Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-03-2025, 13:00
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Ramazan gelmiş, ritüelden, inançtan değil insanların bu ayda girdikleri kılıklardan dolayı rahatsız edici etkisi var. Oruç tutmadı diye insan dövmeler hatta katletmeler, aile, toplum baskıları, zorla tutturma, ticarete istismar ve sermaye edilmesi vs.

Çocukken bir gün ailecek şehre gitmiştik(80 darbesi sonrası bir dönem köyde yaşadık), 8, 9 yaşlarındayız, babam zirai kurumlarda vb. alışverişte idi ve biz, annemle bir park alanında bekledik. Acıktık, annem yakındaki fırından simit aldı, 2 kardeş yemeye başladık ve çevreden bize doğru yaklaşan 3 eşeğin konuştuğunu duyduk

- Bunların alayını geberteceksin, millet oruç,yedikleri bka bak...

Zaten bu düzenbazlar bize duyurmak için bize doğru yaklaşıp, yanımızdan geçmişlerdi, hilekar, düzenbaz, zombi, planlı eşekler ve Allah rızası için oruçlar...

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 01-06-2025, 11:12
"ictenlik" - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
"ictenlik" "ictenlik" isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Tamam bekliyoruz

ok we are waiting

--

Arkadaşlar bu şu anlama geliyor

cassiopaean.org İngilizce forumlarına gittim. Kısa bir yazım trafiği sonucu bana biraz tepki oluştu ve bir üye "garbage out" (çöp dışarı) gibi bir yanıt verdi.

Doğal tepkilerle bir kaç yanıt verdim. Son olarak hiç bilmediğim bir dili google ve deepl çevirmenleriyle kullandığımı, dillerini bilmediğimi ve kendi ana dilimi kullandığım da "nitelikli şiir" ve "ilk elden ontoloji materyali" üretebileceğimi yani bana ya da içeriğime "çöp dışarı" demenin haksızlık olacağını ya da uygun bir tanımlama olmayacağını anlatmayı denedim.

Sanırım daha sonra bir Türk üye bu tartışmalara katıldı ve yukarıdaki ifademi alıntı tutarak: "sen yalan söylüyorsun" dedi.

Ben bunun gösterebilecek oluşunu açıkladım.

Ona bu foruma gelip benim Türkçe kullanma yeteneğimi üyelere danışarak sorgulayabileceğini açıkladım.

Her neyse kabaca bu metni ilgili tartışma sonuna link olarak eklemek için yazdım.

Sevgiler, saygılar, merhabalar

Herkesin yanıldığı ya da herkesin kaybettiği gün neyin olduğunun önemi yok
Alt 03-06-2025, 12:29
Üye

Kendine; uygar, modern, kentli, eğitimli, tekno, ileri vb uzayan adı takan insanla tanıştıktan sonra kesin olarak onlara karşı ortalama doğa/orman insanını seçeceğimi ya da Huxley'in "Cesur Yeni Dünya"sındaki tasvirle "Vahşi Bölge" yi dünya devletine seçeceğimi biliyorum.

Keşke bu şimdi (şu an) en hızlı biçimde mümkün olsaydı

İnsan, evcilleşmiş ve bu yolla tamamen kaybolmuş/yitmiş bir hayvana benziyor ve çoğu için neredeyse umut yok

Alt 03-06-2025, 21:00
Üye

İnsanla/insanlıkla (ya da onun önemli bir bölümüyle ki özellikle seçkincileri) topluluk olmanın bir sözleşmesi varsa ve bunu feshetmenin bir yolu varsa (ve olsaydı) onu şu an kullanmak isteyecektim.

Oyunda bile "kazan çömlek patlaması" adında bir yıkım/bozum olur. Bu şeyin nesi/neden sürüyor onu anlamıyorum.

Burada bir düzen yok, hiç olmadı ve olmayacak gibi algılıyorum..

Bütün bir ikiyüzlülük ve daha fazlası... Umarım çıplak gözlerimle (kendim dahil) insanlığın bir tür felaketine ve yıkımına tanıklık ederim..

Gerçekten (gelinen) geldiğim ya da getirildiğim nokta burasıdır.
İletişim adına artık sadece "i" kadar bir şey aranıyor.

Biz başarısız olduk. (Ben dahil, kendimi ayırmıyorum)
Bu bir tür bağlantı değil, bu bir topluluk değil, burada orada ya da şurada hiç bir yerde yeterince ilişki ve iletişim yok. Her yeri otorite kuşatmıştır.

Bizler kaybolmuş durumdayız ve (herhangi çağdan az ya da çok değil) gerçekleri söyleyenler taşlanacaktı.

"ictenlik"´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kendine; uygar, modern, kentli, eğitimli, tekno, ileri vb uzayan adı takan insanla tanıştıktan sonra kesin olarak onlara karşı ortalama doğa/orman insanını seçeceğimi ya da Huxley'in "Cesur Yeni Dünya"sındaki tasvirle "Vahşi Bölge" yi dünya devletine seçeceğimi biliyorum.

Keşke bu şimdi (şu an) en hızlı biçimde mümkün olsaydı

İnsan, evcilleşmiş ve bu yolla tamamen kaybolmuş/yitmiş bir hayvana benziyor ve çoğu için neredeyse umut yok

Alt 09-06-2025, 10:28
Üye

İnsan organik doğal tarım ve gübre gibi kavramları icad edendir.
Aynı kavramları tıp için öne sürseydik (organik ilaç ve tıp gibi) bir takım ilerici olduğu varsayılanlar seni gericilik/muhafazakarlık ve gelenekselcilikle -ilerlemeye karşı durmakla- suçlardı. Bunu yapanlar ilerleme ve ilericilikle övünecekti.
Tek yön ama çıkmaz sokak gibi
Bu tam bir 1984
Bu eksiksiz 1984
İnsan kabaca bitmiş bir varlıktır. Uçurumun kıyısındaki sürü gibi ve uçurumun kıyısındaki bekleyişi sürüyor.

Alt 09-06-2025, 10:40
Üye

Aşılara karşı genetik etiği ve doğal seleksiyonu (doğal evrimi) savunamazsın (müzakere edemezsin) ve bu savunmayı yapamadığın insanlar sana cahil der ve kendilerine evrim savunucusu der/diyor olurdu.
Yapay seleksiyonu savunuyor. Doğal seleksiyona karşı yapay seçilim savunuyor (evrimci) ve ayırtamıyorsun.
Bunun bilinç/etik içermeyen bir tartışma olacağına da iddialı.
İnsan bitmiştir
Filmin sonu gibi

"ictenlik"´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İnsan organik doğal tarım ve gübre gibi kavramları icad edendir.
Aynı kavramları tıp için öne sürseydik (organik ilaç ve tıp gibi) bir takım ilerici olduğu varsayılanlar seni gericilik/muhafazakarlık ve gelenekselcilikle -ilerlemeye karşı durmakla- suçlardı. Bunu yapanlar ilerleme ve ilericilikle övünecekti.
Tek yön ama çıkmaz sokak gibi
Bu tam bir 1984
Bu eksiksiz 1984
İnsan kabaca bitmiş bir varlıktır. Uçurumun kıyısındaki sürü gibi ve uçurumun kıyısındaki bekleyişi sürüyor.

Alt 09-06-2025, 15:06
Üye

Covid

Covidle ilgili sanırım iki seçenek vardı ve şunlar olmalı

a- Doğal (seleksiyon)
b- Yapay (seleksiyon) (biyolojik savaş ya da sızma)

Farketmiyor

Sonuçta Covid ilahi bir emir gibi şunları gözler önüne serdi. Hastalıklar ve bir salgın konusunda güçsüzüz ya da doğayı yenemezdik, bir virüse yenilebilirdik ve elimizden bir şey gelmeyebilirdi. Sadece bölünerek sosyal medyada kavga edecektik.
Ölüme hazır/açık değiliz ve insan olarak ölüme çok katı yaklaşıyoruz.

b ise zaten tekno ilerleme adında (yanlışlıkla ya da bilerek) kendi türümüzü kırabileceğimizi, bu yolla hayatı felç edebileceğimizi görmüş olacaktık.

Sonuçları neydi?

Bir tür normal yaşam tatili ve arası gibi bir süreç. Değerlendirme, panik ya da toplumsal şok bölgesi.

Muhtemelen takip eden süreçle de birlikte miktar nüfus kırımı yaşadık. Belki de nüfus artış hızlarını yavaşlatacak.
Sosyal varoluşun, açık alan ve havanın önemini kavradık.

Her sonuçta, nüfusun binde birinin bile kırımına hazır olmadığımızı açıklıyor ve bu tip bir şoka dayanıksızlığımızı açıklıyor.

Şunu gözler önüne serdi. Eğer yüzde bir kaçımızı kıran bir afet yaşasaydık bile darmadağın olabilirdik.
Herkesin kendi ver can derdine düştüğü bir tür mahşer provası gibiydi.

Afrika'nın umrunda bile değildi ve yağmur ormanlarındaki insanlar bunu hiç duymamış olmalı.

Her sonuçta önlem almamız gerektiğini açıklar.

Evinde tıkılıyorsun ama yiyeceğini getirecek, taşıyacak olan ve ya da yetiştiren evinde tıkılamazdı. Meyve ve sebze hasadı yapanlar için covid olmamalı.
Evinde tıklıyorsun ama su ve elektrik şebekelerini bakımını yapanlar tıkılamazdı.
Bazılarını karantinaya alamazdın.

Tüm bunları yürütenlerin önemli bölümünün kırıldığını ve bir gün işlerin gerçekten aksayabileceğini düşün.

Cenaze hizmetleri ve süreçleri bile tuhaf bir hal almıştı.

Alt 13-06-2025, 01:17
Üye

Ekke lekke kelebekke
Ka ka ka

Bagidu bugidu çugidu ça
Pırakkı pakkı takkı tuk
Tuk tak tık

Bekke lekek lekelebekke
Kekek kekke bekele bek

Kelebekki ka ku ki
Ekke lebekke

Ekke lebekke bekelebek; bekelebekke

Çiçek ve Kelebek

Pırıltayan parlaşımlı kanatlarla boşlukta dans ederken bir kelebek
Kendine dokunmak ve bakmak isteyen bir çiçeğin uçmuş kanatlanmış hali gibi
Kanat alıp gökyüzünde süzülerek kendine konan bir çiçek gibi kelebek

Toprak, su ve güneşten bal yapan paylaşımcı çiçek kelebeğe tatlı bir nektar sundu
Kelebek nektarı tattığında çiçek neredeyse hiç bir şey kaybetmiyor
Arılar ve sinekler gibi kelebekler de doğanın armağanlarını tüketmeden ve incitmeden yerler
Keşke bizlerde kelebekler gibi hayvanların etlerinden bir parça emebilseydik ve yerine koyabilselerdi ve hiç bir şey kaybetmeselerdi

Alt 05-07-2025, 14:27
Üye

Mühendislikten anlamam ama aşağıdakileri kafama takıyorum

(Aşağıdaki videoya göre) Mach 2-3 hızında hatta mach 9 a kadar uçan jetler inşa eden insanlar; askeri hedeflere uçaklardan mach 1 hızında hassas güdüm füzeleri gönderiyor

Aklıma şunlar geliyor ya da takılıyor.

ABD gibi varlıklar özel şirketler aracılığıyla üretim yapıyor ve bu nedenle daha hızlılarını ya bu zincirde üretmiyor ya da kendine saklayıp dağıtmıyor olabilir..

Füzeler neden jetler gibi kanatlı yapılmıyor?

Füzeler neden doğrusal uçar ve tam doğrusal rota izler?
Sanırım rotaları bu yolla hesaplanıp düşürülüyorlar. Yani ona rastgelelikle değişen spiral vb bir rota uygulasaydık?

Savaş anlamsızdır ve bu yüzden muhtemelen füzeleri yapanlar da tüm bu süreçlere katılanlar da aptal olmalı. Aptal olmasalar bir savaşı kazanmanın ve birbirimizi ve askeri hedefleri (hızlıca, saatler içinde) yoketmenin atomdan başka yollarını da bulurlardı (eminim binlerce yolu vardır) ve tabi tabi savunmanın da.

Bence bu süreçlere katılanlar da aptal. En aptallarımız. Aslında akılsız ya da geri değiliz.
Kafası çalışanlar bir şekilde bu süreçlere katılmıyor/bulaşmıyor olmalı. İnsanlar neden bütün enerjisini ve düş gücünü bomba ve uçaksavar yapmak için harcasın?

Alt 09-08-2025, 11:55
Üye

Soykırım

Fındık hasat mevsimi geldi çattı ve buralarda gündem "kahverengi kokarca böceği" adlı böcek...

Bir kaç video seyrettim. Biri böceği yoketmekten sözediyor. Diğeri hayvanlar aleminin %97'sini böceklerin oluşturduğunu açıklıyor.

Pestitit (ot öldürücü) insektisit (böcek öldürücü) kimyasallarla tüm doğayı sürekli, sınırsız ilaçlıyoruz.

Bir böceği yoketmekten sözetmek!? Bu size tuhaf gelmeyebilir.
İyi bakarsanız bir gün bunun ortaçağdan daha ilkel, karanlık, anlamsız, saçma, aptalca olduğunu göreceksiniz.

Sorun böcekler değildir, sorun tarımdır. Tarımı durdurun, yokedin...

Önerilen Siteler