Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 26-08-2007, 22:29
spartan-troy spartan-troy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: özgür müyüz?

tabi ki değerli özgürlükçü,çok zeki değilim bunu bilmenizi isterim ilk önce,sadece bu grup içinde olmamın sebebi, etki-tepki meselesinin aynı zaman ve düzlem üzerinde olmasınla açıklayabilirim.bir gruba etki varsa etki yapılan gruptan da mutlaka tepki gelir,topun yere çarpıp yer düzleminde kalmaması gibi.bu grubun içinde olmam, bu cumleyle açıklanabilir.

ama inan dinsel inançlarımı kabullendirmek için burda değilim.Görevimde değil zaten,o yüzden sadece herkesin kendi doğruları olduğu gibi bende burda kendi doğrularımı söylüyorum.

Doğru kavramı da, şu şekilde açıklanabilir,bilimsel bilgiye karsı etki tepki grupları oluşmaz.bilimsel bilgi net olan bilgidir ve burda kimse matematiksel sayıların yanlış olduğunu tartışmaz.Bilimsel bilgi dışında ki doğrular,görüşleri oluşturur.işte olayın asıl can alıcı noktası burasıdır.Siz bir ideoloji belirlemişsiniz bu davanızı aktarmanız en doğal hakkınız,cunku ideolojiler insanların davranış biçimleridir,ama elbette buna karşı oluşturulacak tepkiyi de kabullenmeniz gerekecek.çünkü dünya üzerinde 6 milyar insan var,ve ideolojiler de farklı farklı gruplarca elbette farklı olacaktır.

tum olay bu değerli özgürlükçü.
önemli olan türklüğe zarar gelmesin.
Alt 26-08-2007, 22:39
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Hayır spartan, sadece Türklüğe değil, hiç bir ırka zarar gelmesin; çünü tüm insanlar kardeştir...

Hoş geldin özgürlükçü; özgürlüğü özgürlükçülerle tartışman dileğiyle...

Sevgiler...
Alt 26-08-2007, 22:41
ozgurlukcu ozgurlukcu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ben de kendimi çok zeki bulmuyorum. yeterince zeki olsaydım bu kadar acı çekmezdim herhalde.

yani sanıyorum sen burada türk-islam anlayışının doğal bir elçisi gibisin. ben ateist değilim. ama ne müslümanım ne de türk.

bireysel ruhsal varlığımızın sonsuzluğuna inanıyorum. varoluşun çok büyük bir okul ve bizlerin de öğrenciler olduğumuza inanıyorum. ruhun yolculuğunun cennet-cehennemle neticelenmesi ne düşünceme ne de kalbime uygun geliyor.

ruhun sonsuzluğuna inanmama rağmen, öldükten sonra dünyadaki ırksal ve dinsel tercihlerimin bir önemi kalacağına inanmıyorum. sadece geri dönüp ne öğrendiğime bakacağım gibi düşünüyorum.

senin düşüncelerine de saygım var tabii. ama kendi düşüncelerimden memnunum ve sonuçlarını da üstleniyorum. saygılar.
Alt 26-08-2007, 22:46
Üye

hoşbulduk thunderpoint.
Alt 26-08-2007, 22:48
gameover gameover isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ben de kendimi çok zeki bulmuyorum. yeterince zeki olsaydım bu kadar acı çekmezdim herhalde.

yani sanıyorum sen burada türk-islam anlayışının doğal bir elçisi gibisin. ben ateist değilim. ama ne müslümanım ne de türk.

sevgili ozgurlukcu,

senin ilacın benim *

ama artık beni kimse umursamaz. istersen sen de umursamayabilirsin. çok fazla mantık istersen sana yardımcı olamam çünkü.

kimyasal tepkimelerinin farkında ol. bir üste zıpla. duygu, düşüncelerinin esirliğinden kurtul. maceraya atıl, gerçek kendinle tanış.

imza var mutluluk var. hoyda bre
Alt 26-08-2007, 22:55
Üye

özgürlükçü eyvallah tabi ki saygım var,ancak madem kitaplarda söylenen cennet-cehennem bahsini açtın,şunları anlatmak istiyorum; dun aksam aynı bu saatlerde başlayıp,saat sabah 7.30 a kadar sohbet ettik,childintime1 ,hshtanri ve invatito adlı arkadaşlarla.Kendilerine sorabilirsiniz.cokda güzel bir sohbet oldu güldük eğlendik.Msnlerimizde de *konuştuk, falan fistan.Anlattıcağım şeyleri onlara da anlattım.

kendi kişisel görüşlerim olarak şunları söylemek istiyorum; cennet-cehennem meselesini kesin ve net olarak söylüyorum; katıksız bir şekilde netliktir ki bu; yeryüzünde yaşayan hiç bir insanoğlu kuranda söylenen ve üzerine basa basa söylenen bu vaadi hiç bir şekilde yalanlayamaz.Bakın altını çiziyorum ; yalanlayamaz::: ne islam ne ateism nede baska bir ideoloji; bu bir gelecek gün meselesi arkadaşlar,ne tarihi var ne de saati.amma gelmez saatmiş demek de çok yanlış,çünkü bilinmiyor,onu ancak dinsel inançlara göre evrene hakim olan Allah yapabilir.olurmu olmaz mı tartışmakta cok yersiz arkadaşlar.cunku tartısılsa da sonucu kimse bulamaz.yıllarca tartışılır,tartışan insanlar ölür gider.

bir ideoloji savaşı var,basa basa altını çizerek söylüyorum,bu ideolojiler yeryüzünde insanlık tarihince sabittir.Tarihsel veriler hep kanla biten ve değişik kültürlerce ideolojik savaşları kayıt eder.bu ideolojilere öyle bir ideoloji ekleniyor ki; sana ölüm zamanı ve perde arkasında olacaklardan haber veriyor...Dünya üzerinde hiç bir ideoloji böyle bir vaadi söyleyemez.

Şimdi olayı biraz genelleştirelim; hiç bir insanoğlunun yalanlayamadığı bir olayın gerçekleşme ihtimali her zaman vardır.Yoktur diyen adam külliyen yalan söylemiş olur cunku elinde vaadin yok olabileceğine dair hiç bir belge yok.Mesela siz; ölünce boşluğa gideceğinizi düşünüyorsunuz bu da olabilir,bu da bir ihtimaldir sizin açınızdan,bunu da yalanlayamaz kimse; o halde iki veri var elimizde; birinden biri mutlaka gerçekleşecek.

İşte insanı düşündüren bu gerçekler ölüm perdesinin acı gerçekleridir arkadaşlar;
düşünmek lazım; düşünmeden insan hiç bir şekilde vicdanlı yaşayamaz.
Alt 26-08-2007, 22:58
Üye

merhaba gameover,

ilacım olma teklifin için sağol

neden umursamazlar seni artık?

saygılar...
Alt 26-08-2007, 23:06
Üye

spartan-troy,

senin anlayışına göre cehennemlik biri olduğumun farkında olarak söylüyorum bunu, benim inandığım allah'tan yalnızca sevgi, bilgi ve ilham gelir.

eğer ben şu işkence-vari hayatın göbeğinde kimseyi yargılamayacağım ve tehdit etmeyeceğim bir hayatı insan halimle hayal edebiliyor ve isteyebiliyorsam, "allah"ın beni yargılayacağına ve cehennemle tehdit edeceğine inanmamayı tercih ediyorum.

senin inancında bu düşüncelerimin cezasını biliyorum, ama ben cezaya inanmıyorum....
Alt 26-08-2007, 23:13
Üye

saygım var,düşüncelerini değiştirmek için yazmıyorum zaten
Allah seni yargılamıyor ki; sen kendin iyi yada kötü yaptıklarından ayrılacaksın hepsi bu...
cunku iki kavram var...şöyle bir hikaye var bak.okumanı istiyorum

Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî'ye felsefecilerden bir grup geldi. Suâl sormak istediklerini bildirdiler. Mevlânâ hazretleri bunları Şems-i Tebrîzî'ye havâle etti. Bunun üzerine onun yanına gittiler. Şems-i Tebrîzî hazretleri mescidde, talebelere bir kerpiçle teyemmüm nasıl yapılacağını gösteriyordu. Gelen felsefeciler üç suâl sormak istediklerini belirttiler, Şems-i Tebrîzî;
"Sorun!" buyurdu. İçlerinden birini başkan seçtiler. Hepsinin adına o soracaktı.
Sormaya başladı:
"Allah var dersiniz, ama görünmez, göster de inanalım."
Şems-i Tebrîzî hazretleri;
"Öbür sorunu da sor!" buyurdu.
O;
"Şeytanın ateşten yaratıldığını söylersiniz, sonra da ateşle ona azâb edilecek dersiniz hiç ateş ateşe azâb eder mi?" dedi.
Şems-i Tebrîzî;
"Peki öbürünü de sor!" buyurdu.
O;
"Âhirette herkes hakkını alacak, yaptıklarının cezâsını çekecek diyorsunuz. Bırakın insanları canları ne istiyorsa yapsınlar, karışmayın!" dedi.
Bunun üzerine Şems-i Tebrîzî, elindeki kuru kerpici adamın başına vurdu. Soru sormaya gelen felsefeci, derhâl zamânın kâdısına gidip, dâvâcı oldu.
Ve;
"Ben, soru sordum, o başıma kerpiç vurdu." dedi.
Şems-i Tebrîzî;
"Ben de sâdece cevap verdim." buyurdu.
Kâdı bu işin açıklamasını istedi. Şems-i Tebrîzî şöyle anlattı:
"Efendim, bana Allahü teâlâyı göster de inanayım, dedi. Şimdi bu felsefeci, başının ağrısını göstersin de görelim."
O kimse şaşırarak;
"Ağrıyor ama gösteremem." dedi.
Şems-i Tebrîzî;
"İşte Allahü teâlâ da vardır, fakat görünmez.
Yine bana, şeytana ateşle nasıl azâb edileceğini sordu. Ben buna toprakla vurdum. Toprak onun başını acıttı. Hâlbuki kendi bedeni de topraktan yaratıldı.
Yine bana;
"Bırakın herkesin canı ne isterse onu yapsın. Bundan dolayı bir hak olmaz." dedi. Benim canım onun başına kerpici vurmak istedi ve vurdum. Niçin hakkını arıyor? Aramasa ya! Bu dünyâda küçük bir mesele için hak aranırsa, o sonsuz olan âhiret hayâtında niçin hak aranmasın?" buyurdu.

Felsefeci, bu güzel cevaplar karşısında mahcûb olup, söz söyleyemez hâle düştü.
Alt 26-08-2007, 23:22
gameover gameover isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sevgili ozgurlukcu,

benim bundan sonra vereceğim cevaplar bazen insanların zihinlerinde duymak istedikleri şeyler olmayacak çünkü.

benim kişiliğim git gide evrene karışıyo artık. yani benliksizliğe doğru gidiş diyelim.

memleketim öldü, siyasi görüşlerim öldü, inançlarım, önyargılarım öldü. kainatla beraber işliyorum abim.

git gide bir oluyorum.

herhangi bir ayrılık yok.

kim olursa olsun yanıma geldiğinde öpüyorum.

ego da öldüğü için karizma yapma derdim yok.

sitede herkes bana salak diyebilir *

kimyasal tepkimelerinin farkında ol. bir üste zıpla. duygu, düşüncelerinin esirliğinden kurtul. maceraya atıl, gerçek kendinle tanış.

imza var mutluluk var. hoyda bre

Önerilen Siteler