Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-03-2011, 21:43
zapzero zapzero isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart al cevap

aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben gayet net doğruları aktardım. Siz insanlara demogoji ile kendinizi doğru gösterme gayretindesiniz ancak hiç bir bilgi sunamıyorsunuz. Ben hocayıda seninde gayet güzel yalan yanlış iddialar ile inancınızı inkar ettiğinizi kanıtladım.

Ben bu boş vaazlardan etkilenmem.

Sizin işiniz neden zor biliyormusunuz, bir yanlışı savunmaya çalışıyorsunuz. Yanlış savunulamaz. Çünkü gerçekler onları daima yokeder.

Burda gerçeği ortaya koyan biziz. Siz ise bilgiyi dahi çarpıtıp sunmaya çalışıyorsunuz.

Ben bıkmam doğrulardan.

Henüz doğru sunmadınız. Yalanlara ve vaazlarada ihtiyacı olanlar inansın.
Geniş bir cevap konuyla ilişkili daima vereceğim. Doğru bilgiden şaşmadan.Çünkü düştüğünüz şu durum komik.

Biriniz huri yok diyor, diğeri erkeğe huri kadına nuri var diyor.

Doğrusu ise sadece erkeğe kadın vaad edildiği.

Hunne ve hum bitirir sizi ki, bittiniz.

Gayet eğlenceli bir yalanı savunmak uğruna her türlü yola başvurmanız. Ancak benim umrumda değil. Gerçek neyse o.

Devam edeceğiz.
huri ve nuri anlatımı espirili bir anlatımdır.kuyruğundan tutmana gerek yok.ordaki kastım kadınada erkeğede aynı şekilde mükafatın verileceğidir.hunne ve hum zamirlerine gelince sana ne desem az kadın ve erkekelrin beraber olduğu topluluklarda hum zamiri kullanılır.bunu sende söyledin buna kuranda çok örnek var namaz zekat oruç hac iman bunlarla ilgili emirler hum diye kullanılır sebebi iki cinsede hitap etmektir.
senin için bu arapçanın kuralı değişecek değil.zaten inkar edenlerden kuran senin dediğin gibi bahsediyor.anlatsanda anlatmasanda onlar için bir şey değişmez iman etmezler inkar ederler gerçeği bilebile.açıklamalarımı okumuyormusun hala kuranın erkek üstünlüğünden bahsettiğini savunuyorsun buna 1 ayet örnek veremezsin yalan söylüyorsun.
kuran ne erkeğe kadın nede kadına erkek vaad etmiyor ikisinede cinsiyet ihtiyacı olmıyan eşelr vaad ediyyor.zira cennette cinsellik diye bir olgu yoktur.cinsel dürtüler dünyada imtihan olarak verilmiş özelliklerdir.cennette cinselliğin yaşanacağını söyliyen 1 ayet gösteremezsiniz.
Alt 14-03-2011, 21:57
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bir anne düşünün bir çocuğu olmuş; ama öyle "ol" demeyle hiç zahmetsiz olmamış. Bayağı emek vermiş ve yorulmuş çocuk için. Çocuğunu 9 ay karnında taşımış, doğurmuş, altını değiştirmiş, beslemiş, büyütmüş... Çocuk da kalkıp annesine ben seni tanımıyorum sen anam değilsin, demiş olsun. O anne kalkar da çocuğunu ateşe atar mı? Allah sırf bu yüzden insanı yakar mı yahu bu psikopatlık değil mi, akıl mantık bunun neresinde inandığınız Allah aşkına bunu bir sorgulayın yahu.

SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)

Allah işkence edenlerin en hayırlısıdır.
http://kloroben.blogspot.com/

http://blog.radikal.com.tr/Bloglar/malumat-i-siddik
Alt 14-03-2011, 22:12
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

zapzero´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
huri ve nuri anlatımı espirili bir anlatımdır.kuyruğundan tutmana gerek yok.ordaki kastım kadınada erkeğede aynı şekilde mükafatın verileceğidir.hunne ve hum zamirlerine gelince sana ne desem az kadın ve erkekelrin beraber olduğu topluluklarda hum zamiri kullanılır.bunu sende söyledin buna kuranda çok örnek var namaz zekat oruç hac iman bunlarla ilgili emirler hum diye kullanılır sebebi iki cinsede hitap etmektir.
senin için bu arapçanın kuralı değişecek değil.zaten inkar edenlerden kuran senin dediğin gibi bahsediyor.anlatsanda anlatmasanda onlar için bir şey değişmez iman etmezler inkar ederler gerçeği bilebile.açıklamalarımı okumuyormusun hala kuranın erkek üstünlüğünden bahsettiğini savunuyorsun buna 1 ayet örnek veremezsin yalan söylüyorsun.
kuran ne erkeğe kadın nede kadına erkek vaad etmiyor ikisinede cinsiyet ihtiyacı olmıyan eşelr vaad ediyyor.zira cennette cinsellik diye bir olgu yoktur.cinsel dürtüler dünyada imtihan olarak verilmiş özelliklerdir.cennette cinselliğin yaşanacağını söyliyen 1 ayet gösteremezsiniz.
Şimdi önce benim söylemediğimi söylediğimi iddia etme , çünkü hiç bir yerde hum zamiri herkese yönelik ithaftır diye sözüm yoktur,olamazda. Çünkü hum erkeği temsildir.
.

Buyrun var ise yapıştırın. Utanıp özür dileyeyim.Söylemedi isem siz utanıp özür dilermisiniz?

Ben humun (erkekler için-onlar)

Hununun ise kadınlar için (onlar) olduğu dışında zamir olarak

Gayet açık ve net.

Şimdi bana attığınız iftirayı kanıtlayın. Yoksa ben zaten kanıtlarımı tekrar sunacağım. Öyle konuyu demogojiyle örtpas edeceğinizi sanıyorsanız hiç şansınız yok.

Rahman 56

1.fî hinne: orada2.kâsirâtu: bakışlarını yalnız eşlerine hasreten 3.et tarfi: bakışlar 4.lem yatmis-hunne: onlara, kendilerine temas etmemiştir, dokunmamıştır 5.insun: insan(lar) 6.kable-hum: onlardan önce 7.ve lâ: ve olmaz 8.cânnun: cinler

Hum ile cennette kime ödül vaad edildiği belirtiliyor. Kadın varmı bu cennetlikler içinde. Direk erkeğe vaad ediliyor. Erkeğe sesleniliyor. Bu bir.

Rahman 56

1.fî hinne: orada2.kâsirâtu: bakışlarını yalnız eşlerine hasreten 3.et tarfi: bakışlar 4.lem yatmis-hunne: onlara, kendilerine temas etmemiştir, dokunmamıştır 5.insun: insan(lar) 6.kable-hum: onlardan önce 7.ve lâ: ve olmaz 8.cânnun: cinler

Şimdi vaad edilen ne?Eldeğmemiş (bakire kadınlar) .Kime vaad ediliyor üstte kırmızı ,erkeklere, ne vaad (kadın)ediliyor altta mavi. işte bu kadar basit.

gidin diğer ayetlerede bakın, hurin direk isim(bakire kız) olduğu için hunne kullanılmaz, ancak hum zamiri ile vaad edilen her şeyin erkeğe vaad edildiğini görürsünüz.

Tur 20

1.muttekiîne: yaslanmış olanlar 2.alâ sururin: tahtlar üzerine 3.masfûfetin: sıralanmış (özenle dizilmiş) 4.ve zevvecnâ-hum: biz onları evlendirdik 5.bi hûrin: hurilerle 6.înin: güzel gözlü

Yine burdada bak vaad kime ediliyor eşler olarak, erkeklere ne vaad ediliyor, bakire kız anlamına gelen huri.

Resmen yalan söylüyorsun.Hum erkeğe yönelik, hunun kadına.Rahman 56 da size kapak.

Hocanla sen inkarcı kafir konumundasınız. Sanırım burdaki gerçek müslümanda benim.

Tuhaf değil mi?

Evet hum herkese hitaptır nerde demişsem(kendi yalanını bana yükleme gayretin kendini ele vermendir.)hangi mesajsa yazda utandır beni.

Gittim...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 14-03-2011, 22:16
Üye

Standart Al cevap

yucemanitu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir anne düşünün bir çocuğu olmuş; ama öyle "ol" demeyle hiç zahmetsiz olmamış. Bayağı emek vermiş ve yorulmuş çocuk için. Çocuğunu 9 ay karnında taşımış, doğurmuş, altını değiştirmiş, beslemiş, büyütmüş... Çocuk da kalkıp annesine ben seni tanımıyorum sen anam değilsin, demiş olsun. O anne kalkar da çocuğunu ateşe atar mı? Allah sırf bu yüzden insanı yakar mı yahu bu psikopatlık değil mi, akıl mantık bunun neresinde inandığınız Allah aşkına bunu bir sorgulayın yahu.
bizim rivet ehli ilkel düşünenlerimiz gibi düşünüyorsun ilkellik gördüğün gibi ortak karekteriniz.
Alt 14-03-2011, 22:41
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

zapzero´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bizim rivet ehli ilkel düşünenlerimiz gibi düşünüyorsun ilkellik gördüğün gibi ortak karekteriniz.
Hasta mısın sen ya adam gibi tartışmayacaksan yürü git. Bir şey soruyoruz bir şey söylüyoruz, fikri tartışmayı bırakmış hayatında yüzünü bile görmediği birine karakter tahlili yapıyor.

SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)

Allah işkence edenlerin en hayırlısıdır.
http://kloroben.blogspot.com/

http://blog.radikal.com.tr/Bloglar/malumat-i-siddik
Alt 14-03-2011, 22:46
Üye

Standart al cevap

aliyarasfal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Şimdi önce benim söylemediğimi söylediğimi iddia etme , çünkü hiç bir yerde hum zamiri herkese yönelik ithaftır diye sözüm yoktur,olamazda. Çünkü hum erkeği temsildir.
.

Buyrun var ise yapıştırın. Utanıp özür dileyeyim.Söylemedi isem siz utanıp özür dilermisiniz?

Ben humun (erkekler için-onlar)

Hununun ise kadınlar için (onlar) olduğu dışında zamir olarak

Gayet açık ve net.

Şimdi bana attığınız iftirayı kanıtlayın. Yoksa ben zaten kanıtlarımı tekrar sunacağım. Öyle konuyu demogojiyle örtpas edeceğinizi sanıyorsanız hiç şansınız yok.

Rahman 56

Hum ile cennette kime ödül vaad edildiği belirtiliyor. Kadın varmı bu cennetlikler içinde. Direk erkeğe vaad ediliyor. Erkeğe sesleniliyor. Bu bir.

Rahman 56

Şimdi vaad edilen ne?Eldeğmemiş (bakire kadınlar) .Kime vaad ediliyor üstte kırmızı ,erkeklere, ne vaad (kadın)ediliyor altta mavi. işte bu kadar basit.

gidin diğer ayetlerede bakın, hurin direk isim(bakire kız) olduğu için hunne kullanılmaz, ancak hum zamiri ile vaad edilen her şeyin erkeğe vaad edildiğini görürsünüz.

Tur 20

1.muttekiîne: yaslanmış olanlar 2.alâ sururin: tahtlar üzerine 3.masfûfetin: sıralanmış (özenle dizilmiş) 4.ve zevvecnâ-hum: biz onları evlendirdik 5.bi hûrin: hurilerle 6.înin: güzel gözlü

Yine burdada bak vaad kime ediliyor eşler olarak, erkeklere ne vaad ediliyor, bakire kız anlamına gelen huri.

Resmen yalan söylüyorsun.Hum erkeğe yönelik, hunun kadına.Rahman 56 da size kapak.

Hocanla sen inkarcı kafir konumundasınız. Sanırım burdaki gerçek müslümanda benim.

Tuhaf değil mi?

Evet hum herkese hitaptır nerde demişsem(kendi yalanını bana yükleme gayretin kendini ele vermendir.)hangi mesajsa yazda utandır beni.

Gittim...
sana araplar kadın ve erkeklerden oluşan bir topluluğa hangi zamirle hitap ederler dedim sen bu soruya tekrar cevap ver demogoji yapmadan net olrak zamiri söyle.
Alt 15-03-2011, 00:53
Hasan Akçay Hasan Akçay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Merhaba.

Vâkı'a 34, 35, 36. Bu üç ayette gûya söylenen, şu anda ağızlarından çıkacak iki çift söze bel bağladığımız iki çift Mısır'lının çevirisi dahil, mevcut çevirilere göre şudur (örnek olarak Diyanetin çevirisini alalım):

Cennet halkı
34.yüksek "döşekler" üzerindedir - ve "furuş"in merfû'a
35.Biz ONLARI (hurileri) yepyeni bir yaratışla yarattık - İnna enşâ'na HUNNE inşâ'e
36.onları hep bir yaşta bakireler yaptık - ve ce'alna hunne ebkâra

Bu forumdaki güzel insanlar, lütfen söyler misiniz 35'teki ONLARI 34'teki hangi ismin yerine kullanılmıştır? Bakın, önümüze konmuş olan çeviri Türkçedir. Ve siz, ben Türkçe bilen insanlarız. Türkçe olan ilk iki cümleyi okuyamıyor muyuz? Derdimiz nedir bizim?

Lütfen dikkat buyurula: ayet 36'daki onları zamirini sormuyorum çünkü o, 35'teki (huriler)'in yerine kullanılmıştır ve doğru çeviridir.

Yalnız onun da küçücük (!) bir kusuru var: 35'in Arapça metninde namevcut olan huriler kelimesi çevirmen tarafından uydurulup Allah'ın ayetine sokuşturulduktan sonra yapılmıştır o çeviri. Allah'ın sözü değildir huriler, çevirmenin sözüdür; onun için parantez içine alınmıştır. Bu hinliği görelim.

Cevap bekliyorum: 35'teki ONLARI 34'teki hangi ismin yerine kullanılmıştır?

Sevgi ile,
Hasan Akçay
Alt 15-03-2011, 01:26
flipper flipper isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hocam siz şimdi, bu ''onları'' zamiri 1300 senedir yalnışmı çevirildi diyorsunuz.
Alt 15-03-2011, 03:11
Estiva Estiva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

flipper´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hocam siz şimdi, bu ''onları'' zamiri 1300 senedir yalnışmı çevirildi diyorsunuz.
Sevgili flipper, boşuna tartışıyorsunuz. Kabul edelim ki, biz daha başta hata yaptık. Elimizde Arapça bir cümle vardı, anlamını öğrenmek için ana dili Arapça olan iki çift Mısırlıya sorduk ve dediklerine bel bağladık. Kardeşim, git iki çift Alman'a sor, iki çift Brezilyalıya sor. Arapça metin gidilip de Mısırlılara mı sorulur?
Alt 15-03-2011, 03:38
Üye

Standart el cevap

web´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hocam ben artık hadislerden, rivayetlerden, tefsirlerden tamamen vazgeçtim. 1400 yıl içinde resmen yeni bir din yaratıldı bu saydığım şeylerle. Yüzyıllarca kimbilir, kimler kendi çıkarlarına alet etmeye çalıştı dini. Bu yüzden hadis madis gibi şeylere hiçbir itibarım yok. Kur'an'ı okuyup, kendi çapımda anlamak istiyorum, herhangi bir tefsir filan da istemiyorum. Başkalarının aklıyla niye düşüneyim.

Şöyle herkesin doğrudur diyebileceği, güvenilir bire bir tercüme bulabilirsem, çok mutlu olacağım. Ama en basitinden bu başlığa bakın. Huri var mı, yok mu, cinsiyeti kadın mı, cinsiyetsiz mi? Daha bir kelimede anlaşamadık ki. Bu alim malimlerin derdi ne anlayamıyorum. Kur'anı gönderen Allah ise, onun apaçık olduğunu da söylediğine göre, neden çevirmenler meallere bile parantezler içinde birşeyler yazarak kendi varsayımlarını ekliyorlar. Üstüne üstlük doğru çevirmedikleri iddiası var. Bakın tefsir değil, meal ya. Kardeşim, sen birebir çevir adam gibi, bırak herkesin imtihanı kendine, herkes anladığı kadarıyla uygulasın. 21. yüzyıldayız arkadaşlar, (orijinal) inen Kur'an'ı okumak istiyorum, yazanları kafamda değerlendirmek istiyorum. Şu anki okuduğum çevirilerde birçok çelişki olduğunu hissediyorum açıkcası. Çevirenlerden kaynaklanan bir sorun mu onu anlayamadım. Güvenilir bir meal bulmam şart.

Bu arada Hasan Hoca bilir (iletişim bilgilerini göndermiştim), okpa rumuzlu Mısırlı şahsa tekrar açık bir şekilde sordum, erkeğe huri mi var diye, cevabı geldi az önce.

hoora deficiencies are princesses who are only for men
Women have ornaments and decorations
sonuç olarak benimsediğiniz yol bence en güzel yol
okuyacağınız meallerle ilgili çağdaş meallere bakın ama 1tanesine değil iyilerinden 10 tanesini karşılaştırarak okursanızki bu karşılaştırmayı her ayette yapmanıza gerek yok belli başlı mevzularda yeterli. inanın islam hakkında hiç bilgi sahibi olmayan biri bile kuranın anlamı bütünlüğünde doğruları kendisi bulur.yanlış çeviriler sırıtıp durur.tavsiye edeceğim mealler
1-Recep ihsan eliaçık
2-muhammet esed
3-muhammet hamidullah
4-mustafa islamoğlu
5-süleyman ateş
6-Ali bulaç gibi bunlar ilklerden

Önerilen Siteler

Etiket
allah, cehennem, din, huri, tanrı