Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-08-2007, 17:01
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: evren kendi kendine oluşmuş olamaz mı?

Sevgili HUSREV,

Hangi fakültedeysen söyle de çocuklarımızı falan göndermeyelim!

Sevgiler...
Alt 09-08-2007, 17:04
spartan-troy spartan-troy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

anlatılan bir sey olsa anlıcaz da....benim beynim bu kadar duzmece haberleri almıyor.
bilmiyorum seninkisi nasıl
Alt 09-08-2007, 17:06
Ghaarzhel Ghaarzhel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Evren oluşmadı sonradan ortaya çıkmadı eğer böyle olursa insan peki ondan önce ne vardı diye sorar. İslam inancında allah başı olmayan sonuda olmayacak olan bir varlıktır. Alın size bir düşünce neden ezeli bir allah yerine ezeli bir evren düşünmeyesiniz? Yani başı olmayan tanrı=başı olmayan evren. Bakın termodinamik kuralı enerji yoktan varedilemez demekki aslında yok diye bir şey yoktur. Yani başından itibaren vardır.

Et evig liv i paradis...
Er fullkommenhet i Satans dynasti...
Alt 09-08-2007, 17:09
Üye

aha bir bilimdusmanı daha....okudugumuz bilimlerde evrenin genişlemesi red shiftler med shiftler...super novalar hikayeymis desene...evren ezelmis....baksana bilimcimiz konustu....tuhh yaa...o kadar stephen hawking edwin hubble fred hoyle gibi insanlar bilmiyor bu işi...tuhh kahretsin...big bang diye bir sey yokmus...Allahhhh Allaaahhhh
Alt 09-08-2007, 17:11
Üye Değil

"başka bir gözle en küçük bir böcek sinek veya herhangi bir eşya kendi kendine oluşmuş mu bunu gören var mı ki en basit bir kalem bile işçilik isterken...koskoca kainatı okadar güzel çevreyi bukadar sanatı mukemmeliği siz nasıl olur da kendi kendine oluştuğuna varsayarsınız o kdar saçmalamış olursunuz"

Su yaziyi okumayi biraktigim yerindeki mantik acizligine bakin.

HUSREV,

Simdi kus bocek demissin, evet bugunki biyolojiye gore bunlar kendi kendine olusuyor. Sen gidip dogurtmuyorsun heralde kusu bocegi. Sonra ordan kaleme gelmisiz, yani senin "kendi kendine" anlayisin nedir? O kalemin yapildigi agac kendi kendine buyumuyor mu? Icindeki komur yerin altinda kendiliginden olusmuyor mu, hicbirinin olusumunda bir "hokus pokus" "ol dedim oldu" mantigi var mi? Biz kalemin olusmasina mantikli aciklama getirebiliyoruz, odun ve komurunde. Simdi bunun evrim teorisiyle ortusmeyen tarafi ne be avare, bir de gelip insanlari kucumsuyorsun.
Alt 09-08-2007, 17:12
HUSREV HUSREV isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

thunderpoint";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili HUSREV,

Hangi fakültedeysen söyle de çocuklarımızı falan göndermeyelim!

Sevgiler...
işte sizin özgürlük mantığınız bu ne diyim inşallah çocuklarınız size çekmez...
Alt 09-08-2007, 17:17
Üye

respendial kus bocek ben yapmıyorum oyleyse kendi kendine olusuyor oyle mi? yuh ulen sana...
bu mantıkla fazla yasamazsın sen....sende kendiliginden olustun dimi...annen baban yok işin icinde...kopru altında kurtcukların yumurtasınla olustun sen...
Alt 09-08-2007, 17:17
HUSREV HUSREV isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

respendial";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
"başka bir gözle en küçük bir böcek sinek veya herhangi bir eşya kendi kendine oluşmuş mu bunu gören var mı ki en basit bir kalem bile işçilik isterken...koskoca kainatı okadar güzel çevreyi bukadar sanatı mukemmeliği siz nasıl olur da kendi kendine oluştuğuna varsayarsınız o kdar saçmalamış olursunuz"

Su yaziyi okumayi biraktigim yerindeki mantik acizligine bakin.

HUSREV,

Simdi kus bocek demissin, evet bugunki biyolojiye gore bunlar kendi kendine olusuyor. Sen gidip dogurtmuyorsun heralde kusu bocegi. Sonra ordan kaleme gelmisiz, yani senin "kendi kendine" anlayisin nedir? O kalemin yapildigi agac kendi kendine buyumuyor mu? Icindeki komur yerin altinda kendiliginden olusmuyor mu, hicbirinin olusumunda bir "hokus pokus" "ol dedim oldu" mantigi var mi? Biz kalemin olusmasina mantikli aciklama getirebiliyoruz, odun ve komurunde. Simdi bunun evrim teorisiyle ortusmeyen tarafi ne be avare, bir de gelip insanlari kucumsuyorsun.

darvinini sevesen ya bu dediğine küçğük çocuk bile güler ya kardeş biz bir şeyin yoktan var olmasından bahsediyoruz bana bir tane bile hücre yi yoktan var edebilirmisin çok sey istedim biliyorum çiçek böcek derken bir hücre lütfen elinde herhangi bir saç teli ve hücre olmadan bana bir hücre üret hatta *şöyle diyelim elimize tohum ekelim aynı şartlarda ve aynı ortamda büyütelim peki madem kendi kendiliğine oluşuyor neden hepsi ağaç olmadan bazıları çürüyor yada yemiş vermiyor sizin mantığınız duvara rastgele boya atmakla da _vincinin ünlü portresini çıkartmaktan daha ahmakça lütfen azcık bilimi biliyor ve saygınız varsa akli ve ilmi konuşun yoksa küçümsemek değil sadece bilimin izzeti için diyorum bunları size...
Alt 09-08-2007, 17:19
Ghaarzhel Ghaarzhel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Peki hala big bang yok demedim zaten. Big bang bi evren oluşturdu peki. Bu patlamadan önce ne vardı? Belki başka bir evren? Peki o evrenin sonunda ne var? Belki yine başka bir yapı. Peki bütün bunları ne oluşturdu? Ne oluşturdu? En başı ne? Kökü ne? Hepsi birbirine bağlantılıysa bu işin bi başı yok mu yahu? Bilimdusmanı diye bana diyosun ama önce anlamaya çalış. Belki bu evrenin bi sonu var ve bu evrenin bittiği yerde başka bi boyut veya başka bi yapı başlıyor. İhtimal anladın mı? :wink: *Bu yapı içinde big bang yaşandı ve evren dediğimiz şey oluştu belkide evren sandığımız kadar büyük değil ha? Şu 12 aynalar dehlizi denen şey yüzünden biz belki yansıma görüyoruzdur olamaz mı? Bak buda ispatlanmayı bekleyen bi hipotez. Başı olmayan evrenden kastım bigbang den öncekiler ve daha öncekiler yani gittikçe uzayan oluşumlar evet evren genişliyor. Bak gide gide bi türlü varamadık durmadan genişliyor. Bi Başı yok gittikçe gidersin. Hepsi birbirine bağlı alt kümeye benziyo. Saçma sapan yaratılış hikayelere inanmak yerine üstünde kafa yorman için bi fikir.

Et evig liv i paradis...
Er fullkommenhet i Satans dynasti...
Alt 09-08-2007, 17:23
Üye

evren ezel niye olmasın diyen ben değilim herhalde....guzel kardesım...bu iş zanlarla yurumez...son yuz yıl oncesine kadar hep aristo mantıgıyla insanları kandırdılar...yok evren ezeliymis...yok evren olusmamıs felan filan...ama bilim butun bu sacmalıkların kökünü kazıdı....şimdi senin soruna hala bilim cevap veremiyor...yok daha once ne var mıs ne yok mus...bunları kimse bilmiyor...stephen hawking in kitabından evren big bungle olustu diyor....ve altına nasa raporunla belgesini de getiriyor...o halde diye bilirsin....bunlar bilim mi? *bilmem oyle gorunuyor....sence ?

Önerilen Siteler