ve oluştuğunu kim söyledi/söylüyor. Ona sor bunu ...

Başlama sonlanma ile çelişir varolma sonlanmayacak. Varoluşun ve zamanın sondan da baştan da başı (ve sonu) bulunamaz.

(Bunun nasılı açıklanamaz ezelidir işte denip bırakılması gerekir. Kuramsal olarak buna saldıramaz sadece yalanlayabilir ya da anlamazdan gelir ve ya da gerçekten anlamaz.)

İlk madde nasıl oluştu? Bir şeyler nasıl oluştu?
İlk madde mi? İlk madde diye bir şey yok olanlar ezelidir.

İlk madde son madde ile çelişik
ve oluşma kavramı daha önce oluşmamış oluşuksuz olarak var halde bulunduğunu dayatıp iddia ediyor ve bu iddia asılsızdır/temelsizdir.

İlk ve tek indirgemeleri hatalı. İlk son ya da çoklukla çelişik
ya da zaten ilk bir çokluk kümesinin başlangıç elemanını ifade eder varoluşta bir başlangıç yok..

Evrim?
Evrim biz insanların doğup büyümesi ve bunu zaman bağlı bir süreç olarak gözlemlememiz gibi
Evrim bir kuramdır benim için bir anlam ifade etmiyor.
Bu biyoloji dersi değil bir ontoloji tartışması
Evrim de bizi görecek mi ?Çevrim ve devrim de olacak mı?
Evirme evrilme karıştırma hareketi gibi bir etimolojik anlam taşıyor ve evrende aynı kökten eviren. o halde evren bizi eviriyor ve o halde evriliyoruz. Evrilmeye devam. Evrimle sorunun ne?
Evrim bir deverandır, döngüseldir. Sırayla tekrar edilir. Sonsuzdur. Limitmelelerde başı bulunabilir ancak sonsuzdur. Bir evrenin evrimi hiç bir şeyi açıklamaz. Oluşma gelişme ve başlama gibi bir kurama ihtiyaç yoktur.

hiççisin vs.
hiççi mi? ben hepçiyim sen onu duydun mu?

ateistsiniz vs.
a-teist teki a "anti". o karşıt anlamına geliyor. Belki de sana karşı değilimdir ya da neden karşıymışım.
Ben de eski bir dindarım düşünüp taşınıp araştırdım sorguladım ve olamayacağına kanaat getirdim.

ateistler bıdı bıdı?
Git başımdan. Eski dindara din satmak tereciye tere satmak.
Yanlış tarafta değil sana göre ileride duruyorum.
Geçmişimin hatalarını tekrarlıyor olmalısın.

Ben tanrısızım çünkü tanrının varolmadığını düşünüyorum çünkü varoluş sonsuzdur; o ortaya konamaz; tanrı kesin olarak çelişik yok. vb.

Çok bunalırsa bu felsefedir diyecek. Felsefe şöyledir diyecek. Hepsine her anlamda cevap verdim ya da yazılı bir metne dayandırılabiliyor.. 5 yıl önce yazdıklarınla savunduğun şeyi savunabiliyorsun. Bir bilgi açığın yok... Kimseye bir şey ispat etmek zorunda da değiliz.

Bu mekaniği sınayan eğer bilimde dinsellik hissetmiyorsa, ilk madde oluşma big-bang gibi kuramları dini dogmalar gibi en son görmüyorsa felsefem eski m iyeni mi görüşeceğiz

Bu ontolojinin çıkış ama kozmoloji sosyal politika hukuk ve özelikle politika bağlamında başka çıkışlar var.

Ontoloji-episteme bağlamı bu kadar.

Dürüst bir cümle yazabilir miyim? Parmenides'ten bu yana yazılmış en iyi en değerli ontoloji bağlamı metni ..
tarihsel değeri de o :

Hegel de ki ıslak barutsa bu ışın silahı..

Alt 12-06-2021, 03:54
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Felsefe bir işe yarar mı.
Hangi sorunu çözmüştür.
Felsefede sorunsallaştırılan kimin sorunudur.

Mülkiyet ilişkilerinden kaynaklanan sorunlar felsefede ne zaman kim için sorun olarak ele alınabilmiştir.
Bu soruları sana değil kendime soruyorum.

Sokrat'dan beri felsefe, örgütlü dinden farklı ne işlev görmüştür.

Dil, yapısı gereği analitikdir.
Dil ile düşünürüz.
Biyolojik ve toplumsal bir yaşam formu olan insan, kavrayış eşiği/ufku üzerinden iki kategori koyar süreçlere.

Basit-statik
Karmaşık-dinamik

Kavrayış eşiğinin altında olduğu için basit ve statik olan süreçleri şeyleştirir, adlandırır hafızasına atar ve gerektiğinde bir resim gibi düşüncesinde/imgeleminde geri çağırır.
Masa sandalye elma gibi.

Ama kavrayış ufkunun üstünde kalan karmaşık-dinamik şeyleri ise adlandırsa bile imgeleminde resme dönüştüremez.
Atilla ilhan abidin dinoya demiş ya
Bana mutluluğun resmini çizebilirmisin

Süreçlerin resmi çizilmez, saniyede 32 frame filmi çekilir.

Bu problemi herakleitos zaten çözmüştü.
Bizim basit-statik varsayıp şeyleştirdiklerimiz de aslında karmaşık-dinamik süreçlerdir.

Varlık-yokluk diye bi sorunsal yok
Gözleme taban veren evrenin oluş ve akışı.
Neden sonuç o süreçyeki ardışık iki enstantene.
Sebepler sonuçlara sebep olmuyor
Akış içinde dönüşüyor

Eğer felsefe dünyanın hakikatini kavramak ise bu zaten herakleitosla anlaşıldı.

Taksonomisi terminolojisi tarihi ve sorunsallaştırdığı başlıkları olan adına ortodoks felsefe dediğim disiplin ise
Zaten çözülmüş problemi tekrar ve tekrar sorunsallaştırken
Hakikati falan aramadı. Varolan mülkiyet ilişkilerini değiştirmek dönüştürmek için politik bir araç olma işlevi gördü.
Aydınlanma felsefesi burjuvazinin ihtiyacı olan kavramları üretmekten başka ne yaptı.
Köle'nin etik estetik ontolojik problemi yoktur
Bunlar hakim sınıfın dinin yerine başka daha kullanışlı yeni bir din ikame etmesi oladımı
Hume kant locke dekart sadece burjuvanın problemlerini çözmeye çalıştı.

Felsefeyi egemenin elinden almaya kalkan tek filozof marks.
Tam da bu nedenle felsefeden çıkışı ya da felsefenin sorunsalını egemen olunana göre tanımlamaya kalkıştı.

Ben hakikatı aramıyorum
Hakikat zaten ortada
İnsan gündelik hayatını üretebilen bir tür
Bunu kendi türü içinde kurduğu köleleştirme üzerinden yapıyor.

O halde sorunu yeniden herkes kendine göre tanımlayacak
Bana göre sorun özgürlük
Çözüm ise mülkiyet ilişkini yoketmek.

Egemenin 2000 yıllık idealizmine de
Kendine postmdern diyenlerin bulantılarına da new age dinsel kelime oyunlarına da ihtiyacım yok.

Hakikat bu

Ortada sömürü ve köleleştirme üzerinden işleyen bi düzen var
Egemenin sorunu bunu devam ettirmek
Benim ki yıkmak

Felsefe tarih boyunca egemenler ve onların yancıları tarafından üretildi, onların yardımına politik olatak koşuldu.

Artık anti-felsefe zamanı
Gerçeği aramıyoruz
Gerçeklik egemen lehine yapılandırılmış
Yapılandırılmış bu gerçekliği yıkacak araçlar geliştirilmeli
Gerçeği benim çıkarıma ve çıkarı benimle örtüşenler adına yeniden yapılandırabilmek için.

Benim felsefemde bir tane sorun var

Mülkiyet ilişkisi ve yıkılması gerektiği
Bu kadar

Önerilen Siteler