Bir sıkıntımda, bana yol gösterceğinizi umarım.
Evimin yakınlarında , cami var. 15 yıldır ,faal çalışıyor.
Ramazan ayı başlamasıyla birlikte, camideki diafon sayılarını mı artırdılar, amfi mi bağladılar yada mevcut sistemi mi güçlendirdiler? Bilmiyorum. Ama ,ezan sesi evin içinde, adamı çıldırtıyor.
Kapı pencere kapatıyorum tv sesini sonuna *kadar açıyorum ama bu gürültü devam ediyor.
Konu, ezana olan ,gereken saygı değil, verdiği gürültüyle, yaşattığı rahatsızlıkdır.
15 yıldır, penceremİ yada kapımı kapamadan dinlerken bugün soğuyorum.
İnanın, imamın yutkunuşunu, nefes alışını duyuyorum.
Bide imamlar, denetlenmeli, düşüncesindeyim.
Bu kişiler ezan okuyor, bizlere sevdirmesi ,aşılaması gerekiyor.
Bunun *düzeneği heryerde aynı tonda olmalı.
Ama bi ezan okuyuşu var imamın, inanın ikincisine tahammül edemezsiniz.
Umarım bu hassas konuda ,derdimi anlatabilmişimdir.
Ben şimdi nasıl eski huzuru bulabilirim?
Çünkü, ezandan kaçıyorum.
İmamla görüştük ,''her şey aynı bi artış yok'' diyo. Ya ben, gerizekalıyım ya beni kandırıyor.
Bu konuda, nasıl bi yol izleyip, eski 15 yıldır olduğu gibi, ezana olan saygımı bi imam yüzünden geri kazanabilirim.,Kime başvurmam lazım
Sevgili birtanfb, tüzüğümüzün 9. maddesine göre 10 mesaj kotasını doldurmadan başlık açamazsınız.
Bu yüzden başlığınızı kilitliyorum. ''Tanışalım'' formuna kendinizi tanıtıcı başlık açabilirsiniz
9- Yeni Üyelere Başlık Açma Koşulu
Siteye yeni üye olmuş bir üyemizin forumlara en az 10 mesaj yazma zorunluluğu vardır. En azından kendini tanıtmış olacağı düşüncesindeyiz. Forumlara mesaj yazmadan başlık açmayınız. Ancak üyemiz kendini tanıtmak amacıyla mesaj yazmadan ''tanışalım'' bölümüne başlık açabilir.
Hiç çekinmeden ikametine en yakın müftülüğe ve kaymakamlığa yazılı şikayette bulun.
Desibel farkını özellikle belirt. Çünkü bu tür şikayetler çok fazla ve yasak olmasına rağmen bazı *imamlar özellikle yapıyor. Aslında ilk görüşmede imam olumlu yaklaşmazsa müftülüğe ve kaymakamlığa şikayette bulunacağını belirtmiş olsan çekinebilir ve az da olsa bir kısma yapabilirdi belki.
Bence susulmamalı. Böyleleri sustukça azıyor. Hoşlandığı müziği sonuna kadar açıp zorla millete dinleten görgüsüzlerden ne farkı var bunların.
Ben ilahileri, mevlütü, namaz seslerini dışarıya vermelerine müdahale ettim, kestiler. Ama bizim biraz nazımız geçtiği için olabilir, sizinkin de imamı aşmak gerekebilir.
genelde cami kapıları kilitlenmez, al şöyle kaliteli iyi patlayacak bir kalıp dinamit çık
minareye güzelce yerleştir, tam hoca okumaya başlarken patlat, havai fişek niyetine
seyret. *
yükseldikçe, uçma bilmeynlere daha küçük görünmemiz kaçınılmazdır