Allah Hz. Muhammed'e sapık mı dedi?
Mesela duha 7'yi Edip Yüksel şöyle çevirmiş;
''Seni bir sapık olarak bulup doğruya iletmedik mi?''
Duhâ Suresi 7. Ayet (kuranmeali.com)
Burada SAPIK diye çevirdiği kelimenin karşılığına, bu kişiler kendi peygamberlerini koyuyorlar. Yani bu kişilere göre Allah, Cebrail isimli büyük meleklerinden birisiyle, Muhammed isimli sapık bir araba vahiy indirmiş..
Edip Yüksel bunu söylüyor.
Allah kendi/son peygamberine, kendi kitabında sapık demiş.
Yorumu aynen kopyaladım. Peki Allah Hz. Muhammed'e bizim aklımızda uyandırdığı manada bir sapık der mi? Tabiki demez. O ayette dalalet kelimesi geçiyor. Allah'tan dalalet kelimesine Türkçe'de de biraz aşinayız da anlatması kolay olacak.
Dalalet doğru yolda olmayan demektir. Hidayet kelimesinin karşıtıdır. Dalalet doğru yolda olmayan ve hidayet ise doğru yolda olanlar için kullanılır. Allah'da o ayette diyor ki sen doğru yolda değildin biz sana doğru yolu buldurduk, doğru yola soktuk.
Yani sende doğru yol olan Allah'ın öğretilerine yabancıydın, şaşkınlık içindeydin. Karanlıklar içindeydin anlamına gelir.
Dalalet kelimesini sapmış olarak da çevirebilirsin ama Türkçe'mizde sapık kelimesine özel bir anlam yüklendiğini herkes bilir. Sapık deyince özellikle cinsel sapık akla gelir. O yüzden meal yazarları böyle özel anlamlar yüklenmiş kelimeleri kullanarak konuyu bambaşka noktalara taşıyıp insanların aklını karıştıracak kelimeler kullanmamalıdırlar.
Edip Yüksel'in müslümanlığına laf etmem. Fakat İslami görüş olarak reform yapacağım, eski İslami ekollere savaş açacağım ve müslümanların çok önem verdiği peygambere ve mushafa olan saygıyı kıracağım diye bu tür özel anlamlar yüklenen kelimeleri kullanarak insanların aklını kurcalamasını doğru bulmuyorum.
Edip Yüksel'in ateistlere malzeme vermek isteyeceğini düşünmüyorum. Ama insanların peygambere olan bağlılığını yıkmak adına da peygambere yakışmayacak kelimelerin kullanılmasını da doğru bulmuyorum. Bunu bir din kardeşinin eleştirisi olarak kabul etsin.
Allah denilen hayalet, olmiyan kisinin bu soylediklerini veya soylemek istedigini elbetde onayliyamayiz.
Olmiyan birinin Muhammed ve onun gibilere boylesi bir ihtamda bulunmasinin mumkunu yok.
Cunku, Yanlis yolda, Kotu yolda olan birine vahi gondermesininde mumkunu yok. ustelik bu kotu yolda olan veya cinsi sapik olan birin OKUMA YAZMASI yok!!!!!!
Bunu kotu yoldan veya kotu aliskanliklardan, veya ahlaksiz birini ahlakli birine cevirmeye calisiyor!!!!
Okulami gonderdi?
Ogretmenmi tayin etti?
Muhammed kotu veya yanlis yoldaydi, Kendilerininde itraf ettigi gibi, SEN CINSI SAPIKTIN, SENI CINSI SAPIKLIKTAN KURTARDIK, DOGRU YOLA KOYDUK!!!!
DEMISSE!!!
Kaldiki Kendisini Son Peygamber ve Allahin Elcisi olarak ilan ettikten sonra bu SAPIKLIKLARI YAPTI.
Peygamber olmadan once sadece Hatice ile evliydi, Hatice disinda bir baska bayanla evli degildi.
Peygamberligini ilan ettikten sonra, Esir aldigi ve kolelestirdigi Kucuk cocuklara, tecavuz etmeye basladi.
Savasa gitmedigi ve gidemiyecegi zamanlari da dusunerek, begendigi onune geceni yatagina atarak tecevuz eden bu degilmidir?
Boylesi bir yapilanmasina kari tepkiler ve elestiriler gelince..
Efendim, Allahu taalaaaaa Elcisine, Peygamber Efendimize 5 degil, 10 degil, 40 erkegin sahip oldugu SEX GUCUNU VERMISMIS!!!!!
Burada Cinsi Sapik Muhammedmidir, yoksa ona 40 erkegin sahip oldugu SEX GUCUNU veren Allahmidir????
Hani bu Allah, Elci olarak ilan ettigi Muhammedi kotu yoldan almis adam etmisti veya insan etmisti!!!!!!!
ISLAM DENILEN SUC MAKINASI LAGAM CUKURUNA BATMIS, CIRPINDIKCA LAGAM CUKURUNA BATMAYA DEVAM EDIYOR....
GIRTLAGINA KADAR LAGAM ILE DOLMUS BIR YAPILANMANIN, INSANLIKLA ILGI VE ALAKASI OLABILIRMI???
INSANLIK DUSMANI OLAN BU SUC MAKINASI, TARIHIN COPLUGUNE BATACAKTIR.......
MILLIYETCILIK COCUKLUK HASTALIGIDIR. INSANLIGIN DA KIZAMIGIDIR. EINSTEIN.
ADOLF HITLER VE MUSSOLINI GIBI IRKCILARIN USTASI, ATATURK`TUR
|