Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-08-2007, 15:29
degisim degisim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Sen Olmasaydın...

Sen olmasaydın

Sual: Allahü teâlâ, Peygamber efendimiz için, (Eğer sen olmasaydın âlemleri yaratmazdım) buyuruyor. Bu kudsi hadis hakkında bilgi verir misiniz?
CEVAP
Âdem aleyhisselam, Arşta gördüğü nurun mahiyetini sual etti. Hak teâlâ buyurdu ki:
(Bu nur, gökte Ahmed, yerde Muhammed denilen, zürriyetinden bir peygamberin nurudur. O olmasaydı, seni de, yer ve gökleri de yaratmazdım.) [Mevahib-i ledünniyye]

Allahü teâlâ yine buyuruyor ki:
(Ya Âdem, Muhammed aleyhisselamın ismi ile her ne isteseydin, kabul ederdim. O olmasaydı, seni yaratmazdım.) [Hakim]

(Ey Resulüm, İbrahim’i halil [dost], seni de habib [sevgili] edindim. Senden daha sevgili hiç bir şey yaratmadım. Senin, benim indimdeki yüksek derecenin bilinmesi için dünyayı ve dünya ehlini yarattım. Sen olmasaydın, kâinatı yaratmazdım.) [Mevahib-i ledünniyye]

Hadis-i şeriflerde de buyuruluyor ki:
(Âdem aleyhisselam Cennetten çıkarılınca, ya Rabbi, Muhammed aleyhisselamın hürmetine beni affet diye dua etti. Allahü teâlâ ise, [ne cevap vereceğini bildiği halde, cevabını da diğer insanların duyması için] “Ya Âdem, onu henüz yaratmadım. Nereden bildin?” buyurdu. Âdem aleyhisselam da, Arşta "La ilahe illallah Muhammedün Resulullah" yazılı olduğunu gördüm. Anladım ki, şerefli isminin yanına ancak en çok sevdiğinin, en şerefli olanın ismini layık görürsün dedi. Allahü teâlâ buyurdu ki: “Ya Âdem doğru söyledin. O bana insanların en sevgilisidir. Onun hürmetine dua ettiğin için seni affettim. Eğer Muhammed aleyhisselam olmasaydı, seni yaratmazdım”) [Taberani]

(Allahü teâlâ, İbrahim’i halil edindiği gibi beni de halil edindi.) [Mevahib-i ledünniyye]

Şu halde Peygamber efendimiz hem habibdir, hem halildir.
(Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım) kudsi hadisi, Marifetname’nin ön sözünde, Yusuf-i Nebhani hazretlerinin Envar-ı Muhammediyye kitabının 13. sayfasında ve imam-ı Rabbani hazretlerinin Mektubat’ının 122. mektubunda vardır.

Mektubatın farisi haşiyesinde, bu hadisin Deylemi’nin Firdevsinde bulunduğu bildirilmektedir. Deylemi de, Buhari ve diğer muhaddisler gibi, meşhur ve muteber bir hadis âlimidir.

Mektubat-ı Rabbaninin 3.cildinde, (Sen olmasaydın Cenneti yaratmazdım), (O olmasaydı kâinatı yaratmaz, rububiyetimi izhar etmezdim) kudsi hadisleri de bildirilmektedir.

Miracda Allahü teâlâ, Peygamber efendimize, (Senden başka her şeyi senin için yarattım) buyurunca, Resulullah sallallahü aleyhi ve sellem de, (Ben de senden başka her şeyi senin için terk ettim) dedi. (Mirat-i kâinat)

http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=406

Ben Meleklerin ve Şeytan'ın gaybı bildiğini biliyordum ama Adem'in de bu vasıflara sahip olduğunu pek bilmiyordum.Sanırım kalbi mühürlü olmak bizden çok yobaz *topluluğu için söylenmiş olmalı. * *Baksanıza Allah'ı, karşı cinse ilgi duyan aşık biri yerine koymayı bile ihmal etmemişler.

Adama sorarlar o zaman;Niye *Muhammed'i yaratmak için *bu kadar bekliyorsun ?, hem *bizleri yaratıp kalplerimizi mühürlüyorsun, hem de cehennem de *yakıyorsun, sırf Muhammed'i yaratmak için.Madem vardın, yarat cennetle Muhammed'i *birarada, başbaşa geçirin vaktinizi.Milyarlarca insanı sırf Muhammed için yakacak olan bir Allah pes doğrusu ! * 8O *

''..halk kimden tiksinir? Serbest ruhtan, zincir düşmanından, tapmayan adamdan, ormanda yaşayandan...Nietzsche
Alt 30-08-2007, 15:50
kompLeks kompLeks isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Re: Sen Olmasaydın...

allah neyi yaratacağını bilmiyor muydu plansız bir şekilde mi yarattı herşeyi...tesadüfen muhammedi yarattı, mademki onu yaratim ademi de yaratim mi dedi...

*' * * * * * * * κadeяiмi değişтiяeвilmeκ вeиiм кadeяiмdiя ! * *
Alt 31-08-2007, 10:16
hiramusta hiramusta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Uydurma hadislerden biri daha.Tabi Hristiyanlar İsa için Allah'ın oğlu deyince onlarla tartışan müslümancıklarda ne yapsınlar?Peygamberi Allah'a sevgili ettiler.Tabi bu icadı Allah'ın ağzından yapmaları gerekiyordu.Önce kutsi hadis diye bir kavram icad edildi.Daha sonrada sırf hristiyanlara üstün gelebilmek için kutsi hadis adı altında böyle bir iftira atıverdiler.
Alt 31-08-2007, 11:39
spartan-troy spartan-troy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

kompLeks";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
allah neyi yaratacağını bilmiyor muydu plansız bir şekilde mi yarattı herşeyi...tesadüfen muhammedi yarattı, mademki onu yaratim ademi de yaratim mi dedi...

komplex senle konustuklarımız havaya gitmiş hakkaten.
neyse kardeşim,yine de harcadığımız zamana acımıyorum msn de

Onları bırak yesinler, içsinler, zevk alsınlar; arzu onları oyalasın ilerde bileceklerdir.(hicr-3)
Alt 31-08-2007, 16:15
aldostu aldostu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

"Uydurma *hadislerden *biri *daha.
Tabi *Hristiyanlar *İsa *için *Allah'ın *oğlu *deyince *
onlarla *tartışan *müslümancıklarda *ne *yapsınlar?
Peygamberi *Allah'a *sevgili *ettiler.
Tabi *bu *icadı *Allah'ın *ağzından *yapmaları *gerekiyordu.
Önce *kutsi *hadis *diye *bir *kavram *icad *edildi.
Daha *sonrada *sırf *hristiyanlara *üstün *gelebilmek *için *
kutsi *hadis *adı *altında *böyle *bir *iftira *atıverdiler."

Doğru lafları ;doğru yargıları çok severim;
bu yargı sahiplerini de.
Tebrik ederim Hiramusta.

Özü zırvalıklara dayanan bir iddiayı,
sevgili Hiram Dostumuz çok güzel açıklamış.

Ben akıllı müslümanların ,
böyle zırvalara gülüp geçtiğini,
daha doğru söylemek gerekirse,
"çok bozulduklarını,
inançlarının temeline ters düşen bu zırvalıkların,
inançlarını kirletiğini bildiklerini"
zannediyorum.

Sevmeyin, inanmayın, sınırsız tenkid edin.
Ama, bir başka fikre hakaret etme hakkınızın -sıfır- olduğunu unutmayın.
Başkalarını alçaltarak yükselmeyi amaçlayanlar,
sadece yükseldiklerini zanneden insanlardır.
www.aldostu.blogcu.com
Alt 31-08-2007, 17:14
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Sadece hadislere degil, dinlerin, inanc sistemlerinin tumune insan icadi diyebiliriz. Insanlarin tarih boyunca icad edip, daha sonra yeni modeli cikinca cope attigi tanrilar, dinler, yuzlercesiyle onumuzde. Bundan bir ders cikaramayip hala benim dinim, benim tanrim en iyisi diyenler, iman gucuyle gozleri korelip beyni muhurlenenlerdir.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 31-08-2007, 17:26
InVitatio
Üye Değil

Sevgili Vartor
sen Hz.Darwin'e iman edebilirsin....birak Müslümanlar Kula Kulluk degil....yaratana kulluk etsinler....
neden sizi bu kadar rahatsiz ediyor , insanlarin "bir tanrisi" olmasi ? sizlere göre yoksa yok, bana göre var...
Alt 31-08-2007, 17:45
bayraktaro1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bayraktaro1 bayraktaro1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İnvitatio;

Yani yine zırvalamışsın. Ne Evrim imanından bahsediyon sen. Biri çıksa, evrimin yalan olduğunu bilimsel platformda ispatlarsa, o teori çürür, yerine başkası gelir. Bu bu kadar basit. Bizde kalkıp bu Darwin karşıtı elemanı aşalamayız.

Ama, senin muhammed'ine bir dokun bakalım ne oluyor? Uydur dur bakalım. Biz müsülmanlığı bıraktık ya. Hemen boşluğu doldurmamız lazım. O da ne Darwinci olarak...PEH.......

Çok sığlaşıyorusun İNVİ..... Olgunlaşmanın temeli eleştiriyi göğüsleyebilmektir. Ağacı taşlamak değil.
Alt 31-08-2007, 17:49
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Bizleri rahatsiz eden tanri inanci degil sevgili invitatio, olmadigini bildigimiz o inanc ugruna, bir diger insanin ozgurlugune vurulan zincirlerdir. Sen ne isen, benim icin Darwin de odur. Ille bir kul olma takilmis kafaniza, bizler icin iste o, kul olmak rahatsiz edici. Onun icin uzun suredir kul degil insan olun temasi islenmekte bu sitede, tabi eger farkina varabildiysen....

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 31-08-2007, 18:02
InVitatio
Üye Değil

Sevgili Vartor

ya tamam siz kul olmayin kimseye....Allah'i olmayanin onun rizasinda gözü de olmaz.
benim kulluk etmem sizleri niye rahatsiz eder ?
yani benim dogrularima da mi sizler karar verceksiniz ?
kimsenin birseyleri kafaya taktigi yok....
burada bir kaliplasmislik varsa o da insanin kendi "dogurularindan" baska bir dogru kabul etmemeiysi ile baslar...
bende misal "homoseksuellerin" evlat edinebilmesinden rahatsizim....
ne olacak simdi ?
benim kisisel rahatsizligim homoseksuelleri baglamali mi ?

Bayraktaro
senin hakkindaki görüslerimi sanirim biliyorsun eget unuttun ise sana seve seve hatirlatirim
söz.....
sendeki boslugu birak darwini, devri alem bir olsa dolduramaz....
bunu ben idaa etmiyorum ....bunu sen her ileti astiginda kendiliginden gösteriyorsun....
Senin gibi "sig" birisine benim en son söyleyecegim seylerden biriside
"ben'den uzak allah'a yakin ol" demektir.....

Önerilen Siteler