07-06-2009, 22:26
|
|
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Kuran Allah Sözü Olabilir mi?
Merhaba;
sitemize üye olduğumdan bu yana, 'kutsal kitaplar' olarak adlandırılan kitapların - Tevrat, İncil, Kuran - hiçbirinin kutsallıkla ilgisinin olmadığını, herbirinin insan elinden çıkma kitaplar olduğunu savunuyorum.
İçinde yaşadığımız toplum Müslüman toplum olduğu için de ağırlıklı olarak Kuran'ın Allah sözü olmadığını kanıtlamaya çalışmaktayım.
Hangi bilgi seviyesinde olursa olsun, hiçbir Müslüman'ın Kuran'ın akla, mantığa dayalı eleştiririlerini dikkate almadığını da yıllardır bilmekteyim.
Öte yandan şöyle bir olanak sunuyor Kuran, ben de bu olanağı kullanarak, Kuran'ın Allah sözü olmadığını kanıtlamaya çalışıyorum:
‘’... Eğer o, Allah’tan başkası tarafından (indirilmiş) olsaydı, mutlaka onda birçok çelişki bulurlardı. ‘’ Nisa Suresi (sıra no:4, shf no:76, ayet no:82 )
‘’...Allah’ın sözlerinde hiçbir değişme yoktur. İşte bu büyük başarıdır. ‘’ Yunus Suresi (sıra no:10, shf no:207, ayet no:64 )
‘’… Sen Allah’ın kanununda hiçbir değişiklik bulamazsın. Sen, Allah’ın kanununda hiçbir sapma bulamazsın.’’ Fatır Suresi (sıra no:35, shf no:433, ayet no:43 )
‘’Allah’ın öteden beri işleyip duran kanunu (budur). Allah’ın kanununda asla bir değişiklik bulamazsın. ‘’ Fetih Suresi (sıra no:48, shf no:510, ayet no:23 )
Yukarıdaki ayetler iddialı ayetlerdir. Ayrıca Kuran Allah sözü ise böyle olmalıdır, başka türlüsü olamaz.
Ben de Kuran'ın restini gördüm ve Kuran'da çelişki aradım. Bulduklarımı, Kuran Allah Kelamı mı? başlığında yazmayı uygun gördüm. Hazır bir başlık varken yenisini açmak istemedim. Ancak başlığı açan abdulKADİR'in itiraz içeren yazısını görünce yeni başlık açmaya karar verdim. Hem adı da daha doğru oldu. Soru daha doğru soruluyor.
O başlıkta bu güne kadar 9 çelişki yazmıştım. O yazılarımı buraya taşımayıp, buradan 10. çelişki ile devam ediyorum.
10. Çelişki, Allah Kullarına Zulmetmez mi?
“Benim katımda söz değiştirilmez ve ben kullara zulmedici değilim.” Kaf (sıra no:50, shf no:517, ayet no:29 )
Meryem (sıra no:19, shf no:304, ayet no:71 ) ayetinin birkaç mealini okumakta fayda var.
‘’(Ey insanlar!) Sizden cehenneme varmayacak hiç kimse yoktur. Rabbin için bu, kesin olarak hükme bağlanmış bir iştir.‘’ ( D.İ. Başkanlığı meali –yeni-)
‘’İçinizden, oraya uğramayacak hiçbir kimse yoktur. Bu, Rabbin için kesinleşmiş bir hükümdür.’’ ( Diyanet vakfı meali )
‘’Sizden cehenneme uğramayacak yoktur. Bu, Rabbinin yapmayı üzerine aldığı kesinleşmiş bir hükümdür.’’ ( D. İ. Başkanlığı meali – eski - )
‘’Sizden ona girmeyecek hiç kimse yoktur. Bu, Rabbinin kesin olarak üzerine aldığı bir karardır.'’ ( Ali Bulaç meali )
Bu noktada ulema’nın yapacağı ilk iş, varmak girmek midir sorusunu ortaya atmak olacağı için, diğer mealleri de ekledim. Ayrıca, Meryem/72 okununca, insanların tümünün cehenneme gireceği tartışmaya yer bırakmayacak şekilde kesinleşmektedir.
‘’Sonra Allah’a karşı gelmekten sakınanları kurtarırız da zalimleri orada diz üstü çökmüş halde bırakırız.’’
Açıkça yazıldığı gibi, inananlar kurtarılacak deniliyor. Kurtarılacak, nerden kurtarılacak? Cehennemden, yani cehennem azabından kurtarılacak. Yani herkesin cehenneme gireceği kesin. Aslında Meryem/71 deki ifade tek başına da yeterli ya, polemik payı kalmasın diye 72 yi de yazdım.
Bir yerde, söz değişmez, zulmedici değilim; bir başka yerde hepinizi cehenneme sokacağım diye yazan, Allah değildir.
Yarin yanağından gayrı, her yerde, her şeyde, hep beraber demek için.
Konu selanikli tarafından (08-06-2009 Saat 09:19 ) değiştirilmiştir.
Sebep: düzeltme
|

08-06-2009, 01:45
|
 |
Üye
|
|
|
|
allah olsaydı ve onun göderdiği kitapta kuran olsaydı (keşke)
1400 yıl boyunca islam aleminde yine karışlıklıklar bölünmeler olurdu ancak bu denli olmazdı
|

09-06-2009, 01:01
|
|
Üye
|
|
|
|
selanikli´isimli üyeden Alıntı
10. Çelişki, Allah Kullarına Zulmetmez mi?
“Benim katımda söz değiştirilmez ve ben kullara zulmedici değilim.” Kaf (sıra no:50, shf no:517, ayet no:29 )
Meryem (sıra no:19, shf no:304, ayet no:71 ) ayetinin birkaç mealini okumakta fayda var.
‘’(Ey insanlar!) Sizden cehenneme varmayacak hiç kimse yoktur. Rabbin için bu, kesin olarak hükme bağlanmış bir iştir.‘’ ( D.İ. Başkanlığı meali –yeni-)
‘’İçinizden, oraya uğramayacak hiçbir kimse yoktur. Bu, Rabbin için kesinleşmiş bir hükümdür.’’ ( Diyanet vakfı meali )
‘’Sizden cehenneme uğramayacak yoktur. Bu, Rabbinin yapmayı üzerine aldığı kesinleşmiş bir hükümdür.’’ ( D. İ. Başkanlığı meali – eski - )
‘’Sizden ona girmeyecek hiç kimse yoktur. Bu, Rabbinin kesin olarak üzerine aldığı bir karardır.'’ ( Ali Bulaç meali )
Bu noktada ulema’nın yapacağı ilk iş, varmak girmek midir sorusunu ortaya atmak olacağı için, diğer mealleri de ekledim. Ayrıca, Meryem/72 okununca, insanların tümünün cehenneme gireceği tartışmaya yer bırakmayacak şekilde kesinleşmektedir.
‘’Sonra Allah’a karşı gelmekten sakınanları kurtarırız da zalimleri orada diz üstü çökmüş halde bırakırız.’’
Açıkça yazıldığı gibi, inananlar kurtarılacak deniliyor. Kurtarılacak, nerden kurtarılacak? Cehennemden, yani cehennem azabından kurtarılacak. Yani herkesin cehenneme gireceği kesin. Aslında Meryem/71 deki ifade tek başına da yeterli ya, polemik payı kalmasın diye 72 yi de yazdım.
Bir yerde, söz değişmez, zulmedici değilim; bir başka yerde hepinizi cehenneme sokacağım diye yazan, Allah değildir.
|
Bismillah...
Sayın selanikli,
öncelikle teşekkürler, anlayışınız için. Keşke başlığı da orjinal açsaydınız. Mesela ''Kur'an'daki çalişkiler'' gibi... Neyse...
Açıkçası burdaki iddianızın ne olduğunu tam olarak anlayamadım. Kur'an'daki çalişkileri ortaya koymak niyetindeyseniz, basitçe, ''şu ayette bu denildiği halde diğer bir ayette bunun zıddı söyleniyor'' şeklinde bunu dile getirirsiniz.
Burdaki iddianızla çelişkiden ziyade ''Allah'ın yüceliğine yakışmayacak sözler edildiğini ima ederek, burda konuşanın Allah olamayacağını'' iddia ediyorsunuz.
Hiçbir Tanrı inancı olmayanlarla veya dinlerdeki YARATICI inancına sahip olmayanlarla, Allah'ın neleri konuşup neleri konuşmayacağına dair yapılacak tartışma abes kaçmaz mı sizce? Demez miyiz o zaman ''siz önce nasıl bir Tanrı'ya inandığınızı söyleyin biz de bu sözlerin Allah'tan olup olmadığını söyleyelim.''
Onun için bu iddiayı geçip ''Allah'ın bir yerde kullarına zulmedici olmadığını'' belirtmesiyle '' verdiğiniz ayetlerde bütün insanların cehenneme uğrayacağı'' çelişkisine gelelim:
Kur'an'ı bir bütün olarak tanıyorsanız eğer, bu ayetlerden ''bütün insanlar cehennemde cezalandırılacaktır'' gibi bir anlayışa gidemezsiniz değil mi?
Kur'an'ın ceza ve ödül önermesi gayet basittir:
İnanıp iyi işler yapanlar cennete/barış yurduna mirasçı olurlar, inkar edenlerse cehenneme/ateşe atılırlar.
Bu önerme bilindikten sonra ''bütün insanların cehenneme uğraması veya girmesi'' hakkında değişik yorumlar yapabiliriz.
Mesela cehennem üzerine kurulmuş sırat köprüsü bu yorumlardan biridir.
Diğer bir yorum, cennetliklere cehennemin, cehennemliklere de cennetin gösterilmesi, birilerinin şükrünü birlerinin de pişmanlığını ortaya koymasıdır.
Yorumları artırabiliriz. Siz bile kendinizce sebepler bulabilirsiniz bu konuda. Önemli olan sonuçtur ve bu sonuç, Allah'ın herkese amellerinin karşılığına göre muamele etmesidir. Bununsa zulüm olduğunu hiçkimse iddia edemez.
''Erkek ve kadın kim iyi işler yaparsa imanla, kesinlikle onu yaşatacağız TEMİZ bir yaşamla.'' (16/97)www.temizyasam.net
|

09-06-2009, 01:42
|
 |
Üye
|
|
Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|
|
Beş ayrı müslüman kardeş, beş ayrı ayet yazsın buraya, Bu beş Ayeti Allahın yazmadığını ispat edeyim. Ayetleri ben yazarsam, yok şöyle yok böyle, işine geleni yazmışsın diyebilirsiniz, o nedenle ayetleri siz yazın bende bu ayetlerin Allahın sözü olmadığını ispat edeyim. Allahın sözü olduğuna güvendiğiniz ensağlam 5 ayet, buyrun yazın. 10, 20, 50 kabulümdür...
Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|

09-06-2009, 02:01
|
|
Üye
|
|
|
|
walla´isimli üyeden Alıntı
Beş ayrı müslüman kardeş, beş ayrı ayet yazsın buraya, Bu beş Ayeti Allahın yazmadığını ispat edeyim. Ayetleri ben yazarsam, yok şöyle yok böyle, işine geleni yazmışsın diyebilirsiniz, o nedenle ayetleri siz yazın bende bu ayetlerin Allahın sözü olmadığını ispat edeyim. Allahın sözü olduğuna güvendiğiniz ensağlam 5 ayet, buyrun yazın. 10, 20, 50 kabulümdür...
|
Sözüm walla'dan dışarı bir atasözü vardır: ''Cahil cesur olur'' diye 
Bu yaşta bu cesaret bu özgüven... MaşaALLAH... diyemiyorum, onun için bravo diyorum, takdir ettim...
Müslüman kardeşlerin senin ispatına göre iman/inkar etmeyeceklerine göre bu gayret ne diye? Biz cihadımız oranında Allah'a yaklaşacağımıza ve sonuçta O'nun rızasını kazanacağımıza iman ederiz. Peki sen ayetlerin Allah'ın sözü olmadığını ispat etmekle kimlerin rızasını kazanacaksın ve sonuçta ne elde edeceksin?
Madem kendine bu kadar çok güveniyorsun, seni kırmayalım.
Kem-küm etmeyacağiz, bahane bulmayacağız, sen kafana göre istediğin bir ayeti seç ve Allah'tan olamayacağını ispat et. BİZ de o ayetin ALLAH'tan olduğunu ispat edelim.
Ama konuyu fazla uzatmayalım, çünkü bu başlık sayın selanikli'nin ''kur'an çelişkileri'' için açtığı özel bir başlık
''Erkek ve kadın kim iyi işler yaparsa imanla, kesinlikle onu yaşatacağız TEMİZ bir yaşamla.'' (16/97)www.temizyasam.net
|

09-06-2009, 03:01
|
|
|
Fatiha suresi'nin Allah'tan olduğunu ispat edin o zaman.
|

09-06-2009, 03:28
|
|
|
Fatiha suresi'nin Allah'tan olduğunu ispat etmeyecek misiniz?
Fatiha suresi Kuran'ın en çok ne en çok sürekli okunan ayetleri.
Bu surenin Allah'tan olduğunu ispat edemiyor musunuz?
İspat edemiyorsanız iki satır bir şeyler yazın saat sabahın nerede ise..
Uyku da lazım..
|

09-06-2009, 03:42
|
|
|
Aklıma ne geldi biliyor musunuz?
Birilerinin yaptığı gösteriler.
Ellerinde silahlar,dillerinde sloganlar,yeşilli tevhitli tekbirli bayraklar..
Onbinlerce..
Ama gerçek silahlar konuşmaya başladığı an..
O mücahitlerin nereye ne zaman ve bu kadar çabuk nasıl saklandıklarını kimse bilemiyor..
Hadi buyrun işte..
Fatiha suresi'nin Allah'tan olduğunu ispatlayın.
Değilse "değil" deyin..
Bilmiyorsanız "bilmiyoruz" deyin..
|

09-06-2009, 03:49
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Nasıl yani fatiha süresinin Allah'tan olamayacağı gibi bir kanıya nasıl sahip olduğunuzu belirtebilirmisiniz?
1-FATİHA:
1 - Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.
2 - Hamd o âlemlerin Rabbi,
3 - O Rahmân ve Rahim,
4 - O, din gününün maliki Allah'ın.
5 - Ancak sana ederiz kulluğu, ibadeti ve ancak senden dileriz yardımı, inayeti. (Ya Rab!).
6 - Hidayet eyle bizi doğru yola,
7 - O kendilerine nimet verdiğin mutlu kimselerin yoluna; o gazaba uğramışların ve o sapmışların yoluna değil.
Burda Allah'tan olmadığını gösteren bir delilmi var bizmi göremiyoruz?
Saygılarımla...
Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
|

09-06-2009, 03:55
|
|
|
Bu ayetlerin Allah'tan olduğunu nasıl ispatlıyorsunuz?
Allah kendi kendine mi kulluk ediyor kendi kendinden mi yardım diliyor?
|