Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Felsefe > Felsefik Tartışmalar

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 17-01-2018, 17:49
Velhelebe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Velhelebe Velhelebe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Doğmayabilirdik ama doğmuşuz işte
Alt 04-06-2018, 23:56
Barlas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Barlas Barlas isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Benzeri bir soruyu konu açıp da sormuştum, burda da sormak istiyorum; tatmin olamadım çünkü.

Niçin "bu bedende" bilinç hissetmekteyim?

Niçin geçmişte yaşayıp-ölmüş, ya da şu an yaşayan ya da gelecekte yaşayacak "milyarlarca" bedenden birinde değil de; "şu an", mevcut "şu bedende" bilinç hissetmekteyim?
Muamma gibi bir olay gerçekten de...
Alt 05-06-2018, 01:16
manas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
manas manas isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Barlas´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Benzeri bir soruyu konu açıp da sormuştum, burda da sormak istiyorum; tatmin olamadım çünkü.

Muamma gibi bir olay gerçekten de...
belki geçmişte bir çok kez şu an ki bilincinle yaşadın ama öncekileri hatırlamıyorsun. ölüp gidince tekrar bir bedende bu bilinci yaşayacaksın ama bu reankarnasyon demek değil,yani barlas tüm duygu ve düşünceleriyle başka bir bedende olması anlamında değil, bir bedende bu bilinci yaşayacaksın ama şimdiki barlas karakterinde olmaz, farklı bir karakterde olabilirsin ama şimdi ki gibi kendini hissettiğin gibi hissedersin. belki bir kadın olursun belki vahşi bir kabilede bir bilinçte varolursun.... bazı inanç sistemlerinde anlatıldığı gibi ruh deneyimlenmesi diyenler de olur.

***Tanrı mineral de uyudu, bitki de düş kurdu, hayvanda uyandı, insan da kendini buldu ***
Alt 24-06-2018, 21:57
Yıldıztozu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yıldıztozu Yıldıztozu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Komik.
Burada olmam tamamen gülünç.
Burada derken nerdeyim ki? Konumumu ''şeylerin kendini ve diğer şeyleri hissetmesi'' olarak tanımlayabilirim.
O halde bu farkındalığa gülmek için buradayız. Gülmek derken ağzımızı açıp dişleri göstermek değil.

Komik olduğu kadar saçma da.
Bir şeyler vardı, o şeyler başka şeylerle etkileşti. Benim dışımda olan etkileşimler beni var etti. Benden izin almadan beni var ettiler.

Bu nedenle tanrının var olabilmesi de imkansız. O da kendi dışındaki etkileşimlerle ortaya çıktı. Tanrının dışında bir etkileşim varsa tanrı zaten yok demektir.
Ama tanrıyı yaratmamız kaçınılmazdı. İradenin ortaya çıkışı, üst iradeyi kaçınılmaz olarak kavramsallaştırdı.

Burada olmasaydım nerede olurdum? Var olmayan şeyler nerededir?
Benim var olmadığım bir varlık alemini var edemiyorum.
Alt 19-10-2018, 18:19
Üye

Neredeyiz ki? Burada derken tanımladığımız yer öznel değil mi?

Burada ya da orada değilim. Kendimi konumlandırmıyorum.

Tanrı olabileceğimden şüpheleniyorum. Belki zamanında hepinizi ben yaratmışımdır. Olup biten her şeyi kendi içimde yaratıyor olabilirim. Hayalgücüm rastgele biçimde yeni yaratımlarda bulunuyor olabilir.

Kim ya da ne olduğumu bilmiyorum, nerede olduğumu da bilmiyorum. Bu bilgi bana ulaşmıyor.

Yaratılan herhangi bir anlamın diğer anlamlardan daha anlamlı olduğuna dair bir gerekçe de görmüyorum.

''saçmalık'' güzel bir anlam adayı.

Beynim doğru çalışmıyor, sizinki de doğru çalışmıyor. Hiçbir şey doğru ya da yanlış değil. Hiçbir şey var ya da yok değil. Hiçbir şey anlamlı ya da anlamsız değil. Hiçbir şey herhangi bir tanımlamaya sahip değil.

Biz uyduruyoruz.
İnsan=uyduran, hayal kuran, tanımlayan.

Beni var etmişler ve var etmeye devam ediyorlar, daha sonra beni yok edecekler.
Alt 19-10-2018, 18:55
Karanlıktan aydınlığa Karanlıktan aydınlığa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

spermden insan oluyor.. duvaramı sıvasam,boşluğamı attırsam, peçeteye mi silsem diye karar verilmeyen yapış yapış sıvıdan... ..olmadı donunu değiştirip,suratını ekşiterek bedeninden bir an önce uzaklatırdığın hamur kokulu(veya ağaç tutkalı) meniden..eline bulaşsa tiksinirsin .
..ondan çocuk olması akla çok yatkın geliyor çünkü aracılar sebeb vazifesi görüyor.duvara yapışmış , çöpe ,kanalizasyona gitmiş sperm aylar sonra çocuğa dönüşseydi ve biz onu oradan almak zorunda kalsaydık veya kanalizasyondan b.kların içinden kıpraşarak oralarını buralarını silerek, ,yüzerek, sürünerek doğrulsalardı nasıl olurdu bilmiyorum..bence onada alışırdık..garipsemezdik.o zaman rast gele sağa sola attırmamak gerekirdi. devlet yasak getirirdi rast gele attırmayın diye.özel saklama kapları veya ilaçlar,sprey falan satılırdı meniyi etkisiz hale getirmek için..tersi durumlarda para,hapis cezaları verilirdi. bir şey tekrar ettikçe doğal karşılanmaya başlıyor , sonra yadırganamaz oluyor sanki çok normalmiş gibi.meniden yürüyen koşan s.çan çocuklar oluşmasının neresi normalse artık..kadının rahmi makinemi ,laboratuvar mı ?.hadi en gelişmiş makine olsun ,meniyi çocuğa nasıl dönüştürüyor bilim onuda çözdü,evreler halinde,pıhtı et parçasına dönüşüyor hücreler çoğalarak kasları kemikleri oluşturuyor ve çocuk vajinadan fırlayıp zırlamaya başlıyor.ara kablosunu kesip yıkayıp annenin kucağına veriyorlar..ne kadar basit ..değil..alıştık,o yüzden..meniden çocuk oluyorsa taştanda topraktanda olur.yeniden dirilmeye inanıyorum.meniden,spermden çocuk oluyorsa ve bu (sana göre) Tanrının işi değilse bile ,topraktan,taştanda,sudanda çocuk olur ve (sana göre ) bu yine tanrının işi olmayabilir..hayır dostum..sorun bu değil.çocuk oluyor mu olmuyor mu sen ona bak..

''senin derdin ne biliyor musun cevap yetiştirmenin seni büyük adam yaptığını sanıyorsun''
Alt 27-09-2021, 18:43
martin martin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yıldıztozu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ölmek için buradayız. Hayatın anlamı ölümdedir bence. Bütün canlıların kurtuluşu olarak görüyorum ölümü. Ve bütün canlılar için ölümden daha değerli, daha faydalı başka bir şey daha olduğunu sanmıyorum. Tum canlılar acı çekiyor. Hayat acı üzerine kurulu, ölüm ise acısızlık üzerine.
O halde neden kendimizi öldürmüyoruz? Çünkü bu fikrin yanlış olma ihtimalinden dolayı. Yani üstte yazdıklarım hakkinda yanılma ihtimali bir merak uyandırıyor.
Ölüm ile ilgili tespitlerinize tamamen katılıyorum ama neden kendimizi öldürmüyoruz sorusunun cevabı yaşama içgüdüsüne sahip olduğumuz için diye düşünüyorum
Alt 27-09-2021, 21:13
"ictenlik" - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
"ictenlik" "ictenlik" isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Başlığı ben açmışım. ve ilginç şunları yazmamışım.

Burada olmak orada ya da şurada olmak ve olmamakla çelişir ya da çelişik.
Aslında gözlemci kendine göre buradan başka bir yerde olamaz ve (neden buradayızda ki) neden sorusu nedensellik arayışı ve nedenselliğin varlığını doğruluyor ve bu doğrulama yanlış bir doğrulama olabilir çünkü nedenselliğin kendi hatalı olabilir...

Her neyse neden buradayız? Neden dünyadayız? Neden bu boktan koşullarda varoluyoruz gibi sorular ..sorduk. geçmişte..

Zorunlu varoluş. İstenç ve varlığın doğası.

Herkesin yanıldığı ya da herkesin kaybettiği gün neyin olduğunun önemi yok
Alt 28-10-2021, 17:04
Üye

Kurgu.
İnsan kurgu üretmeye programlanmış makinedir.
Kurgu üretmeye mecburuz, biz üretmezsek hazır üretilmiş kurgu bizi bulur.
Bir kurgudan kaçmaya çalışırsak başka kurguya yakalanırız.

Din bir kurgudur. Dinden kaçarsan başka kurguya girmek zorunda kalırsın.
Bir kadına aşık olmak kurgudur.
İş hayatındaki başarılar kurgudur.
Sanat apaçık bir kurgudur.

Kurgudan kaçamayız ama kurgusallığa karşı yapabileceğimiz en etkili şey; hazır kurgulara girmek yerine kendi kurgumuzda bulunmaktır.
Alt 13-01-2026, 22:26
"ictenlik" - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
"ictenlik" "ictenlik" isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Neden mi geldik? Neden mi buradayız?

3 milyon yıl önce bir dağda dedemin dedesinin .... ve ninemin ninesinin .... diye giden zincirin en ucunda iki insan yani bir insan kadını ve erkeği çiftleşiyordu

Tam o yüzden buradayım

Herkesin yanıldığı ya da herkesin kaybettiği gün neyin olduğunun önemi yok

Önerilen Siteler