Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-08-2005, 21:49
Ammar Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart İslamı Anlayamayan Ateistler

Sevgili Arkadaşlar,

Benim Şahsen Aiteistler Üzerinden Gördüğüm Kadarıyla Ateistler Niçin Var Olduklarını ve Dünyadaki Amaçlarının Ne Olduğunu Bilmedikleri İçin Ateistlik Gibi Bir Sapkınlığa Düşmüşlerdir.

Şimdi İslamı ve İnsanı Kısaca Bunlara Anladıkları Dilden Anlatalım, Gerçi Anlamayacaklardır Ama biz Yinede Anlatalım...

Forumlara Katılan Modern ve Bilimci Ateistlerinin Tesbitlerime Göre Yaşları 18 -32 Arasındadır..

Evet Bilimci Ateistler Hepsiniz Lise'yi Bitirmiş Olsanız Gerek ve Üniversite ye Girebilmek İçin Milyarlarca Paralar Harcanıyor.. ve Tam 1 Yıl Boyunca Geceli Gündüzlü Çalışıyorsunuz..

Peki Amaç Ne ?
Üniversite Sınavı Olan OSS'yi Kazanmak ve Başarılı Olup Hayatınızın Geri Kalanında Sizi Rahata Erdirtecek Olan Mesleği Almaktır.. (Dr. Müh. Mimar Vb.)

Peki OSS Sınavını Kazanamayanlar Ne Oluyor ?
Yeni 1 Yıl ve Tekrar Milyarlarca Masraf ve Geceli Gündüzlü Ders Çalışma ve Eğitim Kurumlarında Yeni Bir Yıllık Emek Başlıyor..
Ya Birde Ardı Ardına Kazanamayanlar ? Onlarda Normal ve Ağır Şartlarda Tamamı Olmasada bir Kısmı İnşaat, Ağır Makina Sanayi Yada Zor Koşullarlada Çalıştırılıyor, Askerlikte Bile Aynı Mevkideki yada Sınıfındaki Arkadaşı Ona Emir Verebiliyor. Bunlar Neden ? Sınavı Kazanamadığı İçindir.

Şimdide İslamı Ele Alalım...
Dinimizin OSS Sınavı İle Kıyaslandığında Aralarında Bir Takım Farklılıklar Olsada Mantık Aynıdır.

Rabbine Geceli Gündüzlü İbadet Eden ve Malını Yani Parasını Onun Yolunda Harcayanlar Sınav Gününde Sınavı Geçmiş Oluyor ve Cennetle Müjdeleniyor...

Pekiya Sınavı Geçemeyenler ?
Onlarda Allah (c.c) Cezasına Çarptırılıyor. Yani Cchenneme Atılıyor. (OSS Sınavındaki Dünyaya Geri Dönüş Şansı Yoktur ( Pekiya Yoktur İse Neden Yoktur OSS Gibi Diyeceksiniz Onuda Aşağıda Açıklıyıcam)

Evet Ateistler Şimdi Gelelim Genel Değerlendirmeye ?

Liseden Sonra OSS Sınavı Olmasaydı ve İnsanlar Sınava Tabi Tutulmasaydı ve Sınav Soruları İle Cevapları Elinize tutuşturulsaydı.. Aranızdan Hanginiz Milyarlarca Para Ve Geceli Gündüzlü Emek Vererek Çaba Gösterirdi ? (Hiç Kimse Göstermezdi)

Şimdide Allah (c.c) Sınavına Gelelim..
Şimdi Düşününkü bir Tane Uçak Firması Seyahatler Düzenliyor ve Errahmanın Katına Yükselerek Sizlere Cehennemi ve Cenneti Gösteriyor, allah (c.c) Ve Melekleri Gösteriyor Allahın Rahmetini ve Bereketini Gösteriyor...

Durum Böyle Olunca Sınav Diye Bir Şey Olurmuydu Yada Anlamı Kalırmıydı ?
Sınav Ne Demektir. ?
(emek Verenin Kazandığı ve Ödüllendirdiği yada emek vermeyenin Cezalandırdığı sistematik bir Uygulama)

OSS'nin Şu Tarihte Sınav Vardır ve Sınav Sonuçları Örneğin 2 Ay sonra Belli Olacaktır..
Dediğini;
Errahmanda Zaten Sınavdasın Sınav Sonuçların Hesap Gününde Belli Olacaktır Diyor...

Evet arkadaşlar OSS Size Diyorki Kazanamadın Yeni Yıla Tekrar Edeceksin ve sil Baştan Yapacaksın..

Errahmanda Diyorki Durumun Vaziyetini Gördün Yeni bir Tekrar Yok Aksi Halde Zaten Uçak Firmasının Errahman Katına sefer Düzenlediği gibi Olurdu Yani Sınavın Cevab Kağıdı Verilmiş Olurdu..

Evet Arkadaşlar Dinde Mantık Arayanlar ve Bilimin Mantığını Yürütenler..
Umarım Bir Şeyler Anlamışsınızdır....

Kendimce Basit bir Örnek (Sefer Düzenlenmiş Olsa ve Darwinde Errahman Katına Çıkartılmış Olsa İdi Evrim gibi Bir Saçmalığı Ortaya Atması Söz Konusu Olurmuydu ? Hayır Olamazdı Peki O zaman Sınav Olurmuydu ?

Evet Ayrıca Sınav Sadece Müslümanlara Yapılmaktadır...
Errahmanın Onlar Artık Göremezler Demesi ve Direk Cehenneme Girecekler Diye Bildirdiği Ateistlerin Anlamadığı Bir Konu Daha Madem Direk Cehennemliğiz Adelet Nerde?

Alın Bununda Yanıtı Size = OSS Sınavı Olduğu Halde Sınava Hiç Katılmayan ve Sınav Yerinde Olmayan Öğrenciye Ne Yapılır ? Puan Verilirmi Veya sınav Kağıdı İncelenirmi ?
Cevap Hayır İncelenmez (Sınava Katılmadı Diye Bir Seçenek Vardır ve O Seçenek Öğretmenler Tarafından Doldurulur OSYM Bu Kağıdı Ne Yapar ? Direk Es Geçer ve Kazanamadınız Diye Sınav Sonuç Kağıdını Aynen Taktim Eder)

ee Allah (c.c) Ne Yapıyor İnsanın Melekleri Yani İyilik ve Kötülükleri Yazan Melekleri Hiç İman etmediği İçin Ne Yapıyor? Öğretmenin Yaptığı gibi İman Etmedi İbaresini İşaretliyor ve Aynen Rahmana Teslim Ediyor ? Peki Rahman Ne Yapıyor Aynen OSYM inin Yaptığı Gibi Sizi Es geçerek Kazanamadığınız Kağıdını size bizzat Veriyor ve Sonuç Cehennem...

Şimdi Yarı Yolda Donenlere Gelelim...

OSS Sınavının Ortasındasındasınız ve 30 Dk'dan Önce Sınavı terk Edemezsiniz. Ne yaptınız Zor Kullanarak 30 Dk dan Önce sınavı Terk Ettiniz ne Olur ? Sınavı terk Etti İbaresi Aynen Öğretmenler tarafında İşaretlenir ve OSYM ye Verilir Sonuç Ne Olur Süre İhlal Edildiğinden hiç Katılmamış Gibi Doğrudan Cevapladığı soru Şıklarıda Es Geçilir ve Kaybedersiniz.

Peki Dinde ?
T.D gibi Yada bir Başka Adamın Sözlerine Kanarak Sınavını Yarıda Bırakanların Da Aynen OSS de Olduğu gibi Kural İhlalinden Dolayı Aynen OSYM Gibi Rahmanda Sizi Es Geçiyor Ve Kazanamadığınız İçin Cehenneme Direk Gönderiyor..

Aranızda Anlamayanlar Varmı Artık Bilmiyorum ama Konu Gayet Basit İken Zora sokup Binlerce Tezler Üretiliyor... tüm Mesele Sınavda Olduğunuz Unutmanızdır..

Anlayana Sinek Sesi Saz, Anlamayan Davul Zurna Az Demişlerdir Zaten Atalar

Bu Yazı hiç Bir Şekilde Alıntı Değildir.

Saygılarımla
Ammar

Onlar ki; Allahın Ayetlerini İnkar Ederler ve Onlar için Gerçekten Acı Bir Azap Vardır...
Alt 20-08-2005, 21:56
beyni
Üye Değil

Ammar,

sen sınav masalını boş ver.

bize islamı anlat.

mesela adem dünyaya ne zaman yollandı.
Alt 20-08-2005, 22:07
Üye

Standart İşine Gelmedimi ?

Beyni İşine Gelmedimi

Gerçekler Bazern Acı Olsada Gerçek Olabiliyor.
Atesitlerin Yaptıkları en büyük Olay gerçekleri ve İslami Eserleri Değerlendiriken Kendilerince Negatifleri Bulmak ve /veya Bir Kısmını Çarpıtarak Yeniden Gündeme Getirmek...

Ayrıca Ademin Ne Zaman Dünyaya Geldiğine Dair Konu Başlığı Forumlarda Zaten Var Yukarda Açıkladığım Gibi bunu Neden Tekrar gündem Yapmak İstedin ?

Gerçekleri görmesinden Korkuğun ateislerin Konuyu Değiştirerek Başka Yerlerle Kafasını Karıştırmak mı ?
güldürme

3 -5 Tane bilinci zayıf Kişilerde Bu Çarptırmları gerçekten Dinde Şüphe var Diye İslamı Terk Ederek Onlarda Sapkınlığa Teşvik ediliyor..
Kendiniz İnanmıyorsanız İnanmayın ama bırakın Okumamış ve Azda olsa Dinini yaşayanlar Sizler gibi Sapkın Olmasın...

Onlar ki; Allahın Ayetlerini İnkar Ederler ve Onlar için Gerçekten Acı Bir Azap Vardır...
Alt 20-08-2005, 22:25
beyni
Üye Değil

Ammar.

İnsanları sınav masalına alet edmeden önce. Dininin muhammedin uydurması mı? yoksa gerçekten ilahi bir din mi ? olduğunu öğrenmek herkesin hakkı.

ben ademin ne zaman dünyaya yollandığını senin söylemeni istiyorum.

lütfen soruma cevap ver.

sorularıma tatmin edici cevaplar verirsen ben de sınava katılabilirim.
Alt 20-08-2005, 22:41
Üye

"Bilmiyorum"

Kesin Tarihini Bilemiyorum ve araştırmadımda Geçmiş forumdada Konu yine Çaprıtırılmıştı ve takibini yapmadım...

Şimdi bunu Bilmemem Sana büyük bir yol açacak Cahil Müslümnan Diye Demi

Ama Bilmek zorunda Olduğumuda Sanmıyorum Tahmini Söyleyebilirim diyecem ama Kabul Oluyormu ?

Alt 20-08-2005, 22:54
beyni
Üye Değil

Ammar

Elinde, kimsenin yazamayacağı mucizevi bir kuran olduğunu söylüyorsunuz. Mucizevi kitabınızda bulamadıysan. Belki hadislerde vardır.
Her halde pek çok insanın aklına gelmiş ve peygamberinize söylemiştir.

Bu soruyu bilemedin.

Başka bir soru soruyorum. Kainatın 6 günde yaratıldığını söylüyorsunuz.

Bu 6 günün ya da 6 devrenin, kısımlarını anlatabilir mi sin? her bir devre ne kadar sürmüş ve her bir devrede neler yaratılmıştır.
Alt 21-08-2005, 01:04
Justhinking Justhinking isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

selam kardeşler. mevzunun bir öncesi olabileceğini düşündüğümden temkinli yaklaşıyorum ama sanırım birşey karıştırılıyor galiba(eğer yanlış anlamışsam lütfen düzeltin)

mümin bütün soruların cevabını bilen kimse değildir. ilmi sınırda münezzeh olan Allahtır. ayrıca İslam dinine inanmak için hem İslama hem de bendeki mantığa göre Ademin ne zaman dünyaya geldiğini bilmek şart değil. hatta bunun faydası da yoktur denebilir. sorunun amacı benim anlamadığım daha derin bir bir mevzuudan mı kaynaklanıyor? yok öyle değilse bir manası olmadığı için insanların zihin karışabilir boş yere.

Ayrıca Kuran bir kılavuzdur Ona uyup Peygamberin de sünnetine riayet edersen etmeye çalışırsan bu hayırlı olur.. yoksa Kuran herhangi bir bilimi salt bir biçimde ele almış bir kitap değildir. herhangi bir tarih kitabı değildir ama tarihi bilgiler içerir, sosyoloji kitabı değildir ama sosyal yapının nasıl olduğunu da içerir, hatta felsefe kitabı da değildir ama doğrunun ne olduğunu da içerir, kimya simya kitabı da değildir ama kimyevi bilgiler de içerebilir.. onun için Ademin ne zaman dünyaya geldiğini söyleyip söylememesi Kuranın onu safsata yapmaz vs. vs.

son olarak ben yine daha evvelini bilmediğim bir mevzuu olarak görüyorum bunu ve merağımı giderirseniz evveliyle ilgili çok memnun olacağım.

selametle bereketle hidayetle

How can you be so sure?
Alt 21-08-2005, 03:36
Üye

Biliyormusunuz Ben bu Forumlarda İncelediğim Kadarıyla hiç bir Ateist Sorulara Yanıt Vermek Yerine Soruya, Soru İle Cevap Vermektedir.

Nedenini Bilemiyorum belkide verecek Cevapları yoktur Belkide HerZaman Yaptıkları Gibi Sorunun Çarpığını Yada Daha İnsanlarca İlmi Çözülmemiş ve İnsanların Aklının Alamayacağı Şeylere Takılıp Kalmış 3-5 Soruları Var Onlar İçerisinde Kendilerine Umut Arıyorlar...

Sizler Araya Durun Bakalım İnşallah Sonunda Ziyanda Olan Sizler Olmazsınız.

Alt 21-08-2005, 11:22
beyni
Üye Değil

Ammar and justhinking

Sorularımın hiç birine cevap alamıyorum.

Mucizevi kitabınızda bu soruların cevabı yok mu?

Kitabınızda sık sık geçen arş ne demektir. Bari bunu bilin.
Alt 21-08-2005, 12:46
Justhinking Justhinking isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

soruna cevap vermeye çalışabilirim ama sorunu yanıtlamaya çalışmam için niyetini öğrenmem gerekiyor böyle bir koşulda.. daha doğrusu önceki yazımdad da dediğim gibi bu sorunun sorulma sebebinin bir geçmişi var mı yoksa böyle mi çıktı ortaya.? bu iki sorunun cevabı önemli.konuyu dağıtmaya çalışmıyorum inan. bu sorularıma cevap alıp içimi rahatlattıktan sonra birşeyler söyleyebilirim.

ayrıca soruları sorma üslubunla ilgili de brişeyler yapabilirsen sevinirim. çünkü ben ortaokulu bitireli çok oluyor ve işin kötü yanı sözlülerde hocaya tek kelime etmişliğim yoktu.. onun için mevzuuyu sözlü havasından çıkarsak çok iyi olur.

bunun yanında mucizevi kitabınızda bu soruların cevabı yok mu diyorsun. bütün soruların cevabını -en azından bizim anladığımız düz mantık, terim anlamıyla- Kuran'da bulabilirsin demedim ki ben. kadı ki iman için böyle bir şart yoktur olması da zaten bir hayli ilginç olur. çünkü biz gördüklerimize şükreder, görebildiklerimizden Allahı buluruz. göremediklerimizden de Allah a sığınırız. kendi adıma konuşayım yanlış anlaşılmaya mahal vermemeye çalışayım: ben herşeyi bilsem neden bir ilaha inanıyım daha doğrusu böyle bir koşulda herhangi bir özellikte bile olsa denk olduğum birini neden benden üstün göreyim...

arş ne demek diyorsun, bilmiyorsan bildiğim anlamını söyleyebilirim ancak yine niyette farkedemediğim birşey varsa ilk önce niyetini arzedeyim.. yani nereye gelmek istiyorsun kestirmeden gel. zaman kaybına mahal verme..

konuyu dağıttım galiba ama özür dilerim.. dönmeye çalışacak olursak mesele başta yazdığımla aynı, niyetini ve bu olayın bu sorunun bir öncesi olup olmadığını bilirsem, öğrenirsem birşeyler söyleyebilirim belki..

selametle bereketle hidayetle

How can you be so sure?

Önerilen Siteler