Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Önerdiğimiz Başlıklar

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-12-2007, 20:06
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Standart Re: Kutsal Kitaplardaki Çelişkiler

Iman gucu budur iste.

Asik olmussan bir kere,
kusur bulamazsin sevdiginde
Gozune de soksalar hatalarini
anlayamazsin, perde vardir gozlerinde..

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 15-01-2008, 21:40
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Melekler büyü öğretir mi?
Örneğin karı-kocanın arasını açacak bir büyü meleklerden öğrenilebilir mi?
Bu İslam'a ve Kur'an'a göre mümkün müdür?
Bir bilen müslüman var mı?
Alt 15-01-2008, 21:57
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Melekler çok iyi ve güzel yaratıklardır.
Büyü ile kötülükle işleri olmaz.
Şahsen bende melek gibi bir insanımdır.
Onun için bu konuyu iyi bilirim.
Müslümanım(T.C Kimliğimde öyle yazıyor)
Allaha emanet olun ,cennette yerim reserve,düşünürseniz birlikte olabiliriz.

Saygılar,sevgiler

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 15-01-2008, 22:02
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

sevgili aydoe

* şeytan da bir melektir, azrail de.

* saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 15-01-2008, 22:12
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ha ondan bana Devil's son demişler demek
Bende gençliğimde hep düşünmüştüm,benim gibi kötü bir adama niye melek ismi verildi diye
Sağol Dilaver
Saygılar

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 15-01-2008, 22:47
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

pante";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Melekler büyü öğretir mi?
Konuyla ilgili cevapları tahmin etmek zor olmasa gerek çünkü bazı nüanslar hariç bütün islami sitelerde kanaat aynı. "Bakara 102'nin meali bu güne kadar yanlış verilmiş" diyorlar.

Buradan da hareketle bir arada yürütülebilmesi dileğiyle bahsi geçen konunun bir ekleme yapılarak -belki de açılım genişletilerek- incelenmesi daha doğru olur kanaatindeyim.

Konu şu: Allah'a rağmen -ve mantıken zorunlu olarak da onun izni ve inisiyatifiyle- Muhammed'e büyü yapılır ve o da bundan etkilenir:

(Alıntı: Kasr-ı arifan)

İşte Sihir ve büyünün bir hakikatinin bulundugunu Islâm alimlerinin büyük çogunlugu kabul etmislerdir. Nitekim sahih kaynaklarda yer alan bilgilere göre Rasulullah s.a.v.'e de büyü yapilmis ve bir süre bu büyünün tesirinde kalmistir.

Hz. Ai se r.a. anlatiyor:

Hz. Peygamber'e yahudiler tarafindan büyü yapildi. Öyle ki, Rasulullah yapmadigi bir seyi yaptigi vehmine düsüyordu. Bir gün benim yanimda iken Allah'a dua etti, sonra tekrar dua etti. Ve dedi ki:

- Âise , hissettin mi, sordugum hususta Allah bana hüküm verdi.

- Hangi hususta Ey Allah'in Rasulü , dedim.

- Iki kisi bana gelip, biri bas ucumda, digeri de ayak tarafimda oturdu. Biri digerine: “Bu zatin rahatsizligi nedir?” dedi. Öbürü: “Büyüdür!” dedi. Önceki tekrar sordu: “Kim büyüledi?” Digeri: “ Lebîd b. A'sam adindaki Züreykogullarindan bir yahudi .” diye cevap verdi. Öbürü: “Büyüyü neye yapti?” dedi. Arkadasi: “Bir tarakla saç döküntüsüne ve bir de erkek hurma tomurcugunun içine.” cevabini verdi. Digeri: “ Pekala , simdi nerede?” diye sordu. Arkadasi: “ Zervân kuyusunda.” cevabini verdi.

Bunun üzerine Rasulullah s.a.v. ashabindan bir grupla birlikte kuyuya gitti, ona bakti, kuyunun üzerinde bir hurma vardi. Sonra benim yanima dönüp:

- Ey Âise ! Allah'a yemin olsun, kuyunun suyu sanki kina islatilmis gibi (bulanik) ve (o kuyu ile sulanan) hurma agaçlarinin baslari da sanki seytanlarin baslari gibiydi, dedi. Ben:

- Ey Allah'in Rasulü , onu kuyudan çikardin mi, diye sordum.

- Hayir , dedi ve ilave etti: Bana gelince, Allah bana afiyet lütfetti ve sifa verdi. Ben halka bir kötülük gelmesine sebep olmasindan korktum. (Buharî, Müslim)
:

Allah meleklere neden büyü öğretir ve Muhammed'e büyü yapılmasına nasıl izin verir (Ya da niçin ona büyü yapılmasını emreder?)

Özellikle topluluk isimli nick kullanan ve ithamlarda bulunan Müslüman arkadaşların katılım ve katkıları beklenir...

Düşünebildiklerinin hepsini düşünülebileceklerin tamamı zannetme!
Alt 15-01-2008, 23:26
Kıdemli Üye

Bakara/ 102. Tuttular da Süleyman mülküne dair şeytanların uydurup izledikleri şeyin ardına düştüler. Halbuki Süleyman inkâr edip kâfir olmadı, lakin o şeytanlar kâfirlik ettiler; insanlara sihir öğretiyorlar ve Bâbil'de Harut ve Marut'a, bu iki meleğe indirilen şeyleri öğretiyorlardı. Halbuki o ikisi "biz ancak ve ancak sizi denemek için gönderildik, sakın sihir yapıp da kâfir olmayın!" demeden kimseye birşey öğretmezlerdi. İşte bunlardan karı ile kocanın arasını ayıracak şeyler öğreniyorlardı. Fakat Allah'ın izni olmadıkça bununla kimseye zarar verebilecek değillerdi. Kendi kendilerine zarar verecek ve bir fayda sağlamayacak bir şey öğreniyorlardı. Yemin olsun ki, onu her kim satın alırsa, onu alanın ahirette bir nasibi olmayacağını da çok iyi biliyorlardı. Hakkiyle bilselerdi, uğruna canlarını sattıkları şey ne çirkin bir şeydi.

Allah tarafından gönderilmiş 2 melek var.
Bu 2 melek kendilerine indirilenleri insanlara öğretiyorlar.
Karıkocanın arasını açacak büyü bilgilerini öğretmeden önce ise uyarıda bulunuyorlar:
"Sakın bunları uygulayıp kafir olmayın" diyerek.
Ama kötü niyetliler bu bilgilerle ve Allah'ın izniyle büyü yapıyor ve başkalarına zarar veriyorlar.

Büyünün şeytan veya cinler tarafından öğretilmiş olması normal de,
uyarmış olsalar dahi melekler tarafından öğretilmesi ilginç.
Melekler alalade insanlara, hem de kötü niyetli büyücülere vahiy mi getirmiş?
Nasıl bir insan-melek ilişkisi bu?
Yoksa İslam'ın kabul etmediği ama Hristiyanlıkta var olan "düşen melek" inancı Kur'an'da da mı var?
Fakat ayette bu 2 melek eleştirilmiyor, savunuluyor.
Meleklerin saf olduğu düşünülür de bu saflık temizlik, güzellik anlamındadır.
Yoksa bu melekler akıl yönünden de mi saftılar ki insanlar tarafından kandırılabildiler?

Allah, melek, vahiy konusu bu denli basit mi?
Kur'an'daki bu büyü meselesi bir çelişki değil mi?
Alt 16-01-2008, 12:54
Üye Değil

Kuranda Ademin yaratılışında Allah meleklere Adem için sizin bilmediklerinizi ben ona öğrettim demiyormuydu.Demekki insanların bilmediklerinide bazı meleklerine öğretmiş.
Alt 16-01-2008, 15:17
gematria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gematria gematria isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

arkadaşlar bir süre sizden uzak kaldım elimde olmayan nedenlerden dolayı ama nihayet sizlere döneblecek zamanı buldum....
en son körelmiş arkadışımızla kalbin düşünebilmeyi veya anlamayıı sağlayan bir organ olup olmadığını tartışıyorduk benim basitleştirerek anlatmak istediğim bazı terimlere yüklenerek yanlış bilgilere sahip olduğumu savundu...oysa septum interventrikülare veya crista terminalis gibi terimleri kullanmam konuyu anlaşılmaz kılacağından basitleştirme yolunu seçtim... gelelim konumuza gecikmiş olsada cevabımı veriyim körelmişe
kalp in kendi ağrı duyusu yoktur... kalpte meydana gelen herhangi bi defektte ağrı kalp dışında başka yerlerde hisedilir(ör:sol omuz sol ,sol kolun iç kısmında veya sol pektoral bölgede) (anjina pektoris) kalpte afferent lifler bulunmaz körelmişin karıştırdığı afferent lifler arcus aorta ,v.cava superiror, akciğer damarlarındaki basınca hassas reseptörlere hizmet ederek buradaki uyarıları beyne iletir dolayısyla kalpte diil ondan çıkan damarlardadır... kalp kasında sınırlı olaylara duyarlı ağrı sensörleri vardır ama bunlarda ancak kalpkası ölümüveya ordaki hücrelerde metabolik artık birikimi sonucunda uyartı oluştururlar...KALP DOKUNMAYA KESMEYE SICAĞA SOĞUĞA KARŞI DUYARSIZDIR....
böyle bir organın nasıl olurda düşünme veya anlama gibi yeteneklere sahip olduğunu söylenebilirkii..
körelmişin pubmedden bize aktardığı hipotez hücre hafızası hipotezidir ..yani kanıtlanmamış gözleme dayanan tahminleri içermektedir ve şunu anlatmaktadır ...kalp nakli yapılan kişilerde kalbi aldığı kişiyle benzer bazı davranışlar sergilediği gözlenmiş gözlemi yapılan 5 kişiden sadece 2 si bu belirtileri göstermiş... asıl ilginç olan bu gözlemlerin sadece kalp nakli diill diğer nakledilen organlardada gözlemlenmiş olmasıı bilim adamlarına göre de bunun nedeni kalbin düşünebilme özelliği değildir...nedenii: beyinden salgılanan bazı nöropeptid maddelerii diye tahmin ediliyo ama unutmayın bu sadece gözleme dayanan kanıtlanmamış bir hipotezdir yani tahmin
Ayrıca açıklamak istediğim bi nokta daha var beyin sözcüğü kuranda çok az geçmekte ve bunların hiçbirinde organ olarak bahsedilmemektedirr sadecee BEYİNSİZ adı altında hakaret aşağılama aracı olarak kulanılmaktadır isteyen araştırsın ...ÖR:Allah'ın sizi başına diktiği mallarınızı beyinsizlere vermeyin. Onları o malla besleyin, giydirin ve onlara güzel öğütler verin. *nisa(5) yani daha öncedende bahsettiğim gibi ortada taaaa yunan medeniyeti döneminden kalan bi yanlış anlaşılma var beyinin özelliklerini kalbe atfetme sevdası hiç bitmicek ama gerçek her zaman karşılarındadır işte o AYET=ARAF 179 “Andolsun, cehennem için cinlerden ve insanlardan çok sayıda kişi yarattık (hazırladık). Kalbleri vardır bununla kavrayıp-anlamazlar (idrak edemezler), gözleri vardır bununla görmezler, kulakları vardır bununla işitmezler. Bunlar hayvanlar gibidir, hatta daha aşağılıktırlar. İşte bunlar gafil olanlardır.”..................................
başka bi ayet ........(ali imran167).....Onlar: "Savaşmayı bilsek arkanızdan gelirdik" dediler. Onlar, o gün imandan çok küfre yakındılar, ağızlarıyla kalplerinde olmayanı söylüyorlardı, Allah onların kalplerinde ne sakladıklarını en iyi bilendir.... son kez söylüyorummmm tüm müslümanlara kalp bir saklama aracı bir anlama aracı bir inanma aracı yada mühürlenebilen bişey değildir.. kalbin görevleri tıp bilimi tarafından kanıtlanmış ve ortaya konmuştur artık beyni mühürlü olmayanlar anlar umarım............... beyinle ilgili bi ayet
İnsanlardan beyinsiz takımı: "Bunları bulundukları kıbleden çeviren nedir?" diyeceklerdir. De ki: "Doğu da batı da Allah'ındır. O, dilediği kimseyi doğru bir caddeye çıkarır. (bakara 142)
Beyinsizler beyinsizler beyinsizler.......sadece buuuuuuuuuu başka bi amaçla beyin lafından bahsedilmiyor

"Gerçek, inanmayı bıraktığında, çekip gitmeyendir."
Alt 16-01-2008, 19:27
Kıdemli Üye

beyinle ilgili bi ayet
İnsanlardan beyinsiz takımı: "Bunları bulundukları kıbleden çeviren nedir?" diyeceklerdir. De ki: "Doğu da batı da Allah'ındır. O, dilediği kimseyi doğru bir caddeye çıkarır. (bakara 142)
Beyinsizler beyinsizler beyinsizler.......sadece buuuuuuuuuu başka bi amaçla beyin lafından bahsedilmiyor
Gematria, yeniden hoşgeldin.

Kur'an'da beyin kelimesi organ olarak da geçmez, mecazi anlamda beyinsiz olarak da.
"Beyinsiz" sözcüğünün çevirilerde kullanılmış olması tamamen mealcinin tasarrufudur.
Ya da bilinçli olarak yapılmış bir meal tahrifatıdır.

Kalp, kesinlikle sadece kan pompalayan bir organdır.
Bunun dışında akıl, duygu ve düşünceler ile hiçbir ilgisi yoktur.

Zaten öyle olsa kalp nakli, bypass vb. ameliyatların sonunda bariz karakter farklılıkları ortaya çıkardı. Bunun tek bir örneğine dahi rastlanmamıştır, binlerce hasta içinde.

Önerilen Siteler