Bacon´isimli üyeden Alıntı
İletişemeyeceğimiz açık.
|
Her anlamda ya da şu aşama da
Bunu size(aşı karşıtlarına,.
|
Şimdi bize/bana aşı karşıtı deniyor ve aşı karşıtları denilen bir grupla kategorize ediliyoruz.
Bağımız var mı_? Her tür sosyolojik tabandan insan var
İkincisi biz kuduz kızamık çiçek aşısına karşı değildikte ve kendimiz tüm aşılarımız olurken ve çocuklarımıza tüm aşılarını yaptırırken aşı karşıtı değildik te? şimdi neden öyle olduk. Benim 2019 öncesi aşı karşıtlığım mı varmış?
Birincisi bu raydan/zeminden çıkmıyorsunuz. Bu çarpıtmayı ısrarla ortadan temizlemiyorsunuz
bugüne kadar aşı olmasına rağmen aşı olmamış, şehir yaşantısı sürenlere).
|
Ben onlardan değilim köy yaşantısı
Çok basit hepinizi virüse maruz bırakırdım. Ortada sorun morun kalmazdı. Aşı olan, olmayan eşitlenirdi.
|
Şimdi herkes virüse maruz kalmadı mı? Keşke senin gibi düşünenler olsaydı ve virüse maruz bıraksaydı şu an aşı olmamayı seçenlerin hepsi eyvallah derdi. Zaten denen o. Geçirdik atlattık antikorlar var ya da olabilir ya da doğal bağışıklık kazanalım vs virüs her sene değişiyor vs grip gibi her yıl yeniden hasta olacağız vs
zaten verilen eleştiri buna uygun, baştan beri yazılan o.. mesela insan gribe karşı zafer kazanamaz.. diyabete karşı da ancak beslenme düzenlenebilir yaşam koşulları düzenlenebilir vs vs
Aşı olan, olmayan eşitlenirdi.
|
Arkadaşım biraz bazen zorluyorsun ama yine de özünde iyi - dürüst vb biri olduğun izlenimine kapıldım. Benim gibiler yazsın bırakta. Ne kaybederiz_?
Yani diğerlerini temsil etmez ve genelleştirilemez ama ben bu süreci insan biyoteknoloji işbirliğinin gelişimi ve bunun bir evresi vb olarak olarak görüyorum. Bunun gelecekte hem tıbbı, hem teknolojiyi vs temsil edeceğini (yani biyoteknoloji resmileştiriliyor/meşrulaştırılıor) hem de muhtemelen geleceğin hem teknolojisi hem ilacı hem tıbbı vs olacağını vs düşünüyorum. Bunu meşrulaştırma ya da piyasaya sürme aracı olarak bir salgını buldular kullanıldı neyse ney.
Aşı almayan ya da aşıyı eleştiren biri olarak örneğin benim facebook gruplarında verdiğim eleştirinin bir yönü de şu. Dışa bağımlı olmama. Süreci iyi okuma çözme tahlil etme. Ben her ne kadar istemesem de bu olacaksa ve tekno evrimin insanlığın evriminin bir gereği ve sonucuysa dışa bağımlı olmaksızın bir kere ülke bunun teknolojik vs altyapısını kurmayı konuşmalı tartışmalı aşı savaşı değil
Şimdi ben bunları yazıp ya da özgürce ifade edip varsın 2 ila 20 sene sene içinde yanılayım! Değil mi?_
Zaman beni yanıltırsa benim geçmişte yanlış şeyler yazmış olmamdan başka burada bir kayıp yok ve eğer öyle olursa ben ona dair özeleştiri verebilirim.
Son olarak toplum arasında Huxley in Cesur Yeni Dünyası ve Vahşi Bölgesi gibi bir uzlaşma/bölünme sağlanmazsa herkesin cesur yeni dünyalı olacağını düşünüyorum aşıdan kaçamayacağım bir yer olacağını ve muhtemelen toplumun almaya zorlayacağını.. Şu an biz el de hazır yarı buçukta olsa özgürlükler varken böyle son kez keyfini çıkarıyoruz gibi...