Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı > Forum Kirleri

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 15-11-2025, 23:36
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Andrew´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Beni, bir seye cevap veremeyip, ortaya bir sey atan ve kacan biri olarak sucladin ya mesela --asil problem iste bu senin suclamalarin--ki buna hakkin yok. --ben kalkar elbette sana neden farkli dusundugumu, neden senin konu-kavram uzerine yanildigini dusundugumu aciklarim. Illaki yanlissin demiyorum. Ama neden yanlis oldugunu neden kavrami anlamadigini dusundugumu paylasirim burada. Bir ornek istemissin, bir degil 10 tane veririm ornek. Ve bu orneklerle ne dendigini ve ne denmek istenmedigini aciklarim. Fakat, senin dilin, muhattabina yaklasimin boyle bir diyalogu mumkun kilmiyor. Git universitelere, cagdas, medeni ortamlara, insanlar medenice tartisiyorlar. Bizim Turk TV'lerindeki gibi kavga, gurultu, suclama, etiketleme, yaftalama ile olmuyor.

Yaftalamayla suclamayla olmuyor anlamiyor musun? Boyle bir tartismaya girmek istemeyenleri niye sucluyorsun? Hic mi vicdanin yok.
Yazdıklarım doğrudur demiyorum, zaten metaforla abartıyorum da, ama sebebi gerçekten de ilgili kişi (Popper) pratik olarak da öyle bir tutum almış, yani ben yanlış anladım kabul, ama kendisi de doğru anlamamış... hatalı, yanlış hepsi de vardır, ama birisi çıkıp hatalı deyip çıktı mı, dememesi demesinden evla oluyor, o sebeple neresi demem lazım ki hatamı göreyim...

Yaparım, ederim, açıklarım, yapmalı etmeli, açıklamalı... örneğin bir konuda senle tartışırken, ABD atom bombası atmış bir ülkedir, neyi savunuyorsun dersem, konuyla ilgisi ne? Ya da bir görüşle? Amaç ne burada? (en basit safsata yöntemi, sorunlu bir tutum)... İsnat etmiyorum, isnat ettiğini düşündüğüm veya dayanaksız gördüğüm iddilarının dayanaksız olduğunu söylüyorum... örneğin SSCB tarihi diye(ki benim eleştirilerimi herkes bilir, ama çağları, dönemleri de bilmek gerekir, anlayışlar değişiyor). CIA tarafından dünyaya pazarlanan bilgiler, Nazi Almanyası'da adi bir suçlu tarafından hücrede kurgulanıp yazılmış(en çok kullanılan sözde kaynak ve bu kişi hiç bir zaman tanık olduğunu iddia ettiği yerlerde bulunmamış ve sözde kanıtlar ise 1.Dünya Savaşına(1914-18 arası) ait ve Avrupada -ispatlandı. hani bugün AKP yandaş medyası sık, sık resimler paylaşır bir bakarısnız resim 40 yıl önce Afrika'nın bir yeri, 60 yıl öncesi Vietnam vs... Bu trollüğü Almanlar 100 yıl önce kullanıyordu), diğerleri psikolojik savaş üstünlüğü üzerine Alman istihbarat birimlerince neredeyse doktrin haline getirilmiş savaş taktiği yöntemleridir ki Naziler o taktikle Fransa'yı 2 haftada devirdi. Daha savaş çıkmadan yıllar önce Polonya, Ukrayna zaten aynı taktiklerle çoktan elimine edilmişti... yani tamam bir şeyler söylenir de ben de dayanağını görmek isterim, propagandif klişelerden kaçınmak gerekir, bunlar ne görüş ne de düşünce içermez... CIA arşivi gizlisiz, saklısız ortaya serilse sanırım herkes şok geçirir.

Neyse büyük aşklar kavgayla başlarmış...

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu

Önerilen Siteler