Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-10-2005, 21:01
Mutezile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mutezile Mutezile isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart F.GÜLENL/SAİT/SAİD/MASON VE MİT BELGELERİ

Masonlukta mertebe;ciraklik,kalfalik,ve üstadlik olarak sıralanmaktadir.
Nurcular da kendi aralarındaki hiyerarsiyi bu siralamaya gore yapmaktdirlar.
Cıraklık,Tirmizlik ve Ustadlik.
Tirmizlik=kalfalık.

Masonlar bilindigi gibi aralarina asla kadin almazlar.
Nurcularda oyle.
Said-i Kurdi den Fetullah’a yasamlarında kadınlarla muhatap olmama gibi bir prensibin olmasinin yaninda,sakirt dedikleri comez nur talebelerine de her fırsatta evlilikten uzak durmalari ogutlenir.Amac evlenerek Nurcu misyonerlik gorevlerine ayak bagi olmasinlar diye.Boylece yasamlarini cemaatin gizli-sakli etkinliklerine adamalari beklenmektedir.
Bu durum İslam inanci ile taban tabana zittir.Sadece masonlarla ve bir kisim papazlarla ilgilidir.

Fetullah Gulenin bir arkadasindan soz ederken "essek gibi debelendi"tumcesinin gectigi yazi,25 ocak 1995 tarihli Sabah gazetesinde Nuriye Akman ile Fetullah'in roportajidan alinmistir.Bu itiraflar baska kaynaklar da yayinlanmistir.Bunlardan biri de 2003 Nisaninda ilk basimi yapilan,Ergun Poyraz'ın,Toplumsal Donusum Yayınları'nda cıkan"Kan ile Abdest Alanlar"adli kitabinda, 76.sayfasindan baslayarak cesitli yerlerde anlatilmistir.

Bir MİT raporunda ,İngiliz acentasi Kurt Said icin;

“Molla Said( Kurt Said) ve asil ismi ile Said’i Kurdi,Kurt Teali Cemiyetinin ve Kurt Nesri Maarif Cemiyetinin de kurucularindandir.O na gore Ataturk,hadislerin bildirdigine gore dini yikacak biridir.Said;Ataturkun Nur risalelerinin tokadi sonucu oldugu hezeyanlarina sarilacak kadar gafil,Kuran’i Kerimde kendisinden sozedildigini,Hazreti Alinin kitaplarinda kendisini mjdeledigini savlayacak kadar da zir deli,”Ben birader-i azamim Seyh Saidin intikamini aliyorum,adlim”diyecek kadar da haindir!.”

Derken,bu ulkede yilarca basbakanlik yapmis,gorevi her alisinda yemin etmis son olarak Cumhurbaskanligi yapmis ve Cumhuriyet yemini etmis,hatta ikinci kez bu goreve getirilmek icin onca cambazlik yapilmis ABD patentli,Morrison etiketli Suleyman Demirel,bakiniz Bu İngiliz acentasi icin neler diyor;

“Said Nursi buyuk alimdir.Buyuk bir Kuran mufessiridir.
BUYUK ADAM DEGİL DİYENİN ALNİNİ KARİSLARİM”

Said-i Kurdi nin varisi Fetullah,bir miletvekili arkadasi ile gitigi hac’da arkadasinin kutsal topraklar uzerinde,Allah ve onun resululunun sevgisini gostermek icin yerlerde kendi deyimi ile “essek”gibi debelenmesini gozyaslarıyla anlatıyor.Oysa orada essek gibi debelenerek sevgi gosterilemiyecegi aciktir.Yapilacak hareket efendi gibi ibadet etmektir.Zira adam olana “essek gibi” tanimlamasi bir hakaret,asagilama olmalidir.Ancak isin asli bu adar basit degildir.Koku Yahudi dinine ve Tevrata dek uzanan Masonlukta essek kutsal hayvandir.Tevratta yani eski ahitte esseklere methiyeler dizilmis ve essekler icin kuzularin kurban edilmesi istenmistir.

Tevrat,cikis,35/20
“Essegin ilk dogani icin bir kuzu fidye vereceksin.Wger fidye vermeyeceksen,o zaman onun boynunu kiracaksin.Ogullarinin butun ilk doganlari icin fidye vereceksin.Ve kimse onumde eli bos gorunmeyecek.”

Yine Tevrat incelendiginde olur olmaz yerde “rica ederim”sozu yer alir.Ayni hal fetonun kitaplarinda da gorulur.

Gulenin ustadi molla Saidin,kendini peygamber olarak gostermeye calistigi ve savini kanitlamak icin “kurandaki ayetler benden soz ediyor ,Hz Ali beni mujdeliyor”diyerek gosterdigi cifir ve ebced hesabi da bir yahudi gelenegi ve uydurmasidir.

Mason Sulo bu memleketin gelmis gecmis en mason NURcu tosuncugudur.Bu konu enine boyuna ve tum hısım akrabasi ile birlikte ozel olarak ele alınacaktir.Nurcularin kokten dincilige engel oldugu bir NURcu yalanidir.Kokten dinciligin allahi bilakis NURCULARdir.
Alt 23-10-2005, 15:21
Aliminyum Aliminyum isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Abi nerden buluyosun sen bu cevherleri be? Kusura bakma yanlış da anlama ama gülmekten bi hal oldum okurken.

Bir kurumdaki yapısal ilişkilerin niteliği hakkındaki değerlendirmelerin mükemmel! Demek Nurcularla masonlar aynı tip yapısal ilişkilerle faaliyet gösteriyorlar ha? Harika! O halde Türk Silahlı Kuvvetleri de aynı tarzda işliyor ve Türk Silahlı Kuvvetleri de mason! Öyle mi? Hani onbaşı, yüzbaşı, binbaşı, subay, teğmen vs...

Bir de nurcuların kendi aralarındaki hiyerarşi hakkında bu bilgileri nerden aldın bilmiyorum ama 7-8 sene içlerinde kaldım o adamların, bir tek kişiye bile "Çırak, Tirmiz üstad" gibi laflarla hitap ettiklerini duymuş değilim. Ya ben çok saf, çok geri zekalı, embesil biriyim ya da bu nerden alıntıladığın belli olmayan bilgileri veren adam "çamur at izi kalsın" mantığıyla hareket eden bir zavallı.

Nurculardaki en geçerli hitap şekli "kardeş" ve "şakirt"tir. (Ha bak burdaki 'kardeş' hitabını alıp masonluktaki 'Birader' hitabına uyarlayabilirdin. Daha mantıklı bir malzeme olurdu. Iskaladın herhalde. Benim olmadığım forumlarda kullanırsın artık:) )

Nurcuların arasına kadın almadığı da nerden çıktı? Yani evet, Risale sohbetleri kadın-erkek bir arada yapılmıyor ve bu gayet doğal birşey. Eğer demek istediğin buysa anlaşılır. Ama yok, Nurcular faaliyetlerinde kadınlara asla yer vermezler diyorsan orada dur işte. Fethullah Hocaefendin in cemaatine mensup kadınlar, Türkiye'de belki onbinlerce. Bu kadınlar sadece 'Kermes' organizasyonlarından elde ettikleri paralarla Orta Asya'daki pek çok okulun ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Ayrıca kendi aralarındaki sohbetleri vesaireleri şunlar bunlar. Daha bir sürü faaliyet.

Said-i Kürdi (!) ve Fethullah Hoca'nın evlenmemelerine bakıp da bu insanların kadınlara karşı ilgisiz oldukları, hatta homoseksüel eğilimleri oldukları iftiraları bile atılmıştı zamanında. Kimi kızmıştı kimisi de gülmüştü işi bilenler. Yani senin dediklerin o iftiralar karşısında pek de yıkıcı değil ama gene de gerçekçi de değil. Talebelerine evlenmeyi yasakladığı falan yok kimsenin. Ama evlenme mecburiyetinde değilse iman ve Kuran hizmetinin daha sağlıklı yapılabilmesi için kendine yakın has talebelerinin evlilik yaşlarını yukarı çektiği doğrudur. Ancak bu cemaatin geneline uygulanmaz. Mesela Fethullah Hoca İrfan Yıldız abiye 40 yaşından önce evlenmemesi için tavsiyede bulunmuştu. İrfan abi de 40 yaşına kadar evlenmemişti. Küheylan gibi sağa sola iman ve Kuran hizmeti için koşuşturmuştu. Evlenseydi o kadar koşuşturamayacaktı. Bunlar kişisel tercihlerdir. Cemaatin geneli hakkında fikir vermez.

Fethullah Hoca'nın bi arkadaşı, "Eğer o mübarek topraklara vasıl olabilirsem eşek gibi yuvarlanacağım" der. Mescid-i Haram'a girince yerde yuvarlanmaya başlar. Kendi tercihidir. Fethullah Hoca da bu sahneyi gözyaşları içinde falan anlatmaz, sadece hassasiyetteki aşırılığa bir örnek için anlatmıştır o mevzuyu. "Eşek gibi debelendi" sözcüğü Hoca'ya ait değil, o işi yapan adamın kendisine ait. Ama çarpıtma mantığı burada da harika işliyor. Tebrikler.

Nuriye Akman röportajından bahsetmişsin. Hani bu adam kadınlarla asla muhatap olmuyordu?

"İngiliz acentasi Kurt Said icin" Ne güzel bi tabir.

Süleyman Demirel'in yaptığı şerefsizliklerle Nurcuları nasıl aynı kefeye korsun ki?Demirel haininin arkasından gidenler Nurcuların Yeni Asya koluna bağlı ufak bir grup. Hepsi bile değil. Demirel de bu zavallıları kullandı zamanında, oy hatırına nurculara iyi yalakalık yaptı. Demirel mason diye nurcular da mı mason oldu yani?
Alt 23-10-2005, 15:58
Tuzbaykucbars Tuzbaykucbars isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Said Nursi i öven Türk vatan hainidir o kadar!
Alt 23-10-2005, 21:28
Mutezile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mutezile Mutezile isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Said-i Kürd ile ilgili siteye astığım son 3 Yazı Mit belgelerini derleyen bir siteden alınmıştır. (Kaynağını sorduğun için söylüyorum). Siteyi ve yazan arkadaşın adını bilhassa vermedim. Çünkü arkadaşın 1-2 yıl önce yazdığı bir yazıdır. Onun bu yazı dolayısıyla hiç bir şekilde rahatsız edilmesine asla vesile olmam. Merak edenlere özel mesajla yanıt verebilirim. Alümünyum senin gülmekten kırılman bir yana; uzun zamandır ilk kez se
nin bir yazından bu kadar istifade ettim ve bir şeyler öğrendim. Teşekkür
ler.
Alt 24-10-2005, 12:32
Aliminyum Aliminyum isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Tuzbaykucbars . Sana Rıza Tevfik versin;

"Hey Rıza ne acep sevdaya düştün
Aslı faslı yok bir davaya düştün
Vatan uğruna bin belaya düştün
Her yer mezar olmuş vatan kalmamış."
Hangi vatandan bahsediyorsun birader sen?

Mutezile. Mit belgelerinin güvenirliğini nerden bileceğiz? Sanki çok değerli, bulunmaz hint kumaşı olan, doğruluğu tartışılmaz bir kaynaktan bahseder gibi Mit kaynaklarından bahsetmek de ne demek. Zamanında Şeyh Said ile Said Nursi yi aynı kişiler olarak lanse edip milleti kandırmaya çalışan da bu Mitçilerin abileriydi. Hatta bizim okulun mescidinde (Ki namaz dışında en çok uzun eşek oynardık) silahlı örgüt kurulmaya başlandığını bile iddia etmişlerdi o mitçiler. O mitçinin ismini ver ya da verme napacaz sanki gidip vuracaz mı adamı? Çok değerli birisi, halis bir vatan evladı olsaydı aslı astarı olmayan iddialarla ortaya çıkmazdı. Zaten kendisi ve kendi gibilerinin oluşturduğu zihniyeti de pek ipleyen yok aslında bu ülkede. Tabiri caizse dinazorlaştı o adamlar. Hükümleri baki değil. Bu ittihatçı kafalar yüzünden geldik bu hale. Üçbuçuk cunta özlemcisi despotlara mı eyvallah edecez?
Alt 25-10-2005, 03:42
kani kani isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Arkadaşlar düşünün bir.
Eğer kuran, kuranda söylenildiği apaçık ve anlaşılır olsa idi müslümanların Said-i Kürdi , Fetullah veya ona benzer tarikat liderlerine ihtiyacı olurmuydu.
Allah kuranı insanlara indirirken (!) onların bu kitaptan hiç bir şey anlamayacaklarını anlaşılması için aracılara ihtiyaç duyulacağını,dolayısı ile de mezhep ve tarikatlerin doğarak bir hizip ortamı çıkacağını bilmiyormu idi.Elbetteki biliyordu çünki allah her şeyi bilir.
Peki neden böyle bir kaosa müsaade etti, hemde kendi adının etrafında bu kadar çok polemiğe girileceğini bile bile.
Filanca mezhebin günah saydığını fişmekanca mezhep yalanlıyor.bir tarikat şeyhinin söylediğini öbürü kabullenmiyor.hepsi başka başka kuranlar mı okuyorlar acaba.
Şeriatleri bile farklı,20 den fazla şeri devlet var hepsi kuran emirleri ile yönetildiğini iddia ediyor ama hepsi birbirinden farklı.Demek Türkiye de de şeriat devleti kursalar o da bir başka tarz olacak.
bu şartlar altında bence İdeal müslüman ne Said-i Kürdi denen vata hainine nede Fetullaha veya diğer tarikatlere değil anlaşılır ve apaçık indirildiği söylenen kuran a yönelmeliler.
Alt 25-10-2005, 06:16
Üye Değil

dediklerine tamamen katılıyorum kani. içini biraz rahatlatmak için
sevgili-efsanevi pisagor kardeşimizin şiirini okuyabilirsin.
www.geocities.com/pisagoruz
Alt 07-06-2010, 00:00
Nova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nova Nova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Güncelleme

İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.

Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.

Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.
Alt 07-06-2010, 09:10
naper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
naper naper isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

nova´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Güncelleme
çok yerinde bir güncelleme olmuş..

bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak,sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz
Alt 07-06-2010, 11:59
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Şakirt benim de bildiğim kadarıyla sıradan nurculara verilen addır. Nur talebesi de denilmektedir. Talebelere öğretim veren kişiler de "Abi"lerdir. Haftada bir iki defa düzenli olarak toplanmaktadırlar. Bu toplantılar "dersane yada dergah " adı verilen yerlerde yapılır.

Fethullah hareketinde ise evler genelde öğrenci evleridir. Binalarda daire tutulur ve oralarda örgütlenmeler sağlanır.

Nurcularda ise özellikle iki ,üç katlı evler tutulmaktadır ; o yerler merkez konumundadır.

Fethullah talebeleri kaldıkları evlerde gazete , televizyon ,bazen bilgisayar vs. bulundurabilirken ,Nurcularda bunlar yasaktır. Özellikle gazete gibi iletişim araçlarına karşı bir kayıtsızlık vardır. Sebeb ise Said'in hiç gazete okumamasıdır

Said'i örnek alan Nur talebeleri de bu çizgide yol almakta, kendilerini "kırmızı kitaplar" dedikleri Nur külliyatına adamaktadırlar. Bu kitap dizisi Onlar için bir nevi "kutsal" görülmekte, günün neredeyse her saati satır satır okunmaktadır. Kur'anı bile bu ölçüde okumazlar.

Onlara göre Nur demek Kur'an demek ,o halde Said'in yazdığı kitaplar da Kurana dayandığından aslında onlar da kurandır .

Bu genel bilgiden sonra Konuya ben de gireyim ;

Nur cemaatinde kadın var mıdır yok mudur ?

Kadınlar nurcularda aktif bir faktör değildir. Kadın nurcular da vardır; Bunlara "ablalar" denilmektedir. Erkeklerden ayrı evlerde kalmakta , "ablalaık" hizmetine devam etmektedirler.

Evlilik sıradan "şakirtler" için uygun olabilir ancak öğretim veren "büyük abi"ler genelde evlenmezler. Bazıları cemaatleri bu konuda kesin karar alır ve evlenmeyi yasaklar. Bu yasak kapsamına giren kişiler "vakif abi"lerdir.

"Vakıf abi " denilen bu kişiler evlenmeyip kendilerin bu cemaatin hizmetine adarlar. Varsa yoksa Nur cemaatidir. Hristiyanlığın Katolik mezhebinde de ruhbanlar (peder/pedre /papaz vs) evlenemez kendini dinine adar.

Said Nursi isimli önderleri "ASRIN EN BÜYÜK ALİMİ "olarak görülmektedir.

Yani "zamanın beddisi" olarak anılır. Kürt tealı cemiyetiyle yakından ilgisi ve ilgisi ve ilişkisi vardır. Her ne kadar siyasetin "şeytani" olduğunu söylese de kendisi de zamanında siyasetle uğraşmıştır.Bu çelişkisini şakirtleri doğru düzgün açıklayamamakta olup ,onun da zamnında hatalar yaptığını söylemektedirler

Sanki normalde hata yapamazmış gibi .

Said bazı kitaplarında (Külliyatından 5 kitabını okudum ) "bana göründü" gibi sözler söyleyerek güya yazdıklarının bir çeşit "vahiy" olduğu izlenimini vermektedir. İslamiyette vahiy bitmiş, son peygamber de gelmiştir ancak Said ölmekte olan bir dini canlandırmaya gelmiş bir adam olarak görülüyor. Onun gelişiyle ilgili de Kur'an güya kehanette bulunuyormuş

Beklenen Said gelmiş yani . Hz. Aliyi bilemem ama Muhammed peygamber Said Nursinin gelişine ilişkin bazı şifreler vermiş. Ölmekte olan İslam dinini canlandıran bir karakter gibi

saygılar

Önerilen Siteler