|
Bunlara dair tüzüğünüzde, yada ne bileyim karar verirken müracat ettiğiniz kurallarda bir şeyler var mı?
Misalen bir üyenin tamamen orjinal postlarını "bunlar c/p" diye düpedüz yalan söyleyerek itham eden, çamur atan, bunu yaparak okuduğunu anlama ve kavrama özrünü afişe eden birisini "asılsız itham var" diyerek şikayet etsek, sonuç alabilir miyiz?
|
Maalesef yok.
Onun yanıtını sen vereceksin.
Kanıtlamaya çağıracaksın.
İftirayı kanıtlayamayanın müfteri olduğunu söyleyeceksin.
Benim başımdan çok geçti. Sonuç alamadım.
Örneğin Serüvenci benim site tarafımdan korunduğumu iddia etmişti.
Ben de kendisini şikayet etmiştim.
Şikayetimde bir suç unsuruna rastlanmadığı bildirildi.
Gerçi Serüvenci de maksadının benim kollandığımı söylemek olmadığı şeklinde bir düzeltme yapmıştı. O nedenle konu dallanıp budaklanmadı.
İddiaların cezalandırılmasıyla, her ithamı şikayetle bir yol almak da mümkün değil. Tartışmaların hararetinde boyutunu aşan, abartılı ithamlar da olabilir.
Önemli olan ithamda bulunanın daha sonra erdemli bir şekilde geri adım atması, objektif çizgiye gelebilmesidir. Örneğin Serüvenci bunu yapmıştı.
Ama son örnekte Oki'den bu hareketi, yakışır davranışı göremedik maalesef.
Bu da sevdiğimiz bir arkadaşın siteden ayrılmasına neden oldu.
Halbuki diline mi yapışırdı;"Tamam Mep, kızgınlıkla öyle yazdım. Geri alıyorum" deseydi?
Egoları yenemediğimiz, kibire boyun eğdiğimizden bu hatalar sürekli yaşanıyor.
Bu toplumun da karakteristik özelliği. Sarfedilen bir sözcük yüzünden cinayetler işlenebiliyor, katliamlar yapılabiliyor. Bunları aşmak şart.