Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-08-2008, 15:14
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili İmhotep isterseniz suçlayın hiç sorun değil çünkü siz suçlasanız da adabıyla suçlarsınız ama bazı seviyesiz iletilerde insanlar sövüp kaçıyor alıştık yani herkes kendi seviyesini ortaya koyuyor. (lafım size değil yine diyorum ama bunu da belirtmem gerek) Ben de artık bu konuda bir şey okuyacaksam önce kimin yazdığına bakıyorum Dilaver, Evrensel İnsan, İmhotep gibi yazarlara ait olanları gönül rahatlığıyla okuyorum. Kendi gibi düşünmeyene "ahmak, salak...vs." hakaret yağdıran örümcekleri ne artık ne okuyorum ne de muhattap alıyorum. Aslında Hümanist de değilim ama bunu da açmam gerekecek o yüzden şimdilik bu kadar. İnşallah sizinle ve başka bazı arkadaşlarla tartışmaya devam ederiz güzel bir paylaşım olmasını diliyorum teşekkürler ve saygılar.

SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)

Allah işkence edenlerin en hayırlısıdır.
http://kloroben.blogspot.com/

http://blog.radikal.com.tr/Bloglar/malumat-i-siddik
Alt 31-08-2008, 12:54
kemal kemal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Turk solu dergisinin guney dogu raporunu,kurtleri analizi ve bir suru yazdigi zirilti denebilecek,hic bir tartisma kalitesi ve bilimsel niteligi olmayan yazisini okudum... Samimiyetimle soyluyorum yazilanlara KARGALAR bile guler... Bir de beni uzen,DENIZ GEZMIS ve ARKADAS larinin resmlerini sozde turk solu olan bu dergiye koymalariydi, (insanlik denen buyuk ve soylu aile nin bu guzel insanlarini) siz o -EDIT- emellerinizde kulanamassiniz,kulandirtmayiz. Hangi (gizli servise) hizmet ettiginizi henuz bilmiyorum su TURK SOLU dergisinin ama bu sefer de BASARAMIYACAKLAR. Eminim ki bu sekil de AJAN ve provakatif faaliyetler olmasaydi belki de on defa kucaklasmistik bizler..Ama basaramiyacaksiniz atesin suyun uzerine ant olsun ki yine tutmayacak bu oyunlar,kazanan HALKLARIN KARDESLIGI olcaktir.. Kurt sorunu (pkk) dan oncede var di hatta CUMHURRIYET'en once donem donem sawaslar yasanmissa bile,tarih de birbirimizle uzun zaman dan beraber yasama nin verdigi sicaklik ve samimiyetleri on plandaydi KURT VE TURK halklarinin.Ve bunu basaramiyacaklar tekrar ediyorum,(her ev de turk var,Her ev de kurt var) bizi BIRBIRIMIZE BAGLAYAN kutsal ANADOLU ATESI var,bu cakkalar ve onlarin enikleri halklarin tarihin de DEGIL NOKTA bir YAMUK ViRGUL bile olamazlar.....

not : AKHENATON amacin ne oldugunu iyi biliyorum,ama sen ve senin gibilerin aramiz da asla yeri olmayacak unutma , adini degil azima almak, bakarken bile midemi bulandiriyo...........

KEMAL ....

Konu imhotep tarafından (31-08-2008 Saat 17:22 ) değiştirilmiştir.
Alt 31-08-2008, 17:36
imhotep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
imhotep imhotep isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Yavaş ol Kemal, az da adına yakışır konuş.
Turk solu dergisinin guney dogu raporunu,kurtleri analizi ve bir suru yazdigi zirilti denebilecek,hic bir tartisma kalitesi ve bilimsel niteligi olmayan yazisini okudum...
Bu tez, başta Cumhuriyet dönemi tutanakları incelenerek hazırlandı. Bilimsel niteliğini görmek için, "Kürt Sorunu Yok, Kürt İstilası Var" kitabını iyice okumanız gerekir.

Bir de beni uzen,DENIZ GEZMIS ve ARKADAS larinin resmlerini sozde turk solu olan bu dergiye koymalariydi, (insanlik denen buyuk ve soylu aile nin bu guzel insanlarini
Şimdi otur bir düşün. Türksolu gazetesi, Deniz Gezmiş'in yatağında bağdaç kurarak okuduğu gazete olarak ün yapmıştır değil mi? Deniz Gezmiş ve arkadaşları idam edileli aradan çok sular akıp geçti. Bugünkü Türksolu ise daha 2002'de yayına başladı. O güne kadar isim hakkı alınmış 24,000 yayın vardı ancak ilginçtir Deniz Gezmiş'in elinde meşhur olan Türksolu ismi alınmamıştı. Bu aslında bir tesadüf değil sevgili kemal. Türk ve sol kelimelerinin yan yana kullanılması bir tabu haline geldiği içindir. O yüzden kalkıp "sözde" Türksolu demeye kimsenin hakkı yoktur.

Hangi (gizli servise) hizmet ettiginizi henuz bilmiyorum su TURK SOLU dergisinin ama bu sefer de BASARAMIYACAKLAR. Eminim ki bu sekil de AJAN ve provakatif faaliyetler olmasaydi belki de on defa kucaklasmistik bizler..
İnsanları ajan, provakatör diye suçlamak ne kadar kolay! Madem bir bilginiz yok, boşuna kurumları zan altında bırakmayın.

AKHENATON amacin ne oldugunu iyi biliyorum,ama sen ve senin gibilerin aramiz da asla yeri olmayacak unutma , adini degil azima almak, bakarken bile midemi bulandiriyo...........
Akhenaton'un da amacı, Türksolunun amacıdır belki. Hatta ajandır, provakatördür. Hatta sizden başka herkesin ajan ve provakatör olma ihtimali yüksek. Üyelerimizi zan altında bırakmayın. Hakaret de etmeyin. Bu ikinci iletiniz olduğu için hoşgörüyorum, ama bir daha böyle hakaret içeren cümleler kurarsanız site tüzüğünü işleme koymak zorunda kalacağım.

Saygılar
Alt 31-08-2008, 20:31
qw19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
qw19 qw19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Çözüm önerileri;

"Demokrasinin sorunları, daha fazla demokrasi ile aşılır." Thomas Jefferson Yanılabilirim!

"Demokrasi kurallar rejimidir." Süleyman Demirel

Bu iki cümleyi sentezleyip ve revize ederek şöyle kullanmak istiyorum.

Demokrasinin problemleri daha fazla özgürlüklerle aşılır.

Kürt milliyetçiliği de, Türk milliyetçiliği de marjinal kalmaya mahkumdur. Oturdukları temel zayıf ve yanlıştır, bunun üzerine modern çağ ile entegre olmuş hiç bir sistemi bina edemezsiniz. Her ikisi de varlığını sürdürebilmek için birbirlerine muhtaçtır, evet dönemsel ivmeler kazanabilirler, fakat tarih ve Türkiye sahnesinden silinecekleri de aşikardır, çünkü ekonomik ve siyasi temelden yoksundurlar. Hele hele günümüzde dünyanın bulunduğu konjöktür bunu kaldırmaz. Küreselleşme, globalleşme sermayenin ihracı ve serbest dolaşımından başka bir şey değildir. Sermayenin arzusu ve eğilimide yatırım/kar için güvenilir mecralar bulmaktır. O nedenle kürt meselesinde dış mihraklar aramayı bırakmalıyız. Bu yok demek değildir ama etkisi önemsenemiyecek kadar azdır.

Bir herşeyi zamana bırakıp hallolmasını beklemek var, birde müdahale edip kısa sürede bu meseleyi çözmek var.

Birincisi böyle bir problemin varlığını kabul ederseniz çözüm ararsınız. Yok sayarak çözüm üretilemez.

Burada sorunun ne olduğu olanca çıplaklığıyla ortaya konmalı, bunu da yapacak olan Kürtlerdir.

Kürt sorunu yada, Kürt'lerin sorunu nedir?

Ayrı bir devlet kurma arzusu mu?
Özerklik mi?

Selamlar.
Alt 31-08-2008, 20:38
kandahar
Üye Değil

vgm´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Burada sorunun ne olduğu olanca çıplaklığıyla ortaya konmalı, bunu da yapacak olan Kürtlerdir.

Özerklik mi?
Katılıyorum. Ayrıca bu konuda bizi aydınlatacak kişiden kısaca çözüm önerilerini de madde madde yazmasını rica ederim.
Alt 31-08-2008, 20:53
Fuzûlî - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Fuzûlî Fuzûlî isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kürt illerine batı illerinden yıllardır kaynak aktarılmaktadır.
Bölge halkı doğu memleketlerinde sık görünen tembellikle maluldur; buna bir de dinsel bağnazlık ve katı geleneksel yapıyı ekleyin, işte size Türkiye'nin doğusunun tanımlayıcı bir fotoğrafı.
Kapitalizm bu yoğun karışımı seyreltmeyi er geç başaracaktır.

Bir öğretmen arkadaşım Şırnak'a ta'yini çıktığında hiç yüksünmeden kalktı gitti oraya.
Amasyalı alevi bir ailenin çocuğu olan arkadaşım sol görüşlüdür.
Kendisi bir kaç ay sonra buraya geldiğinde anlattıklarına inanamamıştık.
Evinin kapısının önüne kakasını yapanlardan tutun da dini baskılara kadar pek çok şeyle yüzyüze kalmış.
Sırf öğretmen ve türk olduğu için!!!

Yani ki Bre kardeşler!
Bu sorun sadece kırsallık sorunu değildir.
NEden Ege-Karadeniz-Akdeniz-İç Anadolu köylerine gidenler benzer tablolarla karşılaşmamaktadır?

Kürt sorunu yoktur diyen halt etmiştir.
Kürtlerin elbette sorunları vardır.
Bir defa Kürtlerin bir medeniyet sorunu vardır.

Kürtler, Cumhurbaşkanı-Başbakan-Bakanlar-Milletvekilleri-İş adamları-Mafyalar çıkartmayı becermiştir.
Kürtlerin "Eziliyoruz, horlanıyoruz, asimile ediliyoruz" lakırdıları son derece komiktir.
Gerçekle alakası yoktur.

Bu memleketin asıl zencileri alevilerdir.
Ne türbanlılar ne de kürtler.
Asırlarca kimliklerini gizleyerek yaşamak zorunda bırakılmış; her fırsatta katledilmişlerdir.
Buna rağmen Aleviler emperyalistlerin oyunlarına gelmemiş, ayrılıkçı yollara tevessül etmemişlerdir.

Kabeyse Maksudun Rahman Sendedir!
Alt 31-08-2008, 21:06
kandahar
Üye Değil

Fuzûlî´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu memleketin asıl zencileri alevilerdir.
Zenci analojisi kurmayalım, ne Kürtler ne Aleviler de başkası Zenciler'in ABD'de yaşadıklarını yaşamamıştır eski dostum. En çok horlanan anlamında kullanıyorsak başka bir kelime de kullanabiliriz. Zenci kelimesi akla başka şeyler getiriyor çünkü, başka bir tarihleri var.
Alt 31-08-2008, 23:35
Fuzûlî - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Fuzûlî Fuzûlî isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Eski Dost?
Sizi tanıyamadım.

Zencilik beyaz türk tartışmalarına atfen kullanılmış bir metafordur.
Dincilerin Atatürkçüleri "beyaz türk" ilan etmesini hatırlayın.
Ve mazlum ayağına yatı kendilerini esmer/kara türk olarak konumlandırışlarını...
Aynı şeyi kürtler de yapar.

Kabeyse Maksudun Rahman Sendedir!
Alt 01-09-2008, 16:51
qw19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
qw19 qw19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili arkadaşlar bir başka başlıkta sorduğum soruyum burada da yineleme ihtiyacını gördüm, çünkü hala yanıt veren olmadı.

Özerklik mi?

Başka nedenleri varsa lütfen yazın. Çünkü ortada bir silahlı kalkışma var ve hergün insanlar ölüyor.

Kültürel haklar mücadelesi silahla olmaz, bu nedenle uyduruk yanıtlar olmasın lütfen. İşte Kürt'ler hakir görülüyor, ana dilde eğitim, Kürtçe yayın vs. gibi.

Selamlar.
Alt 01-09-2008, 19:13
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

aydoe´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
PKK için ”Bağımsız Kürdistan” , artık, örgütsel gücünü korumanın biricik ”rasyonalitesi” olan savaşın “irrasyonel” bir aracıdır. Çoğu PKK’liye ”Bağımsız Kürdistanın, nasıl Üniter devletli ’Demokratik Cumhuriyeti’in ’Kültürel Çoğulculuğu’na sığdırılabileceğini” sorduğunuzda; size, Kemalizm karşısında yıllarca takkiye yapan tarikatçıların ”Söylediklerimize değil, gözlerimize bakın ne dediğimizi anlarsınız!” deyişiyle aynı anlamdaki şu cümleyi tekrarlayacaktır : ”Söylenenler önemli değil, niyet Bağımsız Kürdistan’dır.

http://www.rizgari.org/modules.php?n...d=read&id=1265

Yani nasıl Tayyip milli görüş gömleğini çıkarmış ise,Kürt milliyetçisi kardeşlerimizde Bağımsız Büyük Kürdistan'dan vazgeçmiştir ve yalnızca demokratik talepleri için mücadele eden mağdurları oynamaktadırlar.

Pjak nedir? Kaç yılında kurulmuştur?
Niye 10 sene önce Pjak'ın adı duyulmamaktaydı?
Konu başlığında 331 nolu iletimden alıntıdır,
saygılar

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''

Önerilen Siteler