Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Ateizm

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-06-2009, 10:01
Sapiens - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sapiens Sapiens isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Yeni ateizm yükseliyor, yeni ateistler doğuyor

Hürriyet yazarı Tolga Tanış ABD'de ateizmin yükselişi ve muhtemel Türkiye yansımaları konusunda güzel bir yazı yazmış. Hürriyet gazetesi köşe yazarlarının yazılarının kriptoladığı için sadece yazının linkini verebiliyorum.

Buradan

Herkesin neler olup bittiğini görmesi açısından, okuması gereken bir yazı olduğunu düşünüyorum. Obama'nın başkan seçilmesi ile birlikte, Zeitgeist veya The God Delusion gibi çalışmaların daha çok yaygınlaşacağı ve daha çok insana ulaşılabileceği öngörülüyor.

Şahsi fikrim, II.Rönesans başlamıştır. Evrim Teorisi'nin itici gücü ile hareket hızla yayılacak ve insanoğlu böylelikle ortaçağ prangalarından kurtulacak, aklın ve bilimin yolunda koşarak ilerleyecektir.

Güzel günler yakındır...
Alt 07-06-2009, 10:29
Özne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Özne Özne isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Yazıda da belirtildiği gibi üslup önemli rol oynayacak. Ancak ateistlerin kendi başlarına bu işe girişmelerine darılmadım değil. Daha kucaklayıcı bir açılım olabilirdi panteistleri, agnostikleri, deistleri de içine alan. Daha iyi bir ses getirmez miydi?
Alt 07-06-2009, 10:38
Sapiens - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sapiens Sapiens isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Özne´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yazıda da belirtildiği gibi üslup önemli rol oynayacak. Ancak ateistlerin kendi başlarına bu işe girişmelerine darılmadım değil. Daha kucaklayıcı bir açılım olabilirdi panteistleri, agnostikleri, deistleri de içine alan. Daha iyi bir ses getirmez miydi?

Kim olursan, ne olursan yine gel. Bizim kapımız ümitsizlik kapısı değildir.

Aslında ben de agnostik felsefeye daha yakınım bu arada...
Alt 07-06-2009, 11:00
niveru niveru isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

oyle yada boyle bir yaraticiya inananlar tanritanimazlarin arasinda olamaz , ucundan bucagindan bir yaratici fikrine sahip olan hic bir akim tanritanimazligin icinde olamaz... diye dusunuyorum , bizler mevlana degiliz ki , hicbir yaraticiya inanmayan kisileriz.

ceremesini cektik eller zulmunde duslerimizde hep guzellikler vardi onlarda senin gibi uzakdi
Alt 07-06-2009, 11:44
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Yazıyı Hürriyet'te okudum demincek.
Yazarın bazı cümleleri oldukça rahatsızlık vericiydi.
Richard Dawkins ve HY ile ilgili yazdığı kısım cımbızlama bir çarpıtmaydı bence.
Dawkins'in fikirsel ve bilimsel bazda HY'nın iddialarını çürüttüğü kısımları değil de o bölümü zikretmiş olmasını hiç de iyi niyetli bulmadım.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 07-06-2009, 11:44
paslıçivi paslıçivi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

insanoğlunun bilmediği ama merak ettiği konular hakkında benimseyip sabitlendiği fikre inanç denir..

inanç iki ana gruptadır.. teizm ve nonteizm..

nasıl bir teist kendi dininin dışındaki teist inançları reddederse bir nonteist de yine aynı şekilde diğer nonteist inançları reddeder..

teistler ego(sahtebenlik) merkezli, nonteistler ego egemenliğinde bir yaşam sürerler.. bilinaçıklığının müsaade ettiği noktada inanç/sorgulama oranında huzuru mutluluğu bulmak zorundadır..

egonun kendisinden ya da egemenliğinden kurtulmadığınız sürece bir inancınız(teist-nonteist) olmak zorundadır.. aksi takdirde büyük bir kaos ve boşluk yaşarsınız.. sır olan varoluşun yaşamın, bir haritasının olmaması sizi büyük karanlığa, kararsızlığa iter.. çünkü bilinciniz tam açık değildir ve mutluluğunuz hala egonun egemenliğinde, onun tatmin edilmesinde yatar..

oysa tam özünüzde varoluşun hediyesi mutlak mutluluk denen sarsılmaz bir mutluluk, güven cesaret kavramları vardır.. bunlara ulaştığınızda artık bir inanca ihtiyacınız kalmaz, varoluşun sır olduğunu kabullenip gerçek yaşam ve mutluluğu yaşarsınız..

inancı olan insan zamanda yaşar.. evrenin varolması(geçmiş zaman) ve ölüm sonrası, evrenin sonunun gelmesi(gelecek zaman) gibi kavramlarda yaşar.. çünkü bu konularda sabitlenmiş bir fikri(inancı) vardır..

tam bir farkındalık/aydınlanma gerçekleştiğinde zaman kavramından arınır anda yaşamaya başlarsınız.. evrenin varoluluşu, yokoluşu ve ölüm sonrası kavramlara göre değil andaki duygu, algı, sezgiler yaşamınıza yön verir.. çünkü varoluş yokoluş artık sizin zihninizde yoktur.. geçmiş gelecek yoktur..

ölüm sadece bir sonraki andır..

bunun farkındalığına erişen insan yaşamı ıskalayamaz..

ve yaşam bir çoşkuya dönüşür..

Alt 07-06-2009, 11:57
niveru niveru isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

her seyi gelip getirip egoya dayandirmakda bir moda oldu ,,

butun bu yazdiklarinda kendine gore bir inanc , baska bir sey degil

benim icin olum sondur , gerisi yoktur. bunun otesini berisini kattdigin zaman bu bir inanc olur ,

ceremesini cektik eller zulmunde duslerimizde hep guzellikler vardi onlarda senin gibi uzakdi
Alt 07-06-2009, 12:00
Ayejj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ayejj Ayejj isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Evrnde sürekli bir dönüşüm çevirim var.Düşünce dünyasındada böyle bir çevirim var.Dindarlık artınca ateizm de bir süre sonra tırmanışa geçiyor.Ateizm zirve yapınca dindarlık yükselişe geçiyor.Herşeyde bu sarkaç var.
Alt 07-06-2009, 12:13
phantom
Üye Değil

Batıdaki din karşıtlığının asıl nedenlerinden biri de Yahudilerin Amerika ve Avrupa'ya İslam dayatmasıdır.Amerikalılar da Avrupalılar da bu oyunun farkındalar.Akılları sıra İslamla nasıl Ortadoğu'da at koşturuyorlarsa Amerika'da ve Avrupa'da da öyle at koşturmak istiyorlar.Güya Hrisitiyanlığı da yenecekler.
Hristiyanlar bunu açık açık ifade etmiyorlar ama yazıda yazarın da belirttiği gibi Hristiyanlığın, Yahudiliğin yumuşatılmış bir şekli olduğunu söyleyerek "kızım sana söylüyorum gelinim sen anla" diyorlar.
Amerikayı bilmiyorum.Ama Avrupa'ya İslamın dayatılmasından Avrupalılar çok rahatsız.İtalya'da bazı kentlerde namaz kılınmak yasaklandı.Bir çok batı ülkesinde Kuzey Afrikalılar başta olmak üzere müslümanlara karşı nefret var.

Batılılar bir kere daha Yahudilerle bir din savaşına girecek.

Ancak bu defa bütün dinlere karşı akıl ve bilim savaşı verecekler.

Bu da dinlerin sonu demektir.
Alt 07-06-2009, 12:22
azınlık azınlık isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

niveru´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
oyle yada boyle bir yaraticiya inananlar tanritanimazlarin arasinda olamaz , ucundan bucagindan bir yaratici fikrine sahip olan hic bir akim tanritanimazligin icinde olamaz... diye dusunuyorum , bizler mevlana degiliz ki , hicbir yaraticiya inanmayan kisileriz.
Kesinlikle katılıyorum.

Yaratıcı inancının insanlık için son derece zararlı olduğunu düşünüyorum. Ve hatta nasıl bazı şeyler doktorlar tarafından hastalarına yasaklanıyorsa dini inançların da psikologlar tarafından bireylere yasaklanması gerektiğini düşünüyorum. Yasaklanmasa bile kutsal(!) kitapların üzerine uyarılar yazılmalı:

"Bu kitabın içeriği beyninizi süngere çevirir"

"Bu kitapta yazanlar olmayan şeyleri var gibi göstermektedir"

"18 yaş altı bireylere tavsiye edilmez"

"Bu kitabın içeriği kadın düşmanlığı aşılayabilir"

... gibi ...

A.

The meek shall inherit nothing! - FZ

Önerilen Siteler