08-06-2023, 08:29
|
|
Üye
|
|
|
|
Cabir bin Hayyan'ı araştırın, harezmiyi araştırın. Google'a Islamic Golden Age yazın, çıkan yazıları okuyun.
|

08-06-2023, 09:42
|
 |
Üye
|
|
|
|
Muhyiddin Arabi´isimli üyeden Alıntı
Cabir bin Hayyan'ı araştırın, harezmiyi araştırın. Google'a Islamic Golden Age yazın, çıkan yazıları okuyun.
|
Bu golden age kac yil surdu? Ondan sonra niye bisey cikmadi? Ustelik icat cikmasi neyi kanitlar? Ne anlama gelir?
'baglilik düşünmemek demektir. düşünmeye gerek duymamak demektir' Orwell, 1984...
no matter how far we go intellectually or how much science we do, we are not even close to understanding the truth
'kimi dinde imanda buldu yolu, kimi akil, bilim yolunu tuttu derken ses geldi karanliklardan; gafiller! dogru yol ne odur, ne bu' - Hayyam
|

08-06-2023, 10:10
|
|
Üye
|
|
|
|
Alvin´isimli üyeden Alıntı
Bu golden age kac yil surdu? Ondan sonra niye bisey cikmadi? Ustelik icat cikmasi neyi kanitlar? Ne anlama gelir?
|
İngilizce britanica'da Cabir Bin Hayyan'ın 6. İmam Cafer bin Muhammedin öğrencisi olabileceği belirtilmiş. Sizi bilmem ama bu bilgi benim için çok şey ifade eder.
Her dinin bir zahiri bir de batıni yönü vardır. İkisinin yöneldiği Tanrı aynı Tanrı değildir. Bkz: Demiurge/Yaldabaoth.
Batinilere göre demiurge'nin varlığı bile Gerçekliğin Tanrısı tarafından var edilmiştir.
Konu Muhyiddin Arabi tarafından (08-06-2023 Saat 11:05 ) değiştirilmiştir.
|

08-06-2023, 19:15
|
 |
Üye
|
|
|
|
El Cezeri en meşhur müslüman mucit
|

08-06-2023, 20:04
|
|
Üye
|
|
|
|
marcos´isimli üyeden Alıntı
El Cezeri en meşhur müslüman mucit
|
Tekerleğimi icat etmiş !!
|

08-06-2023, 20:16
|
 |
Üye
|
|
|
|
ilahimasal´isimli üyeden Alıntı
Tekerleğimi icat etmiş !!
|
Bu elemanın ciddi icatları var.
Döneminin çok ilerisinde.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Cezer%C3%AE
|

08-06-2023, 20:28
|
|
Üye
|
|
|
|
marcos´isimli üyeden Alıntı
|
Evet , abdest otomatı , saz çalan robot falan yapmış , aklıma hoşaf dağitan başörtülü robot yapan mucit kızımız geldi .
Pusulayı falan icat etseymiş
|

08-06-2023, 22:05
|
|
Üye
|
|
|
|
Tarihin en muhim ve topluma fayda sağlayan icadlarından biride çekiçtir .
Çekicin yanına orak koymuycam , orakta harika bir icattır.
Orak yerine çivi ( mıh ) tan bahsetmek isterim. Tarihi dizayn eden , birleştiren basit bir şeydir , altı çividir üstüde çividir , çivi deyip geçmeyin ilk kalem çividir , tarih çivi ile yazılmıştır.
Nedir bu ya çekiç orak çivi , gomunist gomunist , proleterin elinden düşmeyen şeyler. İcat emekle başlamış diyebilirmiyiz
İcat nedir ?
|

09-06-2023, 08:47
|
 |
Üye
|
|
|
|
Saygideger uyeler,
Hem dinler hem de ateizm [idealizm & materyalizm] bir uyku halidir. Her ikisi de ideolojik bir uykudur. Ikisi de metafizik kokenli oldugu icin karsitlariyla surekli var/yok icerikli tartisma halindedir. Ikisi de bireyi ileriye tasimaz. Bu sebeple bu konular bos konulardir.
Ayrica gecmis yuzyillarda muslumanlarin birseyler icat etmesi, sadece bilim camiasina yapilmis bir guzelliktir. Bunun disinda hic bir anlami yoktur. Hele ki belirli bir dinin dogrulugunu kanitlamak icin kullanilanaz. Kullanilirsa aptallik olur.
Hume, Hegel, Kant, Aristo, Plato, Thomas Aquinas, Locke, Hobbes, Popper, Kuhn, Pyrrho vs. konusulacaksa bunlari konusalim. Bu adamlardan ogrenecek cok sey var.
Bunlarin disinda salt var yok tartismasi, musluman/islam/Kuran tartismasi bos isler.
Ben, sahsen Turkiye'de bilimin gelismesi icin ne yapabilirim diye dusundum ve evrimagaci‘na birkac yuz dolar bagista bulundum. En azindan bilimsel dusuncenin yayilmasinda nacizane katkim olsun istedim.
Bunun disinda gerek sosyal alemde yani burada ve gerekse sosyal yasam ve iliskilerimde elimden geldigince bilim konusmaya calisiyorum. Bu sekilde bilimin yaninda duracagim.
Kendi capimda cehaletle boyle mucadele ediyorum.
Saygilarimla
A
'baglilik düşünmemek demektir. düşünmeye gerek duymamak demektir' Orwell, 1984...
no matter how far we go intellectually or how much science we do, we are not even close to understanding the truth
'kimi dinde imanda buldu yolu, kimi akil, bilim yolunu tuttu derken ses geldi karanliklardan; gafiller! dogru yol ne odur, ne bu' - Hayyam
|

09-06-2023, 10:50
|
|
Üye
|
|
|
|
Sevgili natan
İdeoloji nedir?
İdeolojik uyku nasıl bir şeydir.
İsaya inanırken de birileri sana göre uykudaydı.
Sonra "materyalist" oldun, yine birileri sana göre uykudaydı.
Şimdi sevgili evrensel dostumuzun kelimeleriyle konuşuyorsun, yine sana göre birileri uykuda.
Bi sen hep uyanıksın.
Hristiyanken de, materyalistken de, her ne isen şu anda da.
Herkes uykuda, natan uyanık.
Ustanı da, seni de beni de cebinden çıkaracak bir dostumun şu ifadesini şuraya not düşeyim.
Tüm nitelikler, limitlidir.
Hayat/canlılık da bir nitelikdir.
Sonunda -izm gördüğün herşey ideoloji değil.
Raşitizm bir kemik hastalığıdır mesela.
Nihilzm herşeyin teorisidir.
Evrim teorisi gibi, fact'ın teorisidir.
Materyalizm ise ne senin ne de ustan gibi ortodoks felsefecilerin zannettiği şey değil.
Bilinç, maddenin niteliğidir. Materyalizmin tek söylediği budur.
Bunu yanlışlamaya yelteneceğini sanmıyorum.
|