Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-02-2014, 20:53
knowledgetowisdom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
knowledgetowisdom knowledgetowisdom isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

çelişki....

hadislere uyduruk denmesinden çok rahatsızsınız.... çünkü o uyduruk rivayetlerden size çok ekmek çıkıyordu...

e kuran da hadis size göre....

bu kadar rahatsız olmayın efenim...

itiraf...

aslında bilmeden itiraf ediyorsunuz.....

e aynı anlam kaydırmalarını uyduruk dediğimiz hadislerde de yapardık.. yapıyorlarda çok güzel.. neden uyduruk diyelim ki... alanımızı daraltalım???

aslında siz kuranın çelişkisizliğinden korkuyorsunuz...

ne kadar suyu bulandırsanız da gerçek iki dakika sonra su durulunca yine gözüküyor böyle...

durun hele işin içine bir de matematik girince siz o zaman görün...

zaten şimdiden başladı burada "aslında 2 iki değilmiş de sayıları biz uydurmuşuz da"

ha ha ha....

"Âdemoğlunun bildiği her şeyin bilmek istediğinden ibaret oluşu yüzünden biz insanlar birbirimize yardım edemiyoruz."
Alt 21-02-2014, 20:58
inferno inferno isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bana derhal
hadis olmadan Muhammedin yaşadığını kanıtla.
ve bu kitabın ayet ayet mi yoksa birden bire gökten düşüp düşmediğini kanıtla
bunları derhal istiyorum derhal.
de ki muhammed delilli kanıtlı şu devirde yaşadı.
şu devirde vefat etti.
bana muhammedin yaşadığı ile ilgili tek bir kanıt istiyorum.
Tarihsel ve arkeoloji dalında olsun bu.

Ben içimdeki vicdanımın bana söylediklerini yaparım. Bunu bana Tanrı yasaklamış olsa bile.
Alt 21-02-2014, 22:05
Üye

fevkalade...

böyle bir kanıtla ben ilgilenmiyorum. çünkü gerek yok. ELİMDE KİTAP VAR. bU YETERLİ.

elimdeki kitabı kim getirmiş, ayet ayet mi getirmiş toptan mı getirmiş kitap tamamsa bunun önemi yok.

elimdeki kitap benim doğruluğumu test etmek için gönderdiğim elçinin de yaşamını iyice bir araştır demiyor ki...

ben bu kitabı elçim aracılığı ile size gönderdim diyor... ben göndermezden evvel o da bu konuları bilmezdi diyor. vs. vs...

-------

"Âdemoğlunun bildiği her şeyin bilmek istediğinden ibaret oluşu yüzünden biz insanlar birbirimize yardım edemiyoruz."
Alt 21-02-2014, 22:45
mrdragon mrdragon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

knowledgetowisdom´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
fevkalade...

böyle bir kanıtla ben ilgilenmiyorum. çünkü gerek yok. ELİMDE KİTAP VAR. bU YETERLİ.

elimdeki kitabı kim getirmiş, ayet ayet mi getirmiş toptan mı getirmiş kitap tamamsa bunun önemi yok.

elimdeki kitap benim doğruluğumu test etmek için gönderdiğim elçinin de yaşamını iyice bir araştır demiyor ki...

ben bu kitabı elçim aracılığı ile size gönderdim diyor... ben göndermezden evvel o da bu konuları bilmezdi diyor. vs. vs...

-------
Kitabı size yollayan biri yok. Zaten ortada kitap yok. Kuran tamamlanmadan da kurandı.

Bakınız, biz diyoruz ama açıp okumuyorsunuz. Bekleyin de kitap tamamlansın sonra imana gelirsiniz demiyor. Varsa yoksa o dönemin insanına hitap ediyor, onları yönlendiriyor, onları peşinden sürüklüyor, savaştırıyor ve hizaya sokuyor.

Hali ile içinde kullanılan terimlerde yaşantılar da masallarda araplara bir de arap zihniyetlilere hitap ediyor.

Elçiyi de göndermiyor. Birileri belli bir yaştan sonra elçi olduğunu iddia ediyor. Yoksa kuran tanrısının bırak elçiyi bir bardak su gönderme yeteneği dahi yok. Bildiğin su azizim, kutsal mutsal degil.

Elçi içinse; tanrı kitabı toptan yazıp tüm insanlığa armağan edemeyince, hali ile o dönemin insanın yaşantısına ve elçisinin tavırlarına göre yıllara yayıyor. (Muhammed'in kalbinde pekişmesi şart azizim hali ile değil mi ama)

Tabi araplar orada debelenirken, dünya üzerinde onca sapkın kabileden habersiz tanrının teleskobu ortadoğudan farklı bir mekanı göremiyor da. Dil tanrısı, zaman içinde, farklı ekollerin düşüncelerinde artık hangi dansı etmesini isterseniz onu ediyor.

O göndermezken de bu konuları bilmez miydi? hangi konuları?

Enbiya 7 Senden önce de ancak kendilerine vahyettiğimiz birtakım erkekleri peygamber gönderdik. Eğer bilmiyorsanız ilim sahiplerine sorun.
Nahl 43 Senden önce de ancak, kendilerine vahyettiğimiz birtakım erkekleri peygamber olarak gönderdik. Eğer bilmiyorsanız ilim sahiplerine sorun.

Furkan 59 - Gökleri, yeri ve ikisinin arasındakileri altı günde yaratan, sonra Arş'a istivâ eden (ona hükmeden) Rahmân'dır. Bunu bir bilene sor.
Sahi hangi bilene soralım? Sorulacak birileri varmış demek ki? Acaba yahudi ve hristiyanlar olabilir mi?

Peki, onca araba bu tekrarlı tevrat hikayelerini anlatırken, neden millet dinleyip bunlar ancak eskilerin masalları diyorlar? Demek ki, biliyorlar. Sadece inanmıyorlar. İnansalar zaten yahudi ya da hristiyan olurlardı.

Oysa kuran savunma olarak, onların iyice açıklanması için, doğrudan peygamber aracılığı ile uyarılmamış bir kavime, bizzat onların dilinde saf arapça ile geldiğini söylüyor.

Kısacası; Muhammed'in gücünü nereden aldığı oldukça belirgin. Tevrat hikayelerinin, bölük pörçük ve hatalar ile kurana aktarılmasının altında da, Muhammed'in kitapsal anlamda değil de, kulaktan dolma bilgiler ile tevrat öğretisine sahip olduğunu gösteriyor.

Hadislerin önemi yok, kuranın iniş sırasının önemi çok. Kuran o dönemin ilkel insan bakış açısı ile birebir örtüşür. Tanrının cehaletini de kattığınız anda sekme yapmadan, içindeki siyaseti algılarsınız, ortalamanın altında bir iq dahi rahatlıkla görebilir. Yeter ki, korkularından arınsın, zihnini özgür bıraksın ve fantazi arabesk yapacağım diyerek kuranı allak bullak etmesin...
Alt 21-02-2014, 23:59
Üye

Bu adama sakın yüzüklerin efendisi kitabını okutmayın Gandalfı peygamber zanneder.
bu kitabın kutsal olmasının bir anlamı var.
eğer hadisi ne zaman indiği kime indiği seni ilgilendirmiyorsa.
kitabın kutsal bir kitap olduğunu iddia etmen tamamen psikolojik, ruhsal bir bozukluğun var derim.

Ben içimdeki vicdanımın bana söylediklerini yaparım. Bunu bana Tanrı yasaklamış olsa bile.
Alt 24-02-2014, 14:58
Üye

inferno´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu adama sakın yüzüklerin efendisi kitabını okutmayın Gandalfı peygamber zanneder.
bu kitabın kutsal olmasının bir anlamı var.
eğer hadisi ne zaman indiği kime indiği seni ilgilendirmiyorsa.
kitabın kutsal bir kitap olduğunu iddia etmen tamamen psikolojik, ruhsal bir bozukluğun var derim.

inferno,

bana bir şey söyledin cvp verdim, akabinde keşke kendi düşüncelerini söyleyebilseydin,,

ama sen başkasının düşüncelerinin arkasına saklandın..

yazık...

şundan sonra yazsan da değeri yok bilesin...

bu mudur senin düşüne düşüne ateistliği buluşun?

süper...

Alt 24-02-2014, 15:02
Üye

Kitabı size yollayan biri yok. Zaten ortada kitap yok. Kuran tamamlanmadan da kurandı.

mrdragon,,

şı cümleni bana mantıksal olarak izah et de diğerlerini de okumaya değer bulalım...

bu arada enbiya 7 ve nahl 43 ne anlatıyor? furkan 59 ne anlatıyor?

fes-elû ehle-żżikri in kuntum lâ ta’lemûn(e) .... enbiya - nahl

errahmânu fes-el bihi ḣabîrâ(n) .........furkan 59

Arapça bilmemek suç değil, kuranı arapçasından okumasını öğrenmemiş de olabilirsin fakat şu latince yazılışlardaki farklılığın bile başka başka şeyler anlatttığını sanırım anlayabiliyorsundur...

Alt 24-02-2014, 15:04
Üye

Şu kainatın sahibi böyle güzel bir evren yaratıyor.
Her türlü ince ayrıntıyı düşünmüş.
bir de kurana bakıyorum...
ı ıh olmamış bu evrenin sahibi ile kuranın sahibi aynı kişi olamazlar.
benim kişisel kanaatim bu yönde.

Alt 24-02-2014, 19:09
mrdragon mrdragon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

mrdragon,,

şı cümleni bana mantıksal olarak izah et de diğerlerini de okumaya değer bulalım...

Bu kadar zor olmasa gerek;

Muhammed'in dilinden dökülen kelimeler delil,ayet,kitap,kuran olarak ele alınır. Kısacası bütün olmadan da kuran'dır.

Hali ile, kuran bu kitap tanrıdan tüm insanlığa armağandır diye başlamaz. Topluca indirilip dağıtılmamıştır.

Bir insanın 40 yaşından sonraki yaşamı boyunca, ölene kadar dilinden dökülen daha sonradan toparlanması ile oluşturulan kaynağına siz kur'an diyorsunuz.

Her ne kadar kitap bunu söylemese de, tanrıdan sevgilerle demese de, ve sürekli arapça vurgusu ile, daha önce uyarılmamış kavim göndermesi ile, yanınızdaki adamlarda kitap olmasına rağmen biz onların bildiklerine yabancıydık demesinler diye, kavimsel mekke ve çevresini uyaran nitelikte eseri size verilmiş olarak alıyorsunuz.

Sevgili tanrım teknoloji de gelişti haberin olsun derdiniz ama tanrının teknolojisi sınırlı azizim. Onun teknolojisi anca bir insanın dilinden dökülen kelimelere endeksli, tüm semavi dinlerin ortak çıkmazı da budur. Tanrının gerçekliği bir insanın dilinden döküldüğü kelimelerin esaretinde gizlidir. Siz onu zihninize hapsetsenizde, tanrı asırlar boyunca bu yöntemin dışına çıkmaktan dahi acizdir. Sürekli aynı hatalara imza atan enteresan varlığa siz tanrı diyorsunuz.

Demek ki, kitabı size yollayan yok, ve hali ile tanrının yolladığı imzalı bir kitabınız da yok. Ona ait olduğunu varsaydığınız sözlerin sonradan toparlandığı bir kaynak var. Yoksa sevgili tanrı hikaye kitabına göre dağa taşa da emir yazabiliyor her ne kadar ortada gören olmasa da, bilmem anlatabildim mi?

(tüm insanlığı düşünen tanrı, haydi gidin, tüm dillere kitabımı çevirin dil ve aklı boşa vermedim herkes okusun her devrin kitabıdır diyerekten not düşmeyi de unutmuş. Hali ile sevgili sahabe kardeşler kılıç kalkan ekibi eşliğinde, arapça kuran bilgileri eşliğinde, dünyanın rengini kırmızıya boyamaya and içmişler, ta ki, tek din dil tanrılarının olana kadar.)

bu arada enbiya 7 ve nahl 43 ne anlatıyor? furkan 59 ne anlatıyor?

fes-elû ehle-żżikri in kuntum lâ ta’lemûn(e) .... enbiya - nahl

errahmânu fes-el bihi ḣabîrâ(n) .........furkan 59

Arapça bilmemek suç değil, kuranı arapçasından okumasını öğrenmemiş de olabilirsin fakat şu latince yazılışlardaki farklılığın bile başka başka şeyler anlatttığını sanırım anlayabiliyorsundur...
Benim arapça bilmememi bilemem ama tanrının türkçeyi bilmemesi aslen suç. Dilerseniz bir faks çekin, koordinatları veriyorum; sadece zihninize seslenin çünkü sizin tanrı farklı bir yerde yaşamıyor. Sınırları belli.

Ayetlerde oldukça açık; ilk ikisi gayet net bir dil ile, peygamberlik denilen kavramın araplar içinde bilindiğine işaret etmekte. Bu peygamberlerin kimler olduğunu okuyacakları bir kaynakları da olmadığına göre, bu peygamberlere iman eden (kısacası kuran tabanındaki ilim sahiplerinin bütünü) müslümanlığın atası sayılan dindekilere sora getiriyor.

Peki, furkan 59 ne demekte?

Gökler ve yer ve ikisinin arasını 6 günde yaratan bir tanrı masalı anlatıyor. Bu 6 günlük hikaye aynen nerede geçiyor?

Tevratta azizim. Hiç okumamış olabilirsiniz ama bu tevrat hikayesidir. Hali ile bunu bilende yahudi ve hristiyanlardır. Sonuç itibari ile ellerindeki nüshalardan okuyorlar.

Yoksa ebu muttalip'e sorsan o dönemde ne 6 günü der farklı hikaye okurdu size.

Ha bana sorsan, ne 6 günü ne yeri ne ortası, sizin tanrının kafası iyice allak bullak. Evreni dünya tabanlı düşünüp herşeyi ona endekslerken dahi günlere hapsolmuş zamanları karıştırmış basamakları birbirine geçirmiş iyice üfürmüş derim.
Alt 21-02-2026, 00:06
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

İlgili sure, ayetler irdeleniyor...
Ayrıca, Müminun 14. ayeti'nin de ele alınışı dikkat çekiyor... Dinlerin ve öykü, masal, mitoloji yazarlarının, bilmediği her konuda "sallar uydururum, nasılsa aksini ispatlayacak kimse yok, ya da nasılsa sözde bu bilgiler gaipten -uydurma- geliyor, kim farkına varıp, gözlemleyebilir ki, sorgulayanı da men ederim" anlayışına da, yapısı gereği bilim karşıtlığına da örnek teşkil ediyor. (Bu arada kişiler Aristo'dan söz etmiş, bu kişiler bizim anladığımız türde -gözlem, veri, deney, kanıt esaslarına dayalı- bilim insanı değillerdi ve dönemin bilimi de bazı isimler üzerinden darlaştırılıyor - ancak bilimsel konular açısından, gözlem, veri elde ettiği koşulda yorumlayan ve bilmediği-gözlemlemediği, veri sahibi olmadığı- konularda konuşmayanlar da vardır. Yine de Aristo, bir Platon gibi bilim ve bilimsel anlayışa karşı olmamış, yakın durmuş, hatta katkı sağlamıştır denebilir.)

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu

Önerilen Siteler