30-05-2009, 02:16
|
|
Üye
|
|
|
|
Irak, Afgan,Pakistan bombalari kim Patlatiyor
|

30-05-2009, 21:37
|
|
Üye
|
|
|
|
İran: Cami'deki patlamanın arkasında ABD var
11:40
İran, 19 kişinin ölümüne neden olan bir camideki bombalı saldırının sorumlularının yakalandığını, olayın arkasında ABD'nin olduğunu bildirdi.
Sistan-Belucistan eyaleti valisi Ali Muhammed Azad, 'Patlamanın sorumluları olan bir grup terörist yakalandı, sorguları sürüyor, hak ettikleri cezaya çarptırılacak' dedi. Eyalet valiliği yetkililerinden Celal Sayyah ise, Fars haber ajansına yaptığı açıklamada 'Zahedan'daki terörist saldırının arkasındakilerin ABD tarafından kiralandıkları teyit edildi' dedi. Sayyah, saldırı ile ilgili 3 kişinin gözaltına alındığını, sorgularının devam ettiğini söyledi.
İran'ın Pakistan sınırında yer alan Sistan-Belucistan eyaletinin başkenti Zahidan'da Emir-el Müminin Camisinde dün akşam namazı sırasında meydana gelen patlamada 19 kişi ölmüş, 125 kişi de yaralanmıştı. Saldırı ardından ilk yapılan açıklamalarda ölü sayısı 30, yaralı sayısı ise 60 olarak bildirilmişti.
http://www.gundem-online.com/haber.asp?haberid=72773
|

30-05-2009, 22:19
|
 |
Üye
|
|
|
|
Gerçekten ABD hükumetinin ne istediğini anlamış değilim, dış ülkelerde kaos yaratarak onların enerji kaynaklarına sahip olmak için yapıyorlar peki ya ülkesinde ki eğitimin geri kalmışlığını. Yoksa, dünyayı değiştirecek insanlar dışarıda değilde, uykusundan uyanacak ABD halkı mıdır?
Kullandıkları araçlara (tv, medya, lunapark  , uyşturucu, alkol) bakılırsa insanların düşünmelerinin önünde ki en büyük engel, bu araçları kullananların en büyük silahı, şehirlere bir bakın her taraf reklam ve bilboardlar'la donatılmış. Eskiden CIA doğrudan kaos yaratacak ülkelerde boy gösterip tepki alınca, yeni yöntemin daha etkili olduğu açıkça görülüyor, üstelik daha az masrafla. Bu videolarda ki olaylar bana hiç şaşırtıcı gelmiyor, ancak gel gör ki bunları anlayabilecek yetiye sahip insanların azınlıkta oluşu.
"Aç insanların karnını doyurduğum zaman bana kahraman diyorlar. Bunların neden aç olduğunu sorduğum zaman ise; bana komünist diyorlar"
Ernesto Che Guevera
|

30-05-2009, 22:26
|
|
Üye
|
|
|
|
Titan´isimli üyeden Alıntı
Gerçekten ABD hükumetinin ne istediğini anlamış değilim, dış ülkelerde kaos yaratarak onların enerji kaynaklarına sahip olmak için yapıyorlar peki ya ülkesinde ki eğitimin geri kalmışlığını. Yoksa, dünyayı değiştirecek insanlar dışarıda değilde, uykusundan uyanacak ABD halkı mıdır?
Kullandıkları araçlara (tv, medya, lunapark  , uyşturucu, alkol) bakılırsa insanların düşünmelerinin önünde ki en büyük engel, bu araçları kullananların en büyük silahı, şehirlere bir bakın her taraf reklam ve bilboardlar'la donatılmış. Eskiden CIA doğrudan kaos yaratacak ülkelerde boy gösterip tepki alınca, yeni yöntemin daha etkili olduğu açıkça görülüyor, üstelik daha az masrafla. Bu videolarda ki olaylar bana hiç şaşırtıcı gelmiyor, ancak gel gör ki bunları anlayabilecek yetiye sahip insanların azınlıkta oluşu.
|
evet abd halki uyanmali ,
bence enrji kaynaklari ile ilgisi yok .
mileniyum isayin ikinci gelisini hazirliyorlar
ve bölgeyi hiristiyanlastirmak istiyorlar birde kendileri o bölgeye yerlesmek arzulari , inanclarina göre o bölge cennet olcak
yakinda büyük bir savas cikrtacaklar armageddon savasi düzmece bir kiyamet.
selam
|

30-05-2009, 22:37
|
 |
Üye
|
|
|
|
Bence de enerji kaynaklarıyla ilgisi olmayabilir Nazzam, o kadar teknolojik gelişmeye rağmen hala fosil yakıt kullanmak hiç mantıklı değil.
"Aç insanların karnını doyurduğum zaman bana kahraman diyorlar. Bunların neden aç olduğunu sorduğum zaman ise; bana komünist diyorlar"
Ernesto Che Guevera
|

05-06-2009, 19:16
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Amerikada halkın dikkatini dağıtmak için bir çok şey kullanılıyor.Bunlardan en önemlisi amerikan yapımı ve amerikan milliyetçiliğini körükleyecek olan filmlerdir.Bu filmlerde her zaman Amerıkanın sözde kendisini dünyayı kurtarmak için gösterdiği ve sanki gittikleri ülkelere özgürlük getirdiği gösterilir.Oysa durum farklıdır,her girdikleri yer bir önceki halindende berbat olmuş durumdadır.
Kendi halkını kandırmak için yaptıklarını haklı göstermek içinde türlü yalanlara tezgahlara sahiptirler.Dünyada akan kanın baş sorumlusu oldukları halde halkının dikkatini başka yöne çekerek savaş edebilmek iyi kamuoyundan destek almaktadırlar.
Dünyada boy gösteren kos her zaman emperyalisn ülkeler için büyük kazançlar sağlamıştır.Hatta 1. ve 2. dünya savaşlarında türlüğ oyunlarla tüm dünyaya yayılan savasta !00.000.000 üzerinde insan ölmüş bu savaşı pazarlayan yada ekonomik olarak kullananlar ise ceplerini milyarlarca dolarlarla doldurmuuşlardır.Savaşın iyi bir maddiyat sağladığını gören ve dünyada kendi hegomanyasını kurmak isteyen ülkeler sırayla bir çok siyasi sebep öne sürerek dünyada büyük karışıklıklar çıkarmış.Sonrada bunlar çözmek adına kendi yaptıkları karışıklılardan faydalanarak ülkeler bölgeler ele geçirmişlerdir.
Özellikle 2 kutuplu dünyada soğuk savaş olduğu zamanlarda 1. ve 2. dünya savaşlarını atlatmış olan tüm dünya halkları bunu izlemiş.Ortada büyük bir sıcak çatışma olmamasına rağmen taraflar durmadan silah geliştirmiş ve bir çok küçük ülkede yada büyük ülkelerdede siyasi akımlara destek vererek bu günün şartlarını hazırlamışlardır.
Örnek olarak taliban ve el kaidi örgütler amerika arafından fonlanmıştır,diğer taraftanda rusyada bazı ülke ve gruplara maddi ve silahsal destek vermekten çekinmemiştir.
Kaldıki bu dönemde askeri teknolojiler ve gelişmeler bir hayli arttırılmış gereksiz bir çaba sarfedilmiştir.Bugün insaoğlunu ve yaşadığımız dünyayı yüzlerce kez yokedecek nükleer silah bir çok ülkenin ambarında saklı olarak ölüm kusmayı beklemektedir.
Kendi menfaatleri için(11 eylülüde Amerikanın tezgahladığı düşünülüyor)kendi vatandaşlarının bile ölümünen çekinmeyen ve bunun sonucunda özgürlük için varolduğunu söylemleyen bir ülke ne kadar samimidir?
Tüm ameikan halkıyla beraber tüm dünya aptallaştırılmaa çalışılıp tek bir zümre tarafından idare edilmeye doğru gitmektedir.Ulusların kalkması ve birliklerin oluşturulması bu sebeptendi.Bunlar yüzlerce yıllık planlardır ve amaç dünya birliği değil dünyayı yöneten bir imparatoluk kurmaktır.
Bunun içinde türlü yöntemler,iç ve dış savaşlar,siyasi polemikler gibi şeyleri çıkarmaktan kendilerini alammazlar ve hem kendi saldırıları yetmezmiş gibi kardeşide kardeşe katlettirecek siyasi oluşumları desteklerler.
Bize burda düşen görev bunları görüp dur dmek olmalıdır...
Saygılarımla...
Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
|

06-06-2009, 00:49
|
|
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
nogada´isimli üyeden Alıntı
Tüm ameikan halkıyla beraber tüm dünya aptallaştırılmaa çalışılıp tek bir zümre tarafından idare edilmeye doğru gitmektedir.Ulusların kalkması ve birliklerin oluşturulması bu sebeptendi.Bunlar yüzlerce yıllık planlardır ve amaç dünya birliği değil dünyayı yöneten bir imparatoluk kurmaktır.
Bize burda düşen görev bunları görüp dur demek olmalıdır...
Saygılarımla...
|
Sayın nogada;
1- ''tek bir zümre tarafından idare edilmeye'' tespitini yapan bir insan, tarih boyunca dinlerin her zaman kitleler üzerinde egemen olanların en önemli silahı olduğunu nasıl görmez, göremez? Anlayamıyorum.
Size Zeitgeist filmini öneririm, eminim çok ilginizi çekecektir. Sonra da zeitgeist addendum'u izlemelisiniz. O sizin sözlerinizi kanıtlamaktadır.
2-''Bize burda düşen görev bunları görüp dur demek olmalıdır...'' Demişsin.
Bizler de, dinlerin gerçek yüzünü ortaya koymaya çalışarak, bu görevi ucundan kenarından yerine getirmeye çalışıyoruz. Saygılar.
Yarin yanağından gayrı, her yerde, her şeyde, hep beraber demek için.
|

06-06-2009, 00:57
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
selanikli´isimli üyeden Alıntı
Sayın nogada;
1- ''tek bir zümre tarafından idare edilmeye'' tespitini yapan bir insan, tarih boyunca dinlerin her zaman kitleler üzerinde egemen olanların en önemli silahı olduğunu nasıl görmez, göremez? Anlayamıyorum.
Size Zeitgeist filmini öneririm, eminim çok ilginizi çekecektir. Sonra da zeitgeist addendum'u izlemelisiniz. O sizin sözlerinizi kanıtlamaktadır.
2-''Bize burda düşen görev bunları görüp dur demek olmalıdır...'' Demişsin.
Bizler de, dinlerin gerçek yüzünü ortaya koymaya çalışarak, bu görevi ucundan kenarından yerine getirmeye çalışıyoruz. Saygılar.
|
Sayın selanikli tabiki dediklerinizi izledim hemde birçok defa ve severek ve beğenerek hatta referans olarakta burda bir kaç kez verdim yanlış hatırlamıyorsam eğer.
!.şıkta belirriğiniz olayda sizinle hem fikirim tamamilen aynı düşüncedeyim ve bunu çok defalarcada burda savundum.Ama olay siyasidir.Bakın bir yerde beni bazı inananlarla karıştırıyorsunuz gibi geldi ben dini bütünleyici olarak yıkıcı olarak görmüyorum.Ama bunu kötüye yoranlarda var.
Demokraside güzel ve iyi bir şey fakat buda kötüye yorulabiliniyor.
İnsanlarne yazıkki bi yerlre gelmek için birilerini kullanmakta ve bunu yapmak içinde hertülü methodu utanmadan kullanmaktadır.
Bu dünyada en etkin kurumlardan ve değerlerden biri din olduğuna göre,zaten siyasi amaçlarla kullanışmış olmaması imkansızdır.
Saygılarımla...
Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
|

06-06-2009, 18:54
|
 |
Üye
|
|
|
|
nasılki zamanında osmanlı hristiyan devletlere 400 yıl boyunca terör estirdi şimdide onların hristiyan versiyonu amerika islam ülkelerinde terör estiriyor ,nede olsa ibrahimi dinler fazla sasırtıcı değil ,barıs sevgi hoşgörü dinleri
|