25-08-2008, 14:34
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Devlette işleyiş bozuklukları olduğunu kimse inkar edemez. Bir parti %90'dan fazla bir oranla laikliğe karşı odak oluşturmakla itham edilirken varlığına izin verilebiliyor. Sosyal bir hukuk devleti olduğu Anayasa'nın değiştirilemez hükmü iken SSGSS gibi anti-sosyal yasalar çıkabiliyor, özelleştirmeler gerçekleşebiliyor. O yüzden devletin düzeltilmesi gerektiğini savunmamla DTP gibi yine yasal olarak olmaması gereken ama günlük politik kaygılar uğruna kapatılamayan partilere cephe almamın hukuka aykırılıkla bir ilgisi yoktur. Tam tersi, hukuk bunu emreder. Zira Anayasa'dan daha büyük bir hukuksal emir yoktur.
Emperyalizmi dağda bayırda niye aramayacağız? Emperyalizmin girmediği yer olabilir mi? TSK olunca emperyalizm arayacaksın ama iş PKK'ya gelince "gerilla" kardeşimizdir diyeceksin...
Bugün TSK'nın büyük bir çoğunluğu ABD'yi ulusal çıkarlar konusunda müttefik görmüyor. O emekli-tutuklu paşalar değil miydi zaten meydanlarda ne ABD ne AB diye bağıran? Ya da askerler artık neden kendilerini ısrarla Atatürkçü-Kemalist tanımlıyorlar? Yıllarca CIA kamplarında eğitilen PKK'yı görmeyeceksin ama TC'nin ve daha birçok ülkenin "terörist" kabul ettiği yine aynı PKK'ya karşı girişilen operasyonda ABD istihbarat verdi diye tüm suçluyu tam tekmil TC göreceksin!
İktidar değiştiğinde TSK tam manasıyla anti-emperyalist çizgiye oturabilir, ancak PKK zaten kuruluşundan beri sürekli ABD ile kucak kucağa. Ne yaparsan yap ABD'nin kurduğu örgütle ABD karşıtlığı yapamazsın.
Welat konusunda da şunları söylemek isterim, madem yasa dedik... Bölücülük konusu evvela yasal değil. Site için çok ciddi problemler yaratabilir. Siyaset uğruna sitenin "Dinlerden Özgürlük" misyonuna zarar vermeye kimsenin hakkı yok. Siteye karşı izlenim olarak da ciddi zararları olur. Bir arkadaşın Kemalist sitesi aynı şekilde, Kemalizm görünümünde ateizm propagandası yapılıyor diye çok eleştirildi ve kimi insanların ayrılmasına neden oldu. Burada da ateizm görünümlü Kürtçülük yapılıyor izlenimi olsun istemem. Sitenin öz misyonuna zarar verir.
Saygılar
Konu imhotep tarafından (25-08-2008 Saat 14:37 ) değiştirilmiştir.
|

25-08-2008, 14:35
|
|
|
Sevgili Evrensel amca, konuyla alakalı olduğundan soruyorum, İngilizler İrlanda konusunda ne tarz politikalar izlemiştir, bugün İrlanda'da anadilini bilen İrlandalı nüfusunun oranı nedir, bu noktaya nasıl gelinmiştir? Bu ve benzeri birkaç noktayı İngiltere'de yaşayan bir arkadaşımız olarak kısaca anlatırsanız konuya farklı bir açılım gelebilir.
|

25-08-2008, 14:38
|
|
|
Ben Welat arkadaşımızın söylemlerinin sansürlenmesinden yana değilim. Bilakis her Kürt bu tür isteklerini açık açık söylesin, en demokratik olanı da budur. Sitede de bu tür görüşleri destekleyen başka üyeler varsa onlar da düşüncelerini en az Welat kadar açıklıkla ifade etmelidir.
|

25-08-2008, 14:43
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Dediğim gibi sadece İngiltere'deki İrlandalılar değil, tüm Batı Avrupa böyledir. Fransa'da sadece Franklar, İtalya'da sadece İtalyotlar mı var? Ya da Almanya'da germenler mi?
Ulus zaten tek bir etnisiteden oluşan bir şey değildir. Tarihi gelişim içerisinde bir etnik diğerlerinden baskın bir şekilde ileride olur ve sanayileşme ile birlikte bu güçlü olan etnik unsur içerisinde erir çevredekiler.
Bu, Batı Avrupa'da böyle oldu. İlginç olan her konuda Marks'ın Batı Avrupacı çözümlemelerini önümüze sürenler iş ulus konusuna geldi mi nedense Batı Avrupa modelinden kaçıyorlar.
|

25-08-2008, 14:43
|
|
|
dilaver´isimli üyeden Alıntı
Her iki güce de taraf olmak gibi bir zorunlulugumuz yoktur. Üçüncü bir yol, savaşsız bir yol açılabilir. Bunun yolu da bu haksız savaşa dur demekten geçiyor. Abd ye karşı çıkam ise başta Nato ya ve Abd uzantısı olan Tsk ya karşı çıkmaktan geçiyor. Abd başkanları ile, dışışleri bakanları ile , generalleri ile ben toplantı yapmıyorum.
|
Bu üçüncü yol nedir sayın Dilaver? Haksız savaşa dur demek nasıl olacak? Yani ne yapmamız gerekli, yapılması gerekenleri kısa bir liste halinde yazar mısınız?
Bu arada TSK'nın ABD uzantısı olduğu fikrine katılmıyorum. Öyle olsa bugün Türkiye'de Neo-Liberaller'in en çok uğraştığı, Fetullahçılar'ın en çok sızmaya çalıştığı kurum olmazdı en basitinden. Tersine AKP gibi pışpışlanırdı sürekli olarak.
|

25-08-2008, 14:48
|
|
|
Ulusun oluşumu konusunda orta paragraftaki tezinize katılmıyorum. Pekçok Prof.'un falan da böyle düşündüğünü bildiğim halde ben başka türlü düşünüyorum. Gerekirse başka başlıkta konuşulur. İrlanda bugün hala devam eden bir mesele olduğundan konunun geçmişi ile ilgili bilgi verilmesi doğru olur kanaatindeyim. Mesela İngilizler İrlanda'da ne tür politikalar uygulamış vs.?
|

25-08-2008, 14:51
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
ABD ordusu Kore'ye çıkartma yapar. Türkiye daha NATO üyesi bile değilken ABD'nin yanında Kore'ye asker gönderir. Türk askeri Kore'de Amerikan çıkarları için Koreli kardeşlerini öldürmeye gönderilir ve işte o zaman Nazım bir şiir yazar Mahmetçiğe:
Yitirmedinse insanlığını
çoluk çocuk naşıyla dolu bir çukurda
teslim ol.
Biz Türkler yiğitizdir.
Yiğitliğin zerresi kaldıysa sende,
teslim ol.
Teslim ol ananın başa için,
teslim ol Türk halkı adına
Ahmet, kardeşim,
kardeşlerine teslim ol”
Bu şiir üzerine basın Nâzım Hikmet’e karşı bir linç kampanyası başlatır, vatan hainliği ile suçlanır Nazım Hikmet ve o çok bilinen vatan hainiyim şiiriyle cavap verir.
“Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.
Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz,
dedi Hikmet.
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.”
Bir Ankara gazetesinde çıktı bunlar, üç sütun üstüne,
kapkara haykıran puntolarla,
bir Ankara gazetesinde, fotoğrafı yanında
Amiral Vilyamson’un
66 santimetre karede gülüyor, ağzı kulaklarında,
Amerikan amirali
Amerika, bütçemize 120 milyon lira hibe etti,
120 milyon lira.
“Amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz,
dedi Hikmet
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.”
Evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz,
siz yurtseverseniz,
ben yurt hainiyim, ben vatan hainiyim.
Vatan çiftliklerinizse,
kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan,
vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan,
vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan
kıvranmaksa yazın,
fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan,
vatan tırnaklarıysa ağalarınızın,
vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa,
ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan,
vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası,
Amerikan donanması topuysa,
vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan,
ben vatan hainiyim.
Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla:
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.
Kendi ulusunun çıkarını her şeyin önünde tutmak Nâzım’a göre değildir. Hele hele kendi ulusu Amerikan emperyalizminin yanında askerliğe başlamışsa... İşte o noktada halkların kardeşliği girer devreye bir devrimci için, inanmış bir sosyalist için. Kardeş Kore halkıdır, kalleş ise Amerika.
Şimdi Kürt aydınlarına sormak lazım,
Bir kere olsun “Türk Ordusu silahı bıraksın”, “Barış istiyoruz” değil de, Amerikan askerliğine soyunmuş “Kürt” kardeşlerinize, siz de, Nâzım gibi, “gidin kardeşlerinize teslim olun” diyebilir misiniz?
Siz de Nâzım kadar hümanist, Nâzım kadar enternasyonal, Nâzım kadar yurtsever olabilir misiniz?
Siz de Nâzım kadar halkların kardeşliğinden yana olabilir misiniz?
Evet sevgili “Kürtler”, “Kürt aydınları”.
Hadi gösterin kardeşliğinizi ve PKK’daki sizin “gerilla” dediğiniz insanlara seslenin Nâzım gibi:
Teslim ol kardeşim, kardeşlerine...
|

25-08-2008, 15:06
|
 |
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
imhotep´isimli üyeden Alıntı
Welat konusunda da şunları söylemek isterim, madem yasa dedik... Bölücülük konusu evvela yasal değil. Site için çok ciddi problemler yaratabilir. Siyaset uğruna sitenin "Dinlerden Özgürlük" misyonuna zarar vermeye kimsenin hakkı yok. Siteye karşı izlenim olarak da ciddi zararları olur. Bir arkadaşın Kemalist sitesi aynı şekilde, Kemalizm görünümünde ateizm propagandası yapılıyor diye çok eleştirildi ve kimi insanların ayrılmasına neden oldu. Burada da ateizm görünümlü Kürtçülük yapılıyor izlenimi olsun istemem. Sitenin öz misyonuna zarar verir.
Saygılar
|
Tüm mesaja olduğu gibi, bu kısma özellikle katılıyorum. Bu forumun amacı bellidir. Ben sadece bu foruma değil, (başta Alevi forumları olmak üzere) birçok foruma üye oldum ve bu Kürtçülük ve PKK propagandistlerinin yoğun taarruzları karşısında sitelerin ve üyelerin ne tür zorluklarla karşı karşıya kaldıklarına da şahit oldum. Can Welat nickli kişinin sırf şu sözleri dahi, forumun amacından ne denli uzaklaşabileceğine yeterli kanıt oluşturmaktadır: " Her Türk asker doğarsa, her Kürt de gerilla doğar!" Bu sözler, Kürt halkının hak arama mücadelesinden çok, Kürt faşizminin ve terörizmin apaçık söylemidir. Bu zihniyetle kardeşçe yaşamanın imkanı olmadığını da daha önceki bir mesajımda belirtmiştim. Bu kişi gidip bu sloganı, Türk faşizminin sergilendiği, Kürt varlığının inkar edildiği vs. sitelerde yapsın ama bu foruma bu türden polemiklerle gelinmesin, idareciler de bu gibi söylem ve eylemlere izin vermesin lütfen.
Buradan özellikle sayın dilavere seslenmek isterim: Burası Turan Dursun Sitesi. Muhammediler tarafından hunharca katledilmiş bir aydın adına kurulmuş bir site. O'nun düşünceleri doğrultusunda söylem içermesi gereken bir site. Ben bir yazımda, Muhammet'e ahlaksız dediğim için uyarı alıyorum ama forumla hiç alakası olmayan bir konu ve bu konuya yönelik bir mesajda alenen Kürtçülük ve PKK propagandası yapılıyor ama sadece (o da anladığım kadarıyla kerhen) bazı kelimeler editlemekle yetiniliyor. Bu durum, sitenin saygınlığına mı aykırıdır yoksa zaten bir saygınlığı yoktu da ben mi abartmışım, anlayamadım.
|

25-08-2008, 15:23
|
|
Üye
|
|
|
|
evrensel-insan son yazdığım benim değil imhotep ten alıntıydı....yoksa benden böyle bir fikrin çıkması düşünülemez...sadece şimdiki durumdan daha iyi diye desteklerim...
ayrıca ingiltere,ispanya,fransa gibi ülkelerdede başka etnik topluluklar var neden sesini çıkarmıyorlar diye düşündüğümüzde cevabı görmemiz kaçınılmaz...
Eğer güçlüyseniz,toplumunuzdaki bireylere iyi yaşama fırsatı sunuyorsanız,seslerini çıkarmayacaklardır...nezamanki gücünüzü yitirirseniz,devran döner...ermeni bağırır,kürt bağırır,rum bağırır devlet diye...bu işi halletmek kurucu unsura düşer...ya güçlü olup ağızlarına bal çalıp susturacaklardır yada başka şekillerde susturacaklardır...
ee onlar susmadan biz ayağa kalkamayacak ve güçlü olamayacağımıza göre..............
|

25-08-2008, 15:31
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili Zeitgeist,
Sorunu siz de dönüp dolaşıp ekonomiye bağlamışsınız. Ama daha önce ben Belçika ve Bask örneğini vermiştim hatırlarsanız.
Bask bölgesi de zengin bir bölgedir. Ama ısrarla ayrılmak ister. Keza Belçika'da da Flamanlar, Valonlardan ayrılmak istiyor. Hem de gerekçe "Biz fakir Valonları beslemek istemiyoruz!"dur. Yani zengin olan kesimdir burada ayrılmak isteyen. Nitekim bu krizler yüzünden Belçika'da 8 ay hükümet kurulamadı. İnsanlar evlerine Belçika bayrakları asmaya başladılar.
Sorun etniktir. Bunu sadece ben değil DTPli vekiller de söylemektedir.
Saygılar
|