Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 26-01-2007, 17:17
juba juba isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Sünnet küfürdür ve kafirliktir

hayır arkadaşim yukarda yazdıgım (Az ilim insanı ateizme.çok ilim ise dine götürür)sözüm kesinlikle ters degil olması gerektıgı gıbı zaten dogrusuda bu ..hz ibrahimden bu gune kadar gelmiş olan bı sünnete arabların kültürü deyıp hıç bır delıl vermeden eleştırmelerıde bu cahailligin bi örnegi degılmi!!!.eminim sorksak biz ilimi bi tartşma yapıyoruz der nasıl bı ilmi tartışmaysa delılsız dayanaksız. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *" Az ilim insanı ateizme.çok ilim ise dine götürür"
Alt 26-01-2007, 17:34
Üye Değil

sevgili juda, aziz kardeşim,

sen çok iyi ruhlu bir insansın, fakat sünnet yine de rahmani değildir, rahmana karşı işlenen bir suç, günah, cezadır.

Milletim sünnet olmasın, evlatlarını sakatlamasın.

Türk milleti günahın kalktı, kefaretin ödendi, bundan sonra evlatlarını sünnet ettirmeyeceksin.

Her kim uyarıldıktan sonra anlamazsa artık onun işi rabbime kalmıştır, evlatlarını sakatlamaya devam etsinler.

Bakara 102: harutla maruttan, karı ile kocanın arasını açacak şeyleri öğreniyorlardı. işte karı ile kocanın arasını açacak provokasyon:SÜNNET!

sevgili juda aziz kardeşim, sen ibrahim vakasını yanlış tevil ediyorsun. şimdi çıkmak zorundayım. görüşmek üzere.
Alt 26-01-2007, 17:38
Üye Değil

muhammed'in sünnetli olup olmaması çokda önemli değildir, çünkü sünnet islam ile başlamış bir gelenek değildir, sünnet bir yahudi geleneğidir, üstelik dinle hiç alakası olmayan bir çok ilkel kabilede de sünnet vardır, ve halende devam etmektedir.

ve ayreten saçlarımız daha gür çıksın diye kestirmezmiyiz, dimi *
Alt 26-01-2007, 17:44
Üye Değil

Milletim sünnet olmasın, evlatlarını sakatlamasın.
kültigin sirf islama karşı olmak için *sünnete karşı çıkmak anlamsız,
bence sünnet gereklidir, mılyonlarca yıllık evrim süreci bu organdaki
koruyucu et parçası işlevini gerekliliğini yitirmiştir, alınması sağlık açısından yararlıdır.
Alt 26-01-2007, 17:51
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

sevgili Juba
dedin ki; ..hz ibrahimden bu gune kadar gelmiş olan bı sünnete arabların kültürü deyıp hıç bır delıl vermeden eleştırmelerıde bu cahailligin bi örnegi degılmi!!!
Hz. İbrahim zamanındaki insanlar bizden dahamı bilgiliydi. Bu böyle gelip gidiyor diyorsan Hz İbrahimden de öncesi var, milyonlarca yıldan beri milyarlarca sinek kaka yiyor diye şimdi bizdemi yiyelim.
Saçma sapan akıl mantık dışı şeyleri yine binlerce yıl önceki sacma sapan masallarla açıklamaya çalışmayın. Akıl var mantık var.

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 26-01-2007, 18:03
simonuniti simonuniti isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

jaba:

degerli arkadaşım simonuniti öncelıkle şunu söyliyim sen allah a ve rasulune ınanmıyosan zaten senın için sorun yok ama bu arapların bi kültürü degil anlaşılan sende konuyu araştırmamışsın öyle gelişi güzel konuşuyosunuz
sunnet,misvak,carsaf marsaf bunlar arap kulturunun eseridir.cogu sey araplarin kulturun degil aslinda.Muhammed ,yahudilerden *tutunda sumerlere misirlilara kadar bir cok uygulamayi calmistir.Ve onlari bir arap kulturu haline getirmistir.

sunnet islama veya yahudilige ait bir uygulama degildir.Resmen calinmis bir uygulamadir.

ben sunnetin araplardan ciktigini iddia etmiyorum.sunnetin tarihini anlaatiyim sana

Sünnetin tarihi MÖ 6000 li yıllara kadar uzanır. Eski Mısır pramitlerinde bulanan bazı mumyaların sünnetli oldukları görülmüştür.--demekki sunnet muhammedle ve musayla baslamamis.

eski misirda sunnetin varliginin kaniti

sol tarafta sunnet olan adamin arkasindaki kisi Kivre dir sayin vizontele jubaa

Tarih boyunca Mısırlılar,Yahudiler, Babilliler in sünnetli oldukları görülmüştür.demekki hz ibrahimden de once uygulanmaya baslamis.

juba

hz ibrahimden bu gune kadar gelmiş olan bı sünnete
bu yazdigin soz senin ne kadar bilgisiz oldugunu soyluyor.

İlahi dinler dönemlerinde de uygulanmış olup Musevilik ve İslam’da dini bir gelenek halini almıştır.yani bir kultur haline gelmistir.sana kulture bir ornek daha vereyim:

Bazı toplumlarda gelenek gereği kadınlar sünnet edilmektedir. Eski Mısır uygarlığından beri uygulanan bir yöntemdir. Burada kadın genital uyarı organı olan klitoris kesilerek koparılmakta ve kadın cinsel haz organı köreltilmektedir.

bugun bile her yıl iki milyon yeni kadına sünnet yapıldığını herkes biliyordur sanirim.(dunya saglik orgutu)

sana sunnet hakkinda bir bilgi daha vereyim----sunnet guney korelilerde,yerli amerikalilarda,Meksika, Guatemala, Belize ve filipinlerde de yapilmistir...

bu da sunnetin semavi dinlerden cikmadigina dair kanitlardan birisiidir.

yada hz ibrahimle.

sunnetin tarihteki onemini de yazmak istemiyorum cunku konu biraz uzamis olur.

hıç bır delıl vermeden eleştırmelerıde bu cahailligin bi örnegi degılmi!!!.
yeterince delil verdim sanirim.

" Az ilim insanı ateizme.çok ilim ise dine götürür"
asil cahillik bu sozun altinda yatiyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Alt 26-01-2007, 22:38
istanbullu istanbullu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

degerli kardeşim kültigin hala senden bekledıgım cevabı yazmamışsın.sen diyosunkı sünnet rahmana karşı işlenen bir suç, günah, cezadır.
peki bunu neye göre söyluyosun sünnet neye göre suç günah ve ceza bunu kafana göremı yazıyosun yoksa bı delılın varmı?yazdıgım mesajlarımda hep senden bı delıl,kaynak istedım ama yazmadın .ben bı delılın olmadıgına kendı kafana göre yazdıgına kaanat getirdim.ve dindeki bazı şeylerı yok saymaya çalışıyosun böyle yapmakla nereye varmayı düşünüyosun bılmıyorum.eger bu senın dedıgın gıbı suç günah ve ceza olsaydı hz ibrahımden bu gune kadar gelmezdı ve rasulullah (sav)bunu ümmetının yapmasınıda istemezdı bu konuyla ilgili verdıgım hadısı ve kaynaklara bakmamışsın anlaşılan bence bı göz at ozaman gerçegi görüceksın tabı ön yargıyla yaklaşmassan he bıde eger sahıh hadıs kıtapları senın için delılse bu görüşünden dönücegıne ınanıyorum dogru olanda bu zaten mümkünse zahmet edıp verdıgım kaynaklardakı hadis kıtaplarına bı göz at eger anlıyamıyosan haber ver ben aktarmaya çalışıyım.ayrıca ben ibrahım (as) vakasını tevıl etmıyorum zaten o konuyla ilgili hadisler gayet açık tevıle gerek yok eger zahmet edıp konuyu araştırırsan görürsün (konuyla ilgili fıkırlerını destekleyecek delıllerın varsa beklıyorum zman buldukça cevap yazmaya çalışıcam senden ricam sırf islamı karalamak adına konuya önyargıyla yaklaşma eger önyargıyla yaklaşmaya devam edersen bız sana nekadar delıl getırısek getırelım sen kabul etmıyıceksın.senden ricam ricam knuyu araştır * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * " Az ilim insanı ateizme.çok ilim ise dine götürür"
Alt 26-01-2007, 23:53
Üye Değil

gandalf";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

kültigin sirf islama karşı olmak için sünnete karşı çıkmak anlamsız,
bence sünnet gereklidir, mılyonlarca yıllık evrim süreci bu organdaki
koruyucu et parçası işlevini gerekliliğini yitirmiştir, alınması sağlık açısından yararlıdır.
sn gandalf,

islamla sünnetin alakası *neymiş ya...

islamla sünnetin alakası değil, alakasızlığı vardır. kurana göre , sünnet yoktur, hatta bidatır, cezadır, ve küfürdür. kurana göre caiz olan sünnet olmamaktır.

ceza bu diyoruz anlaşılmıyor mu?

mekkeli hz muhammed sünnet olmuşmu? muhammedin şeyini mi görmüşler? neden süleyman şeyini göstermemiş? *eğer muhammed sünnet farz olsaydı, kuran bunu yazardı.

kuran sünneti bitiren dindir. sizin mı mı mıım mııı okuyup durduğunuz *kitabı *işte indiriyorum, uyumayın.
Alt 27-01-2007, 00:09
Üye Değil

istanbullu";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
degerli kardeşim kültigin hala senden bekledıgım cevabı yazmamışsın.sen diyosunkı sünnet rahmana karşı işlenen bir suç, günah, cezadır.
peki bunu neye göre söyluyosun sünnet neye göre suç günah ve ceza bunu kafana göremı yazıyosun yoksa bı delılın varmı?"
sn istanbullu, eğer senin gibi bir istanbullu bu soruyu sorarsa, ağrılilar ne yapar bilemem. sünnetin suç , kafirlik ve ceza olduğu o kadar açık bir beyyine ki, kitapta yazmasına bile gerek yok.

eger bu senın dedıgın gıbı suç günah ve ceza olsaydı hz ibrahımden bu gune kadar gelmezdı
o ayetler öyle çalışılmaz. önce tevrat çalışma tekniğini öğren, yahudiler öğretirse.

oraya mısır resimleri koyan arkadaş ta önce mısır bilimini çalışmayı öğrensin. mısır da yazan şudur: "bunlar kafir olmuştur, günahkar olmuştur, günahlarına karşılık *, kesin çüklerini ki, görsünler işledikleri ağır günahı! " *anlatımıdır.

ve rasulullah (sav)bunu ümmetının yapmasınıda istemezdı bu konuyla ilgili verdıgım hadısı ve kaynaklara bakmamışsın anlaşılan bence bı göz at ozaman gerçegi görüceksın tabı ön yargıyla yaklaşmassan he bıde eger sahıh hadıs kıtapları senın için delılse bu görüşünden dönücegıne ınanıyorum dogru olanda bu zaten mümkünse zahmet edıp verdıgım kaynaklardakı hadis kıtaplarına bı göz at eger anlıyamıyosan haber ver ben aktarmaya çalışıyım
.

resullullah kimdir? mekkeli hz muhammed kuranın muhammedi değildir. kuran resulü de o değildir. bu kurandan gayet açıktır. turan dursun neden buna itiraz etti sanırsınız. eğer mekkeli hz muhammed kuran nebisi muhammed olsa idi, sünneti yasaklardı. sünneti yasaklamadığına göre, kuran nebisi muhamme de o olamaz. mehdidir, kuran nebisi muhammed olan. benim bunları ehli sünnet olarak bilmem ise , bir mucizedir, kuranda yazan mucize budur.. Cia burada benim yazdıklarımı okuyup, hayretler içerisinde kalmaktadır.

senden ricam sırf islamı karalamak adına konuya önyargıyla yaklaşma
sevgili kardeşim,

nereden çıkarıyorsunuz, islamı karalamayı, islamı karalayan sizsiniz, ki benim kurana tümüyle uygun olan sözlerimi inkar , bu suretle kuranı inkar ediyorsunuz. ben kafamdan ve hevamdan konuşmuyorum. beni neden anlamıyor da, hemen dediklerimi inkar ve tekfir ediyorsunuz, münkir ve kafir oluyorsunuz? ama size karşı şefkatliyim, en azından iyiniyetlisin, ümidim var senden.

eger önyargıyla yaklaşmaya devam edersen bız sana nekadar delıl getırısek getırelım sen kabul etmıyıceksın.senden ricam ricam konuyu araştır * * * * * * * * * * * * *
Konunun raştırılacak bir şeyi yok ki. Ben küfürdür, kafirliktir diyorsam küfürdür ve kafirliktir. doğru sözüme iman edeceksiniz, ve evlatlarınızı ve evlatlarımızı sakatlamaycak, ve rabbın fıtratını bozmayacaksınız.

birisi de saç uzamasıyla benzeştirmiş, penis başı kılıfını. * Yazık... diyorum, çok yazık....

Allah bunları hep sorar.
Alt 27-01-2007, 00:36
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart Re: Sünnet nedir?

Cia burada benim yazdıklarımı okuyup, hayretler içerisinde kalmaktadır.

* * * * Kültigin, bunca yazdıklarının arasında en dogrusu bu galiba.

* * * * saygılarımla

Önerilen Siteler