Bacon´isimli üyeden Alıntı
Hep sen sormuşsun biz cevaplamışız.
Bırak sen ted' i med' i de, şu durumda kendisini savunamayacak insanların silah taşıması bir hakmıdır, yoksa değilmidir? Kadınlar içinde aynı hak kapsamlı olarak, şarta bağlanıp, bu genişletilebilir.
.
|
Silah sivil mivil değil önce ordu ve devletlerin elinden alınmalı
|
İlginç, cevaplamış mısın?
Yargıtay kararlarında silah sayılıyor!.
.
|
Şimdi yasamanın bir işlevi var. Yasa yapmak. Yasada bir boşluk olduğu ya da görüldüğü an da ..
Yasama sürekli yasayı evriltmelidir. Meclis'in birinci işlevi budur. Parlamento kanun koyma yeridir..
Parlamento'nun işlevini sorgulayın
Böyle bir ülkenin meşruluğundan söz edilebilir mi?.
|
Kamu vicdanında ya da kamu vicdanının vasatında o bireye cürüme karşı ne layık görülüyorsa (ya da toplum vicdanını neredeyse o suç işlenmemiş gibi ne rahatlatıyorsa/rahatlacaksa vb gibi ölçütler ki daha geniş ama kısa keselim) en uygun yasama odur. Onu yansıtmayan parlamento başka işler çeviriyor olmalı
Şahsı 3 ayda salmışlar dışarı. Bunu salıyorsan o zaman ...
|
Birey olarak sen müdahil olmalısın. Avukatlar ve baroları... STK'lar. Hepsi...
Bundan rahatsız olan herkes müdahil olmalı ve bu müdahil olma cari hukuk kurallarıyla işletilmeli... Yani gidip ne yapılabilirse. İlgili yargı kurumuna bakanlığına vb erişmekten baskı yapmaktan tutalım da varsa sürece müdahil olma gibi her türden sosyal hukuk hakkı, demokratik hukuk hakkı ve kamu kanalını işletmelisin. İtiraz hakkı gibi ve diğerleri... karşı koyma... fiili olmalı...
Bende Güney Amerika' ya yerleşmek isterim. Ama parasız hiç bir şey olmuyor, maalesef. Bu "hayvanoğlu hayvanlarla " bende yaşamaya bayılmıyorum yani...
|
Oraya ben de yerleşmek isterim. Bir yemek belgeseli vardı izledim. Bir Fransız, Burdon mu? Adını hatırlayamadım. Talihsiz bir şekilde ölmüş olmalı... Orada izlemiştim çok fazla neşe vardı ve anladığım kadarıyla bu neşe özgürlük kazanma üzerineydi. Çok fazla et, çok fazla özgürlük, çok fazla gülüş, çok fazla neşe ve çok fazla şarkı ve müzik ve dans ve etkinlik vardı....
Bu "hayvanoğlu hayvanlarla " bende yaşamaya bayılmıyorum yani...
|
İnsanları yargılayamayız. İnsan hayvanı. Türümüz bu. Kendimizi ,farklı eğitimli vb hissedebiliriz . Bunlar bize sorumluluk sağlar ve yükler...
Hayvanları seviyorum, vahşi olsalar bile, ilkel olsalar bile, ..
Onlara üzülüyorum...
İnsanlardan ben de bıktım ama bunu söylüyorum. İnsanlarla ilgili olumsuzlamalara sebep olan etkilerin çoğunun iktidardan b-ulaştığı ya da organizasyon/örgütlenme kaynaklı olduğunu düşünüyorum...