Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 13-10-2008, 14:15
kandahar
Üye Değil

Terörist dağdan inmez Dilaver amca. İnmesi için af çıkarılması gerekir, o da mümkün değil, onu yaparsan kendi vatandaşlarına ihanet etmiş olursun, bunun sonuçları da uzun vadede çok daha ağır olur. Kaldı ki katillerin affedildiği, teröristlerin muhatap kabul edildiği nerede görülmüş?

Yapılması gereken basittir. Teröristlere karşı daha şiddetli bir savaş yürütülmeli, oy kaygılarından vazgeçilmeli, teröriste taviz verilmemeli. PKK'nın güç kaybetmesi ise dediğin gibi öncelikle demokratik açılımdan falan değil özellikle Çiller döneminde askere geniş imkanlar sağlanması ve sürekli operasyonlar, ardından Apo'nun yakalanması ile pasifize edilmeleri şeklinde olmuştur. Demokratik açılımlar ve mesela kuşak değişimiyle radikal Komünist gençliğin Türkiye'de kalmaması gibi faktörler ancak talidir. Çünkü karşındaki güç silahlı ve bağımsızlık iddiasında. Kaldı ki bu şekilde lanse etmen PKK'yı demokratik haklar için savaşan bir örgüt durumuna da getirir. PKK'nın amacı bellidir, ne kadar hak verirsen ver bunlar da Kürt ayrılıkçılığını engelleyemez.

Savaşın önemini belirttikten sonra Hz. Muhammed'in "Savaş hiledir" sözünü, hatırlatmak, teröristlere savaş esiri gibi davranmanın Cenevre Sözleşmesine göre bir zorunluluk olmadığını belirtmek yani ele geçirildikleri yerde infaz edilmelerinin uluslararası hukuka uygun olduğunu belirtmek ve teröristlere karşı düzenli bir orduyla savaşır gibi savaşmak zorunda olmadığımızı da hatırlatmak zorundayım. Bütün bunların uygulanabilmesi içinse cesur ve güçlü bir devlet kadrosuna ihtiyaç vardır.
Alt 13-10-2008, 14:22
meaculpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
meaculpa meaculpa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bu meselenin çözümü; çözümsüzlüktür diye alttan alta politikleştirildiği müddetçe, yükleri omuzlamak ne yazık ki daimi olarak analara ve barış yanlılarına, emekçilere kalacaktır. Ama artık nereye kadar, yada nerede, ne zaman bu insanlarda mücadeleden vazgeçeçekler ? Bence tahammül etmek için çok da fazla destek alanı kalmadı artık...
Alt 13-10-2008, 14:25
kandahar
Üye Değil

Yoldaş Stalin'in güzel bir sözü vardır; "Ölüm bütün problemleri çözer".

Son terörist de ölene kadar bu sorun çözülmez. Sizin çözüm önerileriniz teröriste teslim olmaktan başka bir şey değil eski dostlarım.
Alt 13-10-2008, 14:27
meaculpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
meaculpa meaculpa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Senin çözüm önerin de daha fazla kandan başka birşey değil heyecanlı arkadaşım...
Alt 13-10-2008, 14:52
qw19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
qw19 qw19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

vgm´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Arkadaşlar Türklerin sahip olup da Kürtlerin sahip olmadığı hakları alt alta yazarmısınız. Elbette ki bu gün itibariyle.

Varsa bu haklar için silahlı mücadele gereklimidir, kısa ve net olsun lütfen.

Selamlar.
Enfeksiyon´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
vgm ye gelince... Kendi dilini konuşma hakkı, kendi dilinde eğitim alma hakkı,
Alttakiler dramatik hikaye kısmı onları alıntılamadım.

Enfeksiyon Kürt'lerin kendi dilini konuşma hakkı var. Kendi dilinde eğitim hakkı yok.

Şimdi mesele belli oldu kendi dilinde eğitim hakkı. Bu kadar kanın nedeni bu öyle mi?

İşte enfeksiyon net sorulara net yanıtlar bu kadar zordur.

Ben ilave edeyim kültürel haklar söz konusu yani, bunun için silahlı mücadele gerekli mi?

Peki Kürtçe dilinde eğitim hakkı verilse, aslında bu hak onların çok daha geri kalmasına neden olur. İngilizce eğitim almayan mühendisler o kadar zorlanmaktadır ki, hayal bile edemezsin. Bunu öyle kolay bir iş sanıyorsun. Yahu iyi üniversitelerin çoğunda Türkçe eğitim yok. Kürtlere en büyük kazığı sen atacaksın.

Hakkaten eğitimi ne sanıyorsun, sadece okul binası falan mı. O okullara Kürtçe bilen öğretim görevlileri, tercümesi düzgün yapılmış kitaplar, kullanılan alet edavatın Kürtçe manuelleri. Teknik terimlerin Kürtçe karşılıkları.

Yav zaten çok ağır ceza olacak şeyleri, insanlara verilmeyen hakmış gibi sunmayın.

İlk, ortaöğretim de Kürtçe dersi konabilir, Kürtçe kaybolup gitmesin diye o da, öyle aman aman bir faydası olacağından değil. Bana kalsa koymam bile, çocuklara işkence.

Bir başka tarafdan, lazca, çerkezce, gürcüce, arnavutça, ermenice, falanda koyalım ee öyle ya herkese acil demokrasi. Ülkenin eğitiminin anasını belleyelim, zaten nur ya.

Eeee ne kaldı geriye.

Enfeksiyon aslında gerçekten net ortaya koyabileceğimiz bir sorun yok, mevcut tüm sorunlar hepimizin ortak sorunları ekonomi, işsizlik, yolsuzluk, insan hakları, eğitim, sağlık vs. vs. Mücadele ise bunlara ortak mücadele verilmeli.

Kaldı ki dünyanın hiç bir yerinde görülmemiştir, kültürel haklar mücadelesinin silahla yapıldığı.

Selamlar.
Alt 13-10-2008, 19:21
Squall - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Squall Squall isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Aslına bakarsanız bende eğitim haklarına karşı değilim ama adamların niyetleri başka...

Ancak bu kadar kanın sırf ana dilde eğitim hakkı için döküldüğünü söyleyenler samimiyetsiz EDİT kişilerdir!!!

Konu qw19 tarafından (14-10-2008 Saat 10:24 ) değiştirilmiştir.
Alt 13-10-2008, 19:30
AKHENATON
Üye Değil

Bende almanyada ve ingilterede ana dilde eğitim istiyorum ama olmuyor.Nede olsa faşist adamlar, demokrat olanlar sadece güney doğuda yaşıyor dünyada.
Alt 13-10-2008, 22:07
AKHENATON
Üye Değil

vgm´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Peki Kürtçe dilinde eğitim hakkı verilse, aslında bu hak onların çok daha geri kalmasına neden olur.

Kürtçe diye bir dil yoktur, doğudaki batıdakini kuzeydeki güneydekinin ne konuştuğunu anlamaz.4 dilin kırmasından oluşur.
Alt 14-10-2008, 01:52
Enfeksiyon Enfeksiyon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

"Millete mensup değilim ama devlet ve vatana ortağım böylece milletin sorumluluklarından muafım ama onların siyasal örgütlenmelerinden de yararlanırım"

"Türk değilim ve T.C vatandaşıyım, seninle aynı haklara sahibim ve askerlik vergi gibi bütün yükümlülüklerimi de eksiksiz yerine getirdim"

Sorumluluktan kastın kelle avcılığı ise , işte onda yokum...
Alt 14-10-2008, 01:57
Enfeksiyon Enfeksiyon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Senin dramatik hikaye dediğin şeyleri milyonlarca insan yaşıyor vgm... Siz burada biraz canınız yanınca feryat figandasınız, o insanlar orada kapıdan kafalarını çıkarttıklarında tank paletleriyle karşılaşıyorlar... Boşaltılan köyler, yakılan mezralar, sürülen aileler bilgisayar başında dramatik hikaye gelebilir ama yaşanınca hiç öyle değil işte...Siz konuya böyle baktıkça, onlarda sizin dramatik hikayelerinizi umursamayacaklar...

Önerilen Siteler