jaba:
|
degerli arkadaşım simonuniti öncelıkle şunu söyliyim sen allah a ve rasulune ınanmıyosan zaten senın için sorun yok ama bu arapların bi kültürü degil anlaşılan sende konuyu araştırmamışsın öyle gelişi güzel konuşuyosunuz
|
sunnet,misvak,carsaf marsaf bunlar arap kulturunun eseridir.cogu sey araplarin kulturun degil aslinda.Muhammed ,yahudilerden *tutunda sumerlere misirlilara kadar bir cok uygulamayi calmistir.Ve onlari bir
arap kulturu haline getirmistir.
sunnet islama veya yahudilige ait bir uygulama degildir.Resmen calinmis bir uygulamadir.
ben sunnetin araplardan ciktigini iddia etmiyorum.sunnetin tarihini anlaatiyim sana
Sünnetin tarihi MÖ 6000 li yıllara kadar uzanır.
Eski Mısır pramitlerinde bulanan bazı mumyaların sünnetli oldukları görülmüştür.--demekki sunnet muhammedle ve musayla baslamamis.
eski misirda sunnetin varliginin kaniti
sol tarafta sunnet olan adamin arkasindaki kisi
Kivre dir sayin
vizontele jubaa
Tarih boyunca Mısırlılar,Yahudiler,
Babilliler in sünnetli oldukları görülmüştür.demekki hz ibrahimden de once uygulanmaya baslamis.
juba
|
hz ibrahimden bu gune kadar gelmiş olan bı sünnete
|
bu yazdigin soz senin ne kadar bilgisiz oldugunu soyluyor.
İlahi dinler dönemlerinde de uygulanmış olup Musevilik ve İslam’da dini
bir gelenek halini almıştır.yani bir kultur haline gelmistir.sana kulture bir ornek daha vereyim:
Bazı toplumlarda gelenek gereği kadınlar sünnet edilmektedir. Eski Mısır uygarlığından beri uygulanan bir yöntemdir. Burada kadın genital uyarı organı olan klitoris kesilerek koparılmakta ve kadın cinsel haz organı köreltilmektedir.
bugun bile her yıl iki milyon yeni kadına sünnet yapıldığını herkes biliyordur sanirim.(dunya saglik orgutu)
sana sunnet hakkinda bir bilgi daha vereyim----sunnet guney korelilerde,yerli amerikalilarda,Meksika, Guatemala, Belize ve filipinlerde de yapilmistir...
bu da sunnetin semavi dinlerden cikmadigina dair kanitlardan birisiidir.
yada hz ibrahimle.
sunnetin tarihteki onemini de yazmak istemiyorum cunku konu biraz uzamis olur.
|
hıç bır delıl vermeden eleştırmelerıde bu cahailligin bi örnegi degılmi!!!.
|
yeterince delil verdim sanirim.
|
" Az ilim insanı ateizme.çok ilim ise dine götürür"
|
asil cahillik bu sozun altinda yatiyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr