Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Öneri, Düşünce & Eleştirileriniz

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 28-01-2018, 09:50
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Leonardo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
-

. Din düşmanı değilim ama Laikliğin hem Müslüman hem de diğer ülkelerde katı bir biçimde uygulanmasından yanayım.
Sn Leonardo.

Sence laiklik nasıl olmalı gerçek Laiklik nedir.? Laiklikte din in yeri neresidir.?
Bunları bir çok kişiye sordum çok çeşitli cevaplar aldım Hatta bazı cevaplar birbirinin zıttı niteliğinde.
Alt 02-02-2018, 21:40
Leonardo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Leonardo Leonardo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Bu gayet normal, çünkü kendi kendime düşünürken bile işin suyu çıkabiliyor.

Ama bir yerde çizgiyi çekmek ve bunu uygulamak zorundasın. O çizginin varlığı demek laiklik demek.
Laiklik olmaması o çizginin var olmamasıdır.

Bu felsefi bir konudur. İnsanların özgürlüğünün kısıtlanması da tabi ki üzücü bir konudur. Geçmişte kafalarını örtemedikleri için perukla üniversite sınavına giren kişilikler vardı. Bu da tabi ki üzücü.

Benim mantığım. 18 yaşına kadar bu çocukların laikliğini garanti altına almak zorundasın. Mecbursun. 18 Yaşında isterse Hare krişnacı olur, Üniversite sınavına da Hare Krişna elbisesiyle, kafasını filan kazıtıp gelir. Çünkü bizde de öyleydi. Anaokulundan Lise sona kadar bu böyleydi. Lise sonda artık delikanlı oluyoruz diye birçok şeye itiraz etmezlerdi. 15-16 yaştan itibaren bizde biraz daha üniversite benzeri bir düzen vardı. Ama düzen vardı. Her zaman "evet şunu yapabilirsin", "ayır bunu yapamazsın" vardı. O yüzden bu da tartışılır. Ama 15-16 yaştan önce örtünme hiçbir ciddi islam yorumunda da olamayacacığı için, benim için bunun yaşı 18'dir. Gelecekte belki 15-16'ya inebilir.

- Ama bu son dediğimin olması için evvela 10 yaşında okuldan alınan, hatta okul yüzü görmeyen çocukların olmaması gerekiyor önce.

Yani Laiklik açısından bizim eski düzende sorun yok. Okullara din dersi konması bile Batı'da saçmadır. Ama Türkiye'de, (okula bile gitmemiş bir sürü insan olduğu için + Arap / İran propagandası yüzünden). Standart İslamın anlatılması şarttır.

Yoksa yapılanlar gözümüzün önündedir. Osmanlıdaki gibi haremlik/selamlık başörtülü şeriata dayalı okul var artık. İrandan beter.

/ O yüzden ben ilkeleri savunurum. Ama geniş olursun - ama katı davranırsın. Ama o çizgiyi bir yerde çekeceksin. Ben tartışma olmasın. Herkesin yorumu aynı olsun demiyorum. Ama çizgi çekmezsen, Türkiye'de çekilmiyor, Laiklik de yoktur. Hikayedir.

Türkiye ve Rusya gibi ülkelerde bu önemli bir sorundur. İranlı adam İran'da demokrasi olmadığını biliyor. Ruslar ve Türkler özgür olduklarını + süper bir kurtarıcı bulduklarını zannediyorlar.

Laiklik de onla bağlantılı. Ülkede haremlik/selamlık okul açılmış adam halen "ben Laik'im, Merkel beni almıyor ama ben laik'im" filan diyor.

O yüzden çok daha temel ilkelerin anlaşılması gerekiyor. Darbe süreçleri bu ilkelerin dibini oyduğu için bu hale geldik zaten.
Alt 03-02-2018, 11:08
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Laiklik en net ve herkesin anladığı şekli ile anlatımı Devlet in dinsiz olmasıdır.
Devlet hiç bir dine hiç bir mesheb e hiç bir cemaat e tarikat e yakın olmayacaktır. Devleti belirleyen hukuk sistemidir.

Türkiye onun için hiç bir dönem gerçekten Laik bir ülke olmamıştır.

Laik bir devlette milli eğitim veren bir ülke din dersi veremez. Arapça dil öğretilir ama din dersi olmaz, seçmeli de olsa olmaz. İslam tarihi veya başka bir tarih olabilir ama din dersi olmaz.

Devlette önce Laiklik net olarak anlaşılacaktır ondan sonra ayrıntılar konuşulacak uygulanacaktır.

Laiklik Devlet in dinsiz olmasıdır. Bu yoksa Laik bir devlet yoktur geresi fasarya.

Önerilen Siteler