Dilaver der ki:
|
TSK yı aklamak mı istiyorsun, 12 Eylül özeleştirisi versinler, o zaman ben de susayım.
|
Sen bu özeleştiriyi RTE ve Bülent Arınç ve dahi AKP'den iste.
Kenan Evren ile yan yana mutlu poz veren onlar. 12 Eylül'ün YÖK gibi vazgeçilmez kurumlarına sarılıp da bırakmayan onlar.
Üstüne de kendilerine "demokrat" diyenler onlar.
Sen bunları bugünün 12 Eylül'ün sivil uzantılardan isteyeceksin.
Geçti Bor'un pazarı.
Bir de öyle geviş getirir gibi sürekli geçmişle kavga etmenin bir faydasi yok.
Özeleştiri mantığı Hristiyan "günah çıkarma" kültürünün modern versiyonudur. Buralarda olmaz öyle şeyler. Bizim sosyalistler de hep Batı'dan beslendikleri için aynı boş talepleri tekrar eder dururlar.
Siz önce bugün Pkk'nın yaptığı katliamlara, teröre karşı çıkmasını öğrenin.
Pkk'dan özeleştiri istemesini öğrenin.
Biz her allahın günü evlatlarımızı veriyoruz toprağa ve hepsinin faili meçhul.
Her allahın günü bir çocuk mayına basıyor veya mayın patlıyor elinde.
Bugün de birliğe erzak götüren minübüs mayına basmış da 2 ölü var.
Her allahın günü her allahın günü senin "gerilla" dediklerinin yaptığı katliamlarla yaşıyoruz.
Bugünün kavgasını veremeyenler geçmişe hesap soramazlar.
|
Ayrıca devamlı bir ikilem çizmeye çalışıp pkk ya da öteki demeye çaılıyorsun. Konumuz pkk degil ki. Ayrıca pkk lı da degilm, asla olmadım ve tasvip etmedim.
|
Niye? Bu topiğin başlığı Kürt sorunu.
Siz değil misiniz "barış" yaygaraları ile devlet-Pkk masabaşı pazarlık çözümü dayatanlar (sözde) Kürt sorununuzu çözmek için.
Pkk'sız Kürt sorunu çözümünüz mü oldu da haberimiz yok.
O halde "Kürt meselesi" başlığı altında Pkk'nın yaptığı katliamları yazmamdan neden rahatsızlık duydunuz?
|
Ama senin tek sermayen bu. Şimdiki Kürt açılımı ile bu sermayen de bitecek. Bak Chp nin içindeki egilime.
|
Yanlış biliyorsun, kim "Kürt açılımına" elini atarsa o biter bu ülkede.
AKP'nin inişe geçtiği herkesin malumu. CHP'de girerse buraya o da biter.
Dert etme daha MHP ve Osman paşanın partileri var yedekte. Sonuçta "Kürtçülük" yapanlara iktidarı vermezler bu ülkede. Marjinalleşmek kaçınılmaz sondur böyleleri için.
Önce içinde yaşadığın ülkenin insanını tanıyacaksın.
Bak ben rahatım, hiç panikletmiyor açılım beni.
Neden?
Bu sayade AKP çöküşe girmiştir de ondan. Bilakis sevinmekteyim "açılım" hamlelerine.
|
Bir çocuk ölmüş, sen buna ne diyorsun. Ben ister pkk ister ordu buna kahrolsun diyorum.Şayet bu cinayetin müsebbibi ordudan çıkarsa buna kahrolsun diyecek misin.
|
Ben buna söylediklerimi söyledim ama hala anlamamışsın.
"Şayet" demekle zaten kendi önyargını orta yere sermişsin.
Ben "şayet" demem.
Sonucu bekler öyle konuşurum.
|
Bilir misin polis bir faili meçhulde önce sabıkalıları araştırır. Ögrensen iyi olur.
|
Eee, ben ne yazdım? Yine okumamışsın.
Diyabakır / Koşuyolu'nda 7'si çocuk 10 kişinin ölümüne neden olan Termos bombası eylemini yazdım Pkk'nın. O zaman da çok atıp tutardı sizler gibiler.
Tsk, Ergenekon, derin devlet vb.. mangalda kül bırakmamıştınız.
Ne oldu o eylemin sonucu?
Kim çıktı fail?
"Polis sabıka kaydı arar" demişsin çok doğruı demişsin. 392 çocuğu bilerek, kasten katleden hatta bazılarını diri diri ateşe atacak kadar hunhar olan bir örgüt 1 numaralı sabıkalıdır.
Ben de sabıkaya bakıyorum, sen dert etme.