Milli Eğitim Bakanlığı, Şanlıurfa'da Siverek Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, 19 yaşındaki eski öğrenci Ö.K. tarafından düzenlenen silahlı saldırıda, 16 kişinin yaralandığı olaya ilişkin açıklama yapıldı.
Siverek'teki bir okula sabah saatlerinde düzenlenen saldırının yankıları sürerken, bir şiddet haberi de Kocaeli'nden geldi. Körfez ilçesinde, lisede eğitim gören 2 öğrenci arasında çıkan bıçaklı kavgada M.B.P.'nin bıçakla yaraladığı H.Z., hastaneye kaldırıldı. M.B.P. ise ekipler tarafından gözaltına alındı. https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...ozalti-2495168
Her gün bunu yapıyorlar, her gün. Şiddet değil mi bu? Tehdit değil mi bu?
AKP Gençlik Kolları Başkanı Yusuf İbiş, ünlü rapçi Lvbel C5'in konserinden "zıplamayan Tayyipçi" sloganlarının olduğu videoyu sosyal medya hesabından paylaştı.
Bu ülkedeki çocuklara, gençlere ne oldu?
Bu haberlerin bir sorumlusu yok mu?
Işide bulaşıp polisle çatışan gençler, okul basan gençler, sokakta masum insanları bıçaklayan gençler, uyuşturucuya/kumara saplanan gençler, geleceğe dair umudunu yitirmiş gençler.
Bu insanları bu hale kim getirdi?
Suç ya da ahlaksızlık denilen şey, kendiliğinden oluşan bir şey değil ki.
Operasyon yapmakla, hapse atmakla bir şeyin değişmediğinin ne zaman farkına varılacak?
Ülkeyi yönetenlerin görevi sadece operasyon yapmak değil ya da cenazede dua etmek değil. Belediye yönetilmiyor, ülke yönetiliyor.
Bu silahlar nereden geliyor?
Bu şiddet nereden geliyor?
Devlet elinden silahı-sopayı hiç eksik etmedi, Türkiye'de şiddeti yaşamın doğal bir parçası haline getirdi. Yürüyüş yapılıyor gaz-sopa-kelepçe, hak aranıyor gaz-sopa-kelepçe, insanlar zeytinine-köyüne sahip çıkıyor gaz-sopa-kelepçe. Devlete kıçını yasladıysan her şey serbest, hatta polisin-askerin dayak fantezisine sen de eşlik edebiliyorsun.
Ahmet Nesin, videolarından birinde Türkiye'de en az 25 milyon ruhsatsız silah olduğunu söylemişti.
Bunun izahı şu; Birileri Türkiye'ye 25 milyon kaçak silah sokup satmış. Polisin bunu bilmemesi mümkün değil. Kadın cinayeti haberlerine bakıyorum, adam kadını tabancayla vurmuş, haberde genellikle silahın ruhsat durumu belirtilmiyor. Belli ki ruhsat meselesi gazetecinin de umurunda değil, polisin de umurunda değil. Olay çoğunlukla hapisten yeni çıkan birinin karısını-sevgilisini öldürmesi şeklinde gerçekleşiyor. Adam hapisten çıkar çıkmaz kolayca silah bulup cinayeti işliyor. Belli ki bu puslu hava devletin istediği, göz yumduğu, nemalandığı bir şey.
--/--
Devlet ve devlete kıçını yaslayanların üniversite öğrencisiyle döner kesme ritüeli. Özel güvenlik-polis-ülkücü kardeşliği, öğrencileri gaz-dayak-palayla yaralama. Ritüele doymayıp hastaneyi de basma, diğer öğrencileri de palayla yaralama.
* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre) * Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i) * Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş) * Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz) * Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun) * Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta) * O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal) * Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran) * Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran) * Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Bir şey de yazamıyoruz aslında sevgili Şüpheci dinsiz. Osmanlı padişahına laf edeni bile tutuklayan bir iktidara sahibiz sonuçta.!
Akp'den bahsedemiyoruz, dinden bahsedemiyoruz. Buna izin vermiyorlar.
İfade özgürlüğünü yok ettikleri için, sorunlar tespit edilemiyor, bir diyalog kurulamıyor. Tespit olmayınca, tedavi hiç olmaz.
Her gün daha da kötüye gideceğiz, bu çok açık ama bir gün her şey tersine de dönebilir.!
Kaçak silah veya uyuşturucu veya kumar ile devlet mücadele ediyor ama bu mücadele bilimsel temelde yapılmalı. Devletin işi 25 yaşında kaçak silah satanları hapse tıkmaktan ibaret değildir, bu çocuğun bu hale neden geldiğini araştırmak ve böyle çocukların olmaması için mücadele etmekten ibarettir. Yani devlet sırtını, 21. yüzyılda mutlaka bilime dayamalıdır, bilimle hareket etmelidir, bilimin karşısında kim/ne varsa ona düşman olmalıdır ama bizim devlet adamları düşman olarak, kendileri gibi olmayan insanları işaret ediyorlar.
İktidarın yaptığı bu muhalifleri düşmanlaştırmak, tüm topluma sirayet etti. Herkes, kendisi gibi olmayanları düşman görmeye başladı. Hastanedeki doktoru, okuldaki öğretmeni, trafikteki araçları, adliyedeki savcıyı. O yüzden herkes deli gibi birbirine saldırıyor.
İktidarın yaptığı bu muhalifleri düşmanlaştırmak, tüm topluma sirayet etti. Herkes, kendisi gibi olmayanları düşman görmeye başladı. Hastanedeki doktoru, okuldaki öğretmeni, trafikteki araçları, adliyedeki savcıyı. O yüzden herkes deli gibi birbirine saldırıyor.