Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Felsefe > Felsefik Tartışmalar

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-10-2010, 04:20
serseri003 serseri003 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

humayun´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Benim söylediklerimde İslamiyet i gösterir.Ben Allah a ve Kuran a niye inanırım biliyormusun.Annem babam müslüman olduğu için değil.O hem ilime teşvik eder hemde insanın derinliklerine nüfuz eder.Eğer bana daha bilim gelişmemişken Kuran gün gelecek şeytan insanın yaradılışını değiştirecek diyorsa (kopyalama)ve bunuda mucizevi şekilde açıklıyorsa (hani Muhammed uydurdu diyorsunuz ya iyi tutturmuş o zaman),İki denizin birleşmediğini bana söylüyorsa,göğe çıktıkça insanın göğsünün daraldığında bahsediyorsa(basınç ve irtifadan bahsediyor yani.ee muhammed nerden bilecek onada bişey bulursunuz),güneşin ve ayın herbiri bir yörünge üzerinde kendi öz hareketiyle yer değiştirdiğini(bilimle alakası yok ya ne işi var sa kuranda)evrenin yayılmasını genişlediğini söylüyorsa(bu da ne ola?hani bilim daha yeni buldu ya o işte)uzayın fethinden haber veriyorsa,aşılayıcı rüzgarlardan bahsediyorsa,dağların depremler için bir denge oluşturduğunu ve birer kazık görevi gördüğünü,havanın elektiriklenmesini açıklıyorsa,canlıların yaşam kaynağının su olduğunu(bugün bilimde uzayda su izi arıyorlarya bu da muhammedin uydurduklarından...),hayvanlarında cemiyet olduklarından(bugün discovery ve national geography gibi kanallarda saatlaerce süren çekim ve takipler sonucu onların yaşamlarını araştırıyorlar ya hani),hayvanların sütünü oluşturan maddelerin doğuş yerini,bügün ultrasonlar gözlemlediğimiz bir insanın döllenmeden *doğuma kadar merhalelerini bildiriyorsa ben bu kitaba nasıl aklımla bilgimle iman etmem.Hani bunun bilimden uzaklığı yaw.Neresinde ilkellik.1400 küsür sene önce Hz Muhammed bunu bir mağarada nasıl uydurdu.Bana bunları açıklayın.Kuran bunları söyleyip daha yeni yeni bunları keşfediyorsak işte bu Allah ın isbatıdır.Hadi sen şimdi hala inatla direnenlerden olmaya devam et.

İnsanın *yaratılma amacı Allah a hizmettir.Allah a hizmet ise yaratılmış tüm varlıklara saygı ve hürmet demektir.Allah a hizmet sakal bırakmak,sarık takmak,tesbih çekmek,zikir çekmek değildir.Ona hizmet tüm insanlığa hizmettir.
arkadasım kuranı ve ayetleri tam okuduguna emınmısın bu ayetleri gerçekten okuyan bırı hepsının o zamanda yasıyan bır ınsan tarafından yazılabıldıgını soylıyebılır ben gunes ve aydan yıldızlardan bahsedeyım bıraz sana.

Ne güneş aya yetişebilir, ne de gece gündüzü geçebilir. Her biri bir yörüngede yüzmektedir. (yasin 40)

Allah geceyi gündüzün içine sokar, gündüzü de gecenin içine sokar. Güneşi ve Ay'ı da koyduğu kanunlara boyun eğdirmiştir. Her biri belirli bir vakte kadar akıp gitmektedir. İşte bu Allah'tır, Rabbinizdir. Mülk yalnızca O'nundur. Allah'ı bırakıp da ibadet ettikleriniz, bir çekirdek zarına bile hükmedemezler. (fatır 13)

Gökleri ve yeri hak ve hikmete uygun olarak yaratmıştır. Geceyi gündüzün üzerine örtüyor, gündüzü de gecenin üzerine örtüyor. Güneşi ve ayı da koyduğu kanunlara boyun eğdirmiştir. Bunların her biri belli bir zamana kadar akıp gitmektedir. İyi bilin ki, o mutlak güç sahibidir, çok bağışlayandır. (zümer 5 )

Güneş de kendi yörüngesinde akıp gitmektedir. Bu mutlak güç sahibi, hakkıyla bilen Allah'ın takdiri(düzenlemesi)dir. ( yasin 38 )

O, geceyi, gündüzü, güneşi ve ayı yaratandır. Her biri bir yörüngede yüzmektedirler (enbiya 33)

Resul-i Ekrem (sallallahu aleyhi ve sellem) Efendimiz bir gün güneşin battığı bir sırada Ebu Zerr -radiyallahu anh-e: “Güneş nereye gider bilir misin?” diye sordu. “Allah ve Resul’ü bilir!” demesi üzerine şöyle buyurdu: “Güneş gider, arşın altında secde eder ve tekrar doğmak için izin ister, izin verilir. Bir gün gelir secde edip izin ister, fakat secdesi kabul edilmeyip izin verilmez. Ona: ‘Geldiğin yere git battığın yerden doğ!’ denilir. O da battığı yerden doğar’(Tirmizi, Fiten, 22.)

sen bu ayet ve son hadisten dunyanın kendı etrafında dondugunu dunyanın gunes etrafında dondugunu bılmesen ne anlarsın. (hala dunyanın duz olduguna ınanan muslumanlar varmıs dıe duymustum)
tanrı açık açık gece gunduz hakkında
ne gece gunduzu geçebılır ne ay guse yetısebılır dıcegıne
gece ve gunduz dunyanın kendı etfanında döndugunden dolayı olur nıe dememıs.

YILDIZLAR YARATILIS NEDENI

(5769)- İbnu Abbas (radıyallahu anhümâ) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:
"Kim, Allah'ın zikrettiğinin gayrısı için yıldızlar ilminden bir bab iktibas ederse sihirden bir şu'be iktibas etmiş olur. Müneccim kâhindir; kâhin sihirbazdır, sihirbaz da kâfirdir." [Rezin tahric etmiştir.]

Bir diğer rivayette şöyle gelmiştir: "Kim yıldızlarla ilgili bir ilim iktibas etmişse sihirden bir şûbe iktibas etmiş demektir. (Yıldız ilmi) arttıkça (sihir ilmi de) artar." [Ebu Davud, Tıbb 22, (3905).]

Katâde rahimehullah demiştir ki: "Allah bu yıldızları üç şey için yaratmıştır: Onları semanın zineti kıldı, (semaya yükselip haber toplayan) şeytanlara atılacak taşlar kıldı, kendileriyle istikamet tayin edilen alâmetler kıldı. Kim yıldızlar hakkında başka yorumlar yapmaya kalkarsa hata eder ve nasibini zayi eder, kendisini ilgilendirmeyen ve bilgisi olmayan hatta bilmekte peygamberler ve meleklerin bile acze düştükleri bir hususta kendini külfete sokar."

once bır aç kuranı oku ınankı tatmın olmıycaksan sonra baslıycaksın ıncıl tevrat okumaya sonra dıyceksınkı tanrı ılk once ademı yaratmıs o zaman tek tanrılı dınler dunyada eskıden berı olmalıydı..tarıhımızde bulunan belgelere bakıcaksın m.ö 3000 m.ö 1500 arası hep çok tanrı var.

ilk tek tanrı yazısı mısırda bulundu onun da çıkıs nedenıne aç vıkıtapa bak ATON tek tanrısı gunes tanrısı fıravun mısırda kı tum gucun dıncılerde oldugunu gormus o da dıncılerının gucunu zayıflatmak ıççın tek tanrı ınancını yaymıs olunce ATON u devırmısler.

GILGAMIS destanında nuh olayının aynısı var..

yahu bı dusun bız ınsanlar bu kadarmı aptalız tanrı ademı yaratmıs her seyı anlatmıs bız gıtmısk kendımız once okuz boga yapmısk sonrada onlara tapınmısık..

bide arkadasımız bız neden yaratıldık bu dunya neden var demıs. pekı tanrı nasıl olmus nıe kendısını açıklamamıs kutsal kıtaplarda tanrı yoktan olup dunyayı yaratabılıyorsa neden evren yoktan olamasın

sagımızda solumuzda melekler gunahlarımızı yazıp yargılanıyoruz apdeste alırken yok efendım once hep sag el sag koldan baslıycakmısk. tuvalete sol ayakla gırıp sag ayakla çıkıcaz bokumuzu sol elle temızlıycez.ayakta su ıçmıycez.

hele bı ıslam sıtelerını dollassan neler var vahsı hayvan tarafından oldurulursen sehit olurmusn

Hadis:Resulullah (sav)`ı minber üzerinde şöyle söylerken dinledim: "Yılanları öldürün İki çizgili ve ebteri (engerek) de öldürün Çünkü bunlar, gözleri kapar (kör eder) ve hamilelerde düşük yaparlar" Abdullah İbnu Ömer (ra) der ki: "(Bir gün) ben öldürmek için bir yılan kovalarken, Ebu Lübabe (ra) bana: "Öldürme onu!" diye nida etti"Resulullah (sav) yılanların öldürülmelerini emir buyurdular!" dedim O: "Ama daha sonra ev yılanlarının öldürülmelerini yasakladı!" dedi Bunlar (ömürleri uzun olduğu için) avamir denen ev yılanları idiHadisNo:4940

Sual: Hayvanlara eziyet etmek büyük günah olduğuna göre, fare, yılan gibi zararlı hayvanları öldürmek caiz değil midir?
CEVAP
İnsanlara zarar veren karıncayı suya atmadan, yakmadan öldürmek caizdir. Fare, akrep gibi zararlıları ise her zaman öldürmek caizdir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Yılanı ve yırtıcı olan her hayvanı öldürünüz!) Müslim]

(Zehirli keleri bir vuruşta öldürene yüz, ikinci vuruşta öldürene daha az, üçüncü vuruşta öldürene ise bundan daha az sevap verilir.)
[Müslim]

(İbrahim aleyhisselam için yakılan ateşi her hayvan söndürmeye çalıştı. Fakat keler, ateşin daha fazla yanması için üfledi.)
[Nesai]

[Keler, kertenkeledir. Zehirli cinsleri vardır. Eziyetsiz öldürülmelidir!]

daha yazmaya kalksak sayfalar alır madem ınanıyorum dıyorsun aç oku dınıne gore yaşakı cennete gıdesın

Konu frodo tarafından (14-10-2010 Saat 11:28 ) değiştirilmiştir.
Alt 14-10-2010, 04:33
Üye

ustekı hayvan katlıamı bıraz okudumda sızı tatmın etmıyebılır devam edeyım

"Beş tane hayvan "fasık"dır ki, Mekke'nin harem bölgesinde de öldürülebilir. Bunlar; fare, akrep, karga, çaylak ve yırtıcı köpektir." (Bir rivayette: kişi ihramda da olsa bunları öldürebilir.) (Buhârî, Bedu'l-halk, 16; Müslim, Hac, 9: 66-72).

Yılanları öldürün. Küçük, büyük, beyaz veya siyah olsun. Kim yılan öldürürse Cehenneme fidye olur. Ve yılan da kimi öldürürse o şehiddir." [Ravi: Hz. Serra binti Benham (r.a.) Ramuzel Ehadis
Alt 14-10-2010, 04:40
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger serseri003;

Umarim bu yazdiklarini hayvan sevenler dernegi okumaz. Cunku, o zaman onlara ne cevap verirsin, merak ediyorum.

Aslinda insan sevgisi olmayandan hayvan sevgisi beklemek, abesle istigaldir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 14-10-2010, 04:47
Üye

su ww.mumsema com nerden geldı analamadım operator bu mesajla bırlıkte resımlerıde silerse sevınırım mesajı duzenleme butonuda çıkmıyor
Alt 14-10-2010, 15:14
coscobul coscobul isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

6-Zaten en büyük cezayı ona ortak koşanlar alacak merak etme.Allah neden zevk alsın ki.Bir hakim suçluyu cezalandırdığında zevk mi alıyor yaptığından.Onu yasalara göre cezalandırıyor

güzeelll benzetmee
tbrkler.
Alt 14-10-2010, 20:21
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

kopyala yapıştır yaptığınız adreslerden gelıyor o mumsema reklamları...

ÖRGÜTLENİN!!!
Alt 15-10-2010, 04:37
Üye

Zaten çok kısa sürecek 1 gün kaldık diyeceğiz şaşacağız.Ben idda ediyorum bunu ama zamanı gelecek.Önceden biliyorsun dünya da düzdü bilime göre ama bir gün geldi yuvarlak olduğunu gördüler.Tıpkı bunun gibi görecekler akıl ile görülemeyen Allah varmı yok mu.
yahu senın kafanda nasıl bır yaradılıs var anlamıs degilim
tanrı bızı sınava sıraylamı alıyor yani sırayıda bız ınsanların çıftlesmesı belırlıyor teorıne gore. hıç bı kıtapta olumden once yasadıgımıza dair bı sey yazmıyor ama sen ınanmısın

olen bebeklerde heralde sınavı ertelenenler oluyor.

melek gelıyor hamayun sıran geldı oglum mu dıyor.
korkma 1 gun surecek zaten
" ahmet anlattı bır omrum gıttı dıyor tanrım gidip donmemek var sen benı cennette alıstırdın alkole karıya kıza sımdı ben naparım ıçkı yok huri yok "
gece geç oldu saçmaladıysam af ola hadi iyigeceler
Alt 15-10-2010, 10:39
saroz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
saroz saroz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Hiçbir insan bilerek ve isteyerek gelmedi bu hayata. Üstelik, nereden geldiğini bilmediği gibi, nereye ve ne zaman gideceğini bilmiyor. Sadece inandıklarıyla yaşıyor. Tüm bunlara rağmen hayata tüm gücüyle tutunmaya çalışıyor; fakat yine onun isteği ve kontrolü dışında gidecek buradan. O haldebu hayata düşen aciz insan ne yapabilir? En iyisi, yaşam adı verilen bu süreyi elinden geldiğince iyi şekilde değerlendirmek ve tadını çıkarmak olabilir mi?

http://www.facebook.com/video/video....25450917510803

Kendisinin Efendisi Olmayan Hiç Kimse Özgür Değildir.
Epiktetos
Alt 13-01-2026, 22:30
"ictenlik" - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
"ictenlik" "ictenlik" isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yaşam_Ve_Ölüm´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili arkadaşlar

1. *Bu dünyada neden yaşıyoruz ?
Anam beni doğurdu da o yüzden

Yaşam_Ve_Ölüm´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili arkadaşlar

2. *Bu dünyaya bizi kim , neden , ne amaçla ?
Anam babam ya oğlu kızı olsun demiş ya da hiç bir şey bilmezken gerdek etmiş

Herkesin yanıldığı ya da herkesin kaybettiği gün neyin olduğunun önemi yok

Önerilen Siteler