24-09-2007, 18:53
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Re: Sünnet çok zararlı bir operasyondur.
|
o gerizekalı hristiyanların
|
Klasiktir değil mi,
Sizden farklı düşünenler kesinlikle geri zekalıdır. Tek akıllılar müslümanlardır.
Bu yüzden o geri zekalıların her icadını o çok akıllılar kullanmakta ısrarlıdırlar.
İnsanlığın, iyiliğin, doğruluk ve zekanın dinle (özellikle İslamiyetle) ilgisi olmadığını bir gün (tez vakitte) anlamanız dileğiyle.
|

24-09-2007, 20:41
|
|
Üye
|
|
|
|
Bu müslümanların her işi böyle. İşte her zaman ne kadar mantıksızlık varsa bunlarda. Neyse bu sefer ortalık biraz neşelensin diye konuya uygun bir fıkra yazalım..
Fıkra bu ya... Sünnetçinin biri hobi olarak sünnet ettiği parçaları biriktirirmiş. Aradan yıllar geçmiş ve emekli olmuş sonra oturmuş düşünmüş ben yıllardır biriktirdiğim bu çük derilerini ne yapayım diye. Derken aklına derici gelmiş. Gitmiş dericiye;
-"kardeşim ben yıllarca bu küçük parçaları biriktirdim, sen bana kullanışlı bir şey yap" demiş.
Adam düşünmüş neyse 1 hafta sonra sünnetçiyi aramış. Sünnetçi gelmiş bakmışki adamın elinde küçük bir cücdan, sünnetçi adama kızmış, adamda;
-"abi kızma bu cüzdanı okşayınca bavul oluyor" demiş...
YARATICIYA KİMİN ÜFÜRDÜĞÜNÜ VE ONUN KİMİN HEYKELİ OLDUĞUNU ÇÖZEMEDEN, ORTADA DOLANIP DURMAYA BAŞLAMIŞ.
|

25-09-2007, 11:11
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sünnet karşıtı arkadaşların mevcut olduğunu görmek güzel bir şey.
Bu; ülkemin bir kaç çocuğunun daha sünnet işkencesini yaşamayacağı anlamına geliyor.
Bu sevindirici bir haber.
Sevgiler
|

25-09-2007, 16:24
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
zaten hıristiyanlar sünneti müslümanlardan değil, yahudilerden öğrenmişlerdir ve onların müsbet propagandası ile çocuklarını onlar gibi yani doğduktan hemen sonra sünnet ettirmeye başlamışlardır fakat bu alışkanlık şimdilerde terk ediliyor, bunun en etkin sebebi ise, erkek sünnetinde olsun kadın sünnetinde olsun amaç haz almayı azaltmaktır yani seksin verdiği zevki azaltmaktır....dünyada bir kadın ve erkeğin hiç bir para harcamadan sadece varlıklarını kullanarak yapacakları zevk eylemi seks dir, dinleri kullanan egemen güçlerde bu eylemi yasaklamak için ve inanırları bu eylemden uzaklaştırmak için ellerinden geleni yapmışlardır. *acaba neden? *buradaki çoğu arkadaş bu nedeni biliyordur elbette...
|

30-09-2007, 01:23
|
 |
Üye
|
|
|
|
Teşekkürler vartor, ingilizce kaynakları okuyacak kadar hakim değilim o dile. Ancak, Türkçe olarak da bu konuda bir çok bilgiye ulaştım ve daha önce söylediğim gibi, sünnet konusu benim için zaten *netleşmiş durumda. Bu konudaki tek üzüntüm, bir sürü çocuğun güle oynaya, hediyelere boğularak, bir günlük prens ilan edilip kesilip biçilmeleri ve düşüncede bir çok kalıptan sıyrıldığı halde bu konuda ısrarla süregelen anlayışla çocuklarını sünnetçilerin önüne atan insanlar.
Haklısın, bademcik, elbette sünnet ile karşılaştırılamaz. Benim yaptığım karşılaştırma, sadece yaklaşım idi .Özellikle doktor yaklaşımı. Bademcik konusunda bile bu kadar hassas olunabilirken son derece sağlıklı ve işlevi olan bir derinin kesilmesi için böylesi ikna turları düzenlenmesi.
Sünnetin aslında Yahudilerin mi, Müslümanların mı, Hristiyanların mı geleneği olduğundan, kimin kimden aldığı ve benimsediğinden çok daha önemli bence bu. *Araya girip konu hakkında düşünce(!)sini belirten ve sünnet karşıtlığını gerizekalılıktan aşağı gören arkadaş sanırım sadece, bir *Müslümanlık geleneği olduğu için *böyle düzeyli bir tepki vermiş. Aynı mantıkla ilerlersek *Müslümanlar için de hiç hoş bir tablo çıkmaz ortaya. Sonuçta bu sakatlamayı ilk keşfeden *Müslümanlar da *değil, Yahudiler de. Yahudilikten de önce görülen ve değişik *kılıklarda kendini gösteren bir *adanma şekli. Tanrıya, doğaya vs. Forumu sürekli takip etme olanağım olmadığı için bilmiyorum ama genel olarak inceleyebildiğim kadarı ile zaten bu konu üzerinde çokça şey yazılmıştır herhalde burada.
Ancak bu bahsettiğimiz dinlerin sünnetin arkasında duruşlarındaki temel etken cinselliği kontrol altına alma çabasından başka bir şey değil, elbette. Cinselliği kontrol eden (ki en kontrol tanımaz alandır) her şeyi kontrol eder ama yine de kafamdaki soru işaretleri tam olarak çözülmüyor. Güç savaşı her zaman insanların en yıkılmaz görünen kalelerine oynasa da *benim anlayamadığım neden ataerkil toplum, erkeği yaralama çabasına girer? *Gücünü, enerjisini farklı şekillerde kullanabilme gibi açıklamalar çok da tatminkar gelmiyor bana.
Acı olan; egemen anlayışın, insan sağlığı için en iyisini yapmak adına yola çıkan doktorların da büyük kısmını yanına alabilmiş olması. Benim derdim onlarla.
yok başka bir cehennem, yaşıyorsunuz işte.-B.Aysan
|

30-09-2007, 01:39
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Ticaret, sevgili sisyphos, ticaret. Isin ucunda para olunca doktorlar da gonullu tabii olarak.
Insan kendini kandirmasini bilir, her ne kadar yemin de etmis olsa, kar icin yapmiyorlar mi meslegi?
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|

01-11-2007, 10:46
|
|
|
Sünnet! Sünnetle İlgili Yalanlar ve Gerçekler
Kitabın yazarı: Nil Gün
Yayınevi: Kuraldışı Yayıncılık
259 sayfa
SÜNNET SADECE DOĞAYA DEĞİL TIP ETİĞİNE DE AYKIRIDIR
Sevgili okurum,
Binlerce yıllık sessizliğin içinden taze nefesiyle çığlık çığlığa doğan bu kitabın sizi çok şaşırtacağını biliyorum. Ama �bilgi borçlandırır� yasasını da biliyorum; toplumumuzu bu denli derinden ilgilendiren bir konuya el atışımın sebebi de bu işte. Bir zamanlar sahip olmadığım ama şimdi bana �Ah keşke daha önce bilseydim!� dedirten, uzun araştırmalar sonucunda kazandığım yeni bilgilerimin sorumluluğunu üstleniyor ve borcumu ödüyorum.
Bu kitapta, sünnet savunucusu tıp uzmanlarının, din adamlarının sünnet konusunda bize (ve aslında kendilerine) neden yalan söylediklerini göreceksiniz; asıl büyük hatanın, doğanın ya da Tanrı'nın hatasını düzeltmeye kalkışmak olduğunu kanıtlayan bilimsel araştırma sonuçlarını öğrenecek ve kendinizi bir dönüm noktasında bulacaksınız.
Bu kez, seçim sizin demeyeceğim; çünkü seçim oğullarımızın! (Tabii ki karar verecek yaşa geldiklerinde.) Yetişkinler olarak bizim seçimimiz, gelenekleri, sağlıkla ilgili yalanları ve cehaleti sorgulama ve değiştirme cesaretini gösterip gösteremeyeceğimize karar vermektir.
Gerçek üç basamakta ortaya çıkar: Önce yok varsayılır, sonra şiddetle karşı gelinir, nihayet kendini kabul ettirir.
Gerçekleri görün! Sağduyunuzu dinleyin! Çocuklarınız için neyin �en iyi� olduğunu yüreğinizde hissedin! Gelenekleri sorgulamak ve gerçeğin peşinden gitmek, bizim gelecek nesle olan borcumuzdur!
Kitap hakkında bilgi sahibi olmak veya satın almak için önerebileceğim adresler:
http://www.kuraldisi.net/pegasus/kur...roducts_id=299
http://www.weblebi.com/UrunDetaylari...WfTdl6MVOuIN6g
http://www.hepsiburada.com/productDe...=kkuraldisi010
|

01-11-2007, 10:51
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Re: Sünnet! Sünnetle İlgili Yalanlar ve Gerçekler
Ben de hep şunu düşünürüm:
Madem tıbben o kadar yararlıymış da mükemmelliğinden zerre ödün verdirilmeyen çok akıllı tasarımcı acaba 'sünnet'i neden akıl edememiş..
Teşekkürler cem..
Düşünebildiklerinin hepsini düşünülebileceklerin tamamı zannetme!
|

01-11-2007, 11:06
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
sevgili thun, *''akıllı tasarımcı'' insan , cinsel organlarında (kadın ve erkek) *ufak bir imalat hatası yapmış.
bu hatasınıda arap yarımadasına gönderdiği peygamberler vasıtasıyla ''tamir etmiş''.
olay bu kadar basit. ben biyolojinin biraz yanından geçmişliğim var. ben anlıyor ve çözüyorumda, siz nasıl çözemiyorsunuz? hayretler içinde kalıyorum?  *
not: niçin ''hayretler içinde kaldığımı ''soran olursa ,cevap vereyim. otelde yer bulamayınca ,
mecburen ''hayretler *içinde ''kalıyorum
sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
|

01-11-2007, 16:41
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Hersey ya mukemmeldir, ya degildir; tanrinin her seyimizi mukemmel yarattigina inanip, sonra da insanin orasini burasini kesip atmak bence celiskidir.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|