Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Felsefe > Felsefik Tartışmalar

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 29-02-2024, 14:42
"ictenlik" - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
"ictenlik" "ictenlik" isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Alvin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Benden sana tavsiye,.
Arkadaş benden sana tavsiye. İçtenlik, içtenlik rumuzuyla 3 forumda yazdı. Başka rumuzlarla başka forumda. İçtenliği içtenlik olmayanla karıştırma.

Dediğin içtenliğin kalemi değil yani.

İçtenlik dürüsttür. Nesimi'den bize ulaşmış iki deyiş içtenlik gözünde tüm Kant külliyatından cevherdir, önemdir, değerdir.

Batı filozofisi ontolojide sınıfta kaldı, yetersizler. Parmenides'i ve eşdüşünceli çağcılları selamlamadan ontoloji çatmadan/çalışmadan felsefe olmaz. Bize göre yetersizler.

Halkına dönük vermeye çalışmayan, aristokrat sınıfa üretim yapan, orta üst sınıflara okuyacak içerik malzeme derleyen/kotaran üretici yazarlar.
İfade onlara dönüktür, açıklandı ve bu dürüsttür.

Herkesin yanıldığı ya da herkesin kaybettiği gün neyin olduğunun önemi yok
Alt 29-02-2024, 16:06
Üye

Hiçsiniz.
Özgür iradeniz yok.
Madde materyalsiniz.

Kabullenin.

Eğer kabullendiyseniz ne ala. Kendini açıklıyor.

(Bir genişi)
https://turandursun.com/forumlar/sho...&postcount=188

Alt 29-02-2024, 23:45
Üye

İnsan olarak yaşantımın bir yerleri ve zamanı

İnsan olarak ne ve kim olduğumuza karar verememiş insanlık
Düşünüp tartışıyoruz
a'cılar var b'ciler var, bazen de c'ciler var
Biri onu diyor biri bunu
Bakıyoruz bu tantanaya ve diyoruz ki ; tüm bunlar gerçekten de bu kadar karmaşık mı?

Çağ Güncesi

Çağ din kabulü dışına taşan bilişsel alan için bilinç ve tin kavramını itmekle (kapatmakla) ve madde kavramını üst kabul olarak dayatma ve tersi düşünürü büyük oranda engizite etmekle meşguldü. Çaba bilimden ya da kollarından özel destek alıyor gibiydi ve çoktan felsefe kılığına girmiş ve sokulmuştu.
Aziz düşünürler bu sefer peder ya da kardinal kılığında değildi ve bunları yapan merkezler kilise kılığında değildi..

500 yıl öncenin cadı avcılığı idealist (ruhçu/tinci/bilinççi) avcılığına dönüşmüş gözüküyor.

Herhangi bir yerde gerçekten refleksi felsefe (bilgi istenci ve sevgisi) olan ve saf merakın takibiyle süregiden gerçek bir felsefe görüp görmediğimi bile anımsamıyorum. Bilgi içilen bir şey gibi olmuş ve sahip olma kavramıyla bağlantılı. Bilmekle ne kadar ilgilendiğimizden emin olamadım. Bilgi tartışmalarında genel olarak Fenerbahçe-Galatasaray maçı gibi bir şey izliyorum ve herhangi sonuç doğurduklarını da hatırlamıyorum. Bilişsel tutum değiştirmiş çok az insana rastlıyoruz.

Alt 01-03-2024, 02:55
Andrew - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Andrew Andrew isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

"ictenlik"´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bak şimdi

Geçmişte çok konuştuğum ya da foruma uygunsuz şeyler söylediğim için beni cezalandıran (ama bana göre forumdan itmeye, susturmaya çalışan) Natan olduğu anlaşılan Alvin arkadaş

Alvin isminin nereden geldiğini sorabilir miyim? Mesela Alvin ve Çipmunklar mı?

Nasılsın hayat nasıl_?

Bu arada merhaba ve foruma tekrar hoşgeldin

Son olarak konumun bütün içeriğinin okunmasını rica ettim ya da önerdim çünkü bütüncül, birbirini bağlayan fikirlere sahip ve şurada bir kopukluk algılıyorum. Son mesajın ve tek bir mesajın koparılarak bağımsız yanıt verilmesi kopukluğu. Elbette sorun değil ve elbette okuyup okumama senin seçimin ve tasarrufun ama beni tekrar aynı şeyleri tekrar ifade etmek zorunda bırakır ve buna gerek var mı?

Nasılın Ulu Kitabı

https://turandursun.com/forumlar/sho...9&postcount=10
Forum isleyisinde bazen oluyor oyle seyler. Olmasaydi keske. Kusura bakma.

Benim oglumun adi Alvin. O dogduktan sonra hanimla konustum, ilgili mercilere gidip adimi degistirdim. Ayni adi aldim.

Sen goruslerini paylasmaya devam et. Ben okuyorum zaman zaman

'baglilik düşünmemek demektir. düşünmeye gerek duymamak demektir' Orwell, 1984...

no matter how far we go intellectually or how much science we do, we are not even close to understanding the truth

'kimi dinde imanda buldu yolu, kimi akil, bilim yolunu tuttu derken ses geldi karanliklardan; gafiller! dogru yol ne odur, ne bu' - Hayyam

Önerilen Siteler