thunderpoint";p="´isimli üyeden Alıntı
aspendos";p="´isimli üyeden Alıntı
bizler islam inancına inanarakdan cenabı allahın adaletli ve herşeyi gereği gibi yaratılmış olduğuna ve hiçbirşeyinde sebebsiz yere yaratıldığını düşünmüyoruz .
|
Bak sevgili aspendos kardeşim,
Yahu sizi üzmek, kırmak istemiyoruz ama cümlelerinizi, başlıklarınızı falan biz düzeltiyoruz. Siz daha bunu beceremezken gelip burada bizimle ayetleri, hadisleri falan tartışıyorsunuz. Üstelik bilseniz gam yemeyeceğim. Ya gönlünüzden geçeni yazıyorsunuz ya da bir başkasının daha önce yazdıklarını getirip buraya yapıştırıyorsunuz.
Bak yukarıdaki cümleye; sen şimdi orada ne demek istedin? Ben seninle nasıl tartışabilirim bu şartlarda kardeşim söyler misin? *
aspendos";p="´isimli üyeden Alıntı
Allah insanlara zulüm etmez, insanlar kendi yaptıklarının hatasını çeker .
|
Sen gerçekten Kuran'ı biliyorsan ve insani (ahlaki) mantığın varsa bunu söylemezsin mesela. Hiçbir suçları yokken insanın kulaklarını, gözlerini bağlayan; onları ateşlerde yakmakla dehdit eden bir Allah'tan bahsediyoruz. Bunlar sence kremalı pasta falan mı sevgili kardeşim?
Gel şu işi çözümleyelim. Sen de ki "Arkadaşlar ne olursa olsun -ister yanlış ister doğru- ben bu işe inanıyorum; kimseyi de bu konuda zorlamam -her ne kadar Kuran'da zorlayın diyorsa da-"; herkesin inancı kendinedir" olay bitsin. Sonra bu adriano ve kararamamış kuş ikilisinin yaptıkları gibi yapma hiç. Gir forumlara, başlıkları oku. Ama dinlene dinlene... Çünkü çok seveceğin konular anlatılıyor.
Hayırlı hidayetler sevgili kardeşim...
|
güzel kardeşim thunderpoint,
Nisâ(*) Sûresinin 40 . Ayetinde *
Şüphesiz Allah (hiç kimseye) zerre kadar zulüm etmez. (Yapılan) çok küçük bir iyilik de olsa onun sevabını kat kat arttırır ve kendi katından büyük bir mükâfat verir. *
HUD SURESİ:101. Biz onlara zulmetmedik. Fakat onlar kendilerine zulmettiler. Rabbinin azap emri gelince Allah’ı bırakıp da taptıkları ilahları kendilerine hiçbir fayda sağlamadı. İlahları onların sadece ziyanlarını artırdı.
şimdik allah insanlara zulüm etmez insanlar kendi yaptıklarının cezasını çeker değimde anlamıyacak olduğunuzu önceden zaten gördüm .
ben sade dillet fazla edebiyata girmeden yazyorum herkez anlasın diye ama görüyorum ki okadar net ve açık ve basit yazmama karşı thunderpoint kardeş nedemek istediğimi anlamamış .
zaten kuranı kerimden de anladıklarını sandığından bu durumdalar .
kıyamet nezaman diyiyor bir arkadaş *
yakındır güzel kardeşim .
hayırlı ateizmler