22-05-2009, 02:50
|
 |
Üye
|
|
|
|
Herkese merhaba
İlk önce herkese merhaba demek istiyorum.
Benim bir kaç sorum olacaktı aslında soru bile sayılmazlar sadece kafama takılan bir şey.Şimdi o muciziler olayında eğer gerçekten öyle bir şey varsa bende tanrının varlığına inanırdım yani önünüzde bi eleman gidip denizi yarıo bana gücü veren tanrı diyor kim inanmaz ki.tamam görenler inandı etti üstünden yüzlerce sene geçti ben o olayları göremedim 1. ağızdan dinleyemedim bunların bir efsane olduğuna inanmam gayet normal çünkü insan her konuda her şeyi uydurabilio 1e 1000 katıyor o zaman tanrıya inanmamam gayet mantıklı oluyor görenler inandı cennete gitti benim onlarda ne eksiğim var dı ki görmedim cehenneme gittim görsem bende inanabilirdim hatta direk inanırdım tanrı varsa benim hakkımı yemiş olmuyor mu bu konuda.
Tekrardan herkese sevgiler saygılar
|

22-05-2009, 02:58
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger Ozancan;
Sitemize ve aramiza hosgeldin.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

22-05-2009, 08:39
|
 |
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Sn Ozancan ;
Hoşgeldiniz,kalıcı ve katılımcı olmanızı dilerim..
|

22-05-2009, 10:25
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
hoşgeldiniz
[quote=Ozancan;179046]
Sevgili ozancan;
çok zor bir yolda, çok önemli mesafeler katetmişsiniz.
Öncelikle bunun için tebrik ederim.
Bu zor yolculuğunda işini kolaylaştırmak için naçizane bir önerim olacak.
Bu yolda ilk soru, Tanrı'nın var olup olmaması değildir. İlk soru dinlerin insan yapısı mı, tanrı yapısı mı olduğudur.
Bu soruyu çözersen, Tanrı var mı yok mu sorusu kolayca çözülecektir.
Hatta çözülmese bile o kadar kafaya takmaya değmeyeceğini göreceksin o zaman.
Kalıcı olman dileğiyle.
Hoşgeldin, sevgiler.
|

22-05-2009, 11:40
|
 |
Üye
|
|
|
|
merhaba sayın ozancan,
siteye hoşgeldin iyi katılımlar
sevgili ozancan rahat ol sorunda sıkıntı yok cevabı var ama hele bir sitede yer edin bakarız hal çaresine
tekrar hoşgeldin
Ölüm her aklına geldiğinde Ah edip vah edip inleme Bu halinle tanrıyı incitmiş olacaksın Ecel kapını çaldığı zaman Evi telaşa verme O geldiği zaman Sen gitmiş olacaksın...
|

22-05-2009, 12:05
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Dinlerden özgürlüğe hoş geldiniz ozancan.
Sorgularınızın olması ne kadar güzel, ne kadar faydalı, zihni çalıştırmak lazım tabii.
bazıları "duyduk itaat ettik" ayetine harfiyen uyar, bu tür sorular zihnine üşüştükçe "şeytanın vesvesesi" olduğunu düşünür, tövbe istiğfar eder. Kendisine düşünce özgürlüğü bile tanımaz, tanıyamaz. Bırakın düşündüklerini ifade etme özgürlüğünü, ki o hepten küfre sapmaktır onlara göre.
bazıları ise her türlü içsel sorgusunu yapar, tutunacak dal arar ki imanından olmasın. Tıkandığı yerde "vardır bir hikmeti" der, bu onu rahatlatır, taa ki bir sonraki sorusuna dek. İman kurtulmuştur şimdilik.
Kutsal kitaplar gerçekten bir Tanrı tarafından gönderilmişlerse bu kitapların her türlü sorgudan, eleştiriden başarıyla çıkmaları gerekir. Ama başarıyla çıkacak olan kutsal kitapların ta kendileridir, onlara bu başarıyı sağlamak için uydurulan, uyarlanan yorumlar değildir.
Madem ki Tanrı bu kitapları biz sıradan insanlara gönderdi, madem ki Tanrı ile kul arasına kimse giremez, o halde biz sıradan insanların sıradan düşünce ve sorgularıyla ve bizzat kutsal kitaplarda bulunan cevaplarla (yani ulemanın, hacının, hocanın, şunun bunun cevabıyla değil) zihinsel ve imansal kargaşanın atlatılması gerekir. Kitaplar aklanmış olarak çıkmalı her sorgudan ve her çağdaki sorgudan.
ben de Muhammed bu zamanda gelseydi bu kitapla, ona iman eder miydim? diye düşünürdüm başlarda. Onun peygamber olduğuna nasıl emin olabilirdim, ya Kur'an'ın Allah katından olduğuna?
Günümüzde de peygamberlik iddia edenler çıkıyor, bir kısmının iman edeni de var. Ama kaçı akli dengesi yerinde insan olarak algılanıyor?
Ben onlara iman etmedim diye, bana tebliğ edildiği halde iman etmedim diye bunun sonucu niçin cehenneme hak kazanmış olayım.
Delilleri ne, Muhammed gibi çelişkili ve insan onurunu zedeleyici LAF-I GÜZAF'tan başka?
saygılarımla...
|

22-05-2009, 14:43
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
sayın ozancan hoşgeldiniz aklınızdaki soru gibi daha ne sorular , çelişkiler ve paradokslar var kesinliğin olduğu bir yerde böylesi sorular olmamalı...
Kalıcı ve katılımcı olmanı dilerim
saygılar
Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...
|

22-05-2009, 19:05
|
 |
Üye
|
|
|
|
Herkese çok teşekkürler hoşbulduk.
selanikli önerini dikkate alacağım.Hep beraber nice günlere
|

24-05-2009, 17:21
|
 |
Üye
|
|
|
|
Selanikli güzel bir noktaya işaret etmiş gerçekten.
Hoşgeldin ozancan
‘Barışı sabote etmek için Türklerle savaştık. Öldük ve öldürdük… Sevr Antlaşması ve ‘büyük Ermenistan’ hayali gözlerimizi kör etti. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık… Tehcir doğruydu ve gerekliydi…’
''Askerî operasyonlara katıldık. Kandırıldık ve Rusya’ya bağlandık. Tehcir doğruydu ve gerekliydi. Gerçekleri göremedik, olayların sebebi biziz. Türklerin millî mücadelesi haklıydı. Barışı reddetmemiz ve silahlanmamız büyük bir hataydı. '' Ovanes Kaçaznuni (Ermenistan'ın 1. Başbakanı)
|

24-05-2009, 17:41
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Ozgur dusunceye ilk adimini atmis, zincirin bir halkasini koparmissin bile ozancan. Korkmadan sorgulayabilmek kolay degil, insanligin gunumuze gelene kadar kendilerine yaratip, tarihin derinliklerine gomdugu tanrilar silsilesine bir goz atacak olursak, en son modellerin de birgun nerede olacaklarini bastan tahmin edebilirsiniz.
Bizi neyin yarattigini kesin bilemesek de, bizlerin "tanri" yarattigini gormemek icin kor olmak gerekir.
Aslinda sadece aramiza hos geldin diyecektim.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|