vgm´isimli üyeden Alıntı
Arkadaşlar Türklerin sahip olup da Kürtlerin sahip olmadığı hakları alt alta yazarmısınız. Elbette ki bu gün itibariyle.
Varsa bu haklar için silahlı mücadele gereklimidir, kısa ve net olsun lütfen.
Selamlar.
|
Enfeksiyon´isimli üyeden Alıntı
vgm ye gelince... Kendi dilini konuşma hakkı, kendi dilinde eğitim alma hakkı,
|
Alttakiler dramatik hikaye kısmı onları alıntılamadım.
Enfeksiyon Kürt'lerin kendi dilini konuşma hakkı var. Kendi dilinde eğitim hakkı yok.
Şimdi mesele belli oldu kendi dilinde eğitim hakkı. Bu kadar kanın nedeni bu öyle mi?
İşte enfeksiyon net sorulara net yanıtlar bu kadar zordur.
Ben ilave edeyim kültürel haklar söz konusu yani, bunun için silahlı mücadele gerekli mi?
Peki Kürtçe dilinde eğitim hakkı verilse, aslında bu hak onların çok daha geri kalmasına neden olur. İngilizce eğitim almayan mühendisler o kadar zorlanmaktadır ki, hayal bile edemezsin. Bunu öyle kolay bir iş sanıyorsun. Yahu iyi üniversitelerin çoğunda Türkçe eğitim yok. Kürtlere en büyük kazığı sen atacaksın.
Hakkaten eğitimi ne sanıyorsun, sadece okul binası falan mı. O okullara Kürtçe bilen öğretim görevlileri, tercümesi düzgün yapılmış kitaplar, kullanılan alet edavatın Kürtçe manuelleri. Teknik terimlerin Kürtçe karşılıkları.
Yav zaten çok ağır ceza olacak şeyleri, insanlara verilmeyen hakmış gibi sunmayın.
İlk, ortaöğretim de Kürtçe dersi konabilir, Kürtçe kaybolup gitmesin diye o da, öyle aman aman bir faydası olacağından değil. Bana kalsa koymam bile, çocuklara işkence.
Bir başka tarafdan, lazca, çerkezce, gürcüce, arnavutça, ermenice, falanda koyalım ee öyle ya herkese acil demokrasi. Ülkenin eğitiminin anasını belleyelim, zaten nur ya.
Eeee ne kaldı geriye.
Enfeksiyon aslında gerçekten net ortaya koyabileceğimiz bir sorun yok, mevcut tüm sorunlar hepimizin ortak sorunları ekonomi, işsizlik, yolsuzluk, insan hakları, eğitim, sağlık vs. vs. Mücadele ise bunlara ortak mücadele verilmeli.
Kaldı ki dünyanın hiç bir yerinde görülmemiştir, kültürel haklar mücadelesinin silahla yapıldığı.
Selamlar.