"ictenlik"´isimli üyeden Alıntı
Sana söylendi benim iradem dışında benim için, benim bedenim için, aşı maşı tartışamazsın; (sen ya da başkası)
Kimsin sen
sen kimsin?
ya da kimsiniz? onlar kim?
Ne ve kim olduğunu ise eminim sana zaman gösterir- gösterecektir
Zorunlulukların zorlamaların dahi-l onu seçeni ona uyanı boyun eğeni bağlar
Ben aşı almayacağım, bitti
Zorla da almayacağım, yasayla da ...Onamadığım yasa benim yasam değil ya da o yasanın boyunduruğunda tebaa olmayacağım demektir
Diyojen e demişler seni sürgün edecekler. Asıl ben onları orada bırakacağım demiş
Tartışman gereken bu
|
Sevgili İçtenlik, hadi sen,ben zorunlu denen aşıyı olmak istemıyoruz ve olmadık. Senin durumun nedır bılmıyorum ama ben çalışmıyorum,evdeyım. O nedenle "yarın öbür gün kesın senden belge ısteyecekler" dıyenlere "o" vakıt düşünürüm dıyebılıyorum. Ama bunu dıyemeyenler, işlerını kaybetme korkusu nedenıyle mobinge ugrayanlar var. Eylülden beri "ya aşı olacaksın ya da her hafta pcr testi" dayatması var. Bir de "vay efendım bızım vergılerımızle bu ınsanlar bedava pcr olmasın" dıyen aşağılıklar var. Senın paranla,vergınle saraylar yapılıp,yandaşlara dağıtıldıgında cıkmayan sesın şimdi çıkmaya utanmıyor mu? derler adama. Herseyımız ultra adaletlı kahrolsun vergımle pcr olanlar öyle mı? Aldıgımız her seyde 500 ml. su ıcın bıle vergı odemek zorunda olan bızler sankı vergı vermeyıp asalakmışız gıbı davranılıyor.
Benden veya halktan işini kaybetme korkusuyla zorla aşı mobıngı yapacaklarına sınırlardan geçen oluk oluk Afganlara da anında aşıyı basmışlar mı? Ya da ekmek elden su gölden yaşayan Suriyeliler bu aşı mobingine maruz bırakılmışlar mı?
Pandeminin,karantınanın en yoğun oldugu zamanlar çalışan kesım bunlara dahıl edılmedı. İç içe otobüslerde,metrolarda işlerıne gıttı,kalabalık,kapalı işyerlerınde çalıştılar. Şimdi de bu dayatmanın en agırını yıne onlara yasatıyorlar. Ne kadar hakkanıyetlı değil mı?
Zorunlu aşı olayına negatıf bakmamın bır dıger nedenı de domuz grıbı donemınde hatırlarmısınız saglık ocakları yenı doğmuş,kucuk bebeklerı,çocukları olan ınsanları arayıp "domuz grıbı aşısını çocugunuza yapmalıyız aksı takdırde sorumluluk sızdedır, kağıt ımzalamak zorundasınız" dıyorlardı. Kız kardesımden bılıyorum. Yaptırmadık yıgenıme domuz grıbı aşısını....Cahılız cunku.....