Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika > Aktüel Haberler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 29-12-2025, 01:11
Nolan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nolan Nolan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Onlarca çocuğun istismar edildiği Ensar Vakfı: Ahlak dersi verecek

Eğitim Bakanlığı'nın Ensar Vakfı'yla imzaladığı "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES)" protokolü kapsamında, onlarca çocuğun istismara uğradığı yurtlarıyla gündeme gelen Ensar Vakfı, Mersin'de "Kırk Derste Ahlak" ve "Kırk Derste Sahabe" konularında "Sana Emanet" adlı bilgi yarışmaları düzenliyor. Başvurusu, 15 Ocak'ta son bulacak etkinliğe tepki çekti. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, Ensar Vakfı'nın Mersin başta olmak üzere birçok kentte "Sana Emanet" adıyla bilgi yarışmaları düzenlendiğini yarışmalardaki konuların ise "Kırk Derste Ahlak" ve "Kırk Derste Sahabe" olduğunu belirtti.

Sümbül, ÇEDES'le farklı bir sürecin işletildiğini, protokollerin artık yıllık olarak yenilendiğini ifade eden Sümbül, bu durumun yalnızca tarikat ve cemaatlerin değil, "şoven ve ırkçı çizgideki yapıların" da "toplum yararına" gösterilerek okullara girmesinin önünü açtığını söyledi. Ççocukların ötekileştirildiğini ve velilerin onayı dahi olmadan çeşitli uygulamalara maruz bırakıldığını dile getiren Sümbül, "Türk, Sünni ve erkek merkezli eğitim anlayışının devamı niteliğinde uygulamalarla çocuklar belli inanç merkezlerine götürülüyor, diğer inançlara sahip çocuklar dışlanıyor" dedi.

Ahlak ve etik gibi evrensel değerlerin para ödüllü yarışmalar aracılığıyla çocuklara dayatılmasını doğru bulmadıklarını vurgulayan Sümbül, "Bu yaklaşım ne evrensel eğitim ve pedagoji ilkeleriyle ne de toplumun ahlaki değerleriyle bağdaşmaktadır" ifadelerini kullandı.
https://politikahaber.com/onlarca-co...dersi-verecek/
Alt 29-12-2025, 04:30
bilgivehis bilgivehis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

İslama göre tecavüz, ahlak ve bir kazanç olarak görülür. İslamda muhammede getirilen esir kadınları seks kölesi yapmak kadınlara ödül olarak değerlendirilir. Kocası ve ailesini öldürüp onların kadınlarını seks kölesi yapmanın adalet sayıldığı islamın geldigi nokta budur, oğlancılık. Oğlancılık sarayda başlamış dini kurumlarda devam etmektedir.
Aslında halkın yarıdan fazlası da tecavüzü normal sayma eğilimindedir. Hatta bazıları bunu fırsat olarak görmektedir. Yani islamın tecavüzü adil ve ödül olarak görmesi, zırcahil ve yobaz halk kesimine kabul ettirmiştir.
Yüzde elliden fazlasının böyle bir anlayışa sahip oldugu ülkede tecavüz haber bile sayılmıyor. Zaten hiç bir televizyonda tecavüz haberi göremezsiniz. Oysa bu ülkede en büyük sorunlardan biridir tecavüz.

Önerilen Siteler