Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-11-2021, 01:44
Filozof - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Filozof Filozof isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

"ictenlik"´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu gönderi özelinde evrim yanlışlanmadı ya da tanrıyla evrim yanlışlanmadı, webde rastlanan bir makale başlığı ve bir cümle özet çevirisiyle sunuldu.

Ne evrimi ne de ENCODE'yi derinlemesine araştırmadım. Ben katkı ya da yorum olur diye umuyordum ya da sadece sundum diyelim.

Kişisel ontoloji fikrimi bu foruma aralarda defalarca kez açtım. Başlamamış ezeli bir varlık ve dolasıyla hiç bir zaman oluşmadı, doğmadı. Görüngüsel bir evrime katılıyorum ya da bengidönüş/bengiçevrim gibi bir fikre katılıyorum. Yani varlık döngüsel/çevrimsel bir hareketle sonsuz olur, ne başlar ne biter. Kabaca tekillik/ilk tekillik açıklamlarına ve varlığın böyle geliştiğini öne süren açıklamalara karşıyım. Tanrı da böyle konumlanırsa haliyle tanrıya da karşıyım.

İlk madde ilk varlık (tanrı), ilk tekillik aynı şeydir, aynı çıkmaz. Varlık doğmadı, gelişmedi, belirmedi, sonradan zaman içinde oluşmadıve ortaya çıkmadı diyoruz. Bu konu dışında genel ontoloji yorumum.
Bunun dışında bir evrim, süreç, zaman vb deneyimlediğimizin farkındayım.
Varlık Ezeli ve Ebedi'dir evet bu zamanın sonsuzluğudur ancak bunlar evrimsel süreçler yani zaman içinde gerçekleşirler. O yüzden sonradan zaman içinde oluşmadı demek komik bir ifadedirler Evet her şey Ezeli ve Ebedi olan Öz'den türerler ancak zaman içinde gerçekleşirler. Çünkü her şey 0 noktasında yani enerjide tekilliktir, enerjinin içinden madde ve anti maddeler yani -1 ve +1'ler türerler. Tekillikten (0) Ezeli (-1) ve Ebedi (+1) olarak bütünlüğe doğru ilerlerler ve -1 ve +1'ler her zaman sentez'de yani 0 noktasında yani tekillikte veya başka bir deyişle yeniden doğum anında bütünleşirler. Ve daha sonra yeni doğan 0'ın içinden yeni bir -1 ve +1'ler türerler.

Önerilen Siteler