Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-02-2008, 23:48
vgm.1 vgm.1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Şeytanın gör dediği

Özgürlük adı altında gericiliği savunmak nasıl bir mantıktır, kadın haklarını geriye götürmek için türbandan daha güzel gerekçe olamaz. Suyu bulandırmak için de. Yobaz ve geri Bir Türkiye yaratmak için de.
Saygılarımla;
Alt 01-02-2008, 23:55
Üye

İddiaya göre türbanla özgürlükler genişletiliyor. Modern ve çağdaş topluma geçiyoruz. Türbanla okuyup alim olacağız, doktor olacak erkek hastalara bakmayacak bu 8 yaşında erkek çocukda olabilir, 90 yaşında ihtiyarda hatun tahrik oluyor, ne yapsın.
Saygılarımla;
Alt 01-02-2008, 23:55
sefa sefa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İnsanların nasıl giyineceğini söyleyerek ve bu yapılmadığında şiddet kullanarak tahakkümde bulunana acaba hangi inanç doğrusu merak ediyorum. Bu insanlar tamam tercihimi değiştirdim başımı örtmüyorum dediği anda başlarına ne gelecek.

*Böyle bir inanca karşı insanilığın gerektirdiği mücadeleyi vermeyen bu inancın mağduru konumundaki ezilmiş, ezilmeye mahkum kadınları gerçekten özgürlüğe kavuşturmak için çalışmayan, inançlara saygı adı altında kendi haline terkeden, bunun nasıl biir tehlike arzettiğini görmeyenler, islamcılar gibi bir vicdan taşımalı.
Alt 01-02-2008, 23:56
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Siz, bu gunku yonetimin bunu basarabilecegine inaniyor musunuz sevgili mhmmd? Nereden baslamak gerekir dersiniz ulkemize gercek laiklik ve demokrasiyi getirebilmek icin? Gunun cok daha muhim sorunlarini birakip, turban tartismasi yaratanlar kimlerdir? Vicdan ve hur dusunce anayasamizla korunmus oldugu halde, tatbikatta neden her zaman tek yonlu olmustur? Fikir suclari mevhumunun bile olmasi anayasaya aykiriyken, cumhurriyetimizin kurulusundan beri az mi insan vatan haini ilan edilmedi? Hapishane hikayeleriyle meshur Aziz Nesin'in basindan az mi olaylar gecti? Ne yapti yazarlarimiz yargilanmalari icin, silahlarini alip daga mi cikti?
* Kisisel haklarin gelistirilmesi, bir baska deyimle, insan haklarinin uygulanmasi devletin otoritesi altinda gerceklestirilebilr.
Devlet hukukuyla, kanunlariyla, hakimleriyle vatandaslarini korumaya mecburdur. Guc kimdeyse hak ondadir mantigiyla yurutulen devletler, er gec iflas etmeye mahkumdur. Umarim aklimiz basimiza is isten gecmeden gelir.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 02-02-2008, 00:01
Üye

Biyoloji okuyacak yaradılışı savunacak, bu hatun yada er kişi öğretim görevlisi olursa öğrencilerine takiyye mi yapacak günaha sokacaksınız insanları.

Mhmmd işin retoriğini bırakın da sadede gelin.

Saygılarımla;
Alt 02-02-2008, 00:12
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sn. vartor,

İnanmıyorum. Hükümet olarak pek iyi düşüncelerim olduğunu söyleyemem.
Ancak bu düşüncem ile sistemi reddedemem.
Çözüm meclistir. Çözüm demokrasidir. Çözüm insan haklarına uygun davranmaktır.
Ne kadar beğenmesek de meclis dışı hiçbir gücü tanımam.
Ne kadar gediği olsa da demokrasimizden başka bir yönetim tanımam.
Hiçbir taraftan gelen baskıyı tanımam.

Bu anlamsız tartışmayı açan hükümettir. Yanlıştır. Amaç farklıdır. (Dilimizde tüy bitti)
Ancak esas problem bu ilüzyona inananlardadır.
Muhalefettedir. Tartışmaya çanak tutanlardadır.

Bu kadar basit bir konuyla kamufle yaptığı için hükümeti siz de takdir etmelisiniz.

Hatalarım, cehaletimdendir
Alt 02-02-2008, 00:20
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Önündeki eşek kör olursa
Kervanın gittiği yer çöl olur.

Ne 1450 sene öncesi ,Ne Atatürk sonrası

Cumhuriyeti kuran,Kadına özgürlük sunan ,Devrimleri yapan,Kurtuluş savaşı

Yıllardır uğraşan,yıkmaya çalışan ,Vahabi irticacı *devrim düşmanı

İki güç arasında yaşanan bir savaştır.
Bir yanda Mustafa Kemal önderliğinde kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti
Karşısında Cumhuriyetimizin düşmanı güçler;ulus devleti yok etmek isteyen ümmetçiler,ırkçı azınlıkçılar,küreselleşme,liberalizm aldatmasıyla dünya egemenliğini sürdüren egemen devletler,2. Cumhuriyetçiler,yeni Osmanlıcılar ,S******lar,liboşlar....

Yok edilmek yeniden yapılandırılmak istenen bir ülke,bizzat başbakanı tarafından en iyi ben satarım denilen bir ülke

Gündem özgürlük adına tesettür,

Allah cemil cümlemize akıl versin

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 02-02-2008, 00:21
sefa sefa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Cahil cesur olur.
Alt 02-02-2008, 13:22
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

"Şimdi sadece türbana özgürlük değil tabi ki. Özgürlükten yanayım. Özellikle üniversitelerde bir bilim kurumunda her türlü özgürlüğün olması gerektiğini düşünüyorum.

İsteyen istediği gibi gelebilir, şortla, mayoyla gelir, nasıl istiyorsa öyle gelirse gelsin. Bu beni ilgilendirmiyor. İkincisi, etik olarak yanlış buluyorum türbanı ya da herhangi bir giysiyi üniversitede yasaklamayı.

Doğrusu ben de kaygılara katılıyorum. Türbanı özgür bırakmanın bazı baskılardan olabileceğini düşünüyorum bundan ben de çekiniyorum. öte yandan türbanı yasaklamak bana öylesine aykırı geliyor ki, kendimi hiçbir biçimde bir öğrencinin eğitimine engel olma hakkını kendimde görmüyorum. Türban yüzünden ya da herhangi bir giysi yüzünden..

Özgürlük çok daha önemli bir şeydir. Önemli bir kavramdır. Demokrasi tehlikesiz bir rejim değildir. Baskılar olacaktır ama buna karşı konulmanın başka olları bulunmalıdır.

Olabilir sıçrayabilir, sıçratmak isteyebilirler. Bunlar da zamanı geldiği zaman konuşulması gereken konular. Yani dediğim gibi, önce etik olması lazım bence herhangi bir devletin yasanın kanunun kuralın etik olması gerekir. Etik çok önemli.

Etikten vazgeçtiği zaman Kısa dönemde elde edeceğiniz her türlü kazancı uzun dönemde kaybediyorsunuz. Diğer konular hepsi ikincil konulardır,bunlar zamanı geldiği zaman başa çıkılabilir."

Sn. Ali NESİN
http://w9.gazetevatan.com/haberdetay...4&Categoryid=1

Sn. thunderpoin'in köşesinde vermiş olduğu linkler arasında kalmıştı.
Biz biraz açalım dedik.

Hatalarım, cehaletimdendir.
Alt 02-02-2008, 14:32
Üye Değil

Atatürk ilke ve inkilaplarının ve ona karşı oluşan karşı devrim sürecini iyice tahlil etmeden ve Türkiyede yaşanan demokrasinin tarih içindeki gelişimini tartışmadan Türban sorununu basit bir kişisel hürriyet olarak düşünmemiz ne derece doğru olabir.
Demokratik gelişim süreçini tamamlamış ve dinle devlet işlerini çoktan ayırmış olan batılı demokrasilerİ bu hususta örnek olarak almamız ne kadar doğru olabilir?
Batılı ülkelerin dinleri Hristiyan bizim dinimiz İslam.
İncil ve Kuranın devlet yönetimi ile ilgili aralarındaki farklı inanışları incelemeden dini bir simge haline getirilmiş Türban hakkındaki yorumlarımız ne kadar gerçekci olabilir?
Her ülkenin tarihinde farklı bazı sıkıntılı süreçler yaşanmış. Ve o ülkeler bir daha aynı olayları yaşamamak için kendilerince farklı tedbirler almışlardır. Bu tedbirler onların demokratik bir ülke olmadığını göstermez.

Önerilen Siteler