Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 13-06-2009, 14:04
Davudi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Davudi Davudi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Arrow Agnostik Deist/Panteist Arkadaslara Bir Soru

müslümanlıktan cıkmadan önceleri
kafamda ceşit ceşit tahminlerde bulunuyordum

"acaba islamiyet mason ve benzeri örgütlerin ürünümü" veyahut
"seytani cinni varlıkların kendilerini ,muhammede gercek bi tanrı gibi tanıtmaları"
gibisinden. sizlerde bunlara benzer seyler düşündünüzmü hiç?
Alt 13-06-2009, 23:31
Titan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Titan Titan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sitede, başka başlıklarda birkaç kez belirtmiştim, dinsel inanışlarım hiçbir zaman olmadı, buna çocukluktan beri gelen doğaçlama da diyebilirsiniz. Üstelik taasubu yüksek doğu illerinden birinde Ankara'ya göç etmemize rağmen. Bir yaratıcının varlığını beynimde canlandırmaya çalışırken, bunun gereksiz olduğuna hükmettim, çünkü o bilinemezdi. (agnostik)

"Aç insanların karnını doyurduğum zaman bana kahraman diyorlar. Bunların neden aç olduğunu sorduğum zaman ise; bana komünist diyorlar"

Ernesto Che Guevera
Alt 15-06-2009, 22:59
Kızıl Derili Kızıl Derili isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Valla ben müslümankende şimdide Allahın insanlığı ne için yarattığına(!) akıl sır erdiremiyorum...

Çok egoist birisi heralde küçük organizmalar yaratıp kendine tapındırmaktan mutlu oluyor...

Acaba allahın Rep'i de artıyor mu ?

( Zeus reputation'da seni geçtim! ) falan xD
Alt 15-06-2009, 23:10
phantom
Üye Değil

Hiç bir bilinememezlilik yok..

Her şey apaçık ortada..

Yahudiliğin katı tutumuna karşı yine bir grup Yahudi Hristiyanlık dinini ortaya çıkardı.

Hristiyanlık Bizans İmparatorluğunun resmi dini olup 5.6. yüzyıllarda Ortadoğu'ya yönelip yayılmaya başlayınca..

Yahudiler Hristiyanlığa karşı İslamı vahy ettiler.

Hristiyanlar İslama karşı "olur a" yeni bir din getirmesinler diye de İslamın son din olduğunu ısrarla söylediler.

Zaten İslama biçtikleri ömür 15 asır.

Bunu İslam Peygamberinin ağzından kara kaplı kitaplara geçirdiler.

Şu an ki dincilik yeni bir dinin hazırlığı..

Yakındır baklayı ağızlarından çıkarmaları..
Alt 16-06-2009, 11:05
hak-dostu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hak-dostu hak-dostu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kızıl Derili´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Valla ben müslümankende şimdide Allahın insanlığı ne için yarattığına(!) akıl sır erdiremiyorum...

Çok egoist birisi heralde küçük organizmalar yaratıp kendine tapındırmaktan mutlu oluyor...

Acaba allahın Rep'i de artıyor mu ?

( Zeus reputation'da seni geçtim! ) falan xD
peki arkadaş sen neden bu dünyadasın?akıl sahibi bir varlıksın sırf mideni doldurup şehvetini mi doyurmak için yaşıyorsun?hem dünyaya sen kendin mi geldin onu merak ettim seni kim yollamış olabilir?
Alt 16-06-2009, 11:09
hak-dostu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hak-dostu hak-dostu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

phantom´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hiç bir bilinememezlilik yok..

Her şey apaçık ortada..

Yahudiliğin katı tutumuna karşı yine bir grup Yahudi Hristiyanlık dinini ortaya çıkardı.

Hristiyanlık Bizans İmparatorluğunun resmi dini olup 5.6. yüzyıllarda Ortadoğu'ya yönelip yayılmaya başlayınca..

Yahudiler Hristiyanlığa karşı İslamı vahy ettiler.

Hristiyanlar İslama karşı "olur a" yeni bir din getirmesinler diye de İslamın son din olduğunu ısrarla söylediler.

Zaten İslama biçtikleri ömür 15 asır.

Bunu İslam Peygamberinin ağzından kara kaplı kitaplara geçirdiler.

Şu an ki dincilik yeni bir dinin hazırlığı..

Yakındır baklayı ağızlarından çıkarmaları..
o kadar şey yazmışsın tek kanıtın yok ya Hz Ademden bu yana bütün peygamberler islamı haykırmışlar..aslında hristiyanlık-yahudilik gibi dinler yok.bir anlayabilseniz
Alt 16-06-2009, 11:37
azınlık azınlık isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

hak-dostu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hz Ademden bu yana bütün peygamberler islamı haykırmışlar..aslında hristiyanlık-yahudilik gibi dinler yok.bir anlayabilseniz
He, tabi, bizim kafa basmıyo.

Bir de sen anlayabilsen; bilmemkaç milyar insan senden farklı inanıyor ...

De ki Adem insanın ilki; "islam" diye haykırdığını nereden biliyon? Kitapta yazıyo dimi? Ya yanlış yazıyorsa, ya Kur'an uydurma, İncil gerçekse?

A.

The meek shall inherit nothing! - FZ
Alt 16-06-2009, 14:02
meryemPİERRE meryemPİERRE isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ayrıntı´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
müslümanlıktan cıkmadan önceleri
kafamda ceşit ceşit tahminlerde bulunuyordum

"acaba islamiyet mason ve benzeri örgütlerin ürünümü" veyahut
"seytani cinni varlıkların kendilerini ,muhammede gercek bi tanrı gibi tanıtmaları"
gibisinden. sizlerde bunlara benzer seyler düşündünüzmü hiç?
Evet,bu tür şeyler benimde aklıma geliyor.Mesela Kur'an da Şeytanların ve cinlerin bazı haberleri meleklerden çalmaları konusundaki saffat suresinde bahsedilen olaya açıklama yapılıyor ve deniliyor ki;
“Şeytanlar meleklerin konuşmalarından bilgi almaktaydılar.Kuranı Kerimde ve hadisi şeriflerde, cin ve şeytanların, Peygamberimiz doğmadan önce, hatta vahiy gelmeye başlamadan önce gökyüzüne tırmanıp bazı olaylar ve insanların kaderine ait melekler tarafından icra edilmek üzere yola çıkmış bazı haberler hakkında önceden malumat sahibi olduğuna dair açıkça işaret edilmektedir. Konuyla ilgili bazı ayetler şöyle: “Onlar, artık mele-i a’laya (yüce topluluğa) kulak veremezler. Her taraftan taşlanırlar. Kovulup atılırlar. Ve onlar için sürekli azap vardır. Ancak (meleklerin konuşmalarından) bir söz kapan olursa, onu da delip geçen bir parlak ışık takip eder.” “Andolsun ki biz, (dünyaya) en yakın olan göğü kandillerle donattık. Bunları şeytanlara atış taneleri yaptık ve onlara alevli ateş azabını hazırladık.” “Doğrusu biz (cinler) göğü yokladık, fakat onu sert bekçilerle, alev huzmeleriyle doldurulmuş bulduk. Halbuki, (daha önce) biz onun bazı kısımlarında (haber) dinlemek için oturacak yerler (bulup) oturuyorduk. Fakat şimdi kim dinlemek isterse, kendisini gözetleyen bir alev huzmesi buluyor.

Peygamberimiz (sav) doğduğu andan itibaren, özellikle vahiy gelmeye başladığı andan itibaren casus cin ve şeytanların kahinlerle olan irtibatlarına gölge düştü. Çünkü artık cahiliyye ve daha önceki dönemlerde kahinlere getirdikleri haberleri getiremez oldular. Zaten getirdikleri haberlerden bir tanesi doğruysa yüzde yalan ilave ederek anlatıp kahinleri kandırıyorlardı. Yüzde biri doğru çıktığı için kısmen insanları aldatmaya muvaffak olan kahinler artık kimseyi aldatmaz oldular. Bu konuda kuranı kerimde “Onları, taşlanmış, (kovulmuş) her şeytandan koruduk ancak kulak hırsızlığı eden müstesna. Onunda peşine açık bir alev sütunu düşmüştür, ve “Şüphesiz onlar, vahyi işitmekten uzak tutulmuşlardır. Ve (gökyüzünü) itaat dışına çıkan her şeytandan koruduk.” buyurulmaktadır.

Kahinler yoluyla cinlere casusluk yaptırılıp haber getirttikleri konusunda Bediüzzaman da şöyle bildirmektedir: “Resuli ekrem (sav) dünyaya geldikten sonra, özellikle veladet / doğum gecesinde yıldızların düşmesinin çoğalmasıdır ki; şu hadise şu yıldızların düşmesi şeytanların ve cinlerin gaybe ait haberlerden kesilmesine alamet ve işarettir. İşte madem Resuli Ekrem (sav) vahiy ile dünyaya çıktı. Elbette yarım yamalak ve yalanlar ile karışık kahinlerin ve gaibten haber verenlerin ve cinlerin ihbarlarına sed çekmek lazımdır ki, vahye bir şüphe iras etmesinler ve vahye benzemesin. Evet bi’setten evvel kahinlik çoktu. Kuran nazil olduktan sonra onlara son verdi. Hatta çok kahinler imana geldiler. Çünkü daha cinler taifesinden olan muhbirlerini bulamadılar. Demek kuran hatime çekmiş.

Bunlardan da anlaşıldığı üzere, cinlerin semaya haber almak için çıktıklarında yıldızlar ve gök taşlarıyla kovalandıkları doğrudur. Şu varki, gök yüzünden düşen gök taşları atmosferde parçalanarak toz haline gelmektedir.”

Bu akıllara şu soruyu getiriyor;Demek ki onların zamanında gelecekle ilgili kahinler, cinlerden veya şeytanlardan bilgi alıyorlardı ve dedikleri şey oluyordu.Peki HZ.Muhammed de bu şekilde bilgilendiriliyorsa(?)Ama kendi verdiği bilgilerin Allah’tan olduğunu söyleyerek inandırıcılığını arttırmaya çalışıyorsa(?)Böyle bir şeyin olması mümkün idiyse HZ.Muhammed’in de bu şekilde bilgilendirilmesi neden mümkün olmasın?diye düşündüğüm olmuştur

Ne zamana dek,ya RAB,sonsuza dek mi beni unutacaksın?Rabbim!bana indireceğin her hayra muhtacım (Mez.13:1-Kasas 24)
Alt 17-06-2009, 00:39
dr humanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dr humanist dr humanist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

azınlık´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
He, tabi, bizim kafa basmıyo.

Bir de sen anlayabilsen; bilmemkaç milyar insan senden farklı inanıyor ...

De ki Adem insanın ilki; "islam" diye haykırdığını nereden biliyon? Kitapta yazıyo dimi? Ya yanlış yazıyorsa, ya Kur'an uydurma, İncil gerçekse?

A.
sevgili azınlık;

bu adamlar nedense şıracının şahidi bozacı lafını hiç duymamışlar..
kuran son kitaptır
nerden biliyon? kuranda yazıyor
adem de müslümandı
nerden biliyon?kuranda yazıyor

al bana gelen kitapta da son kitap budur yazıyor,islam sahtedir diyor
nerden mi biliyorum? e elimdeki kitap yazıyor!
bi de bendeki kitap insanın iki kolunun ve 3 bacağının olduğunu yazıyor
efendim?3 bacak olmaz mı?sen allahın ayetlerini nasıl sorgularsın?3 bacak olduğunu nerden mi biliyom? elimdeki kitapta yazıyor

bir kitaba inanmadan önce onun tanrı sözü mü insan sözü mü olduğunu araştırın
içindeki 1 mantık dışılık bile buna yeterdir
insanlara inanmadığı bir kitabı referans vermeyi de bırakın
bu kitaptaki çelişkileri biz sizlerin gözüne sokuyoruz,siz ise gelip bize "kuranda yazıyor" diye ispata giriyorsunuz komik oluyorsunuz

sevgiler
Alt 18-06-2009, 23:34
Davudi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Davudi Davudi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

meryemPİERRE´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet,bu tür şeyler benimde aklıma geliyor.Mesela Kur'an da Şeytanların ve cinlerin bazı haberleri meleklerden çalmaları konusundaki saffat suresinde bahsedilen olaya açıklama yapılıyor ve deniliyor ki;
“Şeytanlar meleklerin konuşmalarından bilgi almaktaydılar.Kuranı Kerimde ve hadisi şeriflerde, cin ve şeytanların, Peygamberimiz doğmadan önce, hatta vahiy gelmeye başlamadan önce gökyüzüne tırmanıp bazı olaylar ve insanların kaderine ait melekler tarafından icra edilmek üzere yola çıkmış bazı haberler hakkında önceden malumat sahibi olduğuna dair açıkça işaret edilmektedir. Konuyla ilgili bazı ayetler şöyle: “Onlar, artık mele-i a’laya (yüce topluluğa) kulak veremezler. Her taraftan taşlanırlar. Kovulup atılırlar. Ve onlar için sürekli azap vardır. Ancak (meleklerin konuşmalarından) bir söz kapan olursa, onu da delip geçen bir parlak ışık takip eder.” “Andolsun ki biz, (dünyaya) en yakın olan göğü kandillerle donattık. Bunları şeytanlara atış taneleri yaptık ve onlara alevli ateş azabını hazırladık.” “Doğrusu biz (cinler) göğü yokladık, fakat onu sert bekçilerle, alev huzmeleriyle doldurulmuş bulduk. Halbuki, (daha önce) biz onun bazı kısımlarında (haber) dinlemek için oturacak yerler (bulup) oturuyorduk. Fakat şimdi kim dinlemek isterse, kendisini gözetleyen bir alev huzmesi buluyor.

Peygamberimiz (sav) doğduğu andan itibaren, özellikle vahiy gelmeye başladığı andan itibaren casus cin ve şeytanların kahinlerle olan irtibatlarına gölge düştü. Çünkü artık cahiliyye ve daha önceki dönemlerde kahinlere getirdikleri haberleri getiremez oldular. Zaten getirdikleri haberlerden bir tanesi doğruysa yüzde yalan ilave ederek anlatıp kahinleri kandırıyorlardı. Yüzde biri doğru çıktığı için kısmen insanları aldatmaya muvaffak olan kahinler artık kimseyi aldatmaz oldular. Bu konuda kuranı kerimde “Onları, taşlanmış, (kovulmuş) her şeytandan koruduk ancak kulak hırsızlığı eden müstesna. Onunda peşine açık bir alev sütunu düşmüştür, ve “Şüphesiz onlar, vahyi işitmekten uzak tutulmuşlardır. Ve (gökyüzünü) itaat dışına çıkan her şeytandan koruduk.” buyurulmaktadır.

Kahinler yoluyla cinlere casusluk yaptırılıp haber getirttikleri konusunda Bediüzzaman da şöyle bildirmektedir: “Resuli ekrem (sav) dünyaya geldikten sonra, özellikle veladet / doğum gecesinde yıldızların düşmesinin çoğalmasıdır ki; şu hadise şu yıldızların düşmesi şeytanların ve cinlerin gaybe ait haberlerden kesilmesine alamet ve işarettir. İşte madem Resuli Ekrem (sav) vahiy ile dünyaya çıktı. Elbette yarım yamalak ve yalanlar ile karışık kahinlerin ve gaibten haber verenlerin ve cinlerin ihbarlarına sed çekmek lazımdır ki, vahye bir şüphe iras etmesinler ve vahye benzemesin. Evet bi’setten evvel kahinlik çoktu. Kuran nazil olduktan sonra onlara son verdi. Hatta çok kahinler imana geldiler. Çünkü daha cinler taifesinden olan muhbirlerini bulamadılar. Demek kuran hatime çekmiş.

Bunlardan da anlaşıldığı üzere, cinlerin semaya haber almak için çıktıklarında yıldızlar ve gök taşlarıyla kovalandıkları doğrudur. Şu varki, gök yüzünden düşen gök taşları atmosferde parçalanarak toz haline gelmektedir.”

Bu akıllara şu soruyu getiriyor;Demek ki onların zamanında gelecekle ilgili kahinler, cinlerden veya şeytanlardan bilgi alıyorlardı ve dedikleri şey oluyordu.Peki HZ.Muhammed de bu şekilde bilgilendiriliyorsa(?)Ama kendi verdiği bilgilerin Allah’tan olduğunu söyleyerek inandırıcılığını arttırmaya çalışıyorsa(?)Böyle bir şeyin olması mümkün idiyse HZ.Muhammed’in de bu şekilde bilgilendirilmesi neden mümkün olmasın?diye düşündüğüm olmuştur

bende buna benzer mantıkla tahminlerde bulunmuştum, kuranda öyle ayetler varki ancak cok tehlikeli birinin basının altından cıkar diye muhammedde "vahiy alıyorum" derken eğer doğru söylüyosa ozaman bu muhammedinde sucu değil onu kandıran yönlendiren seytani cinni varlıkların kabahati diye düşünüyodum

birde muhammedin bitakım dengesizlikleride var geliniyle evlenmesi arkadaslarının kızlarıyla evlenmesi buna benzer seyler ,ozaman hep derdim
"ya bu allah neden hz muhammedi hiç uyarmamış tenkit etmemiş" diye

Önerilen Siteler