Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dünya Dinleri, Mitoloji & Antik Uygarlıklar > Dünya Dinleri

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 26-09-2007, 14:22
karakartal karakartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Yüce Tanrı! Sana bir sorum var...

seyduna72";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Theador arkadaşım varanların harika
belki çoğu arkadaşa bilimden uzak gelecek daha doğrusu duygusal gelecek ama tanrıya ilk nefretim halepçe katliamı ile geldi tv de gördüğüm insan manzaraları. ve bunu yapan birçok müslümanın çok sevdiği insan

bazı arkadaşlara göre diyeyim hak yolundan ozaman tamamen çıktım

aslında iyi oldu tüm tabuları yıktım daha farklı daha özgür düşüne biliyorum bunu düşünme sadece ibadet et olayı ortadan kalktı yani

saygılarımla...
1)özgürlük nefsani arzularını yerine getirerek olmaz

Allah a nefret etmiş olabilirsin bu senin acizliğini gösterir sen Allahı ne kadar sevmesende yine onun kulusun bunu reddesende bu böyledir ve Allah a karşı yaptığın bu ihanetin karşılığını mutlaka Ahirette görüceksin

Allah insanı yoktan varedendir
Alt 26-09-2007, 15:17
rebera_roni rebera_roni isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

valla kendis kulluğumu kendince sahiplene bilir ama ben onun kulu olmam olamam.ben kendimi buldum tanrı yok oldu

ahiret diyorsunda ne zaman acaba

HiÇ BiRŞeY HaKKıNDa HeRŞeY
Alt 26-09-2007, 15:30
adrio adrio isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

seyduna72";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
valla kendis kulluğumu kendince sahiplene bilir ama ben onun kulu olmam olamam.ben kendimi buldum tanrı yok oldu

ahiret diyorsunda ne zaman acaba
ya sen yaşıosun demi senin yaşamanı sağlayan kim senin yaşamını garantisi varmı bana onu söyle ama akıllıca mantıklı cvplar yaz<

he birde unutmadan yaşamaktaki amacın ne???
bizler en azından bir amaç bulmuşuz? sen ne yapacaksın?

allaha emanet ol kardeşim

Kara Cahilim anlamam anladığımıda anlatamam hele birde zehrimi kimseyle paylaşamam....

....................

ceza dan alıntıdır bana kızmayın
Alt 26-09-2007, 15:37
rebera_roni rebera_roni isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

belli ki sen tanrı için yaşıyorsun tanrı getirdiği kurallar için az da olsa sevap kazanıp cennete gitmek için.yapmazsanız tanrınız sizi yakar ona göre

sen tanrı için yaşarsın amacın bu
ben kendim için yaşarım tanrıyı yok etmek için <==bundan güzel amaç mı olur.

he bu arada cevaplarının çoğunu okudum hepsinde bi alaycı bi sertlik... ve sunu sana diyem madem sen kardesim dedin bende söyleyeyim kardesim eğer formda bişeyler paylaşmak istiyorsan örnek olarak psiko abim gibi ol islamı veya dini savunman önemli değil ama yazılara vereceğin uslup çok önemli.

saygılar...

HiÇ BiRŞeY HaKKıNDa HeRŞeY
Alt 26-09-2007, 17:08
aspendos
Üye Değil

thunderpoint";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
aspendos";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bizler islam inancına inanarakdan cenabı allahın adaletli ve herşeyi gereği gibi yaratılmış olduğuna ve hiçbirşeyinde sebebsiz yere yaratıldığını düşünmüyoruz .
Bak sevgili aspendos kardeşim,

Yahu sizi üzmek, kırmak istemiyoruz ama cümlelerinizi, başlıklarınızı falan biz düzeltiyoruz. Siz daha bunu beceremezken gelip burada bizimle ayetleri, hadisleri falan tartışıyorsunuz. Üstelik bilseniz gam yemeyeceğim. Ya gönlünüzden geçeni yazıyorsunuz ya da bir başkasının daha önce yazdıklarını getirip buraya yapıştırıyorsunuz.

Bak yukarıdaki cümleye; sen şimdi orada ne demek istedin? Ben seninle nasıl tartışabilirim bu şartlarda kardeşim söyler misin? *

aspendos";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Allah insanlara zulüm etmez, insanlar kendi yaptıklarının hatasını çeker .
Sen gerçekten Kuran'ı biliyorsan ve insani (ahlaki) mantığın varsa bunu söylemezsin mesela. Hiçbir suçları yokken insanın kulaklarını, gözlerini bağlayan; onları ateşlerde yakmakla dehdit eden bir Allah'tan bahsediyoruz. Bunlar sence kremalı pasta falan mı sevgili kardeşim?

Gel şu işi çözümleyelim. Sen de ki "Arkadaşlar ne olursa olsun -ister yanlış ister doğru- ben bu işe inanıyorum; kimseyi de bu konuda zorlamam -her ne kadar Kuran'da zorlayın diyorsa da-"; herkesin inancı kendinedir" olay bitsin. Sonra bu adriano ve kararamamış kuş ikilisinin yaptıkları gibi yapma hiç. Gir forumlara, başlıkları oku. Ama dinlene dinlene... Çünkü çok seveceğin konular anlatılıyor.

Hayırlı hidayetler sevgili kardeşim...

güzel kardeşim thunderpoint,

Nisâ(*) Sûresinin 40 . Ayetinde *
Şüphesiz Allah (hiç kimseye) zerre kadar zulüm etmez. (Yapılan) çok küçük bir iyilik de olsa onun sevabını kat kat arttırır ve kendi katından büyük bir mükâfat verir. *

HUD SURESİ:101. Biz onlara zulmetmedik. Fakat onlar kendilerine zulmettiler. Rabbinin azap emri gelince Allah’ı bırakıp da taptıkları ilahları kendilerine hiçbir fayda sağlamadı. İlahları onların sadece ziyanlarını artırdı.

şimdik allah insanlara zulüm etmez insanlar kendi yaptıklarının cezasını çeker değimde anlamıyacak olduğunuzu önceden zaten gördüm .

ben sade dillet fazla edebiyata girmeden yazyorum herkez anlasın diye ama görüyorum ki okadar net ve açık ve basit yazmama karşı thunderpoint kardeş nedemek istediğimi anlamamış .

zaten kuranı kerimden de anladıklarını sandığından bu durumdalar .

kıyamet nezaman diyiyor bir arkadaş *

yakındır güzel kardeşim .

hayırlı ateizmler
Alt 26-09-2007, 17:12
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sağol aspendos kardeş,

Aydınlandım sağol.. Sen beni hiçbir şey söylememiş say!

Hayırlı hidayetler...

Düşünebildiklerinin hepsini düşünülebileceklerin tamamı zannetme!
Alt 26-09-2007, 17:31
aspendos
Üye Değil

aynen kardeş sende sağol ..

sende beni yazılarınla bayağı aydınlattın ne güzel işte karşılıklı güzel şeyler yazıyoruz ..

sevgiyle kal kalbindeki pası sök at ... :wink:
Alt 26-09-2007, 17:35
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Nedense imanli dostlarimiz, biz tanriyi, tanrilari kritik ettikce, inanciniz yoksa neden tanridan bahsediyorsunuz gibi sorular yoneltiyorlar. Biz bu sorulari coktan sorduk ve cevabini bulduk, burada, sizlerin sormasi gereken noktalara dikkati cekmek, iman ile korlenmis gozlerinize isik tutabilmek amaciyla sizin hic dusunmediginiz, dusunmekten korktugunuz gercekleri gostermeye calisiyoruz.
*Sizlerin tanri inanciyla da alip veremedigimiz birsey yok. Kendinizle tanriniz arasina giren bizler degil dininizdir dikkat edecek olursaniz. Dinler dikte eder tanriya nasil tapmaniz gerektigini, dinlerdir sevgi yerine nefreti, kendinden olmayani dislamayi ogutleyen, babayi ogula, kardesi kardese dusuren.
*Dunyada bunca cesitli inanc sistemleri var ve inanirlari kendi yollarinin en dogrusu olduguna inandiklari icin de bu dinlerin mensuplari olmuslardir. Kimileri inegi kutsal sayarken bazilari domuzdan nefret eder. Biri digerinin inancini komik bulurken, kendi inancini sorgulamaktan kacinir, korkar. Bizler (ateistler) *Yüce Tanrı! Sana bir sorum var... derken sorumuzun inanmadigimiz tanriya degil, sizlere oldugunu anlamanizi isterim.
* * * * * * sevgiler...

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 26-09-2007, 17:49
aspendos
Üye Değil

ateizm de kendi inancı en doğru olarak görür.

inanç diyorum bir yaratıcının olmadığına inanan bir toplum dur .

kendini sıkma bukadar bizler neyin doğru olduğunu sizden daha iyi biliyoruz bunu söyleyince gene sinirleriniz tepelerinize çıkıyor biliyorum ..
Alt 26-09-2007, 18:38
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Sevgili aspendos, varligini ispatliyamadigin herhangi birseyi yok adetmek bir inanc degil, akil ve mantigin getirdigi bir sonuctur. Ustelik bu varlik insanlik tarihi boyunca ihtiyaca gore sekil degistiren, bilim ilerledikce icraatinda degisikliklere ugrayan, yani insana gore degisen bir varliksa....

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.

Önerilen Siteler