Masonlar ayaklandı!! 50% 75% 100% 125% 150% 175% 200% *
Gazetelere ilan veren masonların alt kolu Lionslar, başörtüsüyle alakalı yasal düzenleme ile ilgili gelişmeleri üzüntüyle izlediklerini ifade ettiler.
Üniversitelere özgürlük masonları çok üzmüş!!
Gazetelere ilan veren masonların alt kolu Lionslar, başörtülü öğrencilerin üniversitelere serbestçe girmelerini sağlayacak yasal düzenleme ile ilgili gelişmeleri üzüntüyle izlediklerini ifade ettiler.
AK Parti ile MHP'nin başörtüsü yasağını üniversitelerde kaldırmaya yönelik yasal düzenleme yapma girişimine karşı çıkan guruplar arasına Masonların alt kolu Lionslar da katıldı.
Bazı gazetelere ilan veren Lionslar, öğrencilerin başörtüsüyle serbestçe üniverseteler girmelerine imkan sağlayacak düzenlemeleri üzüntüyle karşıladıklarını ifade ettiler. Türkiye Lions Kulüpleri Federasyonu imzasıyla yayımlanan ilanda, şöyle denildi: “Biz Türk Lionsları bir siyasi simge olarak algıladığımız türbanın üniversitelere serbestçe girmesini sağlamaya yönelik çabaları üzüntü ile izliyoruz. Bu tutumu cumhuriyetimizin kuruluş amaçlarına, temel değerlerine ve özellikle laiklik ilkesine karşı bir hareket olarak değerlendirdiğimizi halkımızla paylaşıyoruz.”
.............
Yukarıdaki bir haber...
Lions'un ne olduğunu ve bu halkın doğru veya yanlış Lionslara karşı olan tavrını ve Lionsların bu konudaki mesajlarının kimin işine yaradığını hep beraber düşünelim.
Örneğin ben, başörtüsünün veya herhangi bir örtünün dinin ana artelleri ile hiç ama hiç alakası olmadığını savunuyorum. Türban takmak istiyorsa bırakın taksın diyorum. Ve Türban takarak dini anlayılşını ortaya koymuş bir kişinin de bu anlayışın dışında yaşamak için çalışmasını gördüğümde yüzüne şırrak diye vurarak toplumsal riya yaptıklarını söylüyorum.
Öte yandan Lionsa mı kaldı arkadaş bu işin çözümü var bu işte bir bnelik diyerek, bir saf tutmam gerektiğinde tabiki gariban halkımın tarafını ve çoğunluğunun sesini dinliyorum.
Yav anlasanıza, Rektör kelimesi Türkçe de değişmeden Dekan kelimesi türkçe de değişmeden ne anlamı var.
Adam ateist iyi güzel bir sözümüz yok. Daha iyi de diyelim.
Peki aynı adam Dekan, yani dean of faculty
Şimdi Oxford ingilizece sözlüğe herkes açsın baksın.
Dean ne demekmiş?
DEAN OF FACULTY ne anlama gelirmiş.
Cevapları bekliyorum.
Ben özgürlük için sloganımı buradan yazıyorum.
Üniversitelerde kullanılan makam isimlerinin dini obje içermesi laikliğe aykırıdır. Haydi buyrun. düşün ardıma
Türbanın üstünde kilise fesi olduktan sonra ne işe yarar ki söylemler.
Türban olmasın tamam ama kilse fesi de olmasın, dekan değil başka bir şey olsun Papazların giydiği kıdem renkleri ile kilise senatosu renkleri aynı olmasın, Anıtkabire papazın yürümesi gibi fotoğraf veren absurt görüntüleri millet yutmuyor zira.
Evet, Türban olmasın, Kilise fesi olmasın, Rekötlerin dekanların isimleri ve elbiseleri de dini hiç bir obje barındırmasın.
Hem Atatürk miü koydu arkadaş Dekanı, Rektörü, Uluslacılar uyumayınnn Atanın öz türkçesine sahip çıkın. Tabii yerse...
Geleim Türbanım da türbanım diyenlere..
Bre güzel kızcağızım, o okulu bitirince ne yapacaksın.. Çalışacaksın değil mi? Peki Allah'ın ayetine bu çalışma güdünüzün uymadığını bilmiyormusunuz. Madem iaşeni sağlamak için toplumsal ihtiyaçlarından vazgeçmiyorsun ki geçmeni de isteyen yok; öyleyse neden ota gelince kıpır kıprı da bıçağa gelince beeeeğğğğ yapıyorsun.,
Başınızı örttüğünüzde kendinizi korursunuız bir sözüm yok. Ama açarak dini riyasız yaşayabilirsiniz, ki başı açık olduğu için kafir dediğniz nice insanlar varki beş vakit namazında.
Ulan Fethullah seni bir elime geçirsem varya, Türkiye de kapat kapat diye çocukları kutuplaştırırken, Azerbaycan da ise açın açın diye farklı bir hinlik uyguluyorsun.
Selamlar.